25/7/10

Διάλογο με την ΕΕ επιδιώκει η Χαμάς

Αξιωματούχοι της Χαμάς ζήτησαν το Σάββατο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν απευθείας διάλογο με το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ είχε εκφράσει την ετοιμότητα της χώρας του για τη διεξαγωγή άμεσου διαλόγου με τη Χαμάς, «αν η Γαλλία λάβει ένα επίσημο αίτημα από την Παλαιστινιακή Αρχή».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία δεν θα πρέπει να διστάσουν να έχουν άμεσο διάλογο με τη Χαμάς, στη βάση του άμεσου διαλόγου και όχι στη βάσει της συγκράτησης», υπογράμμισε ο Ισμαήλ Ραντουάν, στη Γάζα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα.

Η Επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Αστον επισκέφθηκε τη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν συνάντησε κανένα ηγέτη της Χαμάς, η οποία κατέλαβε την εξουσία στον θύλακο με τη βία το 2007.

«Η Χαμάς κρατά τις πόρτες της ανοιχτές για όποιον θέλει να έχει ένα διάλογο με το κίνημα», δήλωσε ο Ραντουάν προσθέτοντας ότι «η Χαμάς έχει πλέον μια κυβέρνηση και ένα κοινοβούλιο».

Ας σημειωθεί πως η Χαμάς συνεχίζει να αποκρούει τα αιτήματα του Κουαρτέτου (που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία) να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις υπογραφείσες ενδιάμεσες ειρηνευτικές συνθήκες και να καταδικάσει τη βία.
http://www.ant1online.gr

5 σχόλια:

  1. "....αλλά δεν συνάντησε κανένα ηγέτη της Χαμάς, η οποία κατέλαβε την εξουσία στον θύλακο με τη βία το 2007."


    Για ξαναπεστο αυτο;
    Το ΚΙΣ γραφει εδω;


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι βρε Omadeon, θα μπορούσε να το έγραφε και η Παλαιστινιακή Αρχή, εκτός κι αν νομίζεις ότι όλοι όσοι κατοικούν στη Δυτική Όχθη είναι Εβραίοι! Αφού μιλάς για Ανατολική Ιερουσαλήμ καλό θα ήταν να διαβάσεις και το παλαιστινιακό Σύνταγμα, αλλά είπαμε... ψιλά γράμματα για σένα!
    Φυσικά το τελευταίο "Ας σημειωθεί πως η Χαμάς συνεχίζει να αποκρούει τα αιτήματα του Κουαρτέτου (που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία) να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις υπογραφείσες ενδιάμεσες ειρηνευτικές συνθήκες και να καταδικάσει τη βία" αποφεύγεις κατεργάρικα να το σχολιάσεις!
    ΜΠΡΟΥΝΟ
    Υ.Γ. Και μια και μιλάμε για γενοκτονίες 600 νεκροί Παλαιστίνιοι (Άραβες) από παλαιστινιακά χέρια μέσα σε μερικούς μήνες δεν είναι και λίγο, ε? Τι λες κι εσύ που νοιάζεσαι για τους Παλαιστίνιους (Άραβες)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ σαγιαν ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia κλπ.

    Πρωτα απ' ολα το "αρθρο" μιλα αποκλειστικα για την Χαμας.
    Η "Παλαιστινιακη Αρχη" ειναι αποδεδειγμενα κολαουζοι των οβριων.

    Χαιρωμαι που επιτελους δεν με ..."αγνοεις" οπως πρωτα!
    Βλέπω οτι ανελαβες και ρολο επικοινωνιολογου (να και μια αλλη ονομασια του σαγιαν) με το "Θα μπορουσε" που μου αραδιαζεις.
    Ναι, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ διοτι το "αρθρο" ειναι μια καταπτυστη εβραιοπροπαγανδα.
    Απορω αν τσακωνει ο ant1 τιποτα ψιλα απο εβραιοδιαφημιζομενες εταιρειες στην Ελλαδα.
    Αποδειξη ο'τι ο ant1 εχει αγνοια; του οτι η Χαμας ειναι μια νομιμη και Δημοκρατικωτατα εκλεγμενη κυβερνηση που με τον τροπο που εξελεγη θα ζηλευαν και οι ΗΠΑ; Αλλα αυτα ειναι "λεπτομερειες" για σας του οβριους και φυσικα τις τσοντο/βυζουδες του ant1.
    Αλλα βλεπεις με την Chutzpah του εβραιου σαγιαν που εχεις (καθε αλλο παρα κατεργαρικη, φυσικα) ποτε δεν θα προβιβασης εαυτον ωστε απο σαγιαν να γινης ανθρωπος.
    Σου εχω πει και στο παρελθον οτι "στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι".

    Διαβασε τωρα πως ο Νετανιαχου
    υποκινησε τους Αμερικανους ωστε να
    καταστρεψουν τις συμφωνιες του Οσλο. Μ’ αυτους θελεις να συνομιλησουν οι Χαμασιωτες;
    http://www.redress.cc/palestine/jcook20100724
    Οι της Χαμας λοιπον κουκλα/ε μου, ειναι Παλαιστινιοι Πατριωτες και η μακροχρονια εμπειρια τους δεν τους επιτρεπει να εμπιστευονται τους κλεφτες και δυναστες της Πατριδας τους, εβραιους και τα καρακωλια τους, οπως κανουν οι προδοτες της Φαταχ μ.Α. (μετα Αραφατ).
    Συνιστας δηλαδη οι της Χαμας να συμφωνησουν με το "κουαρτετο" ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και Ρωσσια; Οι τρεις τους με ολιγην εξαιρεση την Ρωσσια ειναι φερεφωνα των οβριων κουκλα/ε μου. Τι κατεργαρια και αυτη να προσπαθησης να ψησης, εμενα ειδικα, με τοιουτου ειδους ιστοριουλες. Πιο ευκολο να πιστεψω το μυθιστορημα του Οττο Φρανκ παρα τις διαθεσεις των εβραιων που κρυβονται (η νομιζουν οτι κρυβονται) πισω απο τις ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ.
    Αλλα ειπα "μιλωντας" με οβριους μαλλον χανει κανεις το καιρο του.


    Θερμους χαιρετισμους σε Υδροκερο, Στεργο, Persea, Aχαιο, Κικο, Zulu, Α.Λ.
    στην αγραμματη νεολαια ΚΙΣ, (τι να κανουν-προσπαθουν οσο μπορουν κι αυτα τα λαμογια) τον Βυζια-ντινο και.... ξεχασα κανεναν αλλο σαγιαν;
    Ααααα! το Christo απο Γκουανταλαχαρα, Μεξικο.
    Ολε! Ολε! και τρις Ολε!!!!!


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    ΥΓ
    Ρε συ σαγιαν τι παραμυθι κι αυτο οτι δεν θα ξαναγραψης στον Ινφογνωμονα; Ειναι σα να μου λες οτι η πουτανα αποφασισε να κοψη το γαμ....
    Ο Τζιμης ακομα γελαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Διαβασε τωρα πως ο Νετανιαχου
    υποκινησε τους Αμερικανους ωστε να
    καταστρεψουν τις συμφωνιες του Οσλο. Μ’ αυτους θελεις να συνομιλησουν οι Χαμασιωτες;
    http://www.redress.cc/palestine/jcook20100724".
    Aυτά που λες είναι για ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!!!
    Πρώτ' απ' όλα οι της Χαμάς έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κάνουν συμφωνία με το Ισραήλ - δεν το αποδέχονται ως συνομιλητή!
    Δεύτερον, προφανώς αγνοείς την ιστορία γι' αυτό και χρησιμοποιείς τον Νετανιάχου, ο οποίος ήδη από το 1993 δεν εμπιστευόταν στο ελάχιστο τον Αραφάτ, αφού το μόνο που ήθελε ήταν να πετάξει στη θάλασσα τους Εβραίους. Θέλεις να δεις γιατί ουδέποτε οι Παλαιστίνιοι ήταν αξιόπιστοι συνομιλητές παρά το γεγονός ότι το 2000 ο Εχούντ Μπαράκ τους πρόσφερε το 96% των "παλαιστινιακών" εδαφών?
    Δες παρακάτω:
    http://www.youtube.com/watch?v=uSNEwSoV9zE&feature=related, http://www.youtube.com/watch?v=pNCV33i9Caw, http://www.youtube.com/watch?v=IHHP8CpvjnQ&feature=PlayList&p=A79B51937C091861&playnext=1&index=34, τι συνιστά πραγματική εξαπάτηση!
    Τρίτον, διάβασε πρώτα το καταστατικο της Χαμάς και μετά κρίνε κατά πόσο είναι πατριώτες ή επικίνδυνοι ισλαμοφασίστες!
    Φυσικά, ακόμη αναζητείται η περίφημη σύσταση της "παλαιστινιακής" ταυτότητας που, by the way, έσκασε στο προσκήνιο μετά τον πόλεμο του '67...
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 27 Ιουλίου 2010 12:37 π.μ.

    Σαγιαν Galia σου επαναλαμβανω
    οτι, "μιλωντας" με οβριους μαλλον χανει κανεις το καιρο του."

    Παλι για "σχοινια και κρεμασμενους" μιλας μεσα στο σπιτι σου. Δεν με προσεχης στο τι σου λεω. Η μαλλον "σουπιαζης" την κουβεντα, η οποια κουβεντα ηταν περι της εκλογης της Χαμας και την αλευροσκονη στα ματια που προσπαθησε να ριξη καποια /δημοσιογραφα/βυζου του Αντ1.
    Σαγιαν μου εσυ...
    1) Η Χαμας ξεκινησε σαν παραπαιδι της Σιν-Βετ για να δημιουργησουν (η Σιν-Βετ) εμφυλιο με την Φαταχ του Αραφατ. Κοντολογις ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ την Χαμας. ΓΚΕΚΕ;
    2) Για ποιο λογο η Χαμας να αποδεχτη το ΜΗ κρατος ισραηλ και να συνομιληση μαζι τους; Αυτους δεν τους εμπιστευεται ουδεις στον Κοσμο (εκτος απ τον αβαπτιστο γιο της Μαργαριτας) αν ακομα η γλωσσα τους ειναι σφραγισμενη με συμβολαιογραφικη σφραγιδα. Αν το περιφημο "κουαρτετο σου" η μαλλον οι ΗΠΑ καποια στιγμη πουν:
    Ισραηλ γιοκ: Τελειωσατε. Γιαυτο ιδρωνει ο "ποπος σας" στην Αμερικη. Για να μην πουν κατι τετοιο οι πουλημενοι του Κονγκρεσσου. Αλλα η αντιστροφη μετρηση εχει ηδη αρχισει και ο χρονος τελειωνει οπως ξερεις.
    Και τοτε θα αρχισουν τα τρεχαματα παλι γιατι θα χρωστατε του Κοοοοοσμου τα λεφτα και το αιμα, σ΄ολο τον Κοσμο. Ιδιως στους Μεσο ανατολιτες. Και πως θα το ξεπλερωσετε; Δικο σας προβλημα.
    3) Ο τρομοκρατης και εγκληματιας Μπαρακ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Εξ αλλου απο που και τι να τους προσφερη; Τους προσεφερε κομματια Παλαιστινιακης Γης φερνοντας τα απο το σπιτι του;
    Γι αυτο οι εβραιοι του ειδους σου με αηδιαζουν.
    4) Και το αποκορυφωμα του απυθμενου εβραιϊκου θρασους σου:
    Αν αυτα που μου τσαμπουνας οτι "η "παλαιστινιακή" ταυτότητα που, by the way, έσκασε στο προσκήνιο μετά τον πόλεμο του '67..." ειναι αληθεια, ποια χρονολογια εσκασε στο προσκηνιο στην Παλαιστινη η ισρα/αλητικια ταυτοτητα;
    Γι αυτο παιδακι μου μιλα με κανα "Christo" απο Γκουανταλαχαρα, Μεξικο, ολε-ολε η πιο ευκολο κοιτα τη φατσα σου στο καθρεφτη. Μπορει να μεταμορφωθης σε Υδροκερο, η Στεργο, η Persea, η Aχαιϊτσα, η Κικο, η Zulu, η Α.Λ., η Δημοκριτια, η Βυζια/ντινουλα. Και παρε την νεολαια ΚΙΣ και πηγαινε τα παιδια στο τριτο λιμανακι της Βουλιαγμενης να πιτσιλισουν το πισινο τους.
    Καλοκαιρι ειναι, ζεστη κανει, βενζινα δεν υπαρχει, και προσοχη στα παιδια απο τους διανοητικα ανωμαλους προσημιτες.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.