22/4/10

Aφιερώνεται σε εκείνους που κατέστησαν τα ελληνικότατα Ίμια γκρίζα ζώνη!


Στην Πιονγκγιάνγκ αποδίδει η Ν. Κορέα την ευθύνη για τη βύθιση κορβέτας.
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών αποδίδει το πολύνεκρο ναυάγιο μιας κορβέτας τον Μάρτιο σε «βορειοκορεάτικη τορπίλη».


Ο στρατός της Νότιας Κορέας θεωρεί ότι τορπίλη την οποία εκτόξευσε Βορειοκορεάτικο υποβρύχιο βύθισε την κορβέτα Cheonan τον Μάρτιο, εκτίμηση που βασίζει σε πληροφορίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν από κοινού με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα στη χώρα σήμερα Πέμπτη.
Το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap μοιάζει να είναι η σαφέστερη ένδειξη ως σήμερα ότι η Σεούλ επιρρίπτει στην Πιονγκγιάνγκ την ευθύνη για το ναυάγιο - το οποίο στοίχισε τη ζωή 46 ανδρών του Νοτιοκορεάτικου πολεμικού ναυτικού κι ενδέχεται να αποτελεί ένα από τα αιματηρότερα επεισόδια μετά το άτυπο τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-53).
Η υπηρεσία πληροφοριών του Νοτιοκορεάτικου στρατού έστειλε αναφορά που περιέχει εκτιμήσεις σχετικά με τη «βέβαιη» ανάμιξη της Βόρειας Κορέας στον προεδρικό Κυανό Οίκο λίγο μετά το επεισόδιο, ανέφερε το Yonhap, επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού.
Η αναφορά αυτή ίσως φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Νοτιοκορεάτη προέδρου Λι Μιουνγκ-μπακ, η κυβέρνηση του οποίου δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.
«Τα υποβρύχια της Βόρειας Κορέας είναι όλα οπλισμένα με βαριές τορπίλες με εκρηκτική γόμωση 200 κιλών», είπε η πηγή των ενόπλων δυνάμεων στο Yonhap. «Η εκτίμηση της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού είναι ότι [υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας] επιτέθηκε βάλλοντας τορπίλη. Η υπηρεσία πληροφοριών κατέστησε την αναφορά διαθέσιμη στον Κυανό Οίκο και στο υπουργείο Άμυνας αμέσως μετά το ναυάγιο τονίζοντας ότι επρόκειτο σαφώς για έργο των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας».
Η Σεούλ σχεδιάζει να ανασύρει το συντομότερο την πλώρη της κορβέτας 1.200 τόννων, που βυθίστηκε κοντά σε διαφιλονικούμενη περιοχή, και να δημοσιοποιήσει το πόρισμά της για τα αίτια της έκρηξης που τη βύθισε.
Αναλυτές σημειώνουν ότι η Νότια Κορέα δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ κριθεί ότι ευθύνεται για το ναυάγιο--καθώς μια στρατιωτική αντίδραση θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας, που μόλις συνέρχεται από την οικονομική κρίση, και θα ενισχύσει την εικόνα του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-ιλ.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει διαψεύσει ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο ναυάγιο και κατηγόρησε τον Λι ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το επεισόδιο για να αποσπάσει μικροκομματικά οφέλη ενόψει των τοπικών εκλογών του Ιουνίου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

20 σχόλια:

  1. Ισως κάτι να μου διαφεύγει αλλά τι σχέση έχουν τα Ίμια με αυτό το περιστατικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει και παραέχει.
    Η μια χώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Βόρεια Κορέα, που σέβεται τον εαυτό της, περιφρουρεί το έστω και αμφισβητούμενο-διαφιλονικούμενο εθνικό της χώρο με κάθε τρόπο και μεις καθιστούμε τον εθνικό χώρο, στην προκειμένη περίπτωση τα ελληνικότατα Ίμια, γκρίζα ζώνη και αμφισβητούμενο χώρο. Κια όταν λέω εμείς, εννοώ τους άθλιους πολιτικούς που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση της ανυποληψίας που είναι σήμερα.
    Τώρα τη βρήκες τη σχέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο που κ. καλεντεριδη αυτη που εχει συνθηκες φτωχεια και ανεχειας ειναι η βορεια κορεα και οχι η νοτια..ακομα λοιπον και ενας πολεμος να ξεσπουσε να απαντουσε η νοτια κορεα δεν θα την εφερνε σε χειροτερη θεση..ενω αντιθετα την νοτια κορεα..
    τωρα μηπως βρηκες εσυ τη σχεση με τα ιμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι οι άνθρωποι , οι λαοί , οι κυβερνήσεις κατ'επέκταση που σέβονται τον εαυτό τους έχουν όρια τα οποία σε θέματα αξιοπρέπειας αυτοσεβασμού και φιλοπατρίας είναι αδιαπραγμάτευτα.
    Ολοι οι άνθρωποι εκτός των περισσοτέρων Ελλήνων που έμαθαν τα ως άνω αναφερθέντα στους λοιπούς λαούς.ΟΙ περισσότεροι Ελληνες απλά γρινιάζουν θέλουν να επαναστατήσουν αλλα΄δεν τ κάνουν γιατί απλά ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει νόημα....
    Τι ειρωνία!!!
    Και η μάχη στο Μανιάκι, η αντίσταση το 40 το ίδιο , οι μάχες στο μέτωπο (όπως και τόσες άλλες) ξεκίνησε για να χαθεί αλλά είχε νόημα.
    Μπορεί να μη βγάλουμε τίποτα αλλά θα κάνουμε μια αρχή είναι και άλλοι λαοί σαν εμάς !!!! θα ακολουθήσουν ..Ντόμινο κατάσταση

    Καλύτερα να πεθάνεις πολεμώντας ρε γμτ παρά να επιβιώνεις ανύπαρκτα.
    Είμαστε ανύπαρκτοι δεν φωνάζουμε με ουσία και ομοψυχία και ενότητα για τίποτα .Πουλάνε την πατρίδα μας και το τρώμε , πουλάνε τα σύνορα και το τρώμε, πουλάνε το μέλλον μας και το τρώμε αντί να τους φάμε όλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη η Ν.κορεα δεν σεβεται τον ευατο της ; Γιατι δεν αντεδρασε ;Και εν εντελει ποιο κρατος απο τα δυο θα ηθελες να εμοιαζε η Ελλαδα;Με την στασης της η Ν.κορεα μεχρι τωρα εχει χασει ή εχει κερδισει;
    Φιλικα Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι κ.Σάββα. Αλλά οι ομοιότητες με την περίπτωσή μας δεν εξαντλούνται σ'αυτό που αναφέρατε μόνο.

    Θα μπορουσε κάποιος να πει ότι η ομοιότητα συνεχίζεται και με την προσπάθεια της Ν.Κορέας να αποκρύψει την πραγματική αιτία βύθισης της κορβέτας (Β.Κορέα), με την "πτώση" του ελληνικού ελικοπτέρου την βραδυά των Ιμίων και την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποκρύψει τους πραγματικούς "υπαίτιους" της... πτώσης.

    Κάνω πουθενά λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι κ.Σάββα. Αλλά οι ομοιότητες με την περίπτωσή μας δεν εξαντλούνται σ'αυτό που αναφέρατε μόνο.

    Θα μπορουσε κάποιος να πει ότι η ομοιότητα συνεχίζεται και με την προσπάθεια της Ν.Κορέας να αποκρύψει την πραγματική αιτία βύθισης της κορβέτας (Β.Κορέα), με την "πτώση" του ελληνικού ελικοπτέρου την βραδυά των Ιμίων και την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποκρύψει τους πραγματικούς "υπαίτιους" της... πτώσης.

    Κάνω πουθενά λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά μην σας κάνει εντύπωση το περιστατικό γιατί από την στιγμή που αυτός ο τρελλός ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΚ-ΙΛ έχει πυρινικά όπλα τι μπορεί να του κάνουν?η μήπως περιμένετε ότι θα κάτσει να έχει το τέλος του ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ και επειδή ξέρουν πολύ καλά οι Αμερικάνοι ότι θα τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που επιτεθούν στην ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ μένουν μόνο στις απειλές και στις οικονομικές κυρώσεις γαιτι ποιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Αμερικής θα πάρει το ρίσκο να χαθούν εκατομμύρια ζωές από Αμερικάνους,Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες γιατί ο τρελλός έχει πει ότι σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση θα χτυπήσει και την Ιαπωνία εκτός από την Νότια Κορέα και λέγεται ότι υπάρχει και κάποιο υποβρύχιο των βορειοκορεατών που έχει πυρινικούς πυραύλους και μπορεί να φτάσει μέχρι την Δυτική ακτή των Η.Π.Α. οπότε σας το ξαναλέω τίποτα δεν θα του κάνουν και στο τέλος θα του δώσουν και μεγάλη οικονομική βοήθεια από πανώ για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο με τον τρελλό,ΑΧ αναρωτιέμαι δεν θα υπάρξει ποτέ ένα ςτρελλος ηγέτης για αυτήν την χώρα τηνδική μας εννοώ που θα προσπαθήσει να αποκτήσει με οποιοδήποτε τρόπο πυρινικά όπλα και τότε θα βλέπαμε πως θα έκανε την κότα η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟς ΤΟΥΡΚΙΑ και πως θα μας δικαιολογούσανε όλοι οι (συμμαχοί)ξαφνικά στα Εθνικά μας δίκαια γιατι αγαπητοί συνέλληνες έιναι γνωστό τοις πάσι ότι μόνο από δύναμη καταλαβαίνουν οι πάντες είτε είναι μια οικογένεια με μεγάλη οικονομική δύναμη είτε είναι ένα κράτος που έχει πολλά όπλα και ειδικά πυρινικά και όλα τα γέλοια περί αφοπλισμού και φιλίας των λαών είναι για ανθρώπους τύπου ΣΥΡΙΖΑ η για ανθρωπάκια τύπου εκάστοτε Ελληνικής ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι γεγονός οτι το ΠΝ έπρεπε να είχε βουλιάξει το τούρκικό φουσκωτό που έκανε τη κατάληψη του δεύτερου νησάκι των Ίμιων και δεν χρειάζονταν τόρπιλη για αυτό.
    Για σύγκριση Ελλάδος/ Βόρ. Κορέας όμως, μη ξενάμε ότι η Ελλάς δεν είναι - και δεν θέλει να είναι - πυρηνική αποτρεπτική δύναμη όπως είναι η Βόρ. Κορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υστερα από αυτό συνεχίζονται οι παραβιάσεις;;;;.....:))

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H σύγχιση που έχουμε ως λαός σε σχέση με απλά ζητήματα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, δείχνει την κατάσταση που έχουμε περιέλθει ως χώρα.
    Η Βόρεια Κορέα, αν και υπανάπτυκτη οικονομικά, είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα εθνικά της δικαιώματα και το δείχνει.
    Η Νότια Κορέα, αναπτυγμένη οικονομικά, με βάση τη λογική της Βόρειας Κορέας, ήρξατο χείρων αδίκων και την έφαγε.
    Απλά είναι τα πράγματα.
    Στην περίπτωση των Ιμίων, αμφισβητήθηκε έμπρακτα από την Τουρκία εθνικό έδαφος, οι Τούρκοι αποβίβασαν σε ελληνικό έδαφος δυνάμεις και ενώ είχαμε σαφέστατη υπεροχή σε διεθνοπολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, υποχωρήσαμε ακριβώς επειδή σε επίπεδο πολιτικής διαχέιρησης είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων.
    Αυτά και είμαι έτοιμος να ακούσω άλλες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πυρηνικά να διαθέτεις, άμα έχεις λαπάδες (για να μη κάνω άλλους συνειρμούς) στην κορυφή του κράτους δεν κάνεις τίποτα. Και αντίστροφα, άμα έχεις άξια ηγεσία (και πατριωτική εννοείται), δε χρειάζεσαι πυρηνικά για τέτοιου είδους επεισόδια, τα καθαρίζεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Διογένη


    1. Δεν θέλω να μοιάζει σε κανένα γιατί όλα τα αντίγραφα είναι αντίγραφα και δεν έχουν την ίδια αξία με τα πρωτότυπα.Αλλωστε σαν λαός κάποτε δώσαμε φώτα ε ας μη πάρουμε κεριά .
    2.Ενα κράτος το οποίο σέβεται τον εαυτό του δεν αφήνει τον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα σύνορά του , τα οποία για να μπορεί να αδιαφορεί κάποιοι πέθαναν και όχι πάντα με μια σφαίρα στο κεφάλι.
    3.Οσο για το περί σεβασμού. Απλά θα πω κάτι ανάλογο αν οι νοικοκύρηδες δεν σέβονται το σπίτι τους και είτε το αφήνουν τρισάθλιο είτε χαρίζουν με την αδιαφορία και την φοβία τους μέρος του οικοπέδου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραπονιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Διογένη


    1. Δεν θέλω να μοιάζει σε κανένα γιατί όλα τα αντίγραφα είναι αντίγραφα και δεν έχουν την ίδια αξία με τα πρωτότυπα.Αλλωστε σαν λαός κάποτε δώσαμε φώτα ε ας μη πάρουμε κεριά .
    2.Ενα κράτος το οποίο σέβεται τον εαυτό του δεν αφήνει τον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα σύνορά του , τα οποία για να μπορεί να αδιαφορεί κάποιοι πέθαναν και όχι πάντα με μια σφαίρα στο κεφάλι.
    3.Οσο για το περί σεβασμού. Απλά θα πω κάτι ανάλογο αν οι νοικοκύρηδες δεν σέβονται το σπίτι τους και είτε το αφήνουν τρισάθλιο είτε χαρίζουν με την αδιαφορία και την φοβία τους μέρος του οικοπέδου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραπονιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Διογένη


    1. Δεν θέλω να μοιάζει σε κανένα γιατί όλα τα αντίγραφα είναι αντίγραφα και δεν έχουν την ίδια αξία με τα πρωτότυπα.Αλλωστε σαν λαός κάποτε δώσαμε φώτα ε ας μη πάρουμε κεριά .
    2.Ενα κράτος το οποίο σέβεται τον εαυτό του δεν αφήνει τον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα σύνορά του , τα οποία για να μπορεί να αδιαφορεί κάποιοι πέθαναν και όχι πάντα με μια σφαίρα στο κεφάλι.
    3.Οσο για το περί σεβασμού. Απλά θα πω κάτι ανάλογο αν οι νοικοκύρηδες δεν σέβονται το σπίτι τους και είτε το αφήνουν τρισάθλιο είτε χαρίζουν με την αδιαφορία και την φοβία τους μέρος του οικοπέδου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραπονιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητη Χριστινα θεωρητικα εχεις δικαιο αλλα ιστορια ξεπερναει την θεωρια.Μην Ξεχνας οτι και οι Ιταλοι τορπιλισανε την Ελλη χωρις Ελληνικη ανριδραση και ηταν σιγουροι οτι θα κατεβαινανε βολτα μεχρι την Αθηνα .Τα αποτελεσματα ομως ειανι γνωστα οποτε ας μην ειμαστε τοσο μιζεροι .Συμφωνω να πιεζουμε και να λραζουμε τα κακως κειμενα αλλα προς θεου οχι ακρατη απαοσιοδοξια.
    Φιλικα Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ κύριε Καλεντερίδη συμφωνώ 100% μαζί σας ως πρός τις εντελώς λανθασμένες κινήσεις της πολιτικής εξουσίας στην κρίση των Ιμιων τις συνέπειες των οποίων βλέπουμε κα ιθα βλέπουμε στο μέλλον.
    Νομίζω όμως οτι οποισδήποτε συσχετισμός των δύο καταστάσεων είναι ατυχής.
    1)Δεν είναι 100% εξακριβωμένο τι προκάλεσε την βύθιση της Ν.Κορεατικής κορβέτας αλλά για χάρη του διαλόγου ας δεχτούμε οτι ήταν οι βορειοκορεάτες.
    2)Η Βόρειος Κορέα είναι ένα κράτος που δεν έχει να χάσει τίποτε απο μια ενταση και που όλοι οσοι ασχλούμαστε με την διεθνή σκηνή γνωρίζουμε τι εστί καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ιλ
    3)Εν αντιθέση η Ν.Κορέα μια χώρα ανεπτυγμένη πρέπει να είναι συκρατημένη και οχι να παρασύρετε απο τις προκλησεις (που είναι πολλές) της Β.Κορέας και
    4) και το πιο σημαντικό Ελλάδα & Τουρκία είναι δύο διαφορετικές χώρες ενώ η Κορέα μια διαιρεμένη!!!
    και σίγουρα ο λαός της Ν.Κορέας και οι κυβερνήσεις της προσπαθούν να ενωθούν με τους αδελφούς τους (κυριολεκτικα) και όχι να τους καταστρέψουν.
    Εχθρός είναι το καθεστώς και όχι ο λαός της Β.Κορέας

    "Κοινός Νούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παντος ετσι που παει το πραμα σαββα δεν αποκλειεται να επαναλειφθη το ιδιο με την Βορειο Μακεδονια και την Νοτια Μακεδονια ,του Καλικρατη για τον οποιο ΟΛΟΙ κανετε ΜΟΥΓΚΑ. Οι αποψεις σου σωστες εν τοις λεξεις αλλα πολυ αμφιβαλλω εν τοις πραξεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κ Σάββα στεναχωριέμαι που διαφωνώ μαζί σας.

    Η Β Κορέα έχει απο πίσω της την Κίνα (αυτό δεν το αναφέρετε), οπότε γνωρίζει (όπως και εμείς γνωρίζουμε) ότι μπορεί ακόμα και να επιτεθεί και να βυθίσει και Αμερικανικά πολεμικά με καμμία αρνητική εξέλιξη σε βάρος της.

    Εμείς κ Σάββα, ποιόν έχουμε σήμερα ώς σύμμαχο που θα μας καλύψει εάν αποφασίσουμε να βυθίσουμε 3 Τουρκικές Φ/Γ ή να καταρρίψουμε 5 Τουρκικά Φ-16;

    Ακόμα και την περίοδο των Ιμίων, ποιούς συμμάχους είχαμε ούτως ώστε να πράξουμε όπως ήθελε ο Ναύαρχος Λυμπέρης; Πιστέυετε πώς είχε τελικά δίκαιο ο Ναύαρχος Λυμπέρης; Με σχεδόν μια μοίρα -τότε- Αντιτορπιλλικών υπο την ακτίνα δράσεως της Τουρκικής αεροπορίας και τους Τούρκους πιλότους στα κόκπιτ των Φ-16 σε ετοιμότητα 60 δευτερολέπτων με όπλα φορτωμένα;

    Πιστεύετε κ Σάββα ότι το ένα Φάλανξ που έφεραν οι Φ/Γ Στάνταρντ κ Φ/Γ Κνοξ θα ήταν αρκετό για να τις προστατέψει απο την τακτική κορεσμού αεράμυνας που θα ακολουθούσαν τα α/φη της ΤΗΚ? Τα Α/Τ ¨Ανταμς δεν έφεραν κάν σύστημα Φάλανξ.

    Οι Α/Α πύραυλοι Στάνταρντ ΣΜ-1 των ¨Ανταμς προκειμένου να πυροδοτηθούν απαιτούσαν πολύπλοκους χειρισμούς (οπότε και καθυστέρηση) και είχαν περιορισμούς μίνιμουμ εμβέλειας και υψομέτρου, εκτός απο το γεγονός ότι ήταν ευάλωτοι στο τζάμερ AN-ALQ-131 που είχαν καβατζώσει οι Τούρκοι για τα Φ-16 τους απο τους σύμμαχους Αμερικανούς.

    Νομίζω πώς αρκετές φορές τείνουν κάποιοι να υπεραπλουστεύουν την τακτική κατάσταση στα Ιμια. Προσωπικά παρά το γεγονός ότι σέβομαι πολύ τον Ναύαρχο Λυμπέρη, διαφωνώ με την εκτίμηση της τακτικής κατάστασης που είχε στα Ιμια.

    Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα γιατί ο Ναύαρχος Λυμπέρης είχε δίκαιο και το ΓΕΝ/ΓΕΑ άδικο. Κατά προτίμηση κάποιος που έχει στοιχειώδεις γνώσεις πάνω στον τρόπο που απέδιδαν τα ΗΛ συστήματα των ΜΕΚΟ, Κνόξ, Στάνταρντ και ¨Ανταμς καθώς και τα αντίστοιχα των Φ-4 κ Φ -16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.