28/4/10

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν συμφωνούν για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη


Άγκυρα και Μπακού έχουν φθάσει σε ένα συμβιβασμό σχετικά με τους όρους για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Yldz (Γ), την Τρίτη στην Άγκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην διάρκεια συνέντευξης για θέματα ενέργειας, ο Yldz είπε ότι η κρατική τουρκική Pipeline Corporation (BOTA_) κατέληξε σε συμφωνία με την κρατική Oil Company της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR) σχετικά με τους όρους της διαμετακόμισης του φυσικού αερίου σε άλλες χώρες μέσω της Τουρκίας. Είπε επίσης ότι θα υπογραφεί πρωτόκολλο μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν τον ερχόμενο μήνα, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev .

Ο Υπουργός ανέφερε ότι απομένουν κάποια λίγα σημεία να διευκρινισθούν, καθώς η κάθε πλευρά επιθυμεί να καθησυχάσει την άλλη, όμως τόνισε ότι έχουν συμφωνήσει στους βασικούς όρους. "Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτό το γεγονός θα συμβάλει στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και ότι οι όροι διέλευσης θα καθοριστούν σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα τιμών. Τα αδέλφια μας, του Αζερμπαϊτζάν έχουν υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν την απαραίτητη ποσότητα φυσικού αερίου για το έργο, ένα κρίσιμο βήμα προς όφελος της Τουρκίας ως μιας παγκοσμίως σημαντικής γραμμής ενέργειας ", εξήγησε.

Συμφωνία για την τιμή και την ποσότητα του φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν

Ο Yldz δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών επίσης κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την τιμή που η Τουρκία θα πληρώσει για το φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Είπε ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την τιμή και την ποσότητα του φυσικού αερίου, και ότι η Τουρκία θα αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν ως μέρος του σχεδίου Shah Deniz.
http://www.balkans.com/gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.