29/4/10

ΗΠΑ: Στη διάσκεψη για τη «Μη Διάδοση των Πυρηνικών» ο Αχμαντινετζάντ

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, υπέβαλε αίτηση για άδεια εισόδου στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη για τα πυρηνικά που θα αρχίσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει ένα μήνα στην έδρα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, P.J. Crowley, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ευθύνη σαν χώρα που φιλοξενεί την έδρα των ΗΕ, να παραχωρήσουν στον Ιρανό Πρόεδρο άδεια εισόδου. Η αντιπροσωπεία του Ιράν θα συμμετάσχει στην διεθνή σύνοδο που στοχεύει στην επανεξέταση της Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών, την οποία έχει υπογράψει και το Ιράν. Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται μια φορά κάθε 5 χρόνια από το 1970.

Ο κ. Crowley δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα ήθελε να δει τον κ. Αχμαντινετζάντ να αναλαμβάνει εποικοδομητικό ρόλο στην σύνοδο.

Η επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ στις ΗΠΑ θα γίνει τη στιγμή που εντείνονται οι προσπάθειες για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Τεχεράνη. Όπως είχε δηλώσει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον «η Ουάσιγκτον παραμένει πολύ αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες της για να πετύχει κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που θα καταδικάζει τις ιρανικές πυρηνικές ενέργειες».
agelioforos.gr,voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.