29/4/10

Γ. Καρατζαφέρης: Να γίνει τζαμί, αλλά με ομόλογη σχέση

Τη λειτουργία της Αγιάς Σoφίας ως ορθόδοξου ναού, τουλάχιστον για μία ημέρα, πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ως αντιστάθμισμα για τη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα.

«Βεβαίως πρέπει να γίνει τζαμί, αλλά με μια ομόλογη σχέση. Να ζητήσουμε από την Τουρκία, τουλάχιστον μια ημέρα το χρόνο, την ημέρα της γιορτής της Αγίας Σοφίας να λειτουργεί η Αγία Σοφία ως ορθόδοξος ναός, για το σκοπό δηλαδή, για τον οποίο ανεγέρθη», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό [Βλέπε άρθρο] και υπενθύμισε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της 24ης Νοεμβρίου του 1981 που αναφέρει ότι οι χώροι Λατρείας επιστρέφουν στο σκοπό για τον οποίο ανεγέρθησαν.

«Εάν λοιπόν δεν μπορεί η Τουρκία να μας δώσει το ναό για όλο το χρόνο, τουλάχιστον την ημέρα της γιορτής της, η Αγ. Σοφία να μπορεί να γιορτάζει ορθόδοξα. Τότε λοιπόν κι εμείς είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε αυτό το οποίο θέλουν», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Θέμα: Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ελλήνων μουσουλμάνων Απάντηση/απαντήσεις
19 Δεκεμβρίου 2005-ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Georgios Karatzaferis (IND/DEM) προς την Επιτροπή

Στη Νότια Ελλάδα ζουν 11.000 Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες οι οποίοι έφυγαν από την ελληνική Θράκη και ζουν και εργάζονται στο νότο της χώρας. Στη Νότια Ελλάδα δεν υπάρχει ιμάμης και έτσι οι μουσουλμάνοι αναγκάζονται να θάβουν τους νεκρούς τους μεταφέροντάς τους στη Θράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών (όπου υπάρχει - και σωστά - χώρος ταφής για τους νεκρούς διαφόρων δογμάτων π.χ. Εβραίους κλπ.) δεν υπάρχει καθαρτήριο όπου οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να πλύνουν τους νεκρούς τους. Η όλη κατάσταση συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών και - παρότι η κατάστασή τους δεν συγκρίνεται με τις ρατσιστικές διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί σε χώρες όπως π.χ. η Τουρκία - εντούτοις θα έπρεπε να διορθωθεί και να ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα.

Η Επιτροπή γνωρίζει το ζήτημα της μη ύπαρξης ιμάμη στη Νότια Ελλάδα; Ποιες εξηγήσεις έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές για το θέμα; Πώς μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή στις ελληνικές αρχές ώστε να δημιουργηθεί χώρος καθαρτηρίου στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών για να εξυπηρετούνται οι έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες;

11 σχόλια:

  1. Άρχισε και επίσημα η ισλαμοποίηση της Ελλάδας.

    Ποσο είπαμε θα μας στοιχίσει;
    Ο Τούρκογλου (κατά κόσμον βενιζέλος) για οικονομία δεν έστελνε ενα τζιπ για τη περιφορά εικόνας της Παναγίας και εδώ ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για το τζαμί...

    400 χρόνια δεν έμαθαν τίποτε σε αυτό το λαό. Ως φαίνεται θα χρειαστουν άλλα τόσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο θα είχε ο Καρατζαφέρης, αν το τζαμί το είχαν ζητήσει οι Τούρκοι. Δεν νομίζω, όμως, ότι το ζήτησαν αυτοί, έστω και αν στηρίζουν το αίτημα των μουσουλμάνων μεταναστών.

    Εκτός αυτού, η Αγία Σοφία είναι μνημείο υπό την προστασία της UNESCO και δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν ναός. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί αντιστάθμισμα ρε κωλοτούμπα της κακιάς ώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός ο Μπίο

    Επίσης, καταργήθηκαν για πρώτη φόρα φέτος οι εορτασμοί του Πάσχα στα στρατόπεδα λόγω οικονομίας. Παρεμπίπτοντος, το θέμα δεν θίχθηκε από τον ινφογνώμονα, πράγμα που μου προκάλεσε έκπληξη (αν έγινε και μου διέφυγε ζητώ συγγνώμη) .

    Η μόνη λύση είναι η εθνική εξέγερση.

    Είναι το χρέος μας στους εαυτούς μας πρώτα απ’ όλα και στους προπάτορες μας το αίμα των οποίων κυλάει στις φλέβες μας.

    Ελληνες!!

    Μην ακούτε τα ψέματα των ΜΜΕ. Δεν είναι ελληνικά.

    Μη σκύβετε το κεφάλι στη δήθεν «υπεροχή» των ξένων.

    Μη σας τρομάζει η φτώχεια. Μη δεχθείτε τη δωροδοκία αντί της οποίας θα συναινέσουμε στην απώλεια και των λίγων εθνικών δομών που υπάρχουν ακόμα.

    Έλληνας = Ελεύθερος

    Εθνική εξέγερση τώρα!!
    Στη γενιά μας έλαχε ο κλήρος της αντίστασης στη κατοχή των ξένων και των εδώ υπηρετών τους.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο υπαρχουν εγκλωβισμενοι, "ανοικτές φυλακές, οι γκρίζοι λύκοι, το κλείσιμο των σχολείων, η καταπάτηση των ελευθεριών και οι πιέσεις πάνω στις εκκλησίες", που λειτουργουν ως εργαλεια ενος εγκληματος πολεμου, διαπραγματευεσαι με εκπροσωπους του ισλαμοφασιστικου death-cult, αναλογα.

    "... Στο γενικό πλαίσιο της στρατηγικής, το πρόβλημα των εγκλωβισμένων είναι ένα τέχνασμα τακτικής. Πιο συγκεκριμένα, το διαχρονικό πρόβλημα της Κύπρου είναι το εξής: Γιατί υπάρχουν εγκλωβισμένοι; Ή πιο έντεχνα, γιατί επιτρέπεται η ύπαρξή τους; Η λύση δεν έχει να κάνει με το συναίσθημα βέβαια, και πρέπει να τη διευκρινίσουμε. Όταν η εισβολή και η κατοχή προκαλούν ένα προσφυγικό κύμα 200.000 ατόμων, το ερώτημα της απόλυτης εκκαθάρισης είναι φυσιολογικό.

    Στο ίδιο το πεδίο της Τουρκίας με τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων, η ύπαρξη των εξαιρέσεων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου προκαλούν το ίδιο ερώτημα. Με άλλα λόγια, μετά από δύο γενοκτονίες που δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα η Τουρκία, ποιο θα ήταν το επιπλέον κόστος της απόλυτης εκκαθάρισης της περιοχής από οποιοδήποτε χριστιανικό στοιχείο;

    Η βάση του στρατηγικού επιχειρήματος είναι ότι στην ουσία δεν υπάρχει επιπλέον κόστος. Βέβαια, μερικοί γεωπολιτικολόγοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την ύπαρξη των εγκλωβισμένων ως το αποτέλεσμα των εξωτερικών πιέσεων. Η γεωστρατηγική πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι εγκλωβισμένοι δεν αποτελούν κόστος για το κατοχικό καθεστώς της Κύπρου ή το στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας. Στις δύο περιπτώσεις οι εγκλωβισμένοι είναι πρώτα από όλα όμηροι, οι οποίοι είναι πολύτιμοι εξ ορισμού για εκείνον που τους καταπατά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναλύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και τη Συνθήκη της Γ΄ Βιέννης και κατά συνέπεια δεν πρέπει να τα ερμηνεύσουμε ως αρνητικά στοιχεία για τα τουρκικά καθεστώτα. Σημασία για εκείνα έχει μόνο και μόνο ο κίνδυνος της αλλαγής φάσης όπως έγινε το 1955 και το 1964. Ενώ όταν τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά, οι εγκλωβισμένοι είναι μόνο χρήσιμοι εφόσον η ύπαρξή τους αδρανοποιεί τον εν δυνάμει εχθρό που φοβάται τα αντίποινα. Επιπλέον, η ύπαρξή τους επιτρέπει και τα βάσανα, προνόμιο που δεν έχει ο θάνατος. Το κατοχικό καθεστώς όπως και το στρατιωτικό καθεστώς μετέτρεψαν ολόκληρα χωριά σε ζωντανά νεκροταφεία όπου ο πληθυσμός αργοπεθαίνει σιωπηλά και αποτελεσματικά. Η ύπαρξη αντιστέκεται μόνο και μόνο στον χρόνο διότι είναι η συνέπεια της λήθης. Οι εγκλωβισμένοι μετατρέπονται σιγά-σιγά σε αγνοούμενους δίχως να υπάρχει καμία αντίσταση σε γεωστρατηγικό επίπεδο. Έτσι οι εγκλωβισμένοι λειτουργούν άθελά τους ως ένα τέχνασμα τακτικής η οποία παραμένει αδιάλλακτη. Η εξήγηση είναι απλή. Η αποτελεσματικότητά της δεν προσφέρει πλαίσιο αλλαγής ή βελτίωσης. Οι ανοικτές φυλακές, οι γκρίζοι λύκοι, το κλείσιμο των σχολείων, η καταπάτηση των ελευθεριών και οι πιέσεις πάνω στις εκκλησίες λειτουργούν ως εργαλεία ενός εγκλήματος πολέμου που δεν αγγίζει τους αδιάφορους, που δεν πληγώνει τη λήθη. Με τους εγκλωβισμένους τα καθεστώτα σκοτώνουν πρώτα τη μνήμη και μετά τη ζωή διότι ξέρουν ότι μόνο η μνήμη μπορεί ν’ αντισταθεί στον θάνατο.

    Αν, λοιπόν, θέλουμε να δώσουμε μια γεωστρατηγική εμβέλεια στο πρόβλημα των εγκλωβισμένων, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, ο οποίος είναι πιο αποτελεσματικός και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. ..."
    (Ν. Λυγερος)

    Καλο ξημερωμα!
    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κέντρο της Αθήνας, πανω στην αρχαία Αθήνα (3000 χρονών), σε μια Ελλάδα που δεν έχει σεντ, σε μια στιγμή που κόβουν πολλά χρήματα από τους εργαζόμενους και ζητάνε θυσίες, χαρίζουν μια περιοχή πολλών εκατομυρίών, αφού και η γύρω περιχή θα γίνει απλισίαστη από μη μουσουλμάνους, ολοκληρώνουν την μετατροπή της Αθήνας σε μουσουλμανικό κέντρο. Πρώτη φορά μετά από 3000 χρόνια αλλάζει ο πληθυσμός στην Αθήνα από τους δήθεν προοδευτικούς προδότες. Εμπρός κανονίστε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την περιοχή και προσβάλτε την απόφαση δικαστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν νομίζουν ότι θα μας φορτώσουν τους μουσουλμάνους στη δυτική Αθήνα είναι γελασμένοι. Μόνο πάνω από τα πτώματά μας θα κάνουν τζαμί σε χώρο του ναυτικού. Να το κάνουν στο κτήμα του ΓΑΠ στην Εκάλη. Αρκετά μας έχουν υποβαθμίσει.
    Όλοι προσφυγές κατά του υπουργού βενιζέλου, του ανθέλληνα αρχηγού ΓΕΝ που υπέγραψε την πράξη παραχώρησης και οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου.
    Όποιο λαμόγιο τολμήσει να πλησιάσει στην περιοχή θα στοιχειώσει με το κορμί του τα έργα (αν βέβαια ξεκινήσουν).
    Να ξυπνήσουν οι δήμαρχοι και ιδιαίτερα του Αιγάλεω γιατι αυτοί θα πληρώσουν το "μάρμαρο" αν γίνει τζαμί και μουσουλμανοποιηθεί η περιοχή.

    georgi0s Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και μετά θα συνεχίζουν να μιλούν και για την "αμύθητη" Εκκλησιαστική περιουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, δεν υπάρχει ένας σ' αυτό το κόμμα να συμβουλεύσει τον πρόεδρό του να μην κάνει τέτοιες γκάφες;
    Είναι δυνατόν να χαρίζουμε το ισλαμικό τέμενος στην Τουρκία, από τη στιγμή που ο ισλαμικός κόσμος θεωρεί την Τουρκία στην ουσία μη ισλαμική χώρα;
    Γιατί με τέτοια πρόταση αυτό γίνεται.
    Η Τουρκία δεν θα δεχτεί και της μένει το τέμενος, που ούτως ή άλλως θα χτιστεί.
    Η Τουρκία δεν πρέπει να έχει απολύτως κανένα λόγο στο τέμενος και ο ιμάμης θα πρέπει να είναι από χώρα αποδεδειγμένα φιλική προς την Ελλάδα.
    Η λειτουργία της Αγίας Σοφίας, είναι ένα διαφορετικής τάξης ζήτημα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διασυνδέεται με ένα τέμενος που πρόκειται να χτιστεί στην Αθήνα.
    Μια τέτοια πρόταση αποτελεί πολιτική και εθνική ύβρι.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Καλεντερίδη

    Φοβάμαι πως εστιάζοντας στο τι είπε ή την δεν είπε ο Καρατζαφέρης χάνουμε το νόημα που είναι η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα που το ελληνικό κράτος ενώ οικονομικά καταρρεεί το πληρώνει με εκατομμύρια ευρώ.

    Κάποιος είχε προτείνει να πάμε να αμολύσουμε γουρούνια στο σημείο εκείνο όπως κάνανε στην Ιταλία.
    Έτσι δε θα γίνει το τζαμί γιατί για αυτούς θα θεωρείτε ακάθαρτο το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαρθαμουήλ Σπλέντζας1 Μαΐου 2010 στις 11:48 μ.μ.

    Τί τζαμί για μουσουλμάνους λέει ;

    Πληθυντικός χρειάζεται και μάλιστα πολλά τζαμιά, για τους Έλληνες, μήπως πέσουν επιτέλους στη στάση που επιδιώκουν τόσα χρόνια, ως δήθεν θύματα εξ αμελείας.

    Στα τέσσερα και προσκύνημα...

    Αυτή άλλωστε δεν είναι και η αγαπημένη στάση σχεδόν όλων, για πασάδες της πάρτης τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.