3/8/09

Αντίδραση της Κίνας στην ανάμειξη της Τουρκίας στο Σιντζιάν


Τα πρώτα σημάδια της αντίδρασης της Κίνας στην εμπλοκή της Τουρκίας στο θέμα των Ουιγούρων του Σιντζάν, τον προηγούμενο μήνα. Η κινεζική κυβέρνηση, δείχνοντας την αντίδρασή της στην υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στους Ουιγούρους της περιοχής Σιντζάν, της ΒΔ Κίνας, εξέδωσε οδηγία με την οποία καλεί τους Κινέζους που επισκέπτονται την Τουρκία για λόγους ασφαλείαςνα μην εξέρχονται από τα ξενοδοχεία τους χωρίς λόγο.
Η Άγκυρα αντέδρασε και αυτή με τη σειρά της στην οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης.
Το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας με την ανακοίνωσή του ζητεί "από τους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να μην βγαίνουν στους δρόμους και να μην κυκλοφορούν σε περιοχές όπου υπάρχουν συγκεντρωμάνα πλήθη, όσο διαρκεί η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών".
Οι υπεύθυνοι του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, αναφερόμενοι στην ταξιδιωτική οδηγία της Κίνας είπαν: "Δεν έχει αναφερθεί κανένα επισόδιο μέχρι στιγμής σε βάρος κάποιου Κινέζου που ταξίδεψε στην Τουρκία. Εαν έχει εκδοθεί μια τέτοια ανακοίνωση, τη στιγμή που καταβάλουμε προσπάθειες για να μην πληγούν οι σχέσεις των δυο χωρών, θα εκφράσουμε στην Κίνα την αντίδραση και τη δυσφορία μας".
Πηγή: www.internethaber.com

3 σχόλια:

  1. Ναι ναι μεμέτια...και οχτώ αυγά τουρκίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πληρωθούν από τους Κινέζους με ρούβλια.Δε ξεχνάνε τα κινεζόπαιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θά φάνε καλά οι τούρκοι...ο καιρός εγγύς γιά τόν διαμελισμό τους...κι άς λέγονται κι άλλα.
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.