23/4/10

Προς το απόσπασμα του ΔΝΤ



του Δελαστίκ
Αγρια μέρα η χθεσινή. Στη χώρα μας, τα μάτια και ο νους όλων στη μοιραία πορεία της Ελλάδας προς το εκτελεστικό απόσπασμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο οποίο μας οδηγεί άβουλη πλέον και παραιτημένη από κάθε αντίσταση ή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου


Στην Ευρώπη, η προσοχή στραμμένη στη σοκαριστική είδηση ότι οι κερδοσκόποι έχουν πλέον τόσο αποχαλινωθεί και αισθάνονται τόσο πανίσχυροι, ώστε με προκλητικό τρόπο αρνήθηκαν να καλύψουν ένα ασήμαντου ύψους -μόλις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ- τριακονταετές ομόλογο της... Γερμανίας! Ακούγεται σαν ανέκδοτο μαύρου χιούμορ: βγήκαν να δανειστούν οι Γερμανοί 3 δισ. όλα κι όλα και δεν βρήκαν αγοραστές των ομολόγων τους! Τους προσφέρθηκαν μόνο 2,7 δισ. ευρώ και τελικά πήραν κάτι λιγότερο από 2,5 δισεκατομμύρια με επιτόκιο 4,75%.

Σε παράλληλα επίπεδα, χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους στέλνοντας ένα πρώτο μήνυμα προς την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι ο ελληνικός λαός ή μάλλον τμήματά του, των οποίων το εύρος θα φανεί τους επόμενους μήνες, δεν προτίθενται να παραδοθούν αμαχητί στο καθεστώς επικυριαρχίας της Ελλάδας που θα εγκαθιδρύσουν το ΔΝΤ και η ΕΕ μόλις επισημοποιηθεί η παράδοση της οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας στα χέρια τους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν πολύ δυσκολότεροι. Η Ελλάδα εισέρχεται σε φάση κοινωνικών εντάσεων, ίσως και συγκρούσεων. Η κυβέρνηση είναι πεισμένη ότι δεν μπορεί να σώσει η ίδια τη χώρα στηριζόμενη στον ελληνικό λαό και θεωρεί ότι η σωτηρία της Ελλάδας προϋποθέτει την παράδοσή της στην επικυριαρχία των ξένων, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ενα τμήμα των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού δείχνει αποφασισμένο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει την υλοποίηση των σχεδίων τους, που αποσκοπούν στην κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων του και στη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ώστε να γυρίσει η χώρα μας είκοσι, τριάντα ή περισσότερα χρόνια πίσω.

Η διαπάλη αυτή που τούτη τη στιγμή είναι άγνωστο αν θα μετατραπεί σε κοινωνική σύγκρουση και πόσο μεγάλων διαστάσεων, είναι πιθανόν ότι θα διαπερνά την ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι δυστυχώς απολύτως τίποτα δεν έχει απομείνει από τις προσδοκίες, τις ελπίδες και την αισιοδοξία για καλύτερες μέρες που είχε γεννήσει στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού η σαρωτική εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγους μόνο μήνες.Τώρα ο φόβος, η ανησυχία και η αγωνία για το αύριο έχουν συνθλίψει ψυχολογικά την ελληνική κοινωνία. Ο Οκτώβρης των εκλογών μοιάζει να βρίσκεται χρόνια και χρόνια πίσω, χαμένος σε ένα παρελθόν που έχει ολότελα ξεχαστεί από τους πάντες. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η μεγαλύτερη αποτυχία μιας κυβέρνησης συνίσταται στο να ηγείται ενός φοβισμένου και αποκαρδιωμένου λαού, παρόλο που οι εκάστοτε ηγέτες βολεύονται άνετα με αυτή την κατάσταση, καθώς το μόνο που ανησυχεί τους ίδιους είναι μήπως συναντήσουν απέναντί τους έναν οργισμένο λαό.

Ταυτόχρονα όμως με την ελληνική τραγωδία, εξελίσσεται και διευρύνεται ραγδαία μια ευρωπαϊκή κρίση, η οποία αφενός αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα της ΕΕ σήμερα και αφετέρου θέτει υπό δεινή δοκιμασία το σαθρό, όπως αποδεικνύεται, οικοδόμημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Ελλάδα είναι απλώς ο καταλύτης αυτής της κρίσης, κατά κανέναν τρόπο δεν υπήρξε η αιτία της. Στη χώρα μας έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους πάντως τόσο οι κερδοσκόποι για να τη "γδάρουν" με τοκογλυφικά επιτόκια, αφού οι εταίροι της κυβέρνησης άφησαν τη χώρα μας στο έλεός τους, όσο και οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που προσβλέπουν σε σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων εργαζομένων, γιατί αντιλαμβάνονται πως η ίδια μοίρα περιμένει και αυτούς.

ΕΥΡΩΠΗ
Αιτία της κρίσης είναι το Βερολίνο

Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αποτελεί την αιτία όχι μόνο της κερδοσκοπίας που ασκείται εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της κρίσης που αρχίζει να ταρακουνά πλέον την ίδια την ΕΕ. Με αφορμή την Ελλάδα, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι γερμανικές δυνάμεις που θεωρούν την ΕΕ απλώς όχημα επιβολής της ηγεμονίας του Βερολίνου στην Ευρώπη και οι οποίες θεωρούν ανούσια και άχρηστα πλέον φληναφήματα τα περί ευρωπαϊκής ενοποίησης και αλληλεγγύης, καθώς εκτιμούν ότι ο στόχος της γερμανικής επικυριαρχίας στη Γηραιά Ηπειρο έχει ήδη επιτευχθεί, άρα δεν χρειάζεται πια να τηρούν τα προσχήματα.

ethnos.gr

3 σχόλια:

  1. Το έργο των εκπροσώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι σε εξέλιξη και οι αντιστάσεις των λαών δυστυχώς δείχνουν να κάμπτονται ολοένα και περισσότερο. Τα σχέδια τους είναι από παλιά προσεκτικά σχεδιασμένα και εκπονημένα και οι στόχοι τους λίγο πολύ γνωστοί.
    Οι πρώτες μάχες χάνονται συνεχώς αλλά ας προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τις επόμενες της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Πρώτα έρχεται η Θράκη. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μετά τα Δωδεκάνησα.ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν θα τα παρατήσουν ποτέ αυτοί αν δεν διαλύσουν την Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα το χωνέψουμε τόσο καλύτερα για μας!
    Κι ο Θεός μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως συνηθίζει ο Δελαστικ εξακολουθεί να εκπροσωπεί την κλασσική κακή Ελλάδα.

    Πέρα από τις θεωρίες συνομωσίας, την κακή Ευρώπη που δεν μας κατάλαβε αλλά και μας άφησε στα νύχια των κερδοσκόπων να μας "γδάρρουν", την κακή κυβέρνηση που άλλα υποσχέθηκε και άλλα ζούμε, το άρθρο εξακολουθεί να κινείται στην σφαίρα του δημισιουπαλληλισμού και του χαίστηκα για το κράτος, εγώ μπορώ να κάνω την πάρτη μου ;

    Ετσι λοιπόν, αναφέρεται ως συνήθως στην σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, για διατήρηση και επάυξηση των δικαιωμάτων τους κλπ κλπ.
    Η όπως λέει και η Παπαρί-γα τώρα είναι η ώρα για περισσότερες διεκδικήσεις.

    Τρία - τέσσερα μόνο ερωτήματα για τον κ. Δελαστίκ και τους σχετικούς
    1. Να αφήσουν τις παπαρολογγίες και να απαντήσουν στο πρόβλημα : που θα βρούν τα χρήματα του δανισμού σε 10 ημέρες. Συγκεκριμένα, τεκμηριωμένα και καθαρά. Οχι παπαριές τύπου "πλουτοκρατίας" κλπ Οπως συνήθως δεν απαντούν, και δεν θα απαντήσουν στην ουσία του ερωτήματος : ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ;

    2. Γιατί όλοι αυτοί, όταν γινόταν της κόλασης τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν στους δρόμους (κυριολεκτώ για τους δρόμους) να φωνάζουν "εξω οι κλέφτες" σαν τον Ηλιόπουλο για τους οργανισμούς τους, όχι για κανένα άλλο, ούτε την Δαχομέη ούτε τα δικαιώματα των μειονοτήτων ή των μαύρων. Είδαμε τους συνδυκαλιστές, τα επιδόματα χωρς προσφορά δουλιάς, τις λούφες, τους διορισμούς, τις συντάξεις με 10 χρόνια υπηρεσίας, τις συμμετοχές όλων αυτών σε επιτροπές, ΔΣ κλπ κλπ που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ από τους φόρους μας, κλπ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι είναι αυτοί οι υπάλληλοι που λαδώνονται και λαδώνονταςν στις χιλιάδες προμήθειες και γρηγορόσημα που έπερναν και παίρνουν.
    Πότε έκαναν μια απεργία για να προστατέψουν την υπηρεσία τους από τους διορισμούς που θα έριχναν έξω τον προυπολογισμό της ; ΠΟΤΈ.
    Πότε έκαναν μια στάση εργασίας για εξυγίανση ; ΠΟΤΕ
    Η χώρα είναι σταθερά στην κορυφή της διαφθοράς για χρόνια. Πότε έγινε μια τρανταχτή (1 -2 βδομάδες) απεργία και στάση όλων αυτών με αίτημα την ΕΔΩ και ΤΩΡΑ καθαρση και διαφάνεια ; ΠΟΤΕ
    Οι Εφορίε ςκαι οι Πολεοδομίες εμφανίζονται σταθερά στην πρώτη θέση της διαφθοράς. Πότε η ΑΔΕΔΥ
    έκανε κάτι ; ΠΟΤΕ. Απλώς σκουπίζονταν από το φτύσιμο και συνέχιζαν στα φακελάκια τους.

    3. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ Ν ΑΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΜΙΣΘΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;

    4. Θα αναφερθώ στην γνωστή ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΑ ΦΡΑΣΗ-ΠΙΠΙΛΑ που χρησιμοποιεί "... που αποσκοπούν στην κατάργηση θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων του και στη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων ώστε να γυρίσει η χώρα μας είκοσι, τριάντα ή περισσότερα χρόνια πίσω". Το απαγλάισμα της παπαριάς.
    Όπως είπαμε παραπάνω, όλοι αυτοί (οι ίδιας νοοτροπίας με οτν κ. Δελαστίκ) έκαναν τα πάντα για να φτάσουμε εδώ. Τα πάντα (λοβητούρες, κομπίνες κλπκλπκλπ)
    Σοβαρά υπάρχει Ελληνας που πιστεύει ότι το ΔΝΤ, η Ευρώπη κλπ κοιμώντουσαν και ξυπνύσαν με το όνειρο του πως θα γυρίσουμε την Ελλάδα 30 χρόνια πίσω ; Στρατηγικά λοιπόν μας έσπτωχναν στο να κάνουμε λοβητούρες και λαμογιές όλα τα προηγούμενα χρόνια και γιαυτό καταρεύσαμε !! Γαμώ τις στρατηγικές
    Η δική μας η παπαριά φταιει και όχι αυτοί. αν εμείς είμασταν υγιείς στην διαχείρισή μας, θα είμασταν μια χαρά.

    5. Και ξαφνικά μπείκε στην ζωή μας το ΠΑΜΕ. Με 10 άτομα, ξανθες κοπελίτσες-λιμενεργάτες να κλείνουν ένα ολόκληρο λιμάνι, τα ξενοδοχεία κλπ κλπ.
    10 άτομα !!
    Ας πηδήξουμε το σύμπαν είναι το σύνθημα και χεστήκαμε για το κράτος και την χώρα. Τα (virtual) δικαιώματα έχουν την προτεραιότητα
    Και η Ακρόπολη φυσικά μέσα στο παιχνίδι, να κλείσει και αυτή για να τους δείξουμε !!


    Τα σπασμένα μας πληρώνουμε.

    Ο κ.ΔΕΛΑΣΤΊΚ , όπως καιπολλοί άλλοι ανήκουν σε έναν άλλο πλανήτη, άλλο κόσμο.
    Ας μείνουν εκεί και αφήσουν εμάς να θρηνούμε όχι την τύχη μας αλλά το πως για άλλη μια φορά αφήσαμε τέτοιους να είναι τιμητές και κυβερνήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω συνεισφέρω το παρακάτω απόσπασμα άρθρο από το troktiko (http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_4956.html)
    δώρο στον αισχρο κόσμο που υπερασπίζεται ο κ.Δελαστίκ.

    Σάββατο, 24 Απριλίου 2010
    "Υποχρεωτική απεργία με μισθό!"

    "Λουκέτο στο νομαρχιακό μέγαρο μπήκε χθες, ημέρα της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με πρωταγωνιστές μερίδα απεργών αλλά και τη νομαρχιακή αρχή.Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός με τις δύο πλευρές να συμφωνούν επί της ουσίας να απεργήσουν με το… ζόρι οι 500 περίπου υπάλληλοι του διοικητηρίου. Οι απεργοί, μέλη του ΚΚΕ, αιφνιδίασαν τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και από το πρωί κατέλαβαν τις δύο εισόδους. Δύο ομάδες περιφρούρησης που... συμμετείχαν στις διήμερες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τις εισόδους της νομαρχίας προκειμένου οι υπάλληλοι να υποχρεωθούν σε… απεργία και το αίτημά τους έγινε αποδεκτό τη νομαρχιακή αρχή.Οι υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη να ανοίγουν τις πόρτες βρήκαν στα κεφαλόσκαλα της ανατολικής και δυτικής πλευράς τους απεργούς, οι οποίοι δεν επέτρεψαν το άνοιγμα του διοικητηρίου. Ενημερώθηκε για την εξέλιξη και ο νομάρχης, ο οποίος μετέβη στη νομαρχία, αλλά δεν του επετράπη να πάει στο γραφείο του. Οι υπάλληλοι άρχισαν να προσέρχονται στη νομαρχία, αλλά έβρισκαν μπροστά τους τις «ουρές» που οι συνάδελφοί τους είχαν σχηματίσει και ενημερωνόταν ότι το κτίριο τελεί υπό κατάληψη.

    Έδωσε «λύση»
    Έτσι, τη «λύση» έδωσε ο ίδιος ο νομάρχης, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει παντελώς το νομαρχιακό μέγαρο, με αποτέλεσμα το σύνολο των υπηρεσιών να τεθεί σε μια… απεργιακή αργία! Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά –κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια ούτε με τους διορισμένους νομάρχες- που η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση βάζει λουκέτο στις υπηρεσίες, κατόπιν απαίτησης των συνδικαλιστών του ΚΚΕ. Ωστόσο, οι υπάλληλοι θα λάβουν κανονικά το μισθό που τους αναλογεί, ζήτημα το οποίο δεν αποκλείεται να απασχολήσει τους εποπτεύοντες οργανισμούς. Άγνωστο παραμένει αν ενημερώθηκε χθες το πρωί το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών από τη νομαρχιακή αρχή, καθώς το Δημόσιο θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τους υπαλλήλους που υποχρεώθηκαν να κάνουν… απεργία.

    ..... Μετά από μισή ώρα αναμονής η απόφαση ελήφθη: η νομαρχία θα μείνει κλειστή –κατόπιν απαίτησης των απεργών;- και οι υπάλληλοι θα λάβουν κανονικά το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί στο ημερομίσθιο παρότι δεν προσήλθαν καν στο γραφείο τους.Γύρω στις 8 οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών ενημέρωσαν τους υπαλλήλους που περίμεναν έξω από τις δύο εισόδους του νομαρχιακού μεγάρου ότι «όλοι είναι παρόντες», μεταφέροντας, όπως εξήγησαν, την εντολή του νομάρχη. ..........

    Ποιος θα πληρώσει;
    Με την απόφαση του νομάρχη χθες υποχρεώθηκαν να… απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι της νομαρχίας. Ο αριθμός τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 500 και το κόστος υπολογίζεται σε 40.000 ευρώ. Όμως, τα χρήματα αυτά, θα καταβληθούν στους υπαλλήλους από το κράτος, δηλαδή από τους πολίτες, την ώρα μάλιστα που η χώρα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση και η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Άγνωστο, επίσης παραμένει ποια ήταν η «συμφωνία» μεταξύ του νομάρχη και των απεργών –μελών του ΚΚΕ- και για ποιο λόγο ελήφθη η επαχθής για την οικονομία της χώρας απόφαση.Ακόμη, εντύπωση προκαλεί γιατί η νομαρχιακή αρχή δεν υπεράσπισε το δικαίωμα των υπαλλήλων στην εργασία από τη στιγμή που αποφάσισαν να μην απεργήσουν και πήγαν στα γραφεία τους. Μείζονος σημασίας παράμετρο αποτελεί και το γεγονός ότι ο νομάρχης Ιωαννίνων δεν υπεράσπισε το συμφέρον των πολιτών στην εξυπηρέτηση και αποφάσισε να μείνει κλειστή η νομαρχία.

    Ωραία εκδρομή και με το αζημίωτο
    .....
    ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.