18/4/10

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Συρία για είς βάρους του επιθέσεις απο την Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ έχει παραδώσει ένα μυστικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ προειδοποιώντας τον ότι θα αντιδράσει σε τυχόν επιθέσεις εις βάρος του με πυραύλους Χεζμπολάχ, την ισλαμιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον Λίβανο, με τη δρομολόγηση άμεσων αντιποίνων εναντίον της Συρίας.

Το Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πλέον τη Χεζμπολάχ ως τμήμα του συριακού στρατού και ότι αντίποινα εναντίον της Συρίας θα είναι άμεσα και καταστροφικά

Η Συρία φέρεται απο όσα υποστηρίζει η Ισραηλινή αντικατασκοπία να έχει προμηθεύσει την Χεζμπολάχ με ρωσικής κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων τύπου Scud και αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το Ισραήλ γιατί οι πύραυλοι αυτοί έχουν μεγάλο δραστικό βεληνεκές και θα μπορούσαν να φέρουν και χημικές κεφαλές.

Η Συρία θα επιστρέψει στη Λίθινη Εποχή με την καταστροφή κάθε τμήματος της στρατηγικής υποδομής της (σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,λιμάνια,αποθήκες καυσίμων) εάν η Χεζμπολάχ τολμήσει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον μας», δήλωσε ανεπίσημα ένας ισραηλινός υπουργός.Δεν θα διστάσουμε να επιτεθούμε στη Συρία εάν η εθνική ασφάλειά μας τεθεί σε κίνδυνο, ο Άσαντ πρέπει να ξέρει ότι παίζει με τη φωτιά.

Η ισραηλινή απόφαση αυτή απόφαση πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα των αξιολογήσεων των πληροφοριών που έχει στην διάθεση του το Ισραήλ σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του Λιβάνου έχει χάσει τον έλεγχο της οργάνωσης Σιιτών, ή οποία καθίσταται όλο και ισχυρότερη.

Η Δαμασκός απορρίπτει σθεναρά τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι η Συρία προμηθεύει την ισλαμική πολιτική οργάνωση του Λιβάνου με πυραύλους Σκουντ που μπορούν να πλήξουν όλη την επικράτειά του.Κατηγόρησε μάλιστα το Ισραήλ ότι προσπαθεί να προκαλέσει "θερμό επεισόδιο" στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας. "Το Ισραήλ προλειαίνει το έδαφος ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει στο μέλλον ενδεχόμενες επιθέσεις του", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

fox2e-mag.blogspot.com,timesonline.co.uk,Sigmalive

35 σχόλια:

  1. αν είχε η Συρία καμιά 150ρια Iskander to Iσραηλ θα ήταν πιο προσεχτικό στις απειλές του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατο άρθρο! Μόνο που όταν το διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει και πολλά, μάλλον εισπράττει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για ένα θηριώδες Ισραήλ που ξαφνικά παραδίδει ένα "μυστικό μήνυμα".
    Και κάποιοι ξανά υποβαθμίζουν τη λογική και την κρίση μας.

    Ελπίζω να συμφωνούμε πως σήμερα έχουμε 19 Απρίλη.
    Και ελπίζω όλοι (ακόμα και οι αντι-ισραηλινοί προπαγανδιστές) να συμφωνούμε ότι πριν τον Απρίλη, είθισται να προηγείται ο Φλεβάρης.

    Τον Φλεβάρη του 2010, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ισπανού Υπουργού Εξωτερικών, Moratinos, κατηγόρησε ότι το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε πόλεμο!!!
    Αιτία ή έστω αφορμή δεν υπήρχε: Έτσι του ήρθε, έτσι δήλωσε!

    Το ίδιο δήλωσε αργότερα την ίδια μέρα στον Μoratinos ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, al-Moallem.
    Και αυτός χωρίς δικαιολογία ή περαιτέρω εξήγηση!

    Και ο Moratinos απάντησε ότι κατά την προηγούμενη μέρα που επισκέφθηκε το Ισραήλ δεν άκουσε προτάσεις πολέμου, αλλά Ειρήνης. Και ότι το Ισραήλ επιθυμεί την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Δια του λόγου το αληθές, παραθέτω ανεξάρτητη πηγή:
    http://tantaonews.com/?p=28379

    Στις κατηγορίες (απειλές) της Συρίας, απάντησε ο ΥπΕξ του Ισραήλ, εδώ:
    http://www.jta.org/news/article/2010/02/04/1010468/israels-lieberman-challenges-assad-threats

    Να προσθέσω και την επίσκεψη του Ahmadinejad στη Συρία και τις υψηλές διαβουλεύσεις που είχε για την αντιμετώπιση της "Σιωνιστικής Απειλής", στα τέλη του Φλεβάρη:
    http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-3854386,00.html

    Να γιατί οι δηλώσεις ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ότι το Ισραήλ δήθεν "προλειαίνει το έδαφος ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει επιθέσεις" είναι ξεδιάντροπα ψέματα και λάσπη εκείνων που από τον Φλεβάρη δεν έχουν πάψει να δηλώνουν και να επεξεργάζονται ΦΑΝΕΡΑ το σχέδιό τους να επιτεθούν στο Ισραήλ.

    Πόσο ηλίθιοι και αδιάβαστοι πρέπει να είμαστε για να καταπιούμε την προπαγάνδα τους;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Galia ξαναδιάβασε το άρθρο και ξαναδιάβασε το σχόλιο σου. Επίσης δες και παλιότερες αναρτήσεις σχετικά με τους Scud.

    Kαμιά προπαγάνδα λοιπόν κανείς δεν είπε για το ποιός ευθύνεται η όχι για την κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή και κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

    Το θέμα ήταν άλλο.

    Δικαίωμα σου να θεωρείς την όποια πηγή ανεξάρτητη η προπαγανδιστική.

    Πιστεύω πώς όποιος έχει φτάσει ως το σημείο να διαβάζει τις αναρτήσεις αυτές έχει σχηματίσει άποψη για όλα τα κράτη της Μέσης Ανατολής και για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποια σιωνιστική οργάνωση ανήκεις Galia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς δεν συμφωνούν κάποιοι ούτε στο ποιά ημερομηνία έχουμε...

    Το Ισραήλ είναι δυστυχώς τόσο φανερά επιθετικό και αρπακτικό που δεν χρειάζονται σχόλια.

    Όποιος δεν το παραδέχεται απλά πρέπει να επανεξετάσει την κατάσταση της σχέσης του με τον ορθολογισμό ή έστω την κοινή λογική...

    Η εκ νέου παράθεση στοιχείων ως εκ τούτου περιττεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή έτυχε να ταξιδεύω εδω και παρα πολλα χρόνια, εσεις που βγαζετε αντι ισραηλινό μενος , γιατι μην μου πειτε οτι όλοι οι ισραηλινοι είναι σκάρτοι??? πως θα νοιώθατε να προσπαθειτε να επιβιώσετε όταν εχετε τριγυρω σας 80 000 000 ισλαμιστές φανατικούς??? προφανως εχετε αγνοια σχετικα με μερικους λαους...
    δημητρης πατρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Καυκάσιε,

    Εγώ δεν έγραψα για τους πυραύλους Scud. Εγώ έγραψα για το ποιός ξεκίνησε χωρίς λόγο τις απειλές.
    Κάτι που αποσιωπάται από το συγκεκριμένο κείμενο, στο οποίο το Ισραήλ εμφανίζεται ως ο μανιακός που απειλεί.

    Έχεις δίκιο για αυτό που γράφεις για όσους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα τεκταινόμενα στην Μ. Ανατολή. Εγώ, όμως, δεν έγραψα για αυτούς, Καυκάσιε. Εγώ ήμουν σαφής: "όταν το διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει και πολλά,
    μάλλον εισπράττει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για ένα θηριώδες Ισραήλ που ξαφνικά παραδίδει ένα μυστικό μήνυμα".

    Και με επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιο του Arpakola: Ο Arpakola συμπέρανε ότι το Ισραήλ ΑΠΕΙΛΕΙ!
    Και αναφέρω τον Arpakola, διότι τον θεωρώ υψηλής νοημοσύνης.

    Τέτοιες αναρτήσεις, λοιπόν, μπορεί να βολεύουν όσους έχουν έτοιμα, προκάτ συμπεράσματα
    όπως ο Emmanouil: "Το Ισραήλ είναι τόσο φανερά επιθετικό και αρπακτικό"...
    Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα παραχαράξουμε την πραγματικότητα ή πρέπει όλοι να σιωπήσουμε για την αλυσίδα γεγονότων που προηγήθηκαν.

    Όπως και να το κάνουμε, Καυκάσιε, η Συρία ξεκίνησε τις απειλές τον Φλεβάρη και μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας αν και φιλοξενούμενος, αντιτάχθηκε!

    Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ! Είτε αρέσει, είτε όχι.

    Αν έχεις κάτι άλλο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ να αντιτάξεις ως επιχείρημα, είναι καλοδεχούμενο.

    Και πάλι σε ευχαριστώ για τον διάλογο. Eγώ πάντα σέβομαι το δικαίωμά σου να συμπαθείς ή να απεχθάνεσαι το Ισραήλ. Και ευχαριστώ για την δημοκρατική ελευθερία λόγου.

    Αλλά για να ανέβει ο διάλογος
    ένα επίπεδο πιο ψηλά, δεν είναι αναγκαίο να μιλάμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα και συγκεκριμένα γεγονότα;

    Καλή εβδομάδα!
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ούτε εγώ μπορώ να βρω στο άρθρο κάτι περίεργο. Η Χεζμπολάχ είναι όντως κατευθυνόμενη από την Συρία και το Ιράν. Αυτό δεν είναι καινούριο.

    Το Ισραήλ προειδοποιεί για να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση. Πού είναι το κακό; Το "κακό" με το Ισραήλ είναι ότι δεν λέει μόνο λόγια και αυτό το ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Γι αυτό "ενοχλούνται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Galia ξέρεις καλά ότι αν αρχίσουμε το ποιός δεν θα είναι ανάρτηση.

    Η ανάρτηση είχε σαν σκοπό να ενημερώσει την κοινή γνώμη οτι το Ισραήλ θεωρεί ως προέκταση του Συριακού Στρατού την Χεζμπολάχ,οτι σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση να επιτεθεί με όλη την ισχύ του με σκοπό να καταστρέψει την στρατηγική υποδομή της Συρίας, οτι η Χεζμπολάχ έχει ανεξαρτητοποιηθεί στο εσωτερικό του Λιβάνου.

    Καταχωρηθηκε ως επρεπε η θέση της Δαμασκού σε όλα αυτά.Τα συμπεράσματα δικά σας, ο αντίλογος δεκτός και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας.

    Ομως Galia

    ...."Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!Είτε αρέσει, είτε όχι",Eγώ πάντα σέβομαι το δικαίωμά σου να συμπαθείς ή να απεχθάνεσαι το Ισραήλ.,...
    Πόσο ηλίθιοι και αδιάβαστοι πρέπει να είμαστε για να καταπιούμε την προπαγάνδα τους;

    αυτά τα λόγια σου όσο αθώα κιαν εσύ τα βρίσκεις υποκρύπτουν άλλα.

    Για να σας λύσω την απορία σου αναφέρω την ρήση ενός Ελληνα Συγγραφέα είμαι εδω για την Αλήθεια
    δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο,δεν γράφω για να υπερασπιστώ τίποτα και κανέναν, δεν γράφω για να εξυπηρετήσω τίποτα και κανέναν,γράφω για να αποκαλύψω.

    Σωστά λοιπόν παρέθεσες τα επιχειρήματα σου.Λάθος να μου προσάψεις πρόθεση,λάθος να προκαταβάλεις κρίσεις.Και δεν είναι μόνο δικό σου λάθος, το ίδιο λάθος κάνουν και άλλοι.

    Αφήστε τα συμπεράσματα και σεβαστείτε τον άλλον, έχει ο καθείς το δικαίωμα να διαμορφώσει την μοναδικότητα της προσωπικότητας του.Μην ζητάτε την υιοθέτηση της δικής σας άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 19 Απριλίου 2010 11:19 π.μ.

    Δίπλα δεν είναι οι Τούρκοι;Τί θές να πείς δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Καυκάσιε,

    - Κάθε πράγμα το κρίνουμε από το αποτέλεσμα: Και ασχέτως ποιό πιστεύουμε εσύ ή εγώ ότι ήταν το νόημα της ανάρτησης, το σχόλιο του Arpakola μιλάει για το Ισραήλ που απειλεί! Οπότε το σχόλιό μου είχε ένα νόημα.

    - Εγώ δεν ζήτησα ποτέ την υιοθέτηση της δικής μου άποψης.
    Εγώ διευκρίνησα με στοιχεία και αδιαμφισβήτητα γεγονότα ότι η Συρία από τον Φλεβάρη απειλεί το Ισραήλ, ως απάντηση της πρόθεσης του Ισραήλ για συνέχιση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

    - Συγγνώμη, εάν νόμισες ότι ήθελα να σου προσάψω πρόθεση. Αν ήταν έτσι, δε θα έγραφα για το "δικαίωμά σου να συμπαθείς ή να απεχθάνεσαι το Ισραήλ"
    αλλά θα έγραφα για το "δικαίωμά σου να απεχθάνεσαι το Ισραήλ".
    Εξάλλου σου έχω ήδη πει ότι εκτιμώ αφάνταστα τις αναρτήσεις σου για το Ισραήλ.

    - Αυτό το περί προπαγάνδας που σου φάνηκε ύποπτο, το έγραψα γιατί έχω βαρεθεί να ακούω απόψεις του στυλ:
    "Το Ισραήλ είναι δυστυχώς τόσο φανερά επιθετικό και αρπακτικό που δεν χρειάζονται σχόλια"
    Δεν χρειάζονται σχόλια; Δηλαδή, πρέπει να καταπιούμε αμάσητο και χωρίς αμφισβήτηση αυτό που μας σερβίρουν κάποιοι. Ε, αυτό δεν είναι προπαγάνδα;

    Και πάλι συγγνώμη εάν νομίζεις ότι σε κατηγόρησα για προκατάληψη. Ειλικρινά, δεν είχα τέτοια πρόθεση! Και νιώθω ήδη άσχημα που σε έκανα να σκεφτείς κάτι τέτοιο.
    Αν είχα πρόβλημα με την δική σου πρόθεση θα στο έλεγα ευθέως. Εγώ σχολίασα το περιεχόμενο του κειμένου και όχι εσένα που το ανέδειξες! Ίσα-ίσα, ψάρεψες μαργαριτάρι όπως τις προάλλες με το "αλλού" άρθρο του Κοροβέση! Και νομίζω ότι άλλοι είναι αυτοί που σου αποδίδουν ενίοτε πρόθεση, με στόχο να φιμώσουν...

    (Επίσης, νομίζω ότι τόσον καιρό
    θα έπρεπε να έχεις καταλάβει την ειλικρινή μου εκτίμηση προς το πρόσωπό σου)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καυκάσιε,

    με αφορμή παραπάνω σχόλιο για τους Τούρκους, δες αυτό:
    http://www.turkishweekly.net/news/101332/experts-israeli-air-forces-likely-to-prefer-greek-airspace-than-turkish-one.html

    και δες, ενδεικτικά αυτό και τα σχόλια για τις τουρκικές σφαγές εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Εβραίων:

    http://www.jihadwatch.org/2010/03/turkey-treatment-of-jews-reportedly-deteriorating.html#comments

    Και εκεί που είσαι "καχύποπτος" με εμένα, ας αναρωτηθούμε μήπως θα έπρεπε να είμαστε καχύποπτοι και με αυτούς που μας ποτίζουν Μίσος και που παραδόξως είναι οι ίδιοι που στρώνουν το κόκκινο χαλί για την έλευση του σουλτάνου Ερντογάν
    (κατά τ' άλλα η επίσκεψη Hillary τους ενοχλούσε)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ἐγὼ θὰ ρωτήσω κάτι ἄλλο. Οἱ ἀμερικανοὶ ἔχουν τὴν ἔννοια lesson learned.
    Στρατηγικῶς, πῶς πρέπει νὰ ἀντιδράση τὸ Ἰσραήλ;
    Ἐμεῖς, ὡς Ἑλλάδα τί μαθαίνουμε ἀπὸ τὴν δράση τοῦ Ἰσραὴλ κατὰ πολὺ πολυπληθεστέρων ἐχθρῶν;

    Ποιὰ εἶναι τὰ lesson learned ἀπὸ τέτοιες περιπτώσεις;

    Ἄλλο νὰ κουβεντιἀζουμε περὶ ἀνθρωπίων δικαιωμάτων καὶ ἄλλων ἀμερικανόφερτων ἰδεῶν στὰ σαλόνια μας γιὰ μερικὰ κράτη μακριὰ ποὺ ἐνδεχομένως νὰ μᾶς εἶναι ἀδιάφορο τὸ τί θὰ πάθουν καὶ ἄλλο νὰ μὴν γνωρίζεις ἐὰν κάποτε θὰ σοῦ ἔλθη μία βόμβα στὸ κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Γεώργιου Καραμαλίκη στο Ισραήλ

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/blog-post_591.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομιλεις και χανεις το χρονο σου με του επωνυμους και ανωνυμους Galies και μετα δεν ανεβαζεις την αναρτηση μου Καυκασιε.

    ------ ------

    Victor Ostrovsky, a former Mossad katsa turned author, wrote extensively about activities of the "sayanim", as has Gordon Thomas. According Ostrovsky and Thomas, the sayanim provide assistance of various kinds to Mossad officers operating in foreign countries. This assistance can include facilitating medical care, money, logistics, and even overt intelligence gathering. They can be Judges, Court Clerks, Expert Witnesses, Child Protective Service Workers, Assistant District Attorneys, Judges, Police Officers, or anyone with a great degree of power over people's lives, and will do anything at the behest of Mossad case officers (katsa) for the State of Israel against its enemies or those perceived to be unfavorable politically to Israeli policy. (By Way of Deception, Victor Ostrovsky). Sayanim are supposedly not directly involved in intelligence operations, and are only paid for their expenses.
    Sayanim must be 100% Jewish. They live abroad, and though they are not Israeli citizens, many are reached through their relatives in Israel.
    Katsas are in charge of the sayanim, and most active sayanim will be visited by a katsa once every three months or so, which for the katsa usually means between two and four face-to-face meetings a day with sayanim, along with numerous telephone conversations. The system allows the Mossad to work with a skeleton staff. That's why, for example, a CIA station would employ about 100 people, while a comparable Mossad station would need only six or seven.
    The existence of this large body of volunteers allows the costs of intelligence gathering to be greatly reduced, and may be one reason why the Mossad operates with fewer case officers than fellow intelligence agencies.



    Γιωργος Μανακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καυκάσιε,

    διάβασα το link που παρέθεσες.

    Αλλά εγώ εννοώ κάτι άλλο:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_9195.html

    Εκτός από το ότι και από την "Καθημερινή" ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ υπάρχει η ίδια ανακρίβεια, περί δήθεν "απειλών του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολλάχ και των «υποστηρικτών» της, του Ιράν και της Συρίας",

    το σημαντικό είναι το άσχημο παιχνίδι που παίζεται μεταξύ Συρίας-Τουρκίας(-Ιράν). Σε γενικές γραμμές δες τί συμβαίνει:

    Ο Πρόεδρος και ο ΥπΕξ της Συρίας στις αρχές Φλεβάρη το παίζουν σκληροί και αδιάλλακτοι και απειλούν το Ισραήλ στον Ισπανό ΥπΕξ (Προεδρία ΕΕ). Αυτός απαντά, όχι ρε παιδιά, το Ισραήλ θέλει ειρηνευτικές συνομιλίες. Ναι, αλλά πως να γίνουν αυτές όταν η Συρία εμφανίζεται αδιάλλακτη; Ας βάλουμε την Τουρκία διαμεσολαβητή, προτείνει ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ του ο Moratinos. Δηλαδή, τον καθοδηγούν οι Σύριοι να σκεφτεί από μόνος του τη λύση της Τουρκίας...

    Οπότε:
    1) Η Τουρκία αναβαθμίζεται διαρκώς στα μάτια της Ευρώπης ως ο ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ παράγοντας διαλόγου και διαπραγματεύσεων με το "ακραίο" Ισλάμ
    2) Το Ισραήλ πιέζεται διεθνώς να δεχθεί την Τουρκία πάνω στο σβέρκο του, κάτι που αποφεύγει διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ "κάθεται" σε εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
    3) Και στις δυο περιπτώσεις, είτε δεχθεί, είτε δεν δεχθεί,
    το Ισραήλ βγαίνει χαμένο στις διεθνείς σχέσεις.
    4) Το παρελθόν απέδειξε ότι ακόμα και στην περίπτωση που οι ειρηνευτικές συνομιλίες προχωρήσουν, Ειρήνη δεν πρόκειται να γίνει. Διότι μόνο το Ισραήλ θέλει Ειρήνη, οι άλλοι θέλουν να το εξοντώσουν.
    Δες τις συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει το 2008 με μεσολαβητή τον Ερντογάν και ανταλλάγμα: Γκολάν για τερματισμό υποστήριξης Συρίας σε Παλαιστινιακές και Λιβανέζικες ένοπλες/τρομοκρατικές (όπως θέλεις ονόμασέ τις) ομάδες.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/7368551.stm
    Ενώ ήταν πετυχημένες και όλα πήγαιναν μια χαρά, η Ιρανοκινούμενη Χαμάς, δεν ανανέωσε την ανακωχή που έληγε τον Δεκέμβρη του 2008, άρχισε πάλι τα πυραυλάκια και έστειλε κάθε πιθανότητα για Ειρήνευση στα σκουπίδια.

    Οπότε το Ισραήλ γιατί να ξαναμπλεχθεί σε τέτοιες στημένες διαπραγματεύσεις;;;

    Δες ενδεικτικά και πρόσεξε την ημερομηνία:
    http://www.armenians.net/news/view/article/5841/Erdogan-Called-Syrian-President-Bashar-Al-Assad

    Και εμάς θα μου πεις τί μας νοιάζει; Έλα που μας νοιάζει, διότι με τόσο ισχυρή Τουρκία, κανείς δεν πρόκειται να μας αναγνωρίσει το δίκιο μας ούτε στο Αιγαίο, ούτε πουθενά.

    Να γιατί λέω ότι σήμερα μόνο τα γιουσουφάκια κάνουν αντι-Ισραηλινή προπαγάνδα...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "[...] Η Συρία θα επιστρέψει στη Λίθινη Εποχή με την καταστροφή κάθε τμήματος της στρατηγικής υποδομής της (σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,λιμάνια,αποθήκες καυσίμων) εάν η Χεζμπολάχ τολμήσει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον μας», δήλωσε ανεπίσημα ένας ισραηλινός υπουργός. [...]"

    Ας συγκριθουν τα λεγομενα ενος Ισραηλινου υπουργου με τους ισχυρισμους των δικων μας πολιτικατζηδων, π.χ.:

    «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
    [Εφημερίδα Πατρίδες του Καναδά. Η δήλωση έγινε από τον κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον εκδότη της εφημερίδας κ. Θωμά Σάρα, σε δημόσια εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου και μαρτύρων, όπως για παράδειγμα ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά Γιάννης Θωμόγλου. Η εκδήλωση έγινε το 1999, όταν ο κ. Παπανδρέου ήτανε Υπουργός Εξωτερικών]
    (Ο ελληνικός λαός προ των ευθυνών του. Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου, http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5768&Itemid=89)

    Οσο συντασσεται η πλειοψηφια της ελληνικης κοινονιας με τις εθνομηδενιστικες αποψεις και πραξεις των ονειροπαρμενων και ανικανων αριστεροπροοδευτικων, η παρακμη και χρεοκοπια μας ειναι σιγουρη.
    - Ν. Λυγερός, Aπό μια εποχή προς την κόλαση στις χαμένες ψευδαισθήσεις
    http://www.lygeros.org/5155-gr.php
    - Ν. Λυγερός, Η Ελλάδα και η μικρή ιδέα
    http://www.lygeros.org/5499-gr.html
    - Ν. Λυγερος, Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης
    http://neo.antibaro.gr/node/317

    Μακαρι να ειχαμε τα κοτσια των Ισραηλινων!
    - Ν. Λυγερος, Deterrence: a virtual strategy of a real efficiency
    http://www.lygeros.org/0296-eng.html
    - Π. Ηφαιστος, Προκλήσεις στο Αιγαίο, αποτρεπτική στρατηγική - χειραφετημένη ανάλυση
    http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2090:0109-apotreptikh-strathgikh&catid=70:texts&Itemid=138

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O Galia είπε:"- Αυτό το περί προπαγάνδας που σου φάνηκε ύποπτο, το έγραψα γιατί έχω βαρεθεί να ακούω απόψεις του στυλ:
    "Το Ισραήλ είναι δυστυχώς τόσο φανερά επιθετικό και αρπακτικό που δεν χρειάζονται σχόλια"
    Δεν χρειάζονται σχόλια; Δηλαδή, πρέπει να καταπιούμε αμάσητο και χωρίς αμφισβήτηση αυτό που μας σερβίρουν κάποιοι. Ε, αυτό δεν είναι προπαγάνδα; "
    Τι θεωρεί και πως αποκαλεί ο Galia τις τυφλές επιθέσεις εκδίκησης - αντιποινων (για επιθέσεις της χεζπολλάχ) που διενεργεί το Ισραήλ σε σπίτια αμάχων και τις δολοφονίες δεκάχρονων παιδιών (επειδή τους πέταξαν πέτρες βλέποντας τους να τους γκεμίζουν τα σπίτια);
    Νομίζω ότι προσπαθεί να κάνει την νύχτα μέρα...
    Δεν αμφισβητώ ότι και οι επιθέσεις της χεζμπολλάχ είναι λανθασμένες αλλά έστω και αν αυτές οι οργανώσεις έχουν έρισμα στους ίδιους τους παλαιστινίους διαφέρει από τις επιθέσεις του Ισραήλ - επίσημου κράτους...
    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 19 Απριλίου 2010 7:51 μ.μ.

    Δεν είμαι Ο, είμαι Η :)

    Και η Χεζμπολάχ (Κόμμα του Αλλάχ)του Λιβάνου είναι μεγάλη ιστορία για να την πιάσουμε εδώ. Να σου πω, όμως, ότι είναι λάθος να βλέπεις αυτές τις κοινωνίες με μάτια δυτικού. Βλέπεις που κατά βάθος είσαι και εσύ "ρατσιστής"; Για να τους καταλάβεις πρέπει να προσαρμοστείς εσύ στον δικό τους τρόπο σκέψης. Και ο δικός τους τρόπος σκέψης και κοινωνικής οργάνωσης θεωρεί ως δεδομένο ότι η Χεζμπολάχ και ανάλογες ομάδες, εφαρμόζουν ΕΞΟΥΣΙΑ ακριβώς όπως μια δυτική κυβέρνηση. Η Χεζμπολάχ, αγαπητέ, δεν είναι μόνο παραστρατιωτική ομάδα, αλλά φτιάχνει σχολεία, νοσοκομεία, μοιράζει φάρμακα, μέχρι και σκουπίδια μαζεύει...

    Τώρα για αυτά που λες για τα παιδάκια, γιατί δεν παραθέτεις κάτι συγκεκριμένο; Για ποιες δολοφονίες ακριβώς μιλάς;
    Γιατί και εγώ διαβάσα χθες για τις ολιγοημέρες μάλλον κρατήσεις ανηλίκων από το Ισραήλ εδώ:
    http://www.guardian.co.uk/world/2010/mar/14/palestinian-children-rights-violated-israel

    αλλά αυτό απέχει πολύ από δολοφονίες που καταγγέλεις εσύ!

    Είναι ανεύθυνο, αν όχι συκοφαντικό,
    το να πετάμε κάτι τόσο εμπρηστικό όσο οι δολοφονίες παιδιών χωρίς στοιχεία!

    Επίσης, το Ισραήλ απέχει πολύ από τον πρωταθλητή στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών, την Τουρκία που έχει φυλακίσει εκατοντάδες παιδιά και καταδικάζει 13χρονα σε 23 έτη κάθειρξη επειδή πετούσαν πέτρες! Πρόσφατη περίπτωση, η Μπεριβάν, 15 χρονών με ποινή 13,5 χρόνια, επειδή τόλμησε να παραβρεθεί σε συγκέντρωση Κουρδικής διαμαρτυρίας
    -----------------------------


    Πάντως, μου κάνει εντύπωση πόσο ελαστικοί, χαλαροί και large είναι κάποιοι με την Τουρκία... Από κάποιους σχολιαστές-μόνιμους υβριστές του Ισραήλ δεν έχω διαβάσει ΠΟΤΕ, ούτε μια φορά, έστω ΜΙΑ ΛΕΞΗ διαμαρτυρίας για την Τουρκία. Και έχουν το θράσος να δείχνουν άλλους ως "πράκτορες"...

    Φαντάζομαι ότι θα είστε με ανθοδέσμες στην υποδοχή του Σουλτάνου Έρντογαν...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Galias/Δημόκριτος κλπ. τραβάει ορθοπεταλιές.
    Κοιτάτε τον πως βαρυγομάει.
    Ιδρώνει και ξιδρώνει. Δώστε του λιγάκι νερό.
    Υπερωρίες κάνει, υπερωρίες, να μας πείσει για το "άγιον" ισραήλ του.
    Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται.
    Κοιτάξτε τον "έλληνα" Galia πόσο «κόπτεται» για την Ελλάδα.
    Κοιτάξτε ότι σχόλιο κι αν έχει κάνει απ’ αρχής των σχολίων του και δείτε το αντικείμενο των επιχειρημάτων του.
    Ούτε ο πρέσβης του ισραήλ* στην Ελλάδα νάτανε ο "Ελληναράς" μας.
    Πάλι καλά γιατί στο εβραίο-ιστολογιό του, δυσφημίζει επί μονίμου βάσεως την Ελλάδα και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.




    Ζαν-Ζακ Κοπρέν
    Φιλόσοφος, Επικοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος

    *Μη ανεγνωρισμένο από το σύνολο των μελών του ΟΗΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 19 Απριλίου 2010 8:42 μ.μ.

    Μας ψηνης να αγορασουμε λουλουδια απο το λουλουδαδικο σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 20 Απριλίου 2010 8:58 π.μ.

    Κάποιοι έχουν αποδείξει ότι δεν "ψήνονται" για να αγοράσουν.
    Αλλά "λαδώνονται". Και προκειμένου να "χοντρο-λαδώνονται",
    είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν και γαϊδουράγκαθα για ορχιδέες.

    Εξάλλου, αυτοί που αναφέρεσαι προφανώς μόλις ξέμειναν από χρήματα (και από μέλλον):
    Κάτι για ένα κόκκινο χαλί άκουσα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Galia

    >Αλλά "λαδώνονται".<

    Εμ γιατί νομίζεις πως καλλιεργεί ο Σαββίκας τις ελιές; :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητε Ζαν-Ζακ Κοπρέν
    Φιλόσοφος, Επικοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος!

    >Ο Galias/Δημόκριτος κλπ. τραβάει ορθοπεταλιές.
    Κοιτάτε τον πως βαρυγομάει.
    Ιδρώνει και ξιδρώνει. Δώστε του λιγάκι νερό. Υπερωρίες κάνει, υπερωρίες, να μας πείσει για το "άγιον" ισραήλ του.
    Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται.¨
    Κοιτάξτε τον "έλληνα" Galia πόσο «κόπτεται» για την Ελλάδα.<

    Δεν εισαι μονο ενας εξοχος φιλοσοφος,

    >Κοιτάξτε ότι σχόλιο κι αν έχει κάνει απ’ αρχής των σχολίων του και δείτε το αντικείμενο των επιχειρημάτων του.<

    και συμβουλος,

    >Ούτε ο πρέσβης του ισραήλ* στην Ελλάδα νάτανε ο "Ελληναράς" μας.
    Πάλι καλά γιατί στο εβραίο-ιστολογιό του, δυσφημίζει επί μονίμου βάσεως την Ελλάδα και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
    *Μη ανεγνωρισμένο από το σύνολο των μελών του ΟΗΕ<

    αλλα και ενας αξιοθαυμαστος τσαρλατανος, ετσι δεν ειναι;

    Συνεχιζε να διασκεδαζεις το κοινο και να αυτοξευτιλιζεσαι!

    - Π. Ηφαιστος, "Εφιάλτες", Χαλαρα και Επικαιρα, 17.11.2009.
    http://www.ifestosedu.gr/103XalaraEpikaira2009.htm

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Galia,
    το γεγονός ότι οι Τούρκοι είναι χειρότεροι από τους Ισραηλινούς στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν απαλλάσσει τους Ισραηλίτες από τις ευθύνες τους για τα εγκλήματα που διεξάγουν μέσα στα πλαίσια αντεκδίκησης... 'Οσον αφορά το σχόλιο σου ότι τα βλέπω με το φακό ενός δυτικού, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Οι Ισραηλίτες είναι που βλέπουν τα πάντα και πράττουν ανάλογα με τα αυστηρά δικά (είτε ατομικά είτε σαν λαού) τους συμφέροντα... Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια δεν ασχολούνται με τις παράπλευρες απώλιες... Μην ξεχνάμε ότι αυτός ο λαός σταύρωσε και τον Χριστό... έθιξε τα συμφέροντα τους...
    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σχολιαστήν της 20 Απριλίου 2010 7:12 μ.μ.

    κε "Δημόκριτε" Αβδηρίτη η εβραΐτη. Δεν ήξερα ότι οι εβραίοι είχαν και αρχαίους φιλόσοφους και φυσικούς.
    Στο θέμα μας τώρα.
    Τον ρόλο του παγκόσμιου καραγκιόζη τον έχει αναλάβει παμψηφεί το Χόλλυγούντ σας.
    Οι δε σαράφηδες σας πουλούν τα "εισιτήρια" σε όσους συνοστίζωνται μπρός στούς μπερντέδες σας.

    Γκέκε;

    Ζαν-Ζακ Κοπρέν
    Φιλόσοφος, Επικοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γραφει ο Ζαν-Ζακ Κοπρέν - κατα τα αλλα και Επικοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος :

    >κε "Δημόκριτε" Αβδηρίτη η εβραΐτη. Δεν ήξερα ότι οι εβραίοι είχαν και αρχαίους φιλόσοφους και φυσικούς.<

    Σαν αξιος, ημιμαθής Τσαρλατανος,

    >Στο θέμα μας τώρα.
    Τον ρόλο του παγκόσμιου καραγκιόζη τον έχει αναλάβει παμψηφεί το Χόλλυγούντ σας.
    Οι δε σαράφηδες σας πουλούν τα "εισιτήρια" σε όσους συνοστίζωνται μπρός στούς μπερντέδες σας.
    Γκέκε;<

    εισαι συνηθισμενος να αρλουμπολογεις, και να μην εχεις ιδεα τι σου γινεται,
    ετσι δεν ειναι;

    Συνεχιζε να γελοιοποιεισαι!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τπ

    εσύ έγραψες ότι:
    "Δεν αμφισβητώ ότι και οι επιθέσεις της χεζμπολλάχ είναι λανθασμένες αλλά έστω και αν αυτές οι οργανώσεις έχουν έρισμα στους ίδιους τους παλαιστινίους διαφέρει από τις επιθέσεις του Ισραήλ - επίσημου κράτους"
    και εγώ σου απάντησα ότι η χεζμπολάχ λειτουργεί ως κανονικότατη κυβέρνηση τηρουμένων των αναλογιών.

    Τώρα για τα υπόλοιπα, το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία με απλή αναλογική (αν είχαμε και εμείς απλή αναλογική και όχι το τέρας του δικομματισμού, δε θα φτάναμε σε τέτοια κατάντια). Και υπάρχουν πάμπολλες ΜΚΟ και ατέλειωτοι υπαλλήλοι των Ηνωμένων Εθνών που στέκονται σαν τα κοράκια, έτοιμοι να "καταγγείλουν" παραβιάσεις δικαιωμάτων. Ξέρεις ότι υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι στα ΗΕ για τους "Παλαιστίνιους" παρά για την πεινασμένη και δεινοπαθούσα από συρράξεις και σφαγές Αφρική;

    Τώρα για τα υπόλοιπα "επιχειρήματα" ότι οι "Ισραηλιτικός λαός σταύρωσε τον Χριστό που έθιξε τα συμφέροντά του";;;
    Λυπάμαι, αλλά όταν κάποιοι στερεύετε από επιχειρήματα, αποκαλύπτετε ποιες είναι οι πραγματικές σας απόψεις.

    Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, πως η "κριτική" στο κράτος του Ισραήλ, είναι ένας κομψός τρόπος για να εκφράσετε τις πεποιθήσεις σας για "τον λαό που σταύρωσε τον Χριστό επειδή έθιξε τα συμφέροντά του"...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Galia:

    Παρακολουθώντας τον τρόπο αλλά και αυτά που γραφείς σχημάτησα την εντύπωση ότι είτε ελάχιστες επαφές είχες με Ισραηλίτες είτε υπερβολικά πολλές. Συνέπεια και των δυο περιπτώσεων είναι να έχεις λανθασμένη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας/νοοτροπίας/σκέψης των Ισραηλινών. Στην πρώτη περίπτωση λόγω ελάχιστων επαφών δεν τους γνωρίζεις... Στην δεύτερη περίπτωση είσαι προκατειλημένη υπέρ τους.
    Προσωπικά δεν έχω καμμιά σχέση με οποιαδήποτε εκκλησία ή θρησκεία. το γεγονός ότι ανάφερα την σταύρωση του Χριστού από τους Ισραηλίτες (χωρίς να σημαίνει ότι πιστεύω όλες αυτές τις λεπτομέρειες που αναφέρει η εκκλησία) ήταν για να δείξω τον χαρακτήρα τους ότι απρόσωπα/σαν ομάδα δεν ασχολούνται με το Δίκαιο (υπάρχουν βέβαια και όχι λίγες εξαιρέσεις) και πάνω απ'ολα και κάθε ηθική θέτουν το προσωπικο τους συμφέρον (και σαν λαού). Σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά.
    'Οσον αφορά την σύγκριση της βίας που ασκεί η επίσημα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ισραήλ με την βία της Χεζμπολάχ που ασκεί τεράστια επιρροή (που οφείλεται στην τακτική του καρότου και του μαστιγίου) μόνη σου έδειξες ότι κάθε σύγκριση είναι ατυχής. Οι ισραηλίτες εκλέγουν την κυβέρνηση τους επειδή έτσι πιστεύουν ότι θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα τους ενώ η Χεζμπολλάχ ασκεί μεγάλη επιρροή επειδή δίνει τροφή και στέγη στους πεινασμένους και άστεγους (από τις κατεδαφήσεις των ισραηλινών) και επιρροή που ασκούν μέσω του φόβου...

    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τπ

    δεν ήξερα ότι υπάρχει μέτρο που καθορίζει ως λίγες ή πολλές τις "επαφές" με πολίτες άλλης χώρας.

    Πάντως, είτε υπέπεσα στο μαθηματικό λάθος των λίγων ή των πολλών επαφών τουλάχιστον γνωρίζω ότι οι πολίτες του Ισραήλ δεν λέγονται Ισραηλίτες, αλλά Ισραηλινοί. Και φυσικά δεν είναι μόνο Ιουδαϊκού θρησκεύματος για να τους μπερδεύετε με τους Ισραηλίτες.

    Ήμουν σαφής: Η Χεζμπολάχ είναι το αντίστοιχο που μπορεί να έχει ο ισλαμοφασισμός σε κυβέρνηση.
    Αυτό εξακολουθείτε να αρνείστε να το καταλάβετε. Εσείς μιλάτε για κυβερνήσεις και κράτη και εκεί μιλάνε για κοινωνία του Ισλάμ. Για αυτό σας ανέφερα την μετάφραση "Κόμμα του Αλλάχ". Την οποία προσπεράσατε.
    http://www.thememriblog.org/blog_personal/en/26485.htm

    Δεν έχω καμιά απολύτως προκατάληψη υπέρ του Ισραήλ. Εσείς έχετε ενστερνιστεί μια προπαγάνδα που κάποιοι σας σέρβιραν. Το να λέτε ότι η Χεζμπολάχ ασκεί μεγάλη επιρροή επειδή δίνει τροφή και στέγη στα θύματα των κατεδαφίσεων των Ισραηλινών είναι κομμάτι αυτής της προπαγάνδας:

    Όταν διώχθηκαν από το 1948 900.000-950.000 Εβραίοι από τα κράτη της Μ. Ανατολής, όσοι κατέληξαν από αυτούς στο Ισραήλ, πήραν υπηκοότητα, έγιναν προσπάθειες να τους δώσουν σπίτια, δουλειές, να ενταχθούν στην ισραηλινή κοινωνία. Και τα κατάφεραν.
    Αντίθετα, τα αραβικά κράτη με εξαίρεση την Ιορδανία, αρνήθηκαν να δώσουν υπηκοότητα στο κύμα των προσφύγων των αράβων από το νεο-ιδρυθέν Ισραήλ. Ενός κύματος προσφύγων που οι ίδιες οι αραβικές χώρες προκάλεσαν όταν έλεγαν:
    "Φύγετε από το Ισραήλ γιατί τα όπλα μας δεν ξεχωρίζουν ποιοί είναι άραβες". Τότε, που ήταν σίγουροι ότι εύκολα "θα πετούσαν τους Σιωνιστές στην θάλασσα".
    Εκείνοι, λοιπόν, οι πρόσφυγες ποτέ δεν ενσωματώθηκαν, αλλά κρατήθηκαν σε στρατόπεδα υπό άθλιες συνθήκες, για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Και όντως σήμερα χρησιμοποιούνται.

    Φανταστείτε να κρατούσαμε εμείς τους Μικρασιάτες πρόσφυγες όμηρους από τότε μέχρι σήμερα σε άθλια στρατόπεδα για να κλαιγόμαστε στη διεθνή κοινότητα για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τους...

    Αυτά είναι συμπεριφορές ελεεινών απολυταρχικών καθεστώτων και υπ' αυτήν την έννοια, φυσικά και το Ισραήλ απέχει παρασάγγας...

    Εσείς δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεστε τιμητής τους. Όταν η δική μας χώρα υποφέρει εξαιτίας τέτοιων καθεστώτων. Ή μήπως το αμφισβητείτε και αυτό;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Galia

    Είμαι σίγουρος ότι καταλαμβαίνετε τι εννοούσα μιλώντας για πολλές ή λίγες επαφές... και επειδή μάλλον ισχύει η δεύτερη περίπτωση, πιστεύω ότι είστε προκατειλλημένη υπέρ τους και κλείνετε τα μάτια στην νοοτροπία τους... Στο βάθος όμως πιστεύω ότι ξέρετε τι εννοώ... γι' αυτό και θεωρώ ότι εξαντλήθηκε το θέμα.

    'Οσον αφορά την διαφορά ανάμεσα στους Ισραηλινούς και ισραηλίτες... δεν πιστεύω ότι οι αιθίοπες του Ισραήλ καθορίζουν την πολιτική του Ισραήλ...

    Το γεγονός ότι είμαι εναντίον της πολιτικής τους Ισραήλ δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ των αράβων...

    Το γεγονός ότι οι Ισραηλίτες είναι πιο ικανοί/καπάτσοι από τους άραβες δεν τους κάνει και καλύτερους...

    Η παρομοίωση των παλαιστηνίων που διώχτηκαν από το Ισραήλ (παρόλο που δεν χρησιμοποιείτε αυτή την ορολογία) με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που διώχτηκαν (και όχι μόνο) από τους Τούρκους είναι επιτυχής όσον αφορά τον διωγμό. Είναι όμως ατυχής όσον αφορά την σύγκριση αποδοχής και αφομοίωσης από τα υπόλοιπα αραβικά κράτη(για τους παλαιστηνίους) και τους έλληνες (για τους μικρασιάτες. Χρησιμοποιήσατε το παράδειγμα της Ιορδανίας που τους αποδέχτηκε αρχικά... τί έγινε όμως στην συνέχεια? Γιατί του έδιωξαν? Σίγουρα όχι γιατί ήταν ελεεινοί... Αν κάποι ήταν/είναι ελεεινοί είναι αυτοί που τους έδιωξαν και όχι αυτοί που δεν τους σπίτωσαν...
    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τπ

    Είναι λογικό ότι δεν πιστεύω ότι έχω προκατάληψη υπέρ του Ισραήλ.
    Είναι λογικό, όμως, ότι με νοιάζει πάρα πολύ η δική μας χώρα, η Ελλάδα. Και θα δείτε παρακάτω τί εννοώ.

    Γράφετε:
    "δεν πιστεύω ότι οι αιθίοπες του Ισραήλ καθορίζουν την πολιτική του Ισραήλ..."

    Ασχέτως, με το τί πιστεύουμε, το Ισραήλ έχει εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, οπότε οι πολίτες του είναι αυτοί που καθορίζουν την πολιτική του. (Και εγώ θα ήθελα απλή αναλογική . Και εγώ θα ήθελα το κράτος μου να μη με αντιμετωπίζει ως ΑΝΩΡΙΜΟ πολίτη και να μην μου επιβάλλει τα τέρατα του δικομματισμού και των ισχυρών=ασύδοτων Κυβερνήσεων)

    Να σας θυμίσω ότι επί 50 χρόνια οι Mizrahim, οι αυτόχθονες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής αποτελούσαν την πλειοψηφία των Ισραηλινών.

    Οι οποίοι ζούσαν αδιάλλειπτα στην περιοχή επί 4.000 χρόνια.
    1.200, αν δεν υπολογίζω λάθος, χρόνια πριν την εισβολή στην Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική του αραβικού έθνους. Και μετά την αραβική κατάκτηση, οι Mizrahim έζησαν άλλα 1.300 χρόνια ως dhimmis, υποτελείς, με φορολογία, περιορισμό στην ιδιοκτησία και στα επαγγέλματα, ως πολίτες β' κατηγορίας, και κατά καιρούς απειλούμενοι από μαζικές σφαγές. Ως Έλληνες γνωρίζουμε καλά τον ισλαμικό ζυγό.

    Και έτσι φτάσαμε στο 1943 που ο Μεγάλος Μουφτής της Ιερουσαλήμ, κήρυξε σε δημόσια ομιλία του την Τελική Λύση, την εξόντωση και τον τερματισμό της Εβραϊκής παρουσίας στην Μ. Ανατολή. Ο al-Husseini, για όσους δεν θυμούνται, ήταν ο "Παλαιστίνιος" συνεργάτης του Χίτλερ, ο εγκέφαλος των βοσνιακών ισλαμικών ταγμάτων SS που κατέσφαξαν τους Σέρβους και τους Βόσνιους Εβραίους και Ρομά, που ξεκίνησε την γενοκτονική του καριέρα, έχοντας καταταγεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στον τουρκικό στρατό και λαμβάνοντας ενεργό μέρος στην Αρμενική Γενοκτονία.

    Αποτέλεσμα ήταν και οι μαζικοί διωγμοί Εβραίων με δημεύσεις περιουσιών από τα αραβικά κράτη, στα οποία οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν προτού καν υπάρξουν αραβικά κράτη!
    Ανάλογα κύματα Εβραίων προσφύγων διωχθέντων, υπήρξαν από το 1948 και για λίγα χρόνια μετά.

    Οπότε στα 1950-60 το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή ήταν οι Εβραίοι πρόσφυγες! Που όμως απορροφήθηκαν. Και σήμερα δεν τους θυμάται κανείς.

    Στην περίπτωση τώρα των αράβων προσφύγων από την Παλαιστίνη, παρόλο που ήταν περίπου οι μισοί από τους Εβραίους πρόσφυγες, όσοι από αυτούς παρέμειναν στη Μ. Ανατολή, διαβιούν ακόμα ως όμηροι σε προσφυγικά στρατόπεδα!

    Και μάλιστα το οικονομικό κόστος της συντήρησής τους βαρύνει όχι τα αραβικά κράτη, αλλά τον UNRWA!

    Και είναι γελοίο γιατί στην ίδια δεκαετία του '40 υπήρξαν εκατομμύρια πρόσφυγες, χωρίς κανένα δικαίωμα επιστροφής. Και χωρίς να επικαλείται κανείς σήμερα το δικαίωμα της επιστροφής. Ή σχεδόν κανείς.

    Και από την πλευρά της νομιμότητας, ακόμα και το σχετικό Ψήφισμα 194 αναφέρει απλώς ότι "θα έπρεπε να έχουν οι πρόσφυγες το δικαίωμα να επιστρέψουν". Δεν επιμένει για "δικαίωμα επιστροφής" αυτών που έφυγαν εν μέσω πολέμου, επειδή αρνούνταν να ζήσουν αρμονικά με τους συμπολίτες τους.
    Αυτό το "δικαίωμα επιστροφής"
    αντιβαίνει στο θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και στο οποίο ακριβώς βασίστηκε η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.
    Εάν γυρίσουν αυτοί, θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του ισραηλινού λαού και θα καταπατηθεί το θεμελιώδες, υπερισχύον δικαίωμά του για αυτοδιάθεση.

    Και ξέρετε, ίσως φαίνεται χαζό που επιμένω, αλλά δείτε πόσο έντεχνα ενορχηστρώνεται μια προπαγάνδα που υποσκάπτει τη λογική μας αλλά και το σύστημα αξιών μας.
    Αν σκεφτείτε ότι και εμείς αντιμετωπίζουμε ανάλογες περιπτώσεις, τότε...
    Τότε ίσως καταλάβετε γιατί επιμένω να επικρίνω την Προπαγάνδα υπέρ των Αράβων. Διότι θεωρώ ότι κάποιοι έντεχνα εδώ και χρόνια μας παραμυθιάζουν, όχι επειδή νοιάζονται για τους Άραβες της Παλαιστίνης,
    αλλά επειδή είχαν και έχουν στρατηγικούς και σε βάθος χρόνου στόχους με πεδία εφαρμογής τους
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (Θράκη, Μακεδονία, Τσάμηδες, κ.λ.π.)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τὸ σχόλιο τῆς Galia «23 Απριλίου 2010 9:17 π.μ.» θίγει μερικὰ μαθήματα ποὺ πρέπει νὰ λάβουμε ὑπ' ὄψιν γιὰ τὴν ἐπιβίωσή μας ὡς ἔθνος καὶ ὡς κράτος.
    Τὸ ἔχω ξαναπεῖ: Πέραν τῶν ἐπιθυμιῶν καὶ τῶν ἰδεολογιῶν μας, τὸ Ἰσραὴλ εἶναι μία καλὴ περίπτωση γιὰ μελέτη σὲ ἕνα κόσμο, ὅπου διαμορφώνεται ἀπὸ τὸ δίκαιο τοῦ ἰσχυροῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το γεγονός ότι το Ισραήλ καταφέρνει να επιβιώνει σε ένα καθόλα εχθρικό περιβάλλον είναι σίγουρα τουλάχιστον αξιοσημείωτο. Αν κάποιος πιστεύει στο "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" τότε γι' αυτόν το Ισραήλ θα πρέπει να είναι το πρότυπο. Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτή την σχολή σκέψης. Πέραν τούτου, έχουμε πολλά (όχι κατ' ανάγκην κακά) από το Ισραήλ. Δεν γνωρίζω πολλά για το εκλογικό σύστημα στο Ισραήλ αλλά το γεγονός ότι βλέπει κανείς διαφορετικά πρόσωπα στις εκάστοτε κυβερνήσεις του Ισραήλ είναι θετικό.
    Εκτός της απλής αναλογικής, η εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο σημαντική... ένα βήμα πιο κοντά στην δημοκρατία (αλλά μίλια μακριά) Γι' αυτό λέω ότι ακόμα και αν η ψήφος των Αιθιόπων του Ισραήλ μετράει ίσα με αυτόν του Ραββίνου, δεν σημαίνει ότι πραγματικά αποφασίζει και καθορίζει τι θα γίνει... Το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο.
    'Οσον αφορά την ιστορική αναδρομή του κράτους του Ισραήλ, δεν γνωρίζω πολλά ώστε να επιχειρηματολογίσω αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι απλά. Μιλάς για καταπίεση και φόρο υποτελείας που πλήρωναν οι εβραίοι στους 'Αραβες, κάτι παρόμοιο δεν ίσχυε παντού εκείνη στη εποχή? Τι γινόταν τον Μεσαίωνα? 'Αλλο θέμα είναι και το από που ξεκινά κανείς να μετρά... Δεν είναι υπερβολή να δειώχνεις από ένα τόπο αυτούς που από γενειές κατοικούν σε ένα τόπο επειδή πριν 900 χρόνια έμεναν άλλοι εκεί? Υπάρχει περίπτωση να θεωρήσουμε ότι είναι δίκαιο να διώξουμε τους τούρκους από την Πόλη γιατί πριν πόσα χρόνια ήταν το Βυζάντιο... δεν είμαι σίγουρος... Από την άλλη σαν Κύπριος βλέπω τα χρόνια να περνάνε και να δημιουργούνται δεδομένα...
    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ἴσως καὶ ὁ σκοπὸς νὰ ἁγιάζη τὰ μέσα, διότι δὲν μιλᾶμε περὶ ἀνθρώπων ἀλλὰ περὶ κρατῶν.
    Ἡ ἀνθρώπινη ἠθικὴ δὲν ἐφαρμόζεται σὲ ἄλλου εἰδους ὀντὀτητες π.χ. ὀργανισμούς, κράτη κ.λπ. Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι τὸ Σεπτέμβριο τοῦ 1955 στὴν Πόλη, οἱ γείτονες τοῦρκοι ὑπέδειξαν στὴν πλειοψηφία τὰ σπίτια τῶν ἑλλήνων γειτόνων τους. Ἀλήθεια μετὰ ἀπὸ 2900 χρόνια ἦταν ὡραῖο; Ἣ μικρασιατικὴ καταστροφὴ μετὰ ἂπὸ 3000 χρόνια ἦταν ὡραῖα;
    Ὅταν τὸ ἄλλο ἔθνος σφάζη καὶ ἐκτοπίζη, π.χ. μικρασιατικὴ καταστροφή, ἐμεῖς θὰ σκεφθοῦμε ἐὰν ὁ σκοπὸς ἁγιάζη τὰ μέσα;

    Τὸ Ἰσραὴλ καὶ οἱ γείτονές του δὲν ἔχουν τέτοιου εἰδους πολυτέλειες. Γι' αὐτὸ πιστεύω ὅτι τὸ Ἰσραὴλ ποὺ τώρα ἔχει τὸ πάνω χέρι, τὸ συμφέρει εἰρήνη μὲ δικούς του ὅρους φυσικά, τοὺς ἄλλους ὄχι, τοὺς ἄλλους τοὺς παλαιστινίους ὄχι. Συνεπῶς πόλεμος καὶ ὅσο πάει.
    Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι στὸν πόλεμο αὐτὸ συμβάλουν καὶ οἱ βλέψεις τῶν μεγάλων ἡγεμονικῶν κρατῶν στὴν περιοχή, π.χ. Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία κ.λπ. Τὸ Ἰσραὴλ τὶς ὑπηρετεῖ, ποτὲ ὅμως χωρὶς ἀνταλάγματα, ἐμεῖς ἐδῶ μὲ ἰδεολογήματα τύπου ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τοὺς ὑπηρετοῦμε χωρὶς ἀνταλάγματα καὶ μάλιστα ποτὲ δὲν μᾶς ὑπολογίζουν, διότι μᾶς θεωροῦν δεδομένους, εἶναι ὡραῖο;
    Καιρὸς λοιπὸν νὰ κοιτάξουμε τὸ ἐθνικό μας συμφέρον, ὅπως κάνουν καὶ οἱ ἄλλοι ἀσχέτως τοῦ τί λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.