28/7/10

Έκθεση – καταπέλτης για τους μετανάστες στην Ελλάδα


Η έκθεση της διεθνούς Αμνηστίας επισημαίνει την άμεση ανάγκη για την αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους παράτυπους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο ως εγκληματίες» Η διεθνής οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα καλεί τις ελληνικές αρχές να αναθεωρήσουν άμεσα την πρακτική κράτησης των μεταναστών αυτών, μεταξύ των οποίων, όπως τονίζεται, συχνά συμπεριλαμβάνονται ασυνόδευτα παιδιά.

Η έκθεση εστιάζει στη μεταχείριση των μεταναστών σε συνοριακούς σταθμούς και κέντρα κράτησης, όπου η πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες, όπως δικηγορικές και ιατρικές είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη. «Η συνήθης πρακτική είναι η κράτηση των παράτυπων μεταναστών, χωρίς να εξετάζεται αν είναι αναγκαίο αυτό το μέτρο που θα έπρεπε να αποτελεί την ύστατη επιλογή», αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας η κυρία Νίκολα. Ντάκγουορθ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κράτηση πριν την απέλαση μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, ενώ παράλληλα η παράτυπη είσοδος και έξοδος από τη χώρα αποτελεί ποινικό αδίκημα. Η πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο που φτάνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο, περνούν από τα ελληνοτουρκικά και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ και την Ερυθραία.

Οι παράτυποι μετανάστες, προσθέτει η Διεθνής Αμνηστία, δεν ενημερώνονται για τη διάρκεια της κράτησής τους ή για το μέλλον τους. Μπορεί να κρατηθούν για μεγάλα διαστήματα σε χώρους που δεν πληρούν ούτε τις βασικές συνθήκες υγιεινής. Την ίδια στιγμή που ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες κρατούνται στους ίδιους χώρους με τους ενήλικες, ενώ είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις όπου κρατούμενοι μετανάστες ανέφεραν ότι υπέστησαν άσχημη μεταχείριση από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Από τις 30.000 αιτήσεις ασύλου που εξετάστηκαν το 2009 μόνο σε 36 χορηγήθηκε καθεστώς προστασίας προσφύγων, ενώ ακόμα 128 εγκρίθηκαν υπό το καθεστώς εξαρτημένης προστασίας (μέλη οικογένειας). Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι τα σχέδια των ελληνικών αρχών θα έπρεπε να περιλαμβάνουν εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως ανοιχτά ή ημι-ανοιχτά κέντρα για όσους καταφθάνουν στη χώρα.

Η έκθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ως παραδείγματα απαράδεκτης μεταχείρισης παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα. Σε ένα από αυτά τα μέλη μίας οικογένειας από το Αφγανιστάν συνελήφθησαν το Δεκέμβριο του 2008 επιχειρώντας να φύγουν από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα. Το δικαστήριο επέβαλε στους γονείς ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ, διατάσσοντας την απέλασή τους. Η δίκη φέρεται να έγινε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και διερμηνέα. Όλη η οικογένεια κρατήθηκε επί τέσσερις μήνες σε κέντρο κράτησης υπό ελλιπείς συνθήκες, ενώ η μητέρα και η κόρη χωρίστηκαν από τους υπόλοιπους. Η υποβολή αίτησης χορήγησης ασύλου δεν κατέστη δυνατή μέχρι τη μεταφορά της οικογένειας στη φυλακή. Η μητέρα και η κόρη κρατήθηκαν συνολικά επί 15 μήνες, μέχρι την απελευθέρωσή τους το Μάρτιο του 2010 και την απέλαση της μητέρας.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

*Η είδηση αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου χαρακτηριστικό παράδειγμα το κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων FIRATNEWS.COM http://firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=30404

19 σχόλια:

  1. Η Δουβλινο ΙΙ και οι ελληνικες κυβερνησεις που την ανεχονται ας οψονται, που η Ελλαδα εγινε η μαντρα λαθρομεταναστων της Ευρωπης.

    Και μας τους ξεφορτωνουν σε μας απαντες και παραπονιουνται πως δεν τους μεταχειριζομαστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παρανομη εισοδος στη χωρα τιμωρειται με φυλακιση. Εδω όχι μονο δεν φυλακιζονται (κατά παράβασιν του νόμου) αλλά φροντιζει η κυβερνηση και για το κρουασαν τους. Κατοπιν, αρχιζουν οι εξετασεις στα νοσοκομεια (υπολογισε κανεις ποσο στοιχιζουν?) και όλα αυτα με δανεικά των ηλιθιων Ελλήνων που ανέχονται όλους αυτούς που κάνουν πως διοικούν.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΕΙΑΚΙ ΣΤΟ HILTON?ΡΕ ΑΙΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΗ ΠΟΛΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ => ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ => ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ => ... καμμία καλύτερη ιδέα;

    Χθες μπήκε στο σπίτι του γείτονά μου ένας παράτυπος επισκέπτης και δανείστηκε ορισμένα πράγματα και λίγα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και κερατάς και ζημιωμένος.
    Ετσι είναι. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που σε αναλογία πληθυσμού έχουμε όχι υπεράριθμους λαθραίους-πρόσφυγες και ότι άλλο θέλεις αλλά τελούμε υπό καθεστώς....κατάληψης και μας ζητάνε και τα ρέστα από πάνω.
    Ρε δεν πάνε να γα...θούν ; Λέω εγώ τώρα.
    Κακώς που τους υποδεχόμαστε έτσι, κακώς που δεν τους προσέχουμε, κακώς που δεν τους έχουμε στα ώπα-ώπα, κακώς που τους "κακομεταχειρίζονται" όπως μας λένε (που έγω δεν το πιστεύω καθόλου), κακώς , κακώς , κακώς.
    Δεν φτάνει που έρχονται, δεν φτάνει που μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν, δεν φτάνει που απελαύνονται, δεν φτάνει που ενώ δεν έχεις ζητήσει εργατικά χέρια τους κρατάς και τους απασχολείς όπως μπορείς, δεν φτάνει που παράνομοι-ξεπαράνομοι τους "ελληνοποιείς", δεν φτάνει που τους παρέχεις ΠΛΗΡΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ τζάμπα, δεν φτάνει που υπάρχει στυγνός ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων, δεν φτάνει που τους χτίζεις και τζαμί, δεν φτάνει, δεν φτάνει, δεν φτάνει......φταίμε και από πάνω.
    Δεν αφήνουν τις μπούρδες. Εγώ λέω τώρα, άμμεσα να τους διώξουν όλους και να δηλώσουν σε αυτούς τους άχρηστους ότι δεν ξαναδεχτούμε, ever-never ποτέ μετανάστες, λαθραίους και μη. Και να μην πολυασχολούνται με εμάς, γιατί εφόσον δεν μπορούμε (είμαστε και φτωχή και χρεωκοπημένη χώρα) ας τους πάρουν οι....Αμερικάνοι ή οι φίλοι μας οι Ευρω...πέη, που δεν είναι ρατσιστές και που τους θέλουν.
    Αντε στο διάολο με όλους αυτούς τους "οργανισμούς" και τα "ιδρύματα" και τις ΜΚΟ (Μίζες Καλά Οργανωμένες) και όλους αυτούς τους "ψευτοπροοδευτικούς", τους "ψευτοανθρωπιστές" και όλα τα λαμόγια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τι θα φάνε, τι θα πιούνε και οι λαθραίοι για αυτούς είναι....."κιλά κρέας". Δεν αφήνουν τις "ψευτοαντιρατσιστικές" κραυγές και να το .... βουλώσουν ; Θα έρθει κάποια στιγμή που όλη αυτή τους τη "ψευτοδράση" θα την πληρώσουν πολύ άσχημα και να το ξέρουν.
    Ο καιρός γαρ εγγύς !!!
    Εσεται ήμαρ !!!

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Η συνήθης πρακτική είναι η κράτηση των παράτυπων μεταναστών, χωρίς να εξετάζεται αν είναι αναγκαίο αυτό το μέτρο που θα έπρεπε να αποτελεί την ύστατη επιλογή», αναφέρει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του προγράμματος Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της Διεθνούς Αμνηστίας η κυρία Νίκολα. Ντάκγουορθ"


    Παράτυποι μετανάστες, λοιπόν οι λαθρομετανάστες!
    Τι μας λέει επί της ουσίας αυτή η κυρία Νίκολα Ντάκγουορθ, "μαλλώνοντας" μας για τη συμπεριφορά μας απέναντι στους λαθραία εισερχόμενους στην χώρα μας;
    Ότι δε μπορούμε να θεωρούμε τα σύνορα μας απαραβίαστα και πως αυτοί που παραβιάζουν τα σύνορα δεν καταλύουν την νόμιμη κυριαρχία μας ως κράτος επί των εδαφών μας, ούτε φυσικά πως παρανομούν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους που αφορούν την είσοδο στη χώρα.
    Με λίγα λόγια το "δικαίωμα" του παράτυπου μετανάστη (λαθρομετανάστη) σε μια καλύτερη ζωή, είναι ισχυρότερο του αυτόχθονα κατοίκου και του δικαιώματος του να προστατέψει τον δικό του τρόπο ζωής, αλλά και του δικαιώματος ενός εύνομου κράτους να εφαρμόσει τους νόμους στους οποίους βασίζει την κυρίαρχη ύπαρξη του.
    Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το ότι μας εγκαλεί επειδή το δικαστήριο εφάρμοσε τα απολύτως νόμιμα για την περίπτωση που αναφέρει ως παράδειγμα:

    "Σε ένα από αυτά τα μέλη μίας οικογένειας από το Αφγανιστάν συνελήφθησαν το Δεκέμβριο του 2008 επιχειρώντας να φύγουν από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα. Το δικαστήριο επέβαλε στους γονείς ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ, διατάσσοντας την απέλασή τους"

    Και τι έγινε λοιπόν που είχαν πλαστά έγγραφα, που μπαίνουν-βγαίνουν από την χώρα κατά το "μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε"; Ήταν παράνομοι επειδή είχαν πλαστά έγγραφα; Το δικαστήριο φταίει, λοιπόν, επειδή εφαρμόζει την νομιμότητα και δεν αυτοκαταργείται κατά την "κυρία" Ντάκγουορθ, της οποίας πολύ θα ήθελα να ξέρω και την καταγωγή, καθότι η εθνικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις απλώς λειτουργεί παραπλανητικά.
    Ας καταλύσουμε λοιπόν το κράτος μας, και ας υποχρεώσουμε εκατομμύρια πτωχών Ελλήνων να δίνουν από το υστέρημα τους για τα σιτηρέσια, τα νοσήλεια, τις "εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως ανοιχτά ή ημι-ανοιχτά κέντρα για όσους καταφθάνουν στη χώρα" και
    για "χώρους που θα πληρούν τις βασικές συνθήκες υγιεινής"(λες και είχαν όλες αυτές τις ανέσεις στις καλύβες της Νιγηρίας ή της Σομαλίας και δεν κάνει να της στερηθούν!!)
    Πολύ θα ήθελα να ξέρω πόσοι λαθρομετανάστες (παράτυποι είπαμε) μπαίνουν με την ίδια άνεση των πλαστών εγγράφων από τα σύνορα του Ισραήλ, όπως μπαίνουν στην Ελλάδα, και τι ακριβώς λέει η Διεθνής Αμνηστία για αυτό.
    Έλληνες συμπατριώτες, ας μη τσιμπάμε με τα διάφορα "ανθρωπιστικά". Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές το έχουμε αποδείξει, Όμως κάποιοι επιμένουν να μας θεωρούν λαμάκες, μας κουνάνε το δάχτυλο και μας δείχνουν τον γκρεμό. Μια μικρή χώρα είμαστε και της γης οι πονεμένοι αναρίθμητοι. Ας τους πάρει στο σπίτι της, στην πατρίδα της-αν έχει πατρίδα- η λεγάμενη.

    Η Ελλάδα έχει ήδη στρώσει το σβέρκο της στο κούτσουρο, το μόνο που μένει είναι να πέσει η λεπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νὰ μᾶς πεῖ ἡ ΜΚΟ Διεθνὴς Ἀμνηστία ἀπὸ ποῦ χρηματοδοτεῖται.
    Ἀλλοῦ λοιπὸν αὐτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παράτυποι μετανάστες! Οι παράνομοι μετανάστες, οι λαθρομετανάστες, έγιναν τώρα «παράτυποι». Θέλουν δηλαδή να καλλιεργήσουν σιγά - σιγά την αντίληψη ότι το να παραβιάζεις τα σύνορα μιας χώρας δεν δα και κάτι σοβαρό αλλά μια μικρή παρατυπία, και μετά από μερικά χρόνια δεν αποκλείεται να ισχυρίζονται ότι είναι και δικαίωμα τους να παραβιάζουν τα σύνορα, και μετά είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσουν πως είναι παράνομα τα…. Σύνορα! …είναι λογικό γιατί αυτοί οι «άνθρωποι» δεν θέλουν σύνορα διότι η παγκόσμια σαλάτα που ετοιμάζουν δεν τα χρειάζεται
    Η διεθνής Αμνηστία μπορεί να πάρει λοιπόν την έκθεση της και να την βάλει εκεί που ξέρει. Αν δεν τους αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες να τους στείλουν αλλού σε άλλες χώρες που τους αντιμετωπίζουν ποιο ευγενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θετταλέ,

    >Ο καιρός γαρ εγγύς !!!
    Εσεται ήμαρ !!!<

    Δυστυχώς, τα σποτάκια αυτά, που θυμίζουν νηπιαγωγείο, χαλάνε το κείμενο. Όχι κουβέντες του αέρα, βρε παιδιά, σοβαρότητα χρειάζεται.

    Εκτός κι αν πράγματι πλησιάζει κάποιος καιρός που οι άλλοι αγνοούμε, οπότε θα παρακαλούσα να μας πεις, όπως και πώς ξέρεις ότι θα έλθει η ημέρα (πότε, ποια μέρα;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να μην ταλαιπωρουνται λοιπον οι λαθρομεταναστες, ας τους στελνουμε πακετο στο σπιτι της Κας Ντακγουορθ κι ας βγαλει αυτη τα καστανα απο τη φωτια.
    Δε γ....ε λεω εγω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο μας επιβαρυνουν οικονομικά οι μετάναστες.
    Από το 2012 θα αρχίσει ο διωγμός των μουσουλμάνων παντού από την Ευρώπη.
    O Gerald Celente Italo Αμερικανός προϊστάμενος του ιδρύματος Trend Reserach Institute συστήνει σε όλους τους μουσουλμάνους και στις ισλαμικές ομάδες που ζουν στην Ευρώπη για να συντάξουν σχέδια διαφυγής ή να εγκαταλείψουν από τώρα την Ευρώπη.
    Η κραυγές για αυτονομία στην Ευρώπη από Σκοτσέζους, Βάσκους Φλαμανδούς ... ... σε λίγους μήνες θα αναζωπυρωθούν επειδή καμία από αυτές τις περιοχές δεν θέλει και δεν μπορεί να πληρώσει άλλο για τους μετανάστες από τις μακρινές χώρες.
    info EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9:58,

    Ναι,καλά τα λες!
    συνήθως τα καλοκαίρια πολλά διαμερίσματα δέχονται...παράτυπους επισκέπτες οι οποίοι δανείζονται χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα!

    Παρακαλώ πολύ, να αλλάξει ο ποινικός κώδικας,να καταργηθεί το έγκλημα της κλοπής!
    Τι ρατσισμός κι αυτός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θὰ ἐπρότεινα τὴν φιλοξενίαν τῶν λαθρομεταναστῶν εἰς τὸ «Hilton», ἀλλὰ μὲ πρόλαβε προηγούμενος σχολιαστής. Ὅμως τί σημαίνει «Διεθνὴς Ἀμνηστεία»; Διεθνής, δηλαδὴ ἐναντίον τοῦ ἔθνους μας (καὶ ὄχι μόνον), καὶ ἀμνηστεία, δηλαδὴ ἀπώλεια τῆς μνήμης μας. Ἄρα ἡ Διεθνὴς Ἀμνηστεία εἶναι ἡ ὀργάνωσις ἐκείνη, ἡ ὁποία ἀποβλέπει εἰς τὴν διὰ τῆς ἀπωλείας τῆς μνήμης μας (καὶ γενικώτερον τῆς λογικῆς μας) καταστροφὴν τοῦ ἔθνους μας. Τὸ ὀρθὸν ἢ μὴ τοῦ τρόπου ἀντιμετωπίσεως τῶν λαθρομεταναστῶν ἐξαρτᾶται ἐκ τῶν συμφερόντων τοῦ καθενὸς καὶ ἄρα ἐκ τῆς ὀπτικῆς του γωνίας. Ἑπομένως δι’ ἡμᾶς τὸ πρόβλημα δὲν εἶναι ἡ δῆθεν κακομεταχείρισίς των ἀλλὰ ἡ ὑπερβολικῶς καλὴ συμπεριφορὰ ἔναντί των. Ποὺ σημαίνει, ὅτι ἡ στάσις μας πρέπει νὰ σκληρύνῃ, ὥστε νὰ ἀποθαρρύνωνται νὰ ἔρχωνται εἰς τὴν Ἑλλάδα. Καὶ ὄχι νὰ συλλαμβάνωνται ἐπιχειροῦντες… νὰ τὴν ἐγκαταλείψουν.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ info EQN

    >Η κραυγές για αυτονομία στην Ευρώπη από Σκοτσέζους, Βάσκους Φλαμανδούς ... ...<

    Oh yes, και μετά την απόφαση του ΔΔΧ για το Κόσοβο, δεν σου λέω τίποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπά, πού σας ήρθε το Χίλτον μέσα στο κέντρο της Αθηνας με το καυσαέριο και τη φασαρία...Να τους πάνε σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα νησιών ή παραλίων της ηπειρωτικής Ελλάδας, για καθαρό αέρα και υγιεινό περιβάλλον!!!
    Εμείς οι ντόπιοι να δούμε πού θα πάμε τελικά...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε φίλε
    28 Ιουλίου 2010 12:45 μ.μ.
    "Ο καριρός γαρ εγγύς" και το
    "Εσσεται ήμαρ" είναι σχήμα λόγου.
    Δεν υποννοώ τίποτα, δεν μιμούμαι τον Λιακόπουλο και πολύ δε περισσότερο δεν είμαι του νηπιαγωγείου, ούτε λόγια του αέρα λέω ούτε και βλακείες. Αυτά κράτα τα για τον εαυτό σου.
    Δηλαδή από όλα όσα γράφω εσύ έμεινες σε αυτά τα δύο ; Τα υπόλοιπα τι ήταν, λόγια του αέρα ; Για σύνελθε λίγο σε παρακαλώ και άφησε τους χαρακτηρισμούς. Αν θέλεις να σχολιάσεις κάτι, κάντο και όχι να σχολιάζεις τους άλλους.
    Και για να ξέρεις γιατί τα γράφω ;
    Γιατί πιστεύω ότι έχουν φτάσει στο ζενίθ ανοχής του κόσμου και όλα αυτά πιστεύω θα αλλάξουν.....άρδην. Αλλάζοντας το πολιτικό σύστημα της "πράσινης" ή "μπλε" ή "κόκκινης" χούντας θα αλλάξουν άρδην και όλα αυτά.
    Η κατάσταση θυμίζει καζάνι που βράζει και δεν θα αργήσει να ..... σκάσει.
    Ή μήπως δεν το καταλαβαίνεις και αυτό ;

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ) ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΤΕ ΙΣΟΒΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ καλά κάνουν και δεν χορηγούν αφειδώς άσυλο επειδή οι περισσότεροι που εισέρχονται κάνουν αίτηση ασύλου ισχυριζόμενοι ότι είναι Παλαιστίνιοι ενώ δεν είναι, είναι από άσχετες χώρες.
    Προς ιδιοκτήτη του ιστολογίου:
    Εσείς τι προσβεύετε για το άρθρο; Ποιες είναι οι απόψεις σας;
    Δεν είδα κανένα σχόλιο δικό σας επ αυτού του άρθρου που μας προσβάλει σαν λαό και σαν έθνος επειδή γράφρει ανυπόστατα πράγματα.
    Έχω ζήσει και στο εξωτερικό και έχω δει να απελαύνουν του παράνομους μετανάστες αυθημερόν. Έχω δει επίσης πώς τους "περιποιείται" η αστυνομία σε περίπτωση πααβατικής πράξης τους. Εδώ, δυστυχώς για εμάς είμαστε πολύ ανεκτικοί απεναντί του και γι αυτό το λόγο αυτοί δεν μας υπολογίζουν.
    Εδώ στην Ελλάδα, σαν μητέρα, τρέμει η ψυχή μου όταν βγαίνουν έως αργά τα παιδιά μου που είναι τώρα στην εφηβεία. Δεν φοβάμαι τίποτα άλλο, πιστέψτε με, όσο την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών που τώρα πια σκοτώνουν για 5 ευρώ.
    Εγώ, σαν αναγνώστρια, δεν έχω πρόβλημα να διαβάζω μέσα από το ιστολόγιό σας τέτοιες ανθελληνικές αναρτήσεις αρκεί να μας λέτε τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.