27/4/10

Υπουργός τουρκικής καταγωγής «εξόργισε» τους Χριστιανοδημοκράτες

Εκ πρώτης όψεως η Αϊγκιούλ Οζκάν αντέδρασε σαν μια μητέρα προοδευτικών προδιαγραφών, που ζει σε μια προηγμένη χώρα της Ευρώπης, όπως η Γερμανία. Η τουρκικής καταγωγής νομικός, γεννημένη, μεγαλωμένη και σπουδαγμένη στη Γερμανία, είπε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Der Spiegel ότι οι μαθητές πρέπει να μορφώνονται σε ουδέτερο περιβάλλον, άρα να λείπει η μαντίλα από τα σχολεία. Λίγο αργότερα, όμως, σε άλλη συνέντευξη στο Focus, είπε ότι τα χριστιανικά σύμβολα, όπως ο σταυρός, καλό είναι να λείπουν και αυτά από τα γερμανικά σχολεία, τόπους ουδετερότητας.
Ολα αυτά δεν θα ενοχλούσαν κανένα, εάν η Αϊγκιούλ Οζκάν δεν ήταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) από το 2004, μέλος του Κοινοβουλίου (Δήμος) στο Αμβούργο -όπου γεννήθηκε το 1971- μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικών θεμάτων και ισοτιμίας και, κυρίως, η πρώτη τουρκικής καταγωγής υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Χριστιανοδημοκράτη Κρίστιαν Βουλφ στην Κάτω Σαξονία.

Τι άραγε την έσπρωξε να κάνει, μετά τη μαντίλα, εξισορροπητική δήλωση περί σταυρού και να συνταράξει ένα κόμμα χριστιανικό και αδελφό με τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας; Ο κ. Βουλφ εξεμάνη και η κ. Αϊγκιούλ ζήτησε συγγνώμη. Δεν ήξερε, είπε.

Κάποιοι ανεξάρτητοι παρατηρητές έλεγαν χθες ότι «κάτι τέτοιες δηλώσεις», αντί να φέρουν τουρκικές ψήφους στο CDU, μπορεί να του κοστίσουν τις χριστιανικές στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Μαΐου στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία. Οι παρατηρητές αποδίδουν την υπουργοποίηση της Οζκάν στην προσπάθεια προσέλκυσης των τουρκικής καταγωγής ψηφοφόρων στο εν λόγω κρατίδιο, το οποίο όργωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και η υποψήφια πρωθυπουργός Ανελόρε Κραφτ, που έφαγε λαχματζούν και ήπιε άπειρα προεκλογικά τουρκικά τσάγια.

Τι σχέση έχει όμως η Β. Ρηνανία - Βεστφαλία με την Κάτω Σαξονία; Εκεί ήταν άλλοτε το φέουδο του Σρέντερ, αρχιτέκτονα της χορήγησης γερμανικής ιθαγένειας σε 800.000 περίπου Τούρκους της Γερμανίας στα τέλη του ’90. Ο πρώην καγκελάριος λέει «ναι» στα τουρκικά σχολεία στη Γερμανία, πρόταση του Τ. Ερντογάν που -κατ’ αρχήν- απέρριψε η καγκελάριος Μέρκελ.

Η Αϊγκιούλ, επιτυχημένη και αφομοιωμένη στη Γερμανία, προσφέρεται για την προσέλκυση Τούρκων ψηφοφόρων, τώρα και στο μέλλον. Ατυχώς όμως, σε αντίθεση με τη Σεχεραζάντ, το Ρόδον της Σελήνης - Αϊγκιούλ- μπέρδεψε τη γλώσσα της. «Αυτό είναι το σύγχρονο πρόσωπο της Γερμανίας», σημείωνε η έγκυρη FAZ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

13 σχόλια:

  1. Ορθη ομως η παρατηρηση της!Κανενα θρησκευτικο συμβολο παντου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι, οι περισσοτεροι δεν θα καταλάβουν ποτέ ότι Ευρώπη χωρίς Χριστιανισμό δεν θα υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο ποτε η μειοψηφεια επιβαλει την γνωμη της (κυριε 11.56) στην πλειοψηφεια?δεν συμβαινει αραγε το ιδιο και σρην μακρυνη σου πατριδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12,11 Χωρίς πάπα θέλεις να πεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ θα πω ότι ο κάθε ένας από εμάς εκεί που επιλέγει να ζει σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου αυτού αλλιώς δεν επιλέγει να ζει εκεί.
    Θεωρητικά όταν φεύγουμε από τον τόπο καταγωγής μας και αλλάζουμε κράτος έχουμε σκεφτεί τα υπέρ και τα κατά.
    Αν πάλι έχουμε γεννηθεί σε άλλο κράτος όταν ενηλικιωθούμε μπορούμε να επιλέξουμε αν μας αρέσει ή όχι.
    Αυτό είναι το καλό της δημοκρατίας .
    Μπορεί να σε γράφουν ότι και αν πεις αλλά ακόμα μπορείς να μετακινείσαι ελεύθερα …
    Βεβαία όπως έχω πει ΄το Μουσουλμανικό τόξο και όχι μόνο όλο και επεκτείνεται δεν πειράζει όταν θα ξυπνήσουμε θα είναι αργά αλλά και τι μας νοιάζει εμάς έτσι δεν είναι ;

    Α ρε Μέρκελ μπορεί να μη τι βρεις απο εμάς αλλά τον εχθρό τον έχεις εντός των πυλών. Το νου σου ξανθόψειρα γιατί με μας γελάς και τρίβεις τα χέρια σου και αυξάνεις τα λεφτάκαι αλλα γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε τόπος έχει παραδόσεις. Δεν είμαι θρησκευόμενος αλλά δεν θέλω να φύγει ο σταυρός από οπουδήποτε υπάρχει στην Ευρώπη. Εάν αρχίσουμε να βγάζουμε σύμβολα και παραδόσεις, μέχρι που θα φτάσουμε; Δεν έχει τελειωμό η αφαίρεση στοιχείων ιδιαιτερότητας και ιστορίας μίας κοινωνίας ή και ενός ατόμου ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. " Ολα αυτά δεν θα ενοχλούσαν κανένα, εάν η Αϊγκιούλ Οζκάν δεν ήταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) από το 2004 "


    " Κάποιοι ανεξάρτητοι παρατηρητές έλεγαν χθες ότι «κάτι τέτοιες δηλώσεις», αντί να φέρουν τουρκικές ψήφους στο CDU, μπορεί να του κοστίσουν τις χριστιανικές στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Μαΐου στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία. "


    σωστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:56 ,

    κανένα θρησκευτικό σύμβολο στη Γερμανία ή οπουδήποτε στην Ευρώπη,

    αλλά οι ντόπιοι είναι που βγαίνουν χαμένοι, αφού στερούνται,μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την παράδοσή τους, έστω και ως φολκλόρ ή πολιτισμική ιδιαιτερότητα τουριστικού τύπου!

    Σκέψου ότι στη Γαλλία, μ'αυτήν τη λογική (της ισοπέδωσης), που εσύ θεωρείς ορθή,δημιουργήθηκε θέμα αν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σχολείου είναι θρησκευτικό σύμβολο!
    Και σκέψου ότι χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζουν σήμερα και οι (μοντέρνοι) Τούρκοι στα σπίτια τους ,στην Τουρκία!


    Και συμφωνώ με την Χριστίνα :

    "Και εγώ θα πω ότι ο κάθε ένας από εμάς εκεί που επιλέγει να ζει σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου αυτού αλλιώς δεν επιλέγει να ζει εκεί.
    Θεωρητικά όταν φεύγουμε από τον τόπο καταγωγής μας και αλλάζουμε κράτος έχουμε σκεφτεί τα υπέρ και τα κατά.
    Αν πάλι έχουμε γεννηθεί σε άλλο κράτος όταν ενηλικιωθούμε μπορούμε να επιλέξουμε αν μας αρέσει ή όχι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καθένας στόν τόπο του,γιά νά μή μπαίνουμε σέ τέτοιες συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμβούλευα την εν λόγω κυρία, χανούμ μάλλον, να επιστρέψει στην πραγματική της πατρίδα, η οποία είναι προοδευτικότατη. Απαγορεύει τα θρησκευτικά σύμβολα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

    Όσο για την μαντίλα και την μπούργκα, σε μία δημοκρατική χώρα, ο καθένας μπορεί να φορεί ό,τι θέλει, αρκεί να μην δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Ούτε στην Γαλλία θα απαγορευτεί η μπούργκα τελικά, εκτός κι αν γίνει για λόγους ασφαλείας. Εννοείται ότι σε δημόσιες υπηρεσίες, η μπούργκα δεν επιτρέπεται, διότι αντιδρούν οι Γάλλοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ὅσο γρηγορότερα τὸ καταλάβουμε τόσο καλύτερα:
    Αύτὰ σοῦ ποὺ λένε στὴν ίδιωτική σου ζωὴ μπορεῖς νὰ εἶσαι ὅτι θέλεις στὴν δημόσια ζωὴ θὰ εἶσαι κάτι σὰν οἰκονιμικὸ ὄν, εἶναι ψεύδη καὶ μόνο κάποιες μεγάλες ἡγεμονικὲς δυνάμεις ὡφελοῦνται, οἱ ὁποῖες εἶναι καὶ δίγλωσσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ;

    ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΗ;

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ.

    ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΟΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ.

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ.ΘΑ ΕΠΑΚΤΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
    Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ;
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΦΥΛΗ Ή ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ, ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ...

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ;

    ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

    Γιώργο από Πάτρα,
    όχι χριστιανική Ευρώπη δεν υπάρχει προ πολλού, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει και ΗΠΑ !...τουλάχιστον, από τη στιγμή που το ίδιο δεν συμβαίνει και στις μουσουλμανικές χώρες και στο Ισραήλ.

    όσο για τον κλήρο,δεν μπορείς να γενικεύεις για το σύνολο του κλήρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.