18/8/09

H εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στο site του ΠΑΟΚ μέγιστη πρόκληση για την Τουρκία

Τούρκοι δημοσιογράφοι εντόπισαν την ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ στην οποία απεικονίζεται η Αγιά Σοφιά και το θεώρησαν ως προσβολή. Μάλιστα κατήγγειλαν την χρήση της εικόνας του «τζαμιού» από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τούρκοι δημοσιογράφοι εντόπισαν την ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ στην οποία απεικονίζεται η Αγιά Σοφιά και το θεώρησαν ως προσβολή. Μάλιστα κατήγγειλαν την χρήση της εικόνας του «τζαμιού» από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έξαλλος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι της Τουρκικής αθλητικής εφημερίδας «Spor Portasi» σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, θεώρησαν την εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στο site του ΠΑΟΚ μέγιστη πρόκληση κατά της χώρας τους. Οι Τούρκικες πολιτικές εφημερίδες αναφέρονται σε νέα ελληνική πρόκληση και έκαναν αναφορά στην εικόνα που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο site του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει «Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόκληση κατά των Τούρκων η προβολή της Αγιάς Σοφιάς στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ. Όταν η Αγιά Σοφιά είναι εγκαταλελειμμένη και χρησιμοποιείται από τους Τούρκους για επιδείξεις εμπορικών προϊόντων σαν να είναι εμπορικό κατάστημα».
taxalia.blogspot.com
Gazzetta.gr,antinews.gr,

*Είμαι Πανιώνιος στα ποδοσφαιρικά μου αισθήματα"

21 σχόλια:

  1. Είναι πρόκληση η φωτογραφία της Αγ. Σοφίας δεν κατάλαβε ...
    Που πατε ρεεεεεεεεεεεεεεεε Δεν φτάνει που μας χρώσταγαν θέλουν να μας πάρουν και το βόδι έλεος δλδ ...
    Αν εμείς προκαλούμε με μια φωτογραφία το σόναρ που αφήσαν στο βυθό οι δημοσιογράφοι πάνω στη Ρω όλες οι παραβιάσεις οι εναέριες και οι θαλάσσιες ....
    Δικιά μας είναι η Αγ. Σοφία ότι και αν κάνετε δλδ τι να λέμε
    Εμ καλά λέω ότι η διπλωματία της ανυπαρξίας και της υποχωρητικότητας των Αθηνών το μόνο που θα προκαλέσει είναι τα σύνορα μέχρι τον Ανδρο και μέχρι την Λαμία
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑκως... ΠΑΟΚ για μια ζωη. Και αν τους πειραζει τους Τουρκους στα απ'αυτα μας τους γραφουμε.


    Παλι με χρονους με καιρους Παλι δικα μας θα'ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ακριβώς σημαίνει Π.Α.Ο.Κ.;
    Α.Ε.Κ. ;
    Ο Πανιώνιος γιατί γράφεται με Ω, δηλαδή, δεν βγαίνει από το Ιόνιο;

    Εξηγήστε σας παρακαλώ στους γείτονες γιατί είναι χθεσινοί στη γειτονιά και μάλλον δεν τα ξέρουν καλά.

    Θυμάστε που αναρωτιώταν ένας τούρκος σε προηγούμενη ανάρτηση "μέχρι πότε θα γιορτάζουμε την πτωση της Πόλης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν από χρόνια κάποιοι στην Τουρκία είχαν διαμαρτυρηθεί για το όνομα των ομάδων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, λόγω του ότι το Κ και στις δύο περιπτώσεις σημαίνει Κωνσταντινούπολης. Και ζητούσαν την μετονομασία τους σε ΑΕΙ και ΠΑΟΙ με τι Ι να είναι το Ιστανμπούλ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτομάστορες της φαιδρότητας και παλικαράδες του γλυκού νερού(στο αλμυρό υπάρχει πρόβλημα...),το ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΤΕ.Να ξέρετε ότι,δώδεκα ώρες υπόθεση είναι(το πολύ) να δείτε και video εκτός από φωτογραφίες...!Άντε να σας δούμε...

    Α.Α ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιά νά φθάσουν στήν Ανδρο ή στήν Λαμία,θά χρειασθή νά περάσουν πρώτα πάνω από τά πτώματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΜΕΤΙΑ....ΛΙΓΟ ΕΜΕΙΝΕ...ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΑΣ....
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΟΥΜΕ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δέν κατάλαβα, μόνο οἱ Τουρκαλάδες θά ἔχουν τέτοια πράματα, ἐμεῖς ὄχι. Στό κάτω κάτω τῆς Γραφῆς, ἡ Ἁγία Σοφία εἶναι χριστιανική ἐκλλησία. Αὐτοί δέν σεβάστηκαν τόν χριστιανικό πληθυσμό καί τίς ἐκκλησίες τῆς Πόλης. Τό μῖσος γιά τούς Τούρκους ὅλο καί περισσότερους Ἕλληνες διακατέχει. Νά χαθοῦν μαζί μέ τούς ἡττοπαθεῖς πολιτικούς μας, νά μή πῶ τίποτα χειρότερο.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΑ Α.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λέγετε από οσο έχω διαβάσει ότι το Ινστανμπουλ που λέγετε η Κωνσταντινούπολη είναι από την έκφραση που λεγόταν παλιά ''εις την πόλη''.Οποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ας το πει ..
    Χριστίνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, βέβαια Χριστίνα ,το Ιστανμπούλ είναι η ελληνική φράση "εις την Πόλη" παραφθαρμένη.Γι' αυτό ο φίλτατος κ.Νεοκλής Σαρρής, σε βιβλίο του, το γράφει ως "Ειστανμπούλ"!
    Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα σημερινά τοπωνύμια της Τουρκίας (π.χ.Μπαντιρμά=Πάνορμος,το γνωστό Ιζμίρ=Σμύρνη,Εντρεμίτ=Αδραμμύτιο,Αντάκια=Αντιόχεια,Ερντέκ =Αρτάκη,Γκελίμπολου=Καλλίπολη,Κάισερι=Καισάρεια κι ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύγε ΠΑΟΚ !!!και πάντα Νίκες!

    Αχ, φασιστοτουρκαλάδες, μακάρι να είχαμε το συνήθειο να κάνουμε προκλήσεις εναντίον σας!
    Το Κ, νομίζω, σημαίνει "Κωνσταντινουπολιτών", όχι "Κωνσταντινούπολης".Κι αυτή, αμόρφωτοι τουκαλάδες, είναι η ιστορία της ομάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα,
    ξέχασα να συμπληρώσω, πως η Τουρκία σταδιακά, αλλάζει κάποια παλιά τοπωνύμιά της χώρας (τα παραφθαρμένα ελληνικά)και δίνει τουρκικά : έτσι π.χ. η Αντάκια(Αντιόχεια) έγινε Χατάι και η Μερσίν(Μερσίνα-η) Ιτσέλ. Όπως το Ιμροζ(Ίμβρος) Γκιοκτσεάντα και το Τένεντος(Τένεδος) Μποζτζααντα.Οι απλοί πολίτες χρησιμοποιούν ακόμη το Μερσίν και Αντάκια, αλλά ...καθόλου το Ίμροζ και Τένεντος!Παρότι όλα ελληνικά,σε ορισμένα έχουν μεγαλύτερο κώλυμα (ή κόλλημα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν βρισκεται κανενας να τους πει τους γιαννητσαρους οτι οι περισσοτεροι τους ειναι τουρκοπιειμενοι ελληνες και οτι στο τοπο που μενουν ειναι ελληνικος και οτι χωριστηκε με βια καποτε παλι ξαναενωνεται.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ, Μαρικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΟΚ ζούμε στην Πόλη να σε δούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 1:35 & 2:06 ευχαριστώ πολυ :)
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λέγετε από οσο έχω διαβάσει ότι το Ινστανμπουλ που λέγετε η Κωνσταντινούπολη είναι από την έκφραση που λεγόταν παλιά ''εις την πόλη''.Οποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ας το πει ..
    Χριστίνα :)

    -------
    Αν ρωτήσεις γκρίζους λύκους κτλ θα σου πουν ότι το Ιστανμπούλ δεν βγαίνει από το Εις την Πόλιν αλλά από άλλη Τούρκικη λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συζητάγαμε με μια φίλη Τουρκάλα πέρσι για το πώς πρέπει να λέμε την Κων/πολη. Και μου είπε το εξής εντυπωσιακό: Γιατί σας πειράζει εσάς τους Έλληνες το "Ίσταμπουλ"; Αφού και αυτό προέρχεται από την ελληνική φράση "εις την πόλη"! Και με έστειλε κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και εμείς δεν λεγόμαστε (ποια) Ίωνες (=Yunan) αλλά Έλληνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχει δίκιο η Τουρκάλα, απλά απ'τη μεριά μας,είναι λίγο χαζό νε λες μια ελληνική λέξη-φράση, παραποιημένα,στραβά!

    Ζulu,
    δεν κατάλαβα, το "Έλληνες" είναι γενικότερο του "Ίωνες",επομένως το πρώτο είναι το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακριβώς για αυτό το είπα, σαν απάντηση προς την Τουρκάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.