30/4/10

Παραίτηση υποναυάρχου με αιχμές κατά Βενιζέλου

Την παραίτησή του κατέθεσε χθες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο υποναύαρχος Στυλιανός Φενέκος. Στη δεύτερη παράγραφο υπογραμμίζει ότι «σας αναφέρω ότι με το σχετικό υπέβαλα αίτημα παραίτησής μου λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των ενόπλων δυνάμεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές».

Η παραίτηση του υποναυάρχου ήρθε λίγες ώρες μετά από σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και στην οποία μετείχε ο Στ. Φενέκος με θέμα: "Λειτουργία των στρατιωτικών σχολών".

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να μίλησε με τρόπο που κατά τον Στ. Φενέκο απαξίωνε όλους τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Στη σύσκεψη, μετείχαν και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων εκτός του αρχηγού στρατού που βρισκόταν στο Κόσοβο.
Γ.ΤΣΑΚ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

27 σχόλια:

  1. Δεν αρκούν οι παραιτήσεις Ναύαρχε!!!
    Μπράβο όμως στον αξιωματικό.
    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολυ καλά έκανε αλλά στου κουφού την πόρτα :
    1. Μη πετάτε ψάρια
    2. Πάρε τη πόρτα και φύγε
    Δεν ιδρώνει το αυτί του/ς
    Πάντως δηλώνει τιμή και αξιοπρέπεια κατι είναι και αυτό σε μια εποχή που η τιμή τιμάται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να κρίνουμε τον λόγο της παραίτησης, θα έπρεπε να ξέρουμε τι ειπώθηκε στη σύσκεψη και αν λειτουργούν τόσο καλά οι στρατιωτικές σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αξιωματικοί του ΠΝ διαχρονικά έχουν δείξει ότι τιμούν τα γαλόνια τους.
    Ο διώκτης των ιπταμένων αρχηγός ΓΕΕΘΑ τι έκανε; Μάλλον η μέση του είναι από πλαστελίνη.
    Να παραιτηθεί άμεσα ο ΥΠΕΘΑ είναι ανεπιθύμητος στις ΕΔ.
    Να τον ακολουθήσουν οι Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ ως ανύπαρκτοι και σκυφτομεσάκιδες.

    ΑΕΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο χοντρός είπε ότι οι αξιωματικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες...
    Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι παρόντες ήταν και πολλοί άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί αλλά ένας μόνο είχε τα Α@@δια να διαμαρτυρηθεί παραιτούμενος.
    Όλοι οι άλλοι δεν έδειξαν ότι είχαν κανένα πρόβλημα άρα αποδέχονται τους χαρακτηρισμούς και άρα πρέπει να χαρακτηριστούν Ι5 και να αποστρατευθούν, τουλάχιστον για το πρώτο.
    Εν τέλει αν είναι μία φορά ξεφτίλας ο Βενιζέλος για αυτά που είπε, δέκα φορές ξεφτίλες είναι οι καραγκιόζηδες που τα ανέχτηκαν αμίλητοι.
    Σαπίλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τι ειπώθηκε!!!!
    __________________________________
    Σάββα, κάνε ειδικό θέμα και γράψε το σχόλιό μου κι εκεί έτσι ακριβώς μπας και ξυπνήσουμε! Η είδηση είναι από το Defencenet.

    ___________________________________
    Δεν πιστεύω στα μάτια μου! Θα τρελαθούμε τελείως; Ρε κάποιος να ρίξει σκάγια για αγριογούρουνο στον χοντρό!!!!!!

    ________________________
    Κατάργηση των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία! Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

    Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».

    Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.

    ________________________

    Τί οικονομία βρε καραγκιόζηδες;;; Εδώ όταν είσαι 20 χρονών παίρνεις το αυτοκίνητο και κάνεις άλματα στην Υμηττού και θέλετε να κάνετε τους Ικάρους φοιτητές;;; Στο τέλος θα κάνουν και κατάληψη.
    Βρε ζώον χοντρέ, γιοδοβοσκέ, έχεις ιδέα τί απαιτήσεις έχει ο χειρισμός F16; ΜΑΛΑΚΑ.

    Έχεις ποτέ δει τους Ιπταμένους τί ψυχολογική εκπαίδευση έχουν υποστεί στη σχολή Ικάρων για να υπακούν τις εντολές της σαπιοκοιλιάς σου;;;;

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΙΑ, ΖΩΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ, και δεν ξέρω πώς να συγκρατηθώ να μην ΒΡΙΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο υποναύαρχος Φενεκος πολύ καλά έπραξε.Τίμησε τα γαλόνια και τα παράσημα του και αποτελεί παράδειγμα ανδρισμού καθώς είναι ο δεύτερος ναύαρχος που παραιτείται μετά τον αείμνηστο επίτιμο Α/ΓΕΝ Θεοδωρουλάκη και μπράβο του.Απο τις άλλες κοτούλες που ήταν παρόντες στην σύσκεψη κανένας τους δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί? Τους ικανοποιεί η απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων από τον κάθε έναν και πόσο μάλλον από τον ίδιο τον υπουργό τους?Ντροπή σας καρεκλοκένταυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O "baby-faced" Βενιζέλος, έχει χαρακτηρισθεί -και είναι ίσως- ως άτομο "σαρωτικής ευφυίας" (Γιανναράς).

    Όταν ένα τέτοιο άτομο κάνει τόσες απανωτές γκάφες (κατ' εμέ, δεν υπάρχει μεγαλύτερη από το να απαξιώνεις τις ΕΔ), τότε τι πρέπει να περιμένουμε από τους άλλους;

    Πού και ως τι υπηρέτησε ο Βενιζέλος την στρατιωτική του θητεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βενιζέλο είσαι πολύ ΛΙΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θυμαμαι την παραίτηση του Α/ΓΕΝ το 2002 νομιζω για παρεμβαση στο εργο του απο την πολιτική ηγεσία (και την ανοδο του γνωστου ναυαρχου-μαιντανου που δεν ειχε και κανα ιδαιτερο προβλημα με τις παρεμβασεις).

    οι υπολοιποι αρχηγοι, που ηταν παροντες, προφανως δεν θεωρησαν οτι απαξιώνονται οι ΕΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tι μπράβο και συγχαρητήρια ρε, παιδιά;
    Αφού δεν ξέρετε γιατί παραιτήθηκε και τι, όντως, είπε ή δεν είπε ο Βενιζέλος.
    Όσο για το πως λειτουργούν οι στρατιωτικές σχολές δεν ξέρω αλλά γνωρίζοντας τη νοοτροπία του στρατού και του Ελλαδιστάν γενικότερα φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ, ΔΙΧΝΕΙ ΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ @@.
    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΑΛΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΥΓΕ στον ναύτη !!!
    Digon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σκεφθητε αν και ο Λεωνιδας τα βροντουσε στις Θερμοπυλες επειδη τον (κρεμασαν)και δεν ηρθε καμμια βοηθεια.Οχι δεν εκανε καλα που παρετηθηκε ενας στρατιωτης δεν την κοπαναει επειδη δεν γουσταρει τον προισταμενο του στο τελος το παιγνιδι αυτου του αλητηριου εκανε .Επρεπε να μεινει και να πολεμηση .Στο κατω κατω ολοι οι πολιτικοι προισταμενοι ,μεχρι τωρα λιγο διεφεραν απο την κοπρια.(θυμαστε μεχρι και αστρατευτο υπουργο ειχαμε)
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τη τη ειπωθηκε

    δεν το πιάσατε έκαμαν επαε περα

    το κλεισαν το μαγαζί που λέγετε Ελλαδα

    το κλεισαν το μαγαζί απολύουν το πρωσοπικο και βάζουν μουσουλμάνους υπαλλήλους......

    έχουμε σχέδιο αντικαταστασεις πλυθησμου στη χωρα, νιονιό θέλει

    και περι συλλογικης ευθύνης και λοιπές μπουρδες, γιατί δεν εκτελεστηκαν ολοι οι γερμανοι πολίτες στον δεύτερο παγκοσμιο πολεμο, εεε κυρια
    Μερκελ να εφαρμόσουμε τη συλλογικη ευθύνη και να σας εκτελέσουμε

    συλλογική ευθύνη για μας άλλα και για σας...... ναζιστα παράγωγα...

    μήπως γιατί όλοι γνώριζαν ότι η κυβερνήσεις κάνουν οτι γουστάρουν στη πραγματικότητα;....

    και αφού ο στρατός και οι αστυνομία πήγε με τους ΝΑΖΙ τοτε ο λαος πήγε βόλτα και συνοστιστικε (να ειμαι και στη μοδα της εποχης) στα στρατόπεδα συγκέντρωσης;

    και οι πρώτες δολοφονίες και εκτελέσεις στη γερμανια ηταν πολιτικές.....

    Υ.Γ.
    να είμαστε στη μοδα της εποχής
    συνοστιστικαν στα μπάνια και γλιστρούσαν με το σαπούνι όλοι στα γερμανικά στρατόπεδα...
    ακου εκει ολοκαυτωμα
    συνοστισμος και παιχνιδι με σαπουνι........
    χαρα προσέφεραν οι ναζί χαρά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιτέλους μία παραίτηση, από τα ρεμάλια τους πολιτικούς θα παραιτηθεί κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν η δεύτερη παράγραφος είναι πραγματικά έτσι διατυπωμένη, ο κ ναύαρχος μπορεί στο μέλλον να βλέπει τη θάλασσα από το φιλιστρίνι των στρατιωτικών φυλακών. Τόλμησον κ. καθηγητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έκανες το στράτευμα ....ρδέλο
    Βενιζέλο, Βενιζέ-ε-λο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας πααρακαλώ κύριοι δείξτε κοσμιότητα. Μην βρίζετε τους πολιτικούς μας. Μην αποκαλείτε επίσης τον Βενιζέλο "χοντρό". Είναι σοκαριστικό και ρατσιστικό συνάμα. Κάνετε έτσι τον άνθρωπο να ντρέπετε. Αντί να τους αποκαλείτε "ρεμαλια", λαμόγια", "καθίκια", "μαλάκες" και άλλα φαιδρά που κοκκινίζει κανείς και μονο να τα γράψει, αγγαλιάστε τους σφιχτά, χαϊδέψτε τους απαλά (όχι στον πισινό γιατι μπορεί να τους αρέσει και να ζητήσουν κι αλλο) και ρίξτε τους καμια ροχαλα. Οχι αυγά και ντομάτες! αυτά πλέον είναι ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΒΓΑΛΑΝΕ ΒΡΩΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 2:37 π.μ
    Γι' αυτό και η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο από τον γιωργάκι...εεε....συγνώμη...γιώργο....(με μικρό ..γ...πάντα)

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ. Ο ΦΕΝΕΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΕΣ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΞΥΔΕΡΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Ο ΦΕΝΕΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ο ΦΕΝΕΚΟΣ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ. ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΑΝ 1) ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ 2) ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΙΓΓΑ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΕΙΣΡΟΩΝ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ 3) ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΟΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, 4) ΟΤΑΝ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, 5) ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Και τα λοιπά. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΚΤΟΡΑΣ-ΠΑΡΑΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ. ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΞΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΦΕΝΕΚΟΣ. ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ –ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ– ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Σκεφθητε αν και ο Λεωνιδας τα βροντουσε στις Θερμοπυλες επειδη τον (κρεμασαν)και δεν ηρθε καμμια βοηθεια.Οχι δεν εκανε καλα που παρετηθηκε ενας στρατιωτης δεν την κοπαναει επειδη δεν γουσταρει τον προισταμενο του στο τελος το παιγνιδι αυτου του αλητηριου εκανε .Επρεπε να μεινει και να πολεμηση .Στο κατω κατω ολοι οι πολιτικοι προισταμενοι ,μεχρι τωρα λιγο διεφεραν απο την κοπρια.(θυμαστε μεχρι και αστρατευτο υπουργο ειχαμε)
    ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ."

    +1 Μπράβο, συμφωνώ και επαυξάνω!
    Ένας πραγματικός πατριώτης και μάλιστα υποναύαρχος δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από το καλό της πατρίδας του (ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης). Θα μπορούσε καλιστα να αντικρούσει τα όσα ειπώθηκαν με ψυχραιμία, ακόμα και αν ο πολιτικός που έχει απέναντί του την έχει χάσει -αντί να τα παρατήσει και να φύγει (ακόμα και αν έχει δίκιο).
    Δηλαδή στις πιέσεις, τις ελλείψεις και το στρίμωγμα ενός πολέμου τι θα έκανε;


    Εκτός αυτού, όμως, οι υπόλοιποι "δυσαρεστημένοι", εύκολοι και αυτόματοι κατακριτές και παρασυρόμενοι χωρίς καν 1 δευτερόλεπτο επεξεργασίας, πριν χλευάσετε τον Βενιζέλο και αποθεώσετε τον Φενέκο (ή οποιουσδήποτε άλλους), θα έπρεπε να είχατε διαβάσει το τι ακριβώς ειπώθηκε και από τις δυό πλευρές, το πλήρες κείμενο, αντί της "περίληψης" που δημοσιεύτηκε. Αλλιώς, η παθιασμένη καταδίκη και αποθέωση βάσει λίγων γραμμών κειμένου, παραπέμπει σε Μεσαίωνα και αφού Μεσαίωνα δεν έχουμε, σήμερα θεωρείστε ούτε λίγο ούτε πολύ, "μάζα" και φυσικά υποχείριο των MME!

    Υ.Γ. Δεν λέω ποιός έχει δίκιο ή άδικο από τους δύο, λέω ότι αυτός που κρίνει φανατισμένα με ελλειπή στοιχεία (ειδικά σήμερα που η διαστρέβλωση νοήματος χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ παγκοσμίως ως το απόλυτο εργαλείο χειραγώγησης της μάζας), είναι τουλάχιστον ΣΟΥΡΓΕΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευάγγελος Βενιζέλος.....τίποτε άλλο.
    Ένας άνθρωπος του οποίου πρέπει να ερευνηθεί το παρελθόν ,τα έργα και ημέρες του στο ΑΠΘ, καθώς και τα περιουσιακά του στοιχέια και ο τρόπος απόκτησής του.Μέχρι εδώ όλα καλά(το λέμε έτσι για να το λέμε)....
    Έρχομαι όμως να ρωτήσω.ΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ(ο χοντρούλης) ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, θα μιλούσε έτσι; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.ΕΚΕΙ ΚΛ@ΝΟΥΜΕ ΜΕΝΤΕΣ...ΕΚΕΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ(θυμάσαι πιστεύω χοντρούλη, τον τύπο που στη σαβούρντιξε έξω απο την Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ, έτσι δεν είναι; τότε που γύρισες και είχες το βλέμμα της αγελάδας). Από που όμως άντλησε το ΘΡΑΣΣΟΣ(γιατί θάρρος ο σαιοκοιλιάς δεν έχει) να βρίζει;Μα φυσικά απο τους παριστάμενους λακέδες που νομίζουν ότι είναι αξιωματικοί και μα΄λιστα αρχηγοί.
    Ουδείς είχε την ευθυξία να ψελίσσει έστω μια κουβέντα.ΟΥΔΕΙΣ.Βέβαια χωρίς να γνωρίζω πολλά, ΣΗΜΕΡΑ (μόλις μετα απο 15 χρόνια) διαπιστώνω ότι για να γίνει κανείς ΑΡΧΗΓΟΣ, μόνο ηγετικές ικανότητες δεν χρειάζεσαι
    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ...ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ...και τους υπενθυμίζουμε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα παρακαλάνε να μπούνε σε καμμιά λέσχη και θα γράφουνε π@π@ριές σε καμμιά κωλ@φυλλάδα αποστράτων, για τα κακώς τεκταινόμενα στις ΕΔ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ(ειδικά ο ΣΞ υποφέρει τα τελευταία χρόνια τόσο με τον τωρινό(!!!) όσο και με τον προηγούμενο θαυμαστό ΑΡΧΗΓΌ)καιρός είναι να τους κράζουμε,γιατί αυτοί είναι η τροχοπέδη σε όλα τα θέματα....Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, αυτοί του συμπαραστέκονται με την ένοχη στάση και σιωπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τί θα πεί "Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο" Κάνουν κενά περιεχομένου βαρύγδουπα λογοπαίγνια και παρασύρονται σε αυτά από ημιμαθείς ή αδαείς δοκησίσοφους. Οι Στρατιωτικές Σχολές ήταν πάντα στρατιωτικά πανεπιστήμια με αντικείμενο την Επιστήμη της Αμυνας (και σήμερα πλέον και την Αμυντική Τεχνολογία) και μάλιστα η Σχολή Ευελπίδων του Καποδίστρια ήταν το πρώτο ΑΕΙ της χώρας. Το πρόβλημα σήμερα είναι η αφελής και ισοπεδωτική αντίληψη ότι η ακαδημαική εκπαιδευση που χρειάζονται οι αξιωματικοί είναι ξεχωρισμένη από την στρατιωτική, ότι δηλαδή δέν συμπλεκονται (και δήθεν δέν πρέπει να συμπλέκονται) καθόλου, είναι δήθεν κάτι μή στρατιωτικό και επομένως μπορεί να παρέχεται ανεξάρτητα από πολιτικά ΑΕΙ. ..Ενώ εκείνο που τελικά θα διαφοροποιήσει τους Ευέλπιδες, Δοκίμους και Ικάρους είναι κανα δυό δήθεν πρόσθετα επαγγελματικά μαθήματα και τα πεζικά, η ιστιοπλοία και οι πτήσεις με ανεμοπλάνα αντίστοιχα. Οπότε οι επιπόλαιοι λένε: Γιατί δέν συγχωνεύουμε τις σχολές για να κάνουμε οικονομία ή γιατί δέν ...τους στέλνουμε στα άλλα πανεπιστήμια όπως γίνεται με τους στρατιωτικούς γιατρούς;
    Δυστυχώς σιγοντάρουνε παρασκηνιακά και ορισμένοι αξιωματικοί που ονειρεύονται περισσότερο την εκτός στρατεύματος σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα (μετά την σύνταξη) και αναζητούνε πτυχία ισοδύναμα στα επαγγελματικά δικαιώματα με εκείνα των πολιτικών ΑΕΙ αντί αυτών που έχουνε που τους εξασφαλίζουν μόνο σταδιοδρομία εντός του Στρατεύματος.
    Ομως ή πραγματικότητα είναι άλλη. ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ, ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΕ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
    Ενα είναι το προβλημα με τις στρατιωτικές σχολές: πως μετά την μεταπολίτευση δέν δίνουν δεκάρα για την ανάπτυξη και βελτίωσή τους. Εδωσαν ποτέ τους αναπτυξιακούς πακτωλούς που δόθηκαν στα πανεπιστήμια; Αφήστε τις Στρατιωτικές Σχολές όπως είναι και κρατήστε όλα τα καλά στοιχεία που συσσώρευσε η ιστορική τους εξέλιξη. Προπαντός την φυσιογνωμία τους. Μην τις νοθεύετε. Πάνω σε αυτά, προσθέστε εσείς λύσεις μόνο στα σημεία που έχουν προβλήματα και χρειάζονται την βοήθειά σας. Δυναμώστε τις εκεί που πρέπει και μήν αλλοιώνετε τα σημεία που είναι ήδη πολύ δυνατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Ελληνας εχει για ηγέτη του αυτον που του αξίζει.Αν το δεχτούμε αυτό δεν θα πρέπει να μας ενοχλούν τα απαξιωτικά κατα τάλλα λόγια του Υπουργου που τοποθετήθηκε επικεφαλής των Ε.Δ. και έχει αυτή την άποψη.Σκεφθείτε αν ήταν Υπουργός σε άλλο Υπουργείο τι θα έλεγε ; και τιθα λέγαμε εμείς. Οτι είναι αναρμόδιος να εκτιμάει τις Ε.Δ.Αυτά όμως που είπε τα δέχτηκε το πλήθος των ανώτερων Αξκών πού ήταν εκεί Δεν είδα κανένα Αξκό να συντάσσεται με τον κο Φενέκο(που υστερα απο 30 χρόνια στις Ε.Δ. επιτρέψτε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και γιά τον κο Φενέκο Δεν είδα καμιά αντίδραση απο κανέναν Ολοι σκεφτόμαστε τα προσωπικά μας συμφέροντα και ΛΟΥΦΑΖΟΥΜΕ κι έτσι δίνουμε σόλα αυτά τα λαμόγια να κάνουν το όποιο πείραμα έχουν σαν στόχο ή αποθημένο τους
    Σας το λέω εγώ που έμαθα επι 30 έτη να λουφάζω και που είδα οτι με αυτή την τακτική είμαι ακόμη στην ΑΦΕΤΗΡΙΑ
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.