29/4/10

Απαγορευμένη περιοχή" για τους πιλότους της Π.Α. το μισό Αιγαίο, σήμερα-Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας"


-Aπαγορεύθηκε με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, να πλησιάσουν σήμερα στην εναέρια περιοχή Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Ψαρών και μεταξύ Χίου-Λέσβου την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης»
-Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία!

Aπαγορεύθηκε με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, να πλησιάσουν σήμερα στην εναέρια περιοχή Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Ψαρών και μεταξύ Χίου-Λέσβου την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει «τουρκικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας και διάσωσης» (SEARCH AND RESCUE (SAR) EXER CISE ON 29-30 APR 10, IN THE TURKISH SAR AREAS BOUNDED...) και διεξάγει άσκηση!
Τα νησιά θα έμεναν και πάλι για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα χωρίς την «ομπρέλα» της Πολεμικής Αεροπορίας, αν το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ δεν «σήκωναν» με δική τους πρωτοβουλία τέσσερα μαχητικά τα οποία περιπολούσαν γύρω από την περιοχή της τουρκικής άσκησης.


Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν αντιδρά στον χαρακτηρισμό TURKISH SAR AREAS BOUNDED (τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης που περιεχόταν στη ΝAVTEX που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή 23/04 η Άγκυρα. Και εν συνεχεία δώσαμε (η ΥΠΑ, κατόπιν εντολών άνωθεν) και ... έγκριση για την διενέργεια της άσκησης!

Σήμερα όλο το κεντρικό βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από την Σκύρο μέχρι την Λέσβο και την Χίο ήταν «κλειδωμένο» από τις τουρκικές δυνάμεις χωρίς να έχουν δικαίωμα οι ελληνικές δυνάμεις να εισέλθουν σε αυτό το χώρο


Οι συντεταγμένες των δύο περιοχών είναι οι ακόλουθες:

AREA.I
39 04 N 024 55 E
39 04 N 025 30 E
38 44 N 025 30 E
38 44 N 024 55 E


AREA.II
38 55 N 026 00 E
38 51 N 026 20 E
38 43 N 026 12 E
38 44 N 025 53 E

Η τουρκική άσκηση συνεχίζεται και αύριο και οι εντολές στους Έλληνες πιλότους είναι σαφείς: «Μην πλησιάσετε»!

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία!

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για το τόπο διεξαγωγής της (περιοχή Ορεστιάδας όπως κατά σύμπτωση προέβλεπε το γνωστό σχέδιο Βαριοπούλα) και το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει αυτή η άσκηση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία άσκηση που περιλαμβάνει καθαρά επιθετικού χαρακτήρα σενάριο αφού το μόνο ουσιαστικά υδάτινο κώλυμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις στην περιοχή είναι ο ποταμός Έβρος.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός).

Οι μονάδες της 3ης Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που σταθμεύουν στην πόλη Cerkezkoy απέχουν 118 χλμ από τον Έβρο και οι μονάδες που σταθμεύουν στην πόλη Tekirdag απέχουν λιγότερο από 100 χλμ από τις όχθες του Έβρου. Η άσκηση αυτή αναμφίβολα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την πρόσφατη αποκάλυψη του σχεδίου εισβολής στον βόρειο Έβρο με τον κωδικό «Βαριοπούλα».

Το σχέδιο ως γνωστό περιελάμβανε την πρόκληση επεισοδίων και την διάβαση του ποταμού στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου καθώς και την πλήρη αποκοπή του τμήματος αυτού. Θα ακολουθούσε ο πλήρης έλεγχος της περιοχής και επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά το πρότυπο που εφαρμόστηκε στους ελληνικούς πληθυσμούς στην νήσο Ίμβρο το 1964.

Πρίν από 7 μήνες η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (Τ. 181 σελ 6-7) είχε δημοσιεύσει ένα προφητικό άρθρο στο οποίο χαρακτηριστικά επισημαινόταν ότι

«Σε επίπεδο στρατιωτικής προετοιμασίας η Τουρκία κυριολεκτικά «δεν κρύβεται» ίσως και δεν θέλει να κρυφθεί. Μία κρίση κερδίζεται περισσότερο σε επίπεδο ψυχολογίας, παρά σε επίπεδο όπλων. Η ψυχολογία και το κλίμα που θα δημιουργήσουν τα ΜΜΕ και συνεπώς οι μοχλοί πίεσης που θα προκύψουν από αυτό το κλίμα θα κρίνουν τα περισσότερα. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε «σημάδια βαριά» για τις προθέσεις τους που οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη και να κινηθούμε ψύχραιμα για την αντιμετώπισή τους:

-Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Το σημαίνει αυτό: Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού εγκατέλειψαν την γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στην γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β’ κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ). Μόνο δύο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη» στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη. Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

-Δημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Δυστυχώς μόνο η στρατιωτική ηγεσία έχει λάβει στα σοβαρά τις «γέφυρες πολέμου» που στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Η αποκάλυψη της «Σ» προ τριμήνου (Ιούλιος 2009), παρά το γεγονός ότι πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα, έχει και βαθιά πολιτικό, ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μία επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

-Η δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική: Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης! Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται και το ίδιο συμβαίνει και με την 19η Πεζικού και την 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αττάλεια».

Κατά τα άλλα οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν σε δύο εβδομάδες από σήμερα για τα προβλήματα των δύο χωρών και το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο κυβερνήσεων με τους 20 συνολικά Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς θα ασχοληθεί με τη βελτίωση της συνεργασίας των υπουργείων των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

12 σχόλια:

  1. Εθνική Εξέγερση τώρα ρεεεε!!!!!!!!!!

    Όλοι στους δρόμους!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο υπουργός της κακιάς ώρας που είναι στο Αμύνης έχει να πεί κάτι εκτός απο της παπαριές με τους πιλότους που μας αράδιασε;
    Εδώ κάνει τζίζ όμως μαλλον,έ;
    Θα κάνει άραγε την δουλεια που του ανατέθεικε και θα σταματήσει να φλυαρεί;
    Καμία εξήγηση για τούτα έχουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς ανώνυμο 8:54.
    Τι λες ρε πας καλά. Πανω που ψησαμε τη
    Μερκελ να δωσει τα δις θα τα παρατήσουμε και θα παμε να τσαλαβουτάμε στον Εβρο επειδή οι Τούρκοι εχουν κεφια? Εδω περιμένουμε την ΕΕ και το ΔΤΝ να μας ριξουν το παραδακι να το κανουμε ψιλα και να το φαμε σουβλάκια. Με τους μογγόλους θα ασχολούμαστε? Επειτα ποιος σου ειπε οτι εχουμε ανταλλακτικά, πυρομαχικά κλπ. Ακόμη, με τις περικοπες που θα πεσουν πως θα παρουν τα στελεχια μας τα πτητικά επιδόματα και τα επιδόματα εξτρατίας και ετοιμότητας. Κι ολα αυτά για μερικά ξερο-νησάκια? Τοσο ηλιθιος ηταν δηλαδη ο ηγέτης μας (τον ΓΑΠ εννοώ) όταν ελεγε: καλυτερα να δωσουμε μερικα νησάκια και να κοιμόμαστε ησυχοι? Τον κοροηδεύατε τότε ασχετοι. Τρεχετε τωρα για σκοινακια στον Εβρο! Εμεις θα κατσουμε στον καναπε μας να δουμε ειδήσεις και να περιμενουμε τα δις απο τους σωτήρες μας. Τουλάχιστον αυτοί μας αγαπούν. Επειτα σε λιγα χρόνια ολα αυτά θα είναι ξεπερασμενα. Τα σύνορα θα πεσουν, οι λαοί θα γίνουν ένα, οι εθνικισμοί θα ξεπερασθουν και ολους θα μας κυβερνούν απο τις Βρυξέλλες και απο την Ουάσιγκτον. Δεν διαβάζεις Δραγώνα να μορφωθείς και λίγο? Παψε να εισαι συντηρητικός και εθνικιστής. Γινε επιτέλους πολυπολιτισμικός και προοδευτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ? http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_5503.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 30/4/2010
    Aς κρατήσουμε στό μυαλό μας αυτή την ημερομηνία.
    Απο εδω και στο εξής άς ξεχάσουμε την Ελλάδα έτσιόπως τη θυμόμαστε.
    Αραγε είναι το τέλος ή η αρχή ?
    Υλοποιείται αυτό που είχε πει η κ. Μπενάκη στο μεγάλο μαγαζί τη βουλή.
    Το Αγαίο και ότι είναι μέσα σ'αυτό ΄σταμάτησε να είναι Ελληνικό γιατι
    ο σημήτης ο καραμανλής και ο
    γιωργος παπανδρέου με συνενόχους όλους τους βουλευτές πούλησαν Ελληνική γη κάτω απο τη μύτη του Ελληνικου λαου.
    Μαζί με το Αιγαίο αλλάζει χέρια και ολόκληρη η χώρα μαζί με όλους εμάς.
    Μας πούλησαν απλώς για λίγα φράγκα.
    300 τσογλάνια πούλησαν μια χώρα και 9000000 μαλάκες.
    Δεν υπάρχει κατάλληλη τιμωρία για
    αυτό το έγκλημα, αλλά το πιθανότερο είναι πως όλοι τους κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες τους και γελούν με εμάς τους ηλίθιους, που τους ψηφίζαμε για 30 χρόνια για να καταστρέφουν την πατρίδα μας.
    Η χώρα μας με συμφωνιες κάτω απο το τραπέζι έχασε όσα οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας είχαν κερδίσει χύνοντας το αίμα τους.
    Οσο για εμάς μας βρίζουν όλοι έχουμε εικόνα ζητιάνων και όσοι έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας νιώθουμε σα να μας έχουν μαστιγώσει.
    Ταπεινή μου γνώμη είναι πως εαν είναινα γίνει κάτι ,οτιδήποτε,
    τώρα είναι η κατάλληλη ώρα.
    Ολοι μας νιώθουμε θυμό, οργή, αγα-
    νάκτηση, και τέλος πάντων πρέπει να σταματήσουν οι ξένοι να αποφασίζουν για εμας.
    Δεν ξέρω τι είναι αυτό που περιμένουμε αλλά κάτι έρχεται
    ελπίζω να είναι για καλό.

    καρκίνος και χτικιό στούς 300

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ..

    ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ...
    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

    ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ΠΟΥ ΣΕ ΡΗΜΑΞΑΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις δικιο φιλε μου,ολοι αισθανομαστε οτι κατι ερχεται,θα μας ριξουν πολυ παρα, αλλα δεν θα προλαβουν να τον παρουν πισω.Πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προδότες πολιτικοί!!!
    Τα κεφάλια τους σε παλούκια στην πλατεία Συντάγματος!

    Εξέγερση τώρα!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Πατριδα μας περναει κρισιμες φασεις και με την συνεργεια πολλων
    προδιδεται και ξεπουλιεται.Πιος θα
    αντιδρασει και πως μηπως και κατι
    μεινει για τις γεννιες που ερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σε όλους ,
    Είναι μια καλή μέρα για όλους εμάς γιατί μας τρίβουνε την μούρη στο χώμα τρώμε λάσπη από παντού , μας πατάνε με την μπότα τους στο λαιμό .
    Μας έχει πιάσει δύσπνοια , ο θάνατος μας είναι κοντά κύριοι και κυρίες .
    Οι λύσεις ακραίες είναι :
    Η τιμάμε όλοι τα παντελόνια που φοράμε ή βάζουμε όλοι μαζί τον φερετζέ.
    Η επανάσταση έχει πολλούς τρόπους έκφρασης άλλα ο κυριότερος είναι εκείνος που πονάει τον εχθρό.
    Ποιος είναι αυτός και με τι πονάει;
    Πόλεμος με τα όπλα του και μόνο....

    ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ..
    είπες ανώνυμε

    Μα η Ελλάδα είμαστε εμείς, το παρελθόν μας το παρόν μας και το μέλλον μας.

    Εξέγερση !!! ναι

    ΜΕ κάποιον να μαζέψει την αγέλη όλων μας που αντιδράμε αλλά αποσπασματικά....

    Ευνουχισμένος λαός είναι λαός χωρίς αύριο .Το πρόβλημα λοιπόν είναι αυτό και τίποτα άλλο . Ο κόσμος υπάρχει, η αγανάκτηση, ο θυμός , η αδικία όλα τα δεδομένα για μια καλή και σωστή αντίδραση.
    Το μόνο που μένει είναι ένας ''αδιάφθορος'' να ηγηθεί.
    Αλλιώς ο κόσμος θα κατέβει στο πεζοδρόμιο και όπως σαν αγέλη θα φωνάξει σαν αγέλη θα διασπαστεί.

    Που είναι οι Έλληνες των γραμμάτων που νοιάζονται για την Ελλάδα, των τεχνών, του πολιτισμού αλλά και οι στρατιωτικοί.

    Τι να τα κάνεις τα γαλόνια όταν ένας πολιτικάντης σου πουλάει τα σύνορα και συ κοιτάς μουδιασμένος το αποτέλεσμα.

    Θα σας δώσει τα γαλόνια ο λαός ...
    Δεν χρειάζεται να ξέρεις να μιλάς την γλώσσα σωστά χρειάζεται να ξέρεις να μιλάς στον λαό, στην ψυχή του...

    Ας έρθουν τώρα όλοι να μου πουν την διαφορά της στρατιωτικής από την οικονομική χούντα που έχουμε τώρα.

    Θέλω να μου το εξηγήσουν με απλά λαϊκά λόγια, απλές λαϊκές λέξεις και όχι φανφάρες και προτάσεις με περικοκλάδες και δυσνόητες έννοιες.

    Θέλω να μάθω με πιο δικαίωμα μου στερούν την ελευθερία μου και γω πρέπει να σκάσω και να το φάω.
    Με πιο δικαίωμα μιλάνε 300 για μένα χωρίς εμένα και χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τους εαυτούς τους.

    Η αντίσταση θέλει πράξεις και όχι λόγια ....αλλιώς γινόμαστε γραφικοί. H αντίσταση δεν γνωρίζει φύλο , ο καθένας πράττει, όχι αυτό που μπορεί αλλά, αυτό που δεν αντέχει.

    Δεχτήκαμε και δεχόμαστε τον κατά συρροή βιασμό και απλά ζητάμε αμοιβή για να νιώσουμε καλύτερα.

    Η Ελλάδα δεν είναι δική μας, την πούλησαν αυτοί που εκλέξαμε και εκλέγουμε .Τι σημασία έχουν οι συνθήκες και τα χαρτιά και οι υπογραφές στην ουσία τίποτα από όλα όσα έχουμε πει και υπογράψει δεν τηρείται..

    Οι Αμερικάνοι λένε :

    Money talks and bullshit walks

    Αυτό είναι η θρησκεία τους αυτό θέλουν και θα το καταφέρουν όταν έχουν την αμερικανόφερτη γλωσσοκοπάνα στην Ελλάδα .

    Δεν θα πω καληνύχτα Ελλάδα ποτέ , θα πω καληνύχτα Ελληνικέ λαέ....
    Γιατί για μένα όταν ο λαός χάνεται, η ιστορία ξεχνιέται και τα σύνορα ισοπεδώνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα έγραφα :δεν είναι δυνατόν !!!! αλλά,να που είναι και συμβαίνει. Παραχωρούμε και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένο λόγο εθνική κυριαρχία.Και ερωτώ για πολλοστή φορά :έχει υπηρετήσει ο υπουργός άμυνας ;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.