7/8/09

Ειρήσθω: Από την Κυρά της Ρω έως ΜΜΕ Ερντογάν!


Α Π Ο ΕΚΕΙΝΗ την αγονάτιστη γριά, την αείμνηστη Κυρά της Ρω, έμαθαν τη δεκαετία του ‘80 οι περισσότεροι Έλληνες την ύπαρξη της μικρότατης νησίδας Ρω. Μεταξύ Καστελορίζου και Ρόδου στα Δωδεκάνησά μας. Η Κυρά της Ρω, Δέσποινα Αχλαδιώτου, μόνη, μετά που πέθανε ο σύζυγος κάτοικος της βραχονησίδος. Από το 1943 ώς τον θάνατό της το 1982, ύψωνε εκεί καθημερινά, επί 40 χρόνια, ακριτική τη γαλανόλευκη ελληνική σημαία μας. Πριν κι από το 1947 που η Δωδεκάνησος ενώθηκε με τη μητέρα Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 1975, μάλιστα, όταν η Κυρά της Ρω έλειψε για λίγες μέρες άρρωστη, Τούρκος δημοσιογράφος ονόματι Ομάρ Κασάρ αποβιβάστηκε στη Ρω για να καρφώσει εκεί την τουρκική σημαία. Του έμεινε η… απόπειρα: Η επάνοδος της Δέσποινας Αχλαδιώτου απεκατέστησε την ελληνικότητα.

Τ Ρ Ι Α Ν Τ Α ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια από τότε, Τούρκοι, δημοσιογράφοι και πάλι, επιχείρησαν πριν από τρεις μέρες, αποβίβαση στη Ρω, υπό την «εποπτεία» τής εκ του σύνεγγυς τουρκικής ακτοφυλακής. Τους ανέκοψε το ελλαδικό λιμενικό. Απέτυχαν να επαναλάβουν τα «τρόπαια» συναδέλφων τους, Τούρκων δημοσιογράφων του 1996, στα Ίμια της Καλύμνου μας. Έχει αποκτήσει διαχρονική «παράδοση» ο ανθελληνισμός κι ο επεκτατισμός του τουρκικού «βαθέος» και «ξέβαθου» κράτους, στη χρησιμοποίηση Τούρκων δημοσιογράφων και τουρκικών ΜΜΕ, για τις δόλιες προκλήσεις του εναντίον του Ελληνισμού. Κορυφαίος στο ανθελληνικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών του ‘55 εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, με πρόσχημα το Κυπριακό, ήταν ο ρόλος του δημοσιογράφου της «Χουριέτ», Χικμέτ Μπιλ, της ίδιας της εφημερίδας και της οργάνωσης που ίδρυσε, «Η Κύπρος είναι τουρκική», χρηματοδοτούμενος και από τη βρετανική Ιντέλιτζεντ Σέρβις, με τις ευλογίες του τότε Τούρκου πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές. Ο τουρκικός Τύπος αφιόνισε κι ο κρατικός μηχανισμός οργάνωσε τους τουρκικούς όχλους - καταστροφείς, τη νύκτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955 στην Πόλη. «Συνταγή» που αντιγράφηκε αμέσως μετά, από την ΤΜΤ, το 1957-58, εναντίον του Ελληνισμού στην Κύπρο («Αιματηρή αλήθεια - Bloody truth», σελ.25 επ. Λευκωσία 2009).

Τ Ο ΕΞ ΙΣΟΥ αξιοπρόσεκτο είναι ότι, οι Τούρκοι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, επίδοξοι επιδρομείς εναντίον της Ρω, σε περίοδο που η αιχμή του δόρατος του τουρκικού επεκτατισμού στρέφεται προς Καστελόριζο και Δωδεκάνησα (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και τουρκική «μειονότητα» σε Κω και Ρόδο), ανήκουν στα φιλοκυβερνητικά του Ερντογάν ΜΜΕ. Των υποτιθέμενων «εκσυγχρονιστών» και «εξευρωπαϊστών» ισλαμιστών κυβερνώντων. Επί των οποίων εναπέθεσαν… ελπίδες και ελπίδες, οι πολιτεύοντες, με αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και ΔΕΙΛΙΑ, στην Αθήνα και τη Λευκωσία…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. Δυστυχως Ηρωικη Γεροντισα απο εκει ψηλα που βρισκεσε και μασ κοιτας μονο ντροπη μπορει να σε κανουνε να νιωσεις οι ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ αυτης της ευλογημενης χωρας , ηγετισκοι μαριονετες στα χερια καποιον στη κυριολεξια σκοτεινων δυναμεων απο τα παρασκηνια που ωσ σκοπο εχουν την εξαφανηση του Ελληνισμου που τους ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο στα σχεδια τους, και αυτοι οι αθλιοι με ανταλαγμα μερικες βιλες κτλ κτλ το πρατουν χωρισ καθολου τυψεις και με πολυ προθημεια .
    Αλλα λογαριαζουν χωρις το Ξενοδοχο....

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι γιαγιάδες και παπούδες έφεραν αποτέλεσμα, ως φρουροί των συνόρων, η νέα γενιά θα πρέπει να διεκδικήσει ακόμα και τις αλησμόνητες πατρίδες.

    Όμως συμβαίνει η πραγματικότητα να μας προσγειώνει απότομα.
    Τα εγγόνια αυτών των ηρωϊκών γιαγιάδων, όταν έρχονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τουρισμό, το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι να πάνε στην γειτονική χώρα, να ντερλικώσουν, να ψωνίσουν και να επισκεφθούν τα σκλαβωμένα μνημεία μας.

    Άξιος ο μισθός σας... η άγνοιά σας και η ικανοποιημένη περιέργεια να δείτε τους τόπους των εκριζωμένων παπούδων.
    Και δίπλα σας κάποια νησάκια αργοπεθαίνουν, περιμένοντας τους λιγοστούς "πατριώτες" τουρίστες που θα τους δώσουν προοπτική να αναβάλλουν για μια ακόμη χρονιά την οριστική τους έξοδο απο το νησάκι τους.

    Σύνολο Ελλήνων και ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν πέρισυ την Αλικαρνασσό (ναι το Μπόντρουμ) απο το νησί μόνον της Κω ...180.000.

    Λεβέντες Αθηναίοι, Θεσσαλονικείς, Λαρισσαίοι και λοιποί, είστε μάγκες και το λέει η καρδιά σας να δώσετε το βόλι σας για να σκοτώσουν το παιδί σας.
    Αν δεν γνωρίζετε θα το επαναλάβω :
    ειδικός φόρος σε κάθε αγορά κυρίως ειδών πολυτελείας, μπαίνει σε ειδικό λογαριασμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Τουλάχιστον εμείς θα σκοτωθούμε ξεκαρδισμένοι στα γέλια, γνωρίζοντας ότι οι σφαίρα που μας λάβωσε ήταν αγορασμένη απο Έλληνες!

    Άντε ελάτε απο εδώ να σας ευχηθούμε καλό ταξίδι και σεις να αντευχηθείτε στέλνοντας μας στον αγύριστο.

    Καλά μας ταξίδια αμφότεροι.


    Αργικέραυνος
    Ανατολικό Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι εγγονός Καστελλοριζιού. Το ένα από τα δύο σπίτια της οικογένειάς μας στέκει ακόμη, εκεί στον δρόμο πίσω από τον Αγ. Γεώργιο του λιμανιού, από το παληό δημοτικό σχολείο, πίσω από τον Αγ. Μερκούριο, αριστερά στο δρομάκι για το βουνό και λίγο πριν από το σπίτι του Καρπάθιου. Χτισμένο στα τέλη του 1890, έχει ακόμη την σκεπή του, αλλά τα δύο πατώματα έχουν πέσει. Είχε χαγιάτι, αποθήκη κάτω, κουζίνα με εσωτερικό πηγάδι, πρώτο όροφο και δεύτερο με τα υπνοδωμάτια πάνω. Πανέμορφο δείγματ της τοπικής νησιώτικης αρχιτεκτονικής. Σήμερα, γεμάτο χορτάρια και ακαθαρσίες από τα ζώα, το 1996 που το επισκέφτηκα τελευταία φορά, σκαλίζοντας μέσα στα χαλάσματα βρήκα ένα μεταλικό κουτί που έγραφε "British Army - Grenades". Καταλαβαίνετε ...

    Θέλω να το φτιάξω αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό. Ας είναι καλά το ελληνικό κράτος που "βοηθάει" όσο μπορεί. Και να σκεφτείτε ότι εκεί στις αρχές του 1900 το Καστελλόριζο (με δύο "λάμδα" παρακαλώ!) είχε 14.000 (!!!) κατοίκους και ήταν σημαντικός σταθμός ανεφοδιασμού των υδροπλάνων της Air-France στην διαδρομή προς το Λίβανο και την Μέση Ανατολή. Το νησί άνυδρο και χωρίς καλλιεργήσιμα χωράφια, έσπρωξε τους περισσότερους κατοίκους στην ναυτιλία. Το ελληνικό δαιμόνιο όμως θριάμβευσε. Κάποιοι πέρασαν απέναντι, αγόρασαν χωράφια, προσέλαβαν Τούρκους χωρικούς να τα καλλιεργούν, και έφερναν τα φρέσκα προϊόντα απέναντι στο νησί τους με ελάχιστο κόστος. Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν άρδην με τον Βαλκανικό Πολέμο, τον Α΄Παγκόσμιο και φυσικά την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922. Το νησί άρχισε να αδειάζει. Οι δικοί μου, μαζί με άλλους συγγενείς τους, έφυγαν -σχετικά νωρίς- το 1917 ή το '18 για την Αίγυπτο. Έμειναν μερικά χρόνια στην Αλεξάνδρεια και κατόπιν μετανάστευσαν άλλοι στην Αυστραλία - Sidney, Adelaide άλλοι προς Αμερική - California. Δεν γύρισαν ποτέ. Το σπίτι ρήμαξε, αλλά δεν έπεσε. Μέχρι στιγμής και απ' όσο ξέρω δεν έχει -ακόμη- καταπατηθεί. Το ελλαδικό κράτος της απάτης, από την μιά -εμμέσως, λόγω του υπέρογκου κόστους- δεν επιτρέπει στους νόμιμους απογόνους να φτιάξουν το σπίτι τους, από την άλλη θα "νομιμοποιήσει" -με το αζημίωτο- όσους το καταπατήσουν (χρησικτησία γαρ) ώστε να μπορεί να τους φορολογήσει στο διηνεκές.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνέχεια)

    Αυτή είναι η ξεφτίλα αυτών που "άρχουν" στο νεοελλαδικό κράτος της ρεμούλας, της απάτης και της οσφυοκαμψίας.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ.

    Ποιός όμως πραγματικά ευθύνεται για αυτό το χάλι; Εμείς που τους ψηφίσαμε! Και τους ψηφίσαμε όχι μόνο μία αλλά πολλές φορές παρά τα σκοτεινά δείγματα γραφής που μας έδωσαν. Τους δώσαμε το δικαίωμα να φτιάξουν "νόμους" και -νομιμοφανώς- να μας καθήσουν στον σβέρκο έτσι ώστε να μην μπορούμε -ελέω φόβου ακυβερνησίας του τόπου (δήθεν)- να τους στείλουμε εσαεί στα σπίτια τους.

    Τι να πει κανείς; Εκεί που αγνή ελληνική παράδοση επιβιώνει, η χώρα μας, η Ελλάδα είναι το πιό όμορφο μέρος στον κόσμο. Εκεί όμως που έχει απλώσει τα πλοκάμια του το αδηφάγο "μοντέρνο" ελλαδιστάν, εκεί σε πιάνει η μιζέρια, σε πνίγει το άδικο και η καρδιά σου γεμίζει νοσταλγία. Ναί, είναι αβάσταχτος ο πόνος της επιστροφής στη πατρίδα που είχαμε και αφήσαμε να μας την πάρουν μέσα από τα χέρια μας.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΠΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.

    --

    Ειλικρινά, μετά από αυτό το νέο επεισόδιο στην Ρω, σκέφτομαι να στείλω μια επιστολή, αλλά δεν ξέρω πού, σε ποιά αρμόδια υπηρεσία, και να ζητήσω να μου επιτρέψουν να κατοικήσω στην Ρω. Αφού δεν υπάρχει πια η κυρά Δέσποινα, κάποιος δεν πρέπει να σηκώνει την σημαία;

    Αν κάποιοι τρελλοί έκαναν αυτό και όλες οι βραχονησίδες μας ήσαν κατοικημένες και με την Ελληνική Σημαία να κυμματίζει περήφανα, ποιός μογγόλος νομίζετε θα τολμούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους;

    Αλλά όλα αυτά είναι "ψιλά γράμματα", δεν νομίζετε;

    Τι λέτε θα μου απαντήσουν; Και αν μου απαντήσουν, τι θα μου πούν;

    Εγώ όπως πάντα λέω, Ο Θεός βοηθός...

    Χαίρετε!

    Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
    Λοχίας Αλεξ/στής, Β' ΜΑΛ, (85Β' ΕΣΟ)

    ΥΓ: Ρητορικά τα ερωτήματα αλλά αμείλικτα, αναφυόμενα μέσα από την απελπισία του να είσαι σήμερα ένας παραδοσιακός ΈΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μπορουμε να περιμενουμε τιποτα περισσοτερο αφου η χωρα μας εβραιοκρατειται...δυστυχως ο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν τιθασευεται ευκολα με αποτελεσμα να μην τους βολευει και να βαλλόμεθα καθημερινα με πληροφοριες που σαν μονο στοχο εχουν να μας αποχαυνώσουν και να αλλοιώσουν τα πρότυπά μας....καλο θα ηταν να προστατεύσουμε την αθωότητα των παιδιων μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Αργικέραυνε
    συμφωνώ 100% μαζί σου.
    Ολοι θα έπρεπε να πηγαίνουμε τις καλοκαιρινές μας εκδρομές στην ακριτική ελλάδα, στα νησιά μας και όχι με την πρώτη ευκαιρία στους "αγαπητούς" γείτονες, απέναντι. Το έχω κάνει και το κάνω.Εφέτος ήθελα να επισκευτώ το Αγαθονήσι αλλά δεν τα κατάφερα, του χρόνου πιστεύω σίγουρα.
    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΝΑ ΤΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΤΟΥΝ ΠΑΤΡΊΔΕΣ. ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΩΡΕ ; ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ; ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!!
    ----------------------
    "...και να βαλλόμεθα καθημερινα με πληροφοριες που σαν μονο στοχο εχουν να μας αποχαυνώσουν και να αλλοιώσουν τα πρότυπά μας....καλο θα ηταν να προστατεύσουμε την αθωότητα των παιδιων μας......"
    ----------------------
    Φίλη MARIA έχεις απόλυτο δίκιο. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό. Οπως μεγαλώσαμε εμείς, έτσι να μεγαλώσουμε και τα παιδιά μας. Να τους μάθουμε τα ελληνικά ήθη και έθιμα, την παράδοση μας, τα πρότυπα που μεγαλώσαμε εμείς, την αγάπη προς την πατρίδα (που ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ), να τους μάθουμε για τους "αγαπητούς μας φίλους" τους Τούρκους έτσι ώστε να γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν και να μην πιστεύουν στισ λυκοφιλίες, ούτε να εφησυχάζουν. Να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να τα αλλοτριώσει αυτός ο βομβαρδισμός των ΜΜΕ με αηδίες, ούτε όλοι αυτοί οι λελέδες της τηλεόρασης (οι επώνυμοι) με την ηλιθιότητα τους, να μάθουν να αγαπούν την ελληνική γλώσσα, να διαβάζουν την πραγματική ιστορία και όχι αυτή που θέλουν να μας διδάσκουν, να παραμερίζουν πολιτικούς συνασπισμούς και κόμματα σαν το ΚΚΕ, το ΞΥΡΙΖΑ, τους οικολόγους κλπ, να μην πιστεύουν στους πολιτικούς, να μην διαβάζουν ΠΟΤΕ ΚΟΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ γιατί οι δημοσιογράφοι είναι άσχετοι, κατευθυνόμενοι και λένε μόνο ψέματα. ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.