27/4/10

Μέρκελ: "H Eλλάδα χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας"

Με δήλωσή της σήμερα το απόγευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επανέλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησής της να συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αλλά θέτοντας και πάλι τη γνωστή της προϋπόθεση για ολοκλήρωση του 3ετούς προγράμματος σταθερότητας που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να εξέλθει από τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

«Η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, μόλις αυτή ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», είπε πριν από λίγο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ειδικά για το θέμα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε πως εκτιμά ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.
«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέα μέτρα λιτότητας και οφείλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε.Η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, μόλις η χώρα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα εξέφρασε την υποχρέωση που έχει να διασφαλίσει τη σταθερότητα του Ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη της Ελλάδας από τη Γερμανία είναι η παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι έχει «εμπιστοσύνη» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες πρόκειται να καταλήξουν στο πρόγραμμα οικονομικών μέτρων που απαιτεί το Βερολίνο για την αποδέσμευση της βοήθειας για την Αθήνα. Η κ.Μέρκελ πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ «δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι οι δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση σπέρνουν αβεβαιότητα στις αγορές.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Λαγκάρντ δήλωσε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα παρακολουθεί το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ συνάντηση έχουν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Β. Σόιμπλε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν, ενώ ο Σόιμπλε ανέφερε ότι η Γερμανία θα στηρίξει το μηχανισμό.SIGMALIVE

Γερμανία: Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις για άρνηση βοήθειας
Εντείνονται οι ανησυχίες αναφορικά με τις προθέσεις της Γερμανίας να παρέχει τελικά στήριξη στην Ελλάδα και υπό ποιους όρους, μετά από δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου, ειδικού σε θέματα προϋπολογισμού, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο άρνησης της χώρας να παρέχει βοήθεια αν δεν εκπληρωθούν οι όροι που θέτει η κυβέρνηση.

Κοινώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να κινδυνεύει να μην λάβει οικονομική βοήθεια, αν δεν καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της, σύμφωνα με τον ειδικό επί θεμάτων προϋπολογισμού των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) του κόμματος του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, Γιούργκεν Κόπελιν.

"Ίσως κάποιος να πρέπει να πει όχι, εάν η Ελλάδα δεν ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις και η χώρα απλά έλθει να πάρει χρήματα με πιο ευνοϊκούς όρους από την ευρωζώνη από ό,τι τις τράπεζες", είπε την Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Deuschlandfunk ο Κόπελιν.
ΚΕΡΔΟΣ

1 σχόλιο:

  1. το σίγουρο είναι ότι η Μερκελ χρειάζεται έναν ....μερακλή , διότι η Ελλάς δεν δύναται να κινδυνεύσει από τους κερδοσκόπους (speculators εις την Βαρβαρικήν) ΑΛΛΑ από τους @μ@μητους ή τους Κ@κομ@μημένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.