25/8/09

To άρθρο του Βότση που επικαλείται ο Κοροβέσης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ
Αν μάθεις την αλήθεια
μην την πεις
γιατί θα σε σκοτώσει

ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, «Χαφιές»
Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής δύο τινά, χρήσιμα ίσως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει αύριο:
Πρώτον: Ο Περικλής Κοροβέσης, που δεν κιότεψε ποτέ στη ζωή του (έμεινε αλύγιστος σε πολύ δυσκολότερα, για να τον κάμψουν τώρα οι συντροφικοί εκβιασμοί, οι λοιδορίες και οι απειλές), δεν είναι μόνος και ευάλωτος. Και δεν προσφέρεται για αποδιοπομπαίος τράγος, μπας και περισωθεί κάτι από τη συνοχή μιας ημιδιαλυμένης παράταξης, που τρώει τις σάρκες της με την εσωστρέφεια.
Και δεύτερον: Καμιά κομματική ηγεσία και κανένα κομματικό όργανο δεν νομιμοποιούνται να αξιώνουν ιταμά δηλώσεις μετανοίας και την παραίτησή του. Ο «πληβείος της Βουλής», όπως εύστοχα απεκλήθη με τα «πόθεν έσχες», δεν έχει εκκολαφθεί σε δοκιμαστικό σωλήνα κομματικού μηχανισμού: κατέκτησε την κοινωνική καταξίωση. Βγήκε βουλευτής με μοναδικές δαπάνες 130 ευρώ σε κεράσματα με τσίπουρο. Δεν πριμοδοτήθηκε από τον μηχανισμό του «Συνασπισμού», που είναι ολοφάνερο ότι «δεν τον πάει» (παραείναι αντικομφορμιστής, με ομολογημένες αδυναμίες και πάθη, ελευθερόφρων και ελευθερόστομος, που για καμιά σκοπιμότητα δεν θα κρύψει την αλήθεια) και νομίζει τώρα ότι βρήκε την ευκαιρία να γλιτώσει απ' αυτόν.
Σε πείσμα των κομματικών μηχανισμών, τον συγγραφέα των «Ανθρωποφυλάκων» έστειλαν στη Βουλή (όπου και τους εκπροσωπεί επαξίως) εκείνοι από το μέγα πλήθος των ανέντακτων της Αριστεράς, που τον θεωρούν άνθρωπό τους, τον αγαπούν και τον εμπιστεύονται.
Για μένα, ο Περικλής είναι από τους εντιμότερους Ελληνες και τους αγνότερους αγωνιστές της Αριστεράς, που δεν υπήρξε και ευτυχώς δεν θα γίνει ούτε κομματικός γραφειοκράτης ούτε εξουσιομανής ούτε κατ' επάγγελμα πολιτικός και ούτε βέβαια πολιτικάντης.
Πορεύομαι, επί μισόν αιώνα, πλάι του και καμαρώνω -παρ'ότι κάπου κάπου διαφωνώ με πολιτικές θέσεις και επιλογές του.
Συνυπεύθυνος νιώθω για όλον αυτό τον ορυμαγδό, που ξεσηκώθηκε εναντίον του -και θα 'ταν καλό να βάλουν ορισμένοι αδιάντροποι χαλινάρι στη γλώσσα τους. Δικό μου κείμενο, που ο σεμνός και τολμητίας διανοητής Κώστας Μπέης θεώρησε αδιανόητο να μένει αναπάντητο, «ανακύκλωσε» ο Περικλής -όπως έγραψε προχθές στην «Ε». Γι' αυτές τις «κουταμάρες, μπαρούφες και κουβέντες του καφενέ», κατά τον αμετροεπή Στάθη, πρόκειται.
Επειδή πολλοί το επικαλούνται κατά πως τους βολεύει και ελάχιστοι φαίνεται να το έχουν διαβάσει, παραθέτω κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα άρθρου μου (13-07-09) σ' αυτές τις στήλες:

«... Οι δραστηριότητες της "Ζίμενς" στη χώρα μας έχουν μια εξόχως ενδιαφέρουσα προϊστορία διάστικτη από σκανδαλωδώς χαριστικές πολιτικές ενέργειες. Η κορυφαία το 1990: Η τότε "οικουμενική" κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα απεφάσισε να ακυρώσει διεθνή διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, που έβαινε προς προκλητικά χαριστική κατακύρωση στη "Ζίμενς" σε σύμπραξη με την Intracom του Σωκ. Κόκκαλη και να προκηρύξει νέο. Και ξαφνικά παρενέβησαν από κοινού οι τρεις πολιτικοί ηγέτες (Αν. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης και Χ. Φλωράκης) ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την κυβερνητική απόφαση και η κατακύρωση ολοκληρώθηκε -ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τη συναινετική διαπλοκή και όσα έκτοτε ακολούθησαν. Ανεπιβεβαίωτες φήμες, που ουδέποτε διερευνήθηκαν, προσδιόριζαν τότε τη "μίζα" σε δύο δισ. δρχ. για το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ, άλλα τόσα για τη Ν.Δ. και ένα δισ. για τον ενιαίο τότε "Συνασπισμό". Ποια είναι η όλη αλήθεια, ο Θεός κι η ψυχή τους. Το απολύτως βέβαιο και εύγλωττο είναι το πολιτικά ομόθυμο αρχηγικό πραξικόπημα...».
Απ' όλα αυτά, οι καλοθελητές των ΜΜΕ, και οι κραυγές της συνασπισμένης οργής απομόνωσαν σαν ισχυρισμό του Κοροβέση ότι και η Αριστερά πήρε «μίζες» από τη «Ζίμενς». Ούτε λέξη για το αρχηγικό πραξικόπημα, που συνιστά απτό και μέγα πολιτικό σκάνδαλο. Και πουθενά, βέβαια, το όνομα του Σωκ. Κόκκαλη...
Θα προσθέσω σήμερα ότι προσπάθησα τότε να διασταυρώσω αυτές τις «ανεπιβεβαίωτες φήμες».
Ο Κων. Μητσοτάκης αρκέστηκε να μου πει ότι ήταν επιτακτικά αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ και ότι η κυβέρνηση Ζολώτα κωλυσιεργούσε. Λέξη για τη «μίζα».
Ο Χαρ. Φλωράκης, με τον οποίο είχα τότε πολύ καλές σχέσεις (όσο κι αν ανατριχιάσουν κάποιοι στον «Ριζοσπάστη» που με ανεβοκατεβάζουν προβοκάτορα, μου είχε προτείνει, με προξενητή τον Μίμη Ανδρουλάκη, να αναλάβω τη διεύθυνση απογευματινής «μετωπικής» εφημερίδας) αντέδρασε γελώντας, όταν τον ρώτησα αν ο «Συνασπισμός» το τσέπωσε το ένα δισ. «Και σαν χωρατό είναι κακό, Γιώργη...». «Τόσο χωρατό, καπετάνιε, όσο και το ότι ο Κόκκαλης ενισχύει το κόμμα;», αντέτεινα. Σοβάρεψε απότομα και ξεστράτισε την κουβέντα.
Τον Αν. Παπανδρέου λυπόμουν να τον στενοχωρήσω κι άλλο, έτσι όπως ήταν πια ερείπιο με τη Δήμητρα Λιάνη (και κουστωδία υπουργών) να τον σέρνει στην Παναγία Σουμελά και στην Τήνο -ώσπου να του φέρει τον πατέρα Εφραίμ στο μέγαρο Μαξίμου για να τον σώσει...
Θέλουν τώρα να πιστέψουμε ότι το αρχηγικό πραξικόπημα έγινε μόνο και μόνο για το καλό του ΟΤΕ (και της... πατρίδας!) και να δεχθούμε ότι ήταν ανίκανος ο αείμνηστος Ξεν. Ζολώτας, που αρνήθηκε με σθένος να συνδέσει το όνομά του με ένα τεράστιο σκάνδαλο; Ε, όχι...
Οτι βγάζει «σκελετούς από τα ντουλάπια» κατηγορεί τον Κοροβέση ο διευθυντής της «Αυγής» Ν. Φίλης με την επιλεκτική μνήμη (θυμίζει λ.χ. ότι το 1989 «η ΕΑΡ δεν πήρε άδεια ραδιοφωνικού σταθμού», δεν θυμάται, όμως, ότι είναι δικό της πόνημα ο άθλιος νόμος, που εκχωρεί προνομιακά την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση στους, κατά τον πρωθυπουργό, «νταβατζήδες»...).
Αλλά το σκάνδαλο της «Ζίμενς», που ταλανίζει τώρα τον τόπο, δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Διαχρονικό είναι, με τις καταβολές του και στο αρχηγικό πραξικόπημα. Στο περίφημο πόρισμά του (Ιούνιος 1995), που το 'φαγε η μαρμάγκα, ο εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς καταλόγιζε σωρηδόν «κακουργηματικές απάτες εις βάρος του Δημοσίου» στις συμβάσεις του ΟΤΕ από το 1989-1994 με μόνιμο ευνοημένο τον Σωκ. Κόκκαλη, που θα πρέπει να έκανε λιανά στους τότε συνεταίρους του «Ζίμενς» και «Ερικσον» τι εννοεί όταν λέει ότι «στην Ελλάδα όλα έχουν την τιμή τους».
Ολα αυτά θάφτηκαν σε διάτρητα δικαστικά απαλλακτικά βουλεύματα, βολικά για την πολιτική ηγεσία (της Αριστεράς περιλαμβανομένης) που δεν επιζητεί τη διερεύνησή τους γιατί δεν θα 'μενε τίποτα όρθιο σ' αυτόν τον τόπο. Με κατ' εξοχήν υπεύθυνα, βεβαίως, τα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν και τις σκανδαλώδεις σύμβασεις.
Και το τελευταίο, ελλείψει χώρου: Μωρές παρθένες αποκαλεί χλευαστικά το «ΒΗΜΑ» (20-08-09) τα κόμματα και τα στελέχη της Αριστεράς με «τη δήθεν οργισμένη αντίδραση στις αναφορές Κοροβέση».
Διότι ξέρει ότι (και) η Αριστερά παλαιόθεν δεν υπήρξε εκλεκτική στους χρηματοδότες της: Η χούντα λ.χ. βρήκε στα αρχεία της ΕΔΑ να τη χρηματοδοτούν και μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο Στρ. Ανδρεάδης, ο Γερ. Πλυτάς κ.ά. Και ο Τσαουσέσκου δεν ήταν λιγότερο δυνάστης, επειδή ενίσχυε ώς το δραματικό τέλος του την «ανανεωτική» ελληνική Αριστερά. Από πρώτο χέρι τα ξέρει αυτά και ο Λ. Κύρκος, που είναι κρίμα να εκτίθεται με όσα λέει για «ιλιγγιώδεις ανοησίες» και «βδελυρά παραμύθια»...
Για το επιδεινούμενο χάλι της ανανεωτικής Αριστεράς φταίνε πρωτίστως οι πολιτικές και πρακτικές της, που την εξομοιώνουν στη συνείδηση του πολίτη με τα άλλα κόμματα -και στη γάγγραινα της πολιτικής διαφθοράς.
Και όχι, ασφαλώς, οι ανυπότακτοι και ελευθερόστομοι Κοροβέσηδες, που πονούν γι' αυτή την κατάντια. Και αγωνιούν και αγωνίζονται για μιαν Αριστερά απαντοχή του πολίτη, η οποία θα λάμπει πραγματικά για το ήθος της και θα ξαναγίνει το αλάτι της Γης. Οι Κοροβέσηδες, που επιμένουν ότι μόνον η αλήθεια είναι επαναστατική και μια ζωή έχουν μάθει να υπηρετούν αρχές και όχι συγκυριακές σκοπιμότητες. Με όποιο τίμημα...

20 σχόλια:

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς με τον Κοροβέση χτενίζεστε.

    Δεν βλέπω γιατί πρέπει να με απασχολεί ο Κοροβέσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνωμη γιατι θα τρελαθω.Οι Συντροφοι Περισσού δεν ξέρουν για ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ Τίποτα και μην μου πει κάποιος για νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.Οσο για τον Κο. Κύρκο Ας μας πεί για τον "λαικό ηγέτη" Τσαουσέσκου, για ποιό λόγο ήταν τόσο φιλικός σε έναν στυγνό δικτάτορα;Αν μιλήσει τοτε του Κοροβέση θα είανι παραμυθάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε μεγάλη εταιρεία του δημόσιου τομέα, υπάρχουν έμπιστοι "ταμίες" του κάθε κόμματος, των οποίων η δουλειά είναι-με τους "ταμίες" των άλλων κομμάτων-,να εισπράτουν και να αποδίδουν στο κόμμα το ποσοστό της μίζας που αναλογεί στο κόμμα τους, από όλες τις συμβάσεις.
    Όμοίως, υπάρχουν στελέχη στις αυτές εταιρείες, που εργάζονται γιά να προωθούν τα συμφέροντα των εταιρειών (όροι στις συμβάσεις που να τις ευνοούν) που χρηματοδοτούν τα κόμματά τους, κατ' εντολήν των κομμάτων τους βεβαίως.
    Ειδικά τα μικρά κόμματα, χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική πολύ περισσότερο από τα μεγάλα, επειδή τα μεγάλα δεν έχουν ανάγκη τέτοιων τερτιπιών, γιατί επιβάλουν τις θελήσεις τους επί των συμβάσεων πολύ ευκολώτερα, μιάς και οι διοικήσεις των δημοσίων εταιρειών είναι διορισμένες απο αυτά.

    Αυτά.. και μη που πείτε πώς η ΕΥΠ δεν τα ξέρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 25 Αύγουστος 2009 12:29 μμ
    Αν δεν ήταν οι πυρκαγιές η Ελλάδα θα ασχολιόταν με τη δήλωση Κοροβέση.
    Μπορείς να κρατήσεις την άποψή σου, όμως εμείς πιστεύουμε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων από εταιρείες και μάλιστα του εξωτερικού, είναι μείζον πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κόμματα ή στελέχη της αριστεράς, που έχουν επιπλεύσει επί δεκαετίες στον αφρό της πολιτικής, επιδεικνύοντας και προβάλλοντας πάντα ένα ακαταμάχητο όπλο: την εντιμότητα, απέναντι στους διεφθαρμένους πολιτικούς της σοσιαλδημοκρατίας και της δεξιάς.
    Δηλαδή τί πιστεύεις, δεν αφορά τον πολιτικοποιημένο κόσμο αυτή η υπόθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε για την ανάρτηση, κ. Καλεντερίδη, αλλά δεν επισημαίνετε τις ειδήσεις που βγάζει το άρθρο του Γ. Βότση: 1) Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν και είναι μόνιμος χρηματοδότης του ΚΚΕ, πράγμα που είχε παραδεχθεί και ο Χαρίλαος Φλωράκης.
    2) Ο Ενιαίος Συνασπισμός είχε πάρει 1 δισ. δρχ. από την Ζήμενς το 1989.
    3) Η Χούντα είχε βρεί όλο τον κατάλογο με τους μεγαλοκαπιταλιστές χρηματοδότες της ΕΔΑ (Ανδρεάδης, Λάτσης, Πλυτάς κλπ.) αλλά - περιέργως - δεν τον δημοσίευσε ποτέ. Η εξήγηση - γι' αυτούς που ξέρουν - είναι απλουστάτη: Ο Παπαδόπουλος είχε έναν γιό τον Χρήστο (δουλεύει χημικός μηχανικός στις ΗΠΑ από το 1969), ο οποίος ήταν "Λαμπράκης" και κορυφαίο στέλεχος της Νεολαίας ΕΔΑ. Αυτός εξεβίασε τον Δικτάτορα πατέρα του (ότι θα του βγάλει τα προσωπικά του με την πρώτη του σύζυγο Νίκη Βασιλειάδη) και δεν μάθαμε ποτέ τι γράφει αυτή η λίστα.
    Εύγε στον Βότση για το θάρρος του να γράφει τέτοια απαγορευμένα πράγματα για την Ιερή Αγελάδα που ονομάζεται Ελληνκή Αριστερά, εύγε και σ' εσάς κύριε Καλεντερίδη που το δημοσιεύετε, στενοχωρώντας - ίσως - τον αριστερό συνεργάτη σας κύριο Sub92!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στελίνα
    δεν βλέπεις παραπάνω ότι ο Sub92 τα χώνει στον Κύρκο και την αριστερά;
    Να μην αδικούμε πρόσωπα και μάλιστα εκείνους που κοπιάζουν αφάνταστα για το ιστολόγιο και την ενημέρωση των φίλων μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είσαι τίμιο παλληκάρι, κύριε Καλεντερίδη, δημοσίευσε την απάντηση του σημερινού "Ριζοσπάστη" στο χθεσινό άρθρο του Βότση και πές μας την γνώμη σου. Μπεςhttp://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=25/8/2009&id=11230&pageNo=4&direction=1
    κι αν βαριέσαι... ΙΔΟΥ:
    "Αθλιότητες

    Στη ρούγα βγήκε πάλι χτες ο αρθρογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Γ. Βότσης για να υπερασπιστεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοροβέση, αλλά δεν απέφυγε τον πειρασμό να εκτονώσει το απωθημένο του και να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. 'Η μάλλον, για να το πούμε καλύτερα, σκοπός του ήταν να ανακυκλώσει διάφορες κατασκευασμένες βρομιές για το ΚΚΕ και γι' αυτό το λόγο χρησιμοποίησε τον (πάντα χρήσιμο στο αστικό πολιτικό σύστημα) βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλοστή φορά μάλιστα ο αρθρογράφος προσπαθεί, με απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό από κάθε άποψη τρόπο, να εμπλέξει στα μυθεύματά του τον Χαρίλαο Φλωράκη, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κάνει πιστευτά τα μυθεύματά του. Αυτή τη φορά γράφει για τη «ΖΗΜΕΝΣ» και τη «διερεύνησή» του για το κατά πόσο το ΚΚΕ είχε εμπλοκή στη χρηματοδότηση από τα μαύρα ταμεία της πολυεθνικής την περίοδο του ενιαίου Συνασπισμού και της κυβέρνησης Ζολώτα: «Ο Χαρ. Φλωράκης, με τον οποίο είχα τότε πολύ καλές σχέσεις (όσο κι αν ανατριχιάσουν κάποιοι στον «Ριζοσπάστη» που με ανεβοκατεβάζουν προβοκάτορα), αντέδρασε γελώντας, όταν τον ρώτησα αν ο «Συνασπισμός» το τσέπωσε το ένα δισ. «Και σαν χωρατό είναι κακό, Γιώργη...». «Τόσο χωρατό, καπετάνιε, όσο και το ότι ο Κόκκαλης ενισχύει το κόμμα;, αντέτεινα. Σοβάρεψε απότομα και ξεστράτισε την κουβέντα». Βρομιά πάνω στη βρομιά ο Βότσης και μάλιστα χρησιμοποιώντας μετά θάνατο το όνομα του Χαρίλαου Φλωράκη για να σπιλώσει το ΚΚΕ. Σε τέτοια κατρακύλα τον σπρώχνει η αντιΚΚΕ τύφλωση. Οσο για το «προβοκάτορας» μόνο και μόνο το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το όνομα του Χαρίλαου Φλωράκη για να κάνει πιστευτές τις βρομιές του αυτό δείχνει. Δε χρειάζεται άλλη απόδειξη. Αλλωστε του το 'χουμε ξαναπεί πως όσο και αν πέρασαν τα χρόνια το κίνημα έχει ιστορία και συνέχεια που είναι γνωστή. Ο κόσμος επίσης είναι μικρός και γνωριζόμαστε. Αλλωστε, καθείς εφ ώ ετάχθη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 25 Αύγουστος 2009 3:06 μμ
    Το διάβασα το άρθρο του Ριζοσπάστη και το δημοσιεύω.
    Όμως το άρθρο μιλάει για το ΚΚΕ, δεν μιλάει για τον Κύρκο και την ΕΑΡ.
    Σε κάθε περίπτωση, όμως, νομίζω ότι ο διάλογος για αυτήν την ιστορία πρέπει να γίνει και σε ό,τι αφορά την Αριστερά.
    Όπως είδες, παρότι το ιστολόγιο δημοσιεύει κείμενα κυρίως της εξωτερικής πολιτικής, έχουμε δημοσιεύσει επανειλλημένως κείμενα που αφορύν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της SΙΕΜΕΝS.
    Aπό τη στιγμή που αναδείχτηκε το ζήτημα με τις δηλώσεις Κοροβέση, νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο και θα υποστείτε τις όποιες συνέπειες της θεωρούμενης από σας κακόβουλης αυτής ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως το "αν είσαι τίμιο παληκάρι" δεν χρειαζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το αλάθητο του πάπα είναι γνωστό.
    Το αλάθητο του Ριζοσπάστη δεν αμφισβητείται. Ότι λέει είναι ευαγγέλιο και γι αυτό οι αμφισβητίες είναι ΟΛΟΙ χωρίς αμφιβολία προβοκάτορες.
    Οι άγιοι δεν δαιμονοποιούνται !
    Και επίσης οι υποστηρικτές οσιομάρτυρες είναι αλάθητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Μια λεπτομέρεια αρχικά στην υπόθεση Κοροβέση: Μένει ασχολίαστη η απρέπεια (για να μην πω κάτι χειρότερο)με την οποια τον αντιμετώπισε ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Λεβέντης αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ξέρει τι λέει επειδή πίνει (υπονοώντας, όχι μόνο ποτό). Ο κύριος (;) Λεβέντης (που θεωρείται σοβαρός!) είναι γιατρός και θα όφειλε να έχει επι πλέον ευπρέπεια. Ωστόσο είθιστε στην Αριστερά να χρησιμοποιούνται από στελέχη και τέτοιες μέθοδοι σπίλωσης που διόλου δεν διαφέρουν από εκείνες που συμβαδίζουν με την "αστική" ηθική. Αποδεικνύοντας ότι το ήθος δεν είναι(μόνο) ζήτημα ιδεολογίας αλλά ιδίως ατομικής ευθύνης και αισθητικής. 2)Όταν ήμουν μικρός μου έλεγαν να προσέχω (τον Κύρκο) διότι οι Κύρκοι έιναι Κίρκη. 3)Ο Κοροβέσης ήθελε προφανώς να πλήξει την παληά ΕΑΡ και σημερινή ανανεωτική (η ανανέωση τη μάρανε)πτέρυγα του ΣΥΝ.Το πέτυχε, αφού ο Κύρκος, πατριάρχης της ανανέωσης, αποκαλυπτόμενος έδειξε ότι το μόνο που τον και τους ενδιαφέρει είναι να πάνε στο ΠΑΣΟΚ. Καλό κατευώδιο. 4)Ωστόσο ο Κοροβέσης, συμπαρέσυρε το σύνολο της Αριστεράς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Απρόσεκτος; Δεν ξέρω.5)Η ιστορική αριστερά είναι νεκρή. Εφ' όσον αριστερά ονομάζεται ό,τι ταυτίζεται με την υπεράσπιση των αδικημένων, θα αναστηθεί. Αν θα επικαλείται και πως θα επικαλείται τον Μαρξισμό αυτό αφορά αυτούς που θα αναλάβουν να την (ξανά)γεννήσουν. Αυτοί θα κρίνουν και το παρελθόν της-το παρόν μας δηλαδή. Κανείς δεν έιναι μάντης για να πει πότε θ αγίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζω συχνά παρόμοιες αναρτήσεις (και για τις φωτιές πριν) συμφωνώ, και θα έλεγα πως κάποια στιγμή θα πρέπει να «μετρηθούμε» έτσι και για μια νότα αισιοδοξίας μπορεί και να μην είμαστε τόσο λίγοι όσοι νομίζου(ν)με.
    Τώρα για την αριστερά την οποία υπηρέτησα στο παρελθόν στα νιάτα μου και δεν το μετανιώνω, καλό θα ήταν να αφήσει στην άκρη το σύνδρομο Δαμανάκη (μια επιταγή έχουμε και την εξαργυρώνουμε επαναληπτικά) να σταματήσει να τρώει από τα έτοιμα, η αριστερά εξαργυρώνει τους αγώνες των παλιών αγωνιστών της από την εποχή του ουμανισμού, πόσο πιά ? τι να πρωτοκαλύψει το όποιο αγωνιστικό και έντιμο παρελθόν (άλλων για να μην ξεχνιόμαστε), κανείς δεν είναι ότι δηλώσει, αυτό ισχύει μόνο μεταξύ τους. Αλλά το μεγαλύτερο έγκλημα της αριστεράς για μένα είναι ο άκρατος λαϊκισμό της, και το αθλιότερο κατασκεύασμά της οι πανεπιστημιακές σχολές όπου κυριαρχούν, πολύ καλά έκανε ο Περικλής άλλωστε η διακυβέρνηση δεν είναι μόνο υπόθεση των κομμάτων που κυβερνούν οι συλλογικοί μύθοι μπορεί να είναι εξίσου ισχυροί και επιζήμιοι για ένα λαό.
    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μα διαφθείρεται και η αριστερά;;;όχι ρε παιδιά ψέμματα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα πράγμα αναρωτιέμαι: Γιατί βγαίνει τώρα ο Π.Κ. και κάνει τις καταγγελίες; Δεν τις γνώριζε πιο μπροστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμιά φορά όταν σπάνε τα στεγανά, βουλιάζει το καράβι.
    Κι όταν ένας σπάσει την ομερτά, οι "νομιμόφρονες", φροντίζουν να τον γελοιοποιήσουν.
    Δεν μπορεί λοιπόν να χαλάει την εικόνα της αριστεράς ο Κοροβέσης. Θυσιάζεται και κλείνει η υπόθεση.

    Ο τελευταίος σχολιαστής ανρωτιέται γιατί κάνει τώρα τις καταγγελίες και όχι πριν.
    Μικρή σημασία έχει ο χρόνος σε αποκαλύψεις, όταν τις κάνει αριστερός που σέρνει πίσω του ιστορία. Γι αυτό τον κατηγόρησαν ως μπεκρή επιδιώκοντας να τον ξεφτιλίσουν. Όμως απο την άλλη δεχόντουσαν τόσο καιρό έναν μπεκρή να τους εκπροσωπεί ως βουλευτής !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Αγρικέραυνο

    "Μικρή σημασία έχει ο χρόνος σε αποκαλύψεις, όταν τις κάνει αριστερός που σέρνει πίσω του ιστορία".

    Δεν νομίζω ότι αυτό απαντά στο ερώτημά μου. Εάν ήξερε, γιατί δεν μίλαγε;

    Δεν "κατηγορούν" τον Κοροβέση ως μπεκρή. Προφανώς, είσαι απληροφόρητος για ονόματα και πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε τις δηλώσεις υπό την επήρεια του αλκοόλ (δεν μπορώ να το ξέρω εγώ αυτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού είσαι ανώνυμε τόσο καλά πληροφορημένος, δώσε και σε μας να ελαφρύνεις λίγο απο το βάρος και μεις να ωφεληθούμε.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eiste ektos thematos nomizo.Exo barethei na akouo oti efoson exei apo piso tou agones mporei na leei oti malakia tou katevei sto kefali.Toso kairo poy einai eklegmenos me ton SYN den ixere oti ta eixe parei?tora to anaklipse?Efoson eisai mesa se ena komma leitourgeis me tous mixanismous tou kai pros to simferon xoris na ekteleis diatetagmeni ipiresia apo ton alavano kai ton kathe alavano enantion tis Ananeotikis Pterigas.Ego to mono pou exo na po einai oti einai ntropi toso xronon anthropos me tetoia istoria apo piso tou na peftei toso xamila gia na ipiretisei mikropolitika simferonta.krima kirie Korovesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eiste ektos thematos nomizo.Exo barethei na akouo oti efoson exei apo piso tou agones mporei na leei oti malakia tou katevei sto kefali.Toso kairo poy einai eklegmenos me ton SYN den ixere oti ta eixe parei?tora to anaklipse?Efoson eisai mesa se ena komma leitourgeis me tous mixanismous tou kai pros to simferon xoris na ekteleis diatetagmeni ipiresia apo ton alavano kai ton kathe alavano enantion tis Ananeotikis Pterigas.Ego to mono pou exo na po einai oti einai ntropi toso xronon anthropos me tetoia istoria apo piso tou na peftei toso xamila gia na ipiretisei mikropolitika simferonta.krima kirie Korovesi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Aγρικέραυνο

    Το ερώτημά μου μένει αναπάντητο. 10 χρόνια γνώριζε (ή "γνώριζε"), γιατί δεν μίλαγε;

    Τι πληροφορίες θέλεις να σου δώσω; Είναι γνωστός ο Κοροβέσης.

    Εκεί στον ΣΥΝ δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Ο Ψαρριανός βγαίνει και κάνει διαφήμιση στην καλαματιανή "μαύρη" (!!!). Καλά, εντελώς άσχετος είσαι, ή το παίζεις (άσχετος εννοώ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.