18/4/10

Τυραννία και μνήμη

Το πραξικόπημα δεν ήταν μόνο έργο αφρόνων αξιωματικών, αλλά προϊόν μακράς διαδικασίας απομόνωσης «συνοδοιπόρων» και κομμουνιστών και η διατήρηση ενός καθεστώτος προτεκτοράτου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.Xιλιάδες σελίδες έχουν γραφτεί για την προετοιμασία, την επιβολή και την εδραίωση του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι η τυραννία που βίωσε η Ελλάδα δεν ήταν έργο μιας ομάδας «αφρόνων αξιωματικών», οι οποίοι απλώς διέπραξαν εσχάτη προδοσία. Υστερα «μέθυσαν» από την εξουσία σαν μία εφτάχρονη παρεκτροπή.


Η χούντα ήταν το υποπροϊόν μιας μακράς διαδικασίας, που ξεκινά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, με την άνδρωση του ΙΔΕΑ (Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών) στο παρασκήνιο και μπαίνει στην τελική ευθεία με το Ιουλιανό πραξικόπημα του 1965.

Κορυφώνεται την επόμενη περίοδο όταν παλάτι, ηγεσία της ΕΡΕ, άλλοι εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού κόσμου, στρατοκράτες και επίσημες ή μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες εκπονούν πολλαπλά σχέδια εκτροπής (μεγάλη χούντα των στρατηγών, μικρή χούντα των συνταγματαρχών, «συνταγματικό» πραξικόπημα κτλ).

Ολοι έχουν και από μία «λύση» για τη μη νίκη του «μετώπου» (Κέντρου - Αριστεράς) στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, μη αυτοδυναμία της Ενωση Κέντρου των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, απομόνωση των «συνοδοιπόρων» και των κομμουνιστών, διατήρηση και ενίσχυση του μισο-αστυνομικού καθεστώτος και ενός ελληνικού προτεκτοράτου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του ψυχρού πολέμου. Κοινός στόχος όλων ήταν η αντιμετώπιση του λαϊκο-δημοκρατικού κινήματος και η κατάπνιξη των ριζοσπαστικών αλλαγών που κυοφορούνταν.

Ο μύθος της «αναίμακτης επανάστασης»
Σαράντα τρία χρόνια μετά τι νόημα έχει, πέραν της Ιστορίας, με ό,τι σημαντικό συνεπάγεται αυτή η αναφορά, να σημειώνεται η μαύρη επέτειος;

Υπάρχει μόνο μία απάντηση και είναι θετική. Κατ’ αρχήν για να θυμόμαστε ότι: Περίπου 87.000 πολίτες συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν, κάπου 10.000 εκτοπίστηκαν και φυλακίστηκαν στα ξερονήσια, 4.500 οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα στρατοδικεία... Επισήμως 19 πολίτες δολοφονήθηκαν ενώ άλλες διάσπαρτες σχετικές πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό σε 98...

Πρόκειται για ελάχιστα από τα ψυχρά στοιχεία που αποτυπώνουν τον πόνο και τον τρόμο που προκάλεσε στη φυλακισμένη Ελλάδα του 1967-1974 η χούντα.

Ερείπια και τραγωδίες άφησαν πίσω τους οι συνταγματάρχες, με το Κυπριακό να προεξάρχει ανάμεσα στα εθνικά θέματα. Αλλά ακόμη τον εξανδραποδισμό της πολιτείας και του πολίτη. Την εκχώρηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ. Την απομύζηση του πλούτου της χώρας από την εγχώρια και διεθνή οικονομική ολιγαρχία. Την καθήλωση της χώρας για δεκαετίες...

Δεν είναι, όμως, μόνο το βαρύ «κόστος» της επταετούς χούντας που επιβάλλει να θυμόμαστε τη μαύρη επέτειο. Ανάμεσα σε άλλους πολλούς υπάρχουν και δύο, τουλάχιστον, ακόμη επίκαιροι λόγοι.

Το παραμύθι της «τιμιότητας»
Στις συνθήκες της σημερινής καθολικής κρίσης πληθαίνουν οι απληροφόρητοι που νομίζουν ότι υπήρχαν τότε «φτωχοί και τίμιοι» κυβερνήτες. Σ’ αντίθεση, υποτίθεται, με τους σημερινούς πολιτικούς. Οργιάζει η σχετική μεταμοντέρνα ακροδεξιά προπαγάνδα, η οποία, μάλιστα, βρίσκει παραδόξως πολλές φιλόξενες στέγες, πέραν των κρυπτο-ολοκληρωτικών εντύπων και της πλημμυρίδας των μισο-φασιστικών ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Αξίζει ν’ αναφερθούν επιγραμματικά μερικοί μόνο χαρακτηρισμοί της χούντας, που προέρχονται από τα σπλάχνα της (Θ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Σταματελόπουλος κ.ά.):

«Υπάρχει ανηθικότης, αδικία, αδικία, νεποτισμός...», « η χούντα, ναι, καλοπερνά... κλέβει... «, «ευτελής ποιότης... και κακοσμία μεθόδων, αι οποίαι προσιδιάζουν μόνον εις φασιστικόν καθεστώς», «η συσσωρευθείσα υπό της τυραννίας κόπρος του Αυγείου...».

Αν δεν αρκεί αυτό το ήπιο, μάλλον, συλλογικό πορτρέτο, υπάρχουν κι άλλα πολλά παρόμοια σε ατομικό επίπεδο που αποδίδουν ο ένας «πρωταίτιος» στον άλλον. Οπως για παράδειγμα, οι Παττακός και Μακαρέζος στον Παπαδόπουλο: «Χρεοκοπημένος δήθεν ηγέτης... Ανερμάτιστος...», «η ανικανότης και η ακαταλληλότης του... η άφρων πολιτική του... αι αυτόχρημα εγκληματικαί ενέργειαί του...», «εφαρμόζει έναν καθαρόν καιροσκοπισμόν», «όλες οι ιδέες του ήταν κουβέντες επαρχιακού καφενείου...». Οπως κουβέντες καφενείου είναι τα περί «τιμιότητος» των αρχηγών της χούντας -λες και υπάρχουν τίμιοι τύραννοι- που υπενθυμίζουν το αβγό του φιδιού...

Τα... άλλοθι
Τα παρανοϊκά άλλοθι των δικτατόρων του 1967 μπορεί να προκαλούν σήμερα τη γενική θυμηδία και στον καιρό τους να ήταν κωμικοτραγικά. Αξίζει, όμως, ν’ ανακληθούν στη μνήμη οι πρώτες και αμέσως μετά την επιβολή της χούντας «δικαιολογίες» για το στρατιωτικοφασιστικό πραξικόπημα.

Για την εγκαθίδρυσή της σε πρώτη φάση κατασκευάστηκε από το κράτος και παρακράτος της Δεξιάς, τους στρατοκράτες και τους φορείς, γενικώς, της εθνικής υποτέλειας και αμερικανοκρατίας μια δήθεν πραγματικότητα. Ο πυρήνας της ήταν πως η Ελλάδα κινδυνεύει από τον παπανδρεο-κομμουνισμό. Μετά, εν ονόματι αυτής ακριβώς της φανταστικής πραγματικότητας, αμφισβητήθηκε η αναγκαιότητα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού κι ύστερα ήρθε η χούντα. Το ίδιο σχήμα, χωρίς τανκς και κάννες όπλων, στη χώρα μας κι αλλού βρίσκεται σήμερα σε πλήρη ισχύ...

Στοιχεία
87 χιλιάδες πολίτες συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν από την επιβολή της δικτατορίας έως την κατάρρευσή της...

10 χιλιάδες εκτοπίστηκαν και φυλακίστηκαν στα ξερονήσια και τα κάτεργα της χούντας...

5 χιλιάδες αντιστασιακοί οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα στρατοδικεία...

19 πολίτες δολοφονήθηκαν, χωρίς να υπολογίζονται οι δολοφονίες κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι άλλες διάσπαρτες σχετικές πληροφορίες που ανεβάζουν τον αριθμό σε 98...

ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΣ
katsimar@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

83 σχόλια:

  1. Επί δικτατορίας είναι κάποιος νυχτιάτικα έξω από ένα σπίτι και φωνάζει:
    -Μωρήηηηηη..... μωρήηηηηηηη...
    Περιμένει λίγο, δεν του απαντάει κανείς οπότε συνεχίζει...


    -Μωρήηηηηηηηηη.... μωρήηηηηηηηηηη...
    Κάποιος περαστικός πλησιάζει από περιέργεια και ρωτάει:
    -Με συγχωρείτε, αλλά ποιόν φωνάζετε;
    -Τη γυναίκα μου να μου ανοίξει επειδή ξέχασα τα κλειδιά.
    -Δεν θέλω να σας κάνω παρατήρηση, αλλά το βρίσκετε σωστό να φωνάζετε μωρή τη γυναίκα σας;
    -Άκουσε να δείς, αν θές φώναξέ την εσύ... Ελευθερία τη λένε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες δολοφονίες κατά την εξέγερση; Από χουντικούς; Πόσοι πέθαναν στο Πολυτεχνείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γελοιότητες τα περί νεκρών πολυτεχνείου ούτε ποτέ βρέθηκε νεκρός μέσα στο πολυτεχνείο αλλά οι κομμουνιστές μη φοιτητες πήγαιναν να καταλάβουν το υπουργείο και τους την άναψαν,ας πρόσεχαν. Οι Απριλιανοί έκαναν θετικά και αρνητικά αλλά ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ούτε είχαν ΟΦΣΟΡ o δε Παττακός ήταν Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και δεν έχει φράγκο-για δέστε τους διατελέσαντες Υπουργούς της μεταπολίτευσης τι περιουσίες έχουν.
    Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πιστεύει ότι πρέπει μία χώρα να κυβερνάται από στρατιωτικούς αλλά σε σχέση με τους σημερινούς πολιτικούς ο μέσος Ελληνας πολλές φορές αναφωνεί ''που είσαι Παπαδόπουλε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά και άγια αυτά που γράφει ο Κατσιμάρδος, έχουν τα κόρον γραφτεί εδώ και 36 χρόνια, άρα δεν μας λέει κάτι καινούριο, εκτός ενός: Ότι τα περί εντιμότητος είναι παραμύθι. Με "χαρακτηρισμούς" και μάλιστα προερχόμενους από τον Σταματελόπουλο, δεν αρκεί να αποδειχθεί η έλλειψη εντιμότητος. Σήμερα μας κυβερνούν κλέφτες και το ξέρουμε. Βλέπουμε τα κλοπιμαία, ή μάλλον μέρος αυτών, διότι πολλά έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό, υπό μορφήν μικρών παλατιών, κότερων και εν γένει αλόγιστα χλιδάτου τρόπου ζωής. Μπορεί ο αρθρογράφος να μου δείξει τα "μεγαλεία" ενός Απριλιανού; ΜΟΝΟΝ ΕΝΟΣ! Τότε που κυβερνούσαν εντελώς ανεξέλεγκτα (λογοκρισία είχαν), ή τώρα.

    Ας αφήσουμε, λοιπόν, κατά μέρος τις αρλούμπες και ας δούμε στα μάτια την πραγματικότητα. Στον τομέα αυτό, δεν μπορεί κανείς να προσάψει τίποτε στους Απριλιανούς, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!
    Ενώ οι σημερινοί "δημοκράτες", καταλήστεψαν τον μόχθο του Έλληνα και οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία, κάνοντάς την περίγελω του κόσμου και παράδειγμα προς αποφυγήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ προτιμώ να πιστέψω αυτά που ακούω από τους δικούς μου ανθρώπους(παππούδες-γιαγιάδες) που έζησαν σε όλοι της τη διάσταση την εφταετία παρά τα άρθρα από τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης. Κακό λόγο δεν άκουσα, και η γενική τους άποψη όταν έθετα το θέμα ήταν μάλλον θετική σε σχέση με την κατάσταση τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον.
    Επίσης είμαι σίγουρος ότι αυτοί που το άξιζαν και δεν ήθελαν το καλό της πατρίδας πήραν αυτό που τους άξιζε τότε, αντίθετα με σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεβαίως δεν συμφωνώ, ούτε και συμφώνησα ποτέ μου με την χούντα, όπως την ονομάζει ο συντάκτης του άρθρου του ΕΘΝΟΥΣ, όμως τα όσα παραθέτει παρακάτω, δηλαδή ότι :
    "Οργιάζει η σχετική μεταμοντέρνα ακροδεξιά προπαγάνδα, η οποία, μάλιστα, βρίσκει παραδόξως πολλές φιλόξενες στέγες, πέραν των κρυπτο-ολοκληρωτικών εντύπων και της πλημμυρίδας των μισο-φασιστικών ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας.", πάλι βεβαίως δεν συμφωνώ με τίποτα.

    Σήμερα, όμως οπωσδήποτε δεν έχουμε δημοκρατία.

    Τα ΜΜΕ ενημέρωσης, έχουν παραδοθεί από 300 οικογένειες που ρημάξανε οικονομικά την χώρα και τα ελέγχουν απόλυτα, στην νεο-οθωμανική - ψευδοαριστερή - οικονομημένη - φασιστική ιντελεγκέντσια.

    Αν οργιάζει οργιάζει αυτή η ψευδοαριστερή ιντελεγκέντσια.

    Υπάρχει ο φασιστικός δημοσιογραφοκτόνος νόμος που απαγορεύει δημοσιεύσεις με πρώτη ποινή 30.000 Ευρώ έσω αγωγής που εκδικάζεται από έναν μόνο δικαστή, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που συγκαλύπτει όλα τα εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού των πολιτικών και των συνεργατών τους. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τους πολιτικούς στα αποκαλούμενα Εθνικά Θέματα, για τις οποίες αποφαάσεις, ουδείς εξ ημών έχει ποτέ ερωτηθή, έστω και με δημοψήφισμα, αν συμφωνεί !!!

    Ο Ελληνικός λαός διαφωνεί με το σύνολο των αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην του για το όνομα των Σκοπίων (Fyrom) καθώς και για πολλά άλλα θέματα, τα οπία επηρρεάζουν το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια πολιτεία που εγκαθιδρύεται πάνω στα θύματα εμφυλίου σπαραγμού νομοτελειακά θα ανατραπεί γιατί δεν έχει λαϊκό έρεισμα. Στην περίπτωση της ελληνικής πολιτείας που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1944 έγινε αυτή η ανατροπή και την πλήρωσε ουσιαστικά ο Κυπριακός λαός (ίσως γιατί ειρηνική ανατροπή συστήματος συμβαίνει σπάνια).

    Το σημερινό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού έχει φτάσει μεν σε τέλμα αλλά μπορεί να ανατραπεί με ειρηνική διαδικασία. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι Έλληνες πολίτες είναι να σκεφτούν την επόμενη φορά που θα δώσουν την ψήφο τους. Τα κόμματα που προάγουν το σύστημα της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού και της ελληνικής υποταγής στα ξένα και τα εγχώρια συμφέροντα είναι εμφανές ποια είναι.

    Οι δε καραβανάδες μπορούν κι αυτοί να παραιτηθούν από το στρατό και να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Αλλά όσο είναι στο στρατό οφείλουν να υπηρετούν, με την καλή έννοια, όλο το λαό: και τους δεξιούς και τους αριστερούς και τους κεντρώους και τους αναρχικούς(οι οποίοι αν το σύστημα αλλάξει και εξυγιανθεί ενδεχομένως να αναθεωρήσουν τις θεωρίες τους περί χρησιμότητας του κράτους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_8844.html
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΒΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ:«Υποβολή φακέλλου ενεργηθείσης προκαταρκτικής εξετάσεως».

    Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε για το αν υπήρξαν Νεκροί στην Εξέργερση του Πολυτεχνείου και που και πως δολοφονήθηκαν απο τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς της Χούντας.

    Μάνο είσαι Μοναδικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ο Παπαδόπουλος είχε κάνει εκλογές το 1970 σήμερα αυτός ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ θα ήταν άγαλμα σε κάθε γωνία.
    Αν είχε εξοντώσει όλους τους πολιτικούς εκείνης της εποχής που όλοι γνώριζαν και παρακαλούσαν να γίνει μια χούντα για να της φορτώσουν όλα τα αδιέξοδα, θα τον είχαμε για εικόνισμα σήμερα.
    Η χώρα μας και το πολιτικό μας σύστημα δεν αντέχει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για περισότερο από 20 χρόνια, το έχουμε δεί πολλές φορές, σήμερα είμαστε μια δημοκρατική χώρα μεν, περίγελος σε όλο τον κόσμο δε.
    Αυτά νομίζω εγώ ο ''ΦΑΣΙΣΤΑΣ'', αγαπητέ καυκάσιε, τα άλλα είναι παραμυθάκια για να περνάει η ώρα των απανταχού ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. “87 χιλιάδες πολίτες συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν από την επιβολή της δικτατορίας έως την κατάρρευσή της...
    10 χιλιάδες εκτοπίστηκαν και φυλακίστηκαν στα ξερονήσια και τα κάτεργα της χούντας...
    5 χιλιάδες αντιστασιακοί οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στα στρατοδικεία...
    19 πολίτες δολοφονήθηκαν, χωρίς να υπολογίζονται οι δολοφονίες κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι άλλες διάσπαρτες σχετικές πληροφορίες που ανεβάζουν τον αριθμό σε 98...”


    Ύστερα από 36 χρόνια ληστοκρατίας (=δημοκρατίας), πόσοι πολίτες έχουν συλληφθεί και ανακριθεί και πόσοι πρέπει να συλληφθούν ακόμα για όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά;
    Πόσα νησιά χρειαζόμαστε ακόμα για να εκτοπίσουμε όλους τους εγκληματίες, όταν όλες οι υπεράριθμες φυλακές μας είναι πλήρεις στο σημείο που “αναγκάζονται” να τους αφήνουν ελεύθερους γιατί δε χωράνε πλέον;
    Πόσοι σημερινοί αντιστασιακοί και πατριώτες, διασύρονται και καταδικάζονται ως φασίστες και ακροδεξιοί;
    Πόσοι έλληνες πολίτες δολοφονούνται καθημερινά από αλλοδαπούς εγκληματίες και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί το αποσιωπούν;

    Καλή η πλύση εγκεφάλου κ. Κατσιμάρδο, αλλά ο σκοπός σας είναι δόλιος και παραπλανητικός! Σας προκαλώ να συγκρίνετε τα εγκλήματα της 7ετίας που αναφέρετε στο άρθρο σας με τα εγκλήματα που διεπράχθησαν τα τελευταία 7 χρόνια στο σύγχρονο ελληνικό κράτος (2003-2010)...και μη ξεχάσετε και τις δολοφονίες του σύγχρονου παρακράτους παρακαλώ...

    Αντιπροπαγανδιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επενδύσατε στην "αντίσταση" κατά της Χούντας των ανοήτων Συνταγματαρχών και απολαύσατε τεράστιες αποδόσεις. ΚΛΕΨΑΤΕ-ΚΛΕΨΑΤΕ-ΚΛΕΨΑΤΕ τα πάντα!!! Μάγκες της μεταπολίτευσης τα ψέματα και τα κλοπιμαία τελείωσαν,έρχεται η σειρά σας να λογοδοτήσετε!ΚΛΕΦΤΕΣ,μας αναγκάσατε να φωνάξουμε:ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραια φωτογραφια αυτη, ελπιζω να ξαναδω τανκ στο ιστορικο κεντρο και στον Αγιο Παντελεημονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η χούντα ήταν καθυστερημένοι στο μυαλό. Οτι ποιό ηλίθιο και κραγμένο υπήρχε στο “στράτευμα”. Πίστευαν τους αμερικάνους που τους έλεγαν για τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Ηταν για πολλά γέλια, αλλά και για κλάματα, ειδικά το κτήνος που τά ‘βαλε με την Κύπρο… Τώρα, πάλι χούντα το ΔΝΤ που έρχεται πάλι 21 Απριλίου, ο γιωργάκης και η ψυχασθένεια με τα μπλιμπλίνια γύρω του. Πάλι για γέλια και για κλάμματα ! Τι έχουμε κάνει θεέ μου ? ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο φάκελλο Τσεβά υπάρχει ένα λάθος στο επώνυμο ενός νεκρού. Το σωστό είναι Παντελεάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα κυριότερα εγκλήματα της χούντας δεν ήταν τόσο οι ρεμούλες (π.χ. κρέατα Μπαλόπουλου, το περιβόητο Τάμα, κλπ), όσο το ότι ξεπουλήθηκε και ακρωτηριάστηκε η Κύπρος, καθώς επίσης ότι καταλύθηκαν οι ελευθερίες και άνθρωποι σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έμειναν σακάτηδες από το ξύλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καυκάσιε υπάρχει και το πόρισμα Σαμπάνη του ΠΑΣΟΚ που δεν βρήκε ΜΕΣΑ στο πολυτεχνείο νεκρούς και επιτέλους ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΓΕΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ??απλώς δεν υπάρχουν. Ας μας πει ο κ. Καλεντερίδης αν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο αφού Δύναμη Αλεξιπτωτιστών μπήκε μέσα και ο ίδιος υπηρέτησε στις Ειδικές Δυάμεις.
    Κάποτε πίστευα ότι υπήρχαν θύματα ΕΚΤΟΣ πολυτεχνείου τώρα αμφιβαλλά και γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΝ σύμφωνα με το πόρισμα Σαμπάνη και μέρος που σκοτώθηκαν.

    http://www.inout.gr/showthread.php?t=30103

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. άλος ξέσπασε σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, παραμονές της 36ης επετείου του Πολυτεχνείου, εξαιτίας εγγράφου που έστειλε σχολικός σύμβουλος με συμβουλές - παραινέσεις για τη διαχείριση του όρου: «Νεκροί του Πολυτεχνείου», κατά τη διάρκεια των αναφορών προς τους μαθητές.

    Ο σχολικός σύμβουλος (ΠΕ10-Κοινωνιολόγων) Βασίλης Βασιλειάδης έστειλε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», έγγραφο στους διευθυντές και καθηγητές Πολιτικής Αγωγής και Κοινωνιολογίας των σχολείων, με θέμα: «Πιθανές δυσλειτουργικές συνέπειες από εσφαλμένη διαχείριση του όρου "Νεκροί του Πολυτεχνείου".

    Ο κ. Βασιλειάδης επικαλούμενος έγγραφα και μαρτυρίες ισχυρίζεται ότι στα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν υπήρξαν νεκροί και ότι οι μαθητές επηρεάζονται αρνητικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «αρρωστημένες ψυχολογικές καταστάσεις» που πλάθουν μέχρι και... τρομοκράτες.



    Το έγγραφο

    Ο σχολικός σύμβουλος διαπιστώνει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι σε αρκετά έως πολλά σχολεία γίνεται εσφαλμένη διαχείριση του όρου «Νεκροί του Πολυτεχνείου». Στην κυριολεξία του ο όρος σημαίνει «Νεκροί στο Πολυτεχνείο», οπότε εάν δε διευκρινιστεί ότι αφορά νεκρούς στον ευρύτερο χώρο εκτός του Πολυτεχνείου και όχι εντός του Πολυτεχνείου, οι μαθητές φυσιολογικά, αλλά λανθασμένα, συμπεραίνουν ότι αφορά νεκρούς στο Πολυτεχνείο (όπως διαπίστωσα κατ' επανάληψιν ρωτώντας τους μαθητές σχετικά την επαύριον του εορτασμού)».

    Για το λόγο αυτόν έπειτα από μελέτη βιβλιογραφικών πηγών και μαρτυριών ο κ. Βασιλειάδης οδηγείται στα εξής συμπεράσματα:

    «α) το τανκ δε συνέθλιψε εφόνευσε κανένα (τραυματίσθηκε στο πόδι η τότε φοιτήτρια και σήμερα καθηγήτρια του ΕΜΠ Πέπη Ρηγοπούλου), β) ουδείς εκ των εγκλείστων στο Πολυτεχνείο εφονεύθη κατά την εισβολή - επιχείρηση εκκένωσής του. Η στρατιωτική δύναμη, κυρίως εκ καταδρομέων, και μάλιστα βαθμοφόροι της, εν πολλοίς προστάτευσε τους φοιτητές από το εκδικητικό μένος των αστυνομικών (και λόγω των 61 τραυματιών συναδέλφων τους) και τους διευκόλυνε να φύγουν από τα πλάγια...(...) Πάντως ουδείς φοιτητής εφονεύθη κατά τα Γεγονότα του Πολυτεχνείου, είτε σκοπίμως είτε εκ τύχης, είτε εντός είτε εκτός του Πολυτεχνείου (βλ. σχετικά την Αναφορά της Συγκλήτου του ΕΜΠ 33437/11-10-1974 και το Πόρισμα Τσεβά της 22-10-1974). γ) Οι νεκροί των Γεγονότων του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με εισαγγελικές (Τσεβάς, Φαφούτης, Ζαγκίνης), αστυνομικές (Πόρισμα Σαμπάνη), και επιστημονικές (Καλλιβρετάκης) έρευνες είναι κατά πάσα πιθανότητα 23 (με υπό αίρεσιν άλλους 16 αγνώστου ταυτότητος), όχι εκατοντάδες που "θάφτηκαν ομαδικά κρυφά τα ξημερώματα" όπως κάποιοι μεταδίδουν ακόμη και σήμερα στα σχολεία».

    Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος που ενημερώθηκε από τον «Α» περιορίστηκε να δηλώσει ότι, «απέστειλα έγγραφο σε όλα τα σχολεία, στο οποίο τους ζητώ να συμμετάσχουν στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τιμή και προς αυτήν την κατεύθυνση παραπέμπω στις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών».


    http://www.alfavita.gr/typos/t14_11_9_759.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατσιμαρδε και Σια βρεστε και καμια αλλη ιστορια να παραμυθιασετε τους μαλακες και να βγαζετε το παντεσπανι σας για τα επομενα σαραντα χρονια...
    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Παπαδόπουλος και οι Απριλιανοί, κάθισαν στο σκαμνί και φυλακίστηκαν από τους πολιτικούς.
    ΟΙ πολιτικοί όμως κάθισαν ποτέ στο σκαμνί;
    Η κλοπή της περιουσίας των Ελλήνων από κάποιους δημοκρατικούς πολιτικούς, δεν είναι εσχάτη προδοσία;
    Οπλικά συστήματα που είναι ελαττωματικά η μισά λόγω μίζας, μάζας και ρεμούλας, δεν είναι για να κάτσουν στο σκαμνί; Δεν είναι εσχάτη προδοσία;

    Κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει.
    Όσο για την χούντα, ας έφταναν στα μισά της οι σπουδαίες δημοκρατίες μαςσ τα οικονομικά της και τους ρυθμούς ανάπτυξης που είχε τότε η Ελλάδα για να τρώνε οι χαραμοφαϊδες πολιτικοί μέχρι σήμερα που άδειασε ο κουμπαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1:14 μέσα στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί και αν υπήρξαν δεν ήταν σε θέση κανείς να τους καταγράψει.Ομως το τριήμερο εκτός του Πολυτεχνείου στους πέριξ χώρους έγινε κυριολεκτικά πάρτυ με σκοποβολή ακόμα επι ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την εποχή της Χούντας η Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ήταν πόλεις των εκατοντάδων χιλιάδων. Ενώ στην επαρχία ζούσαν οι περισσότεροι Έλληνες.
    Πρόβλημα με την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ στην επαρχία δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, τότε ξεκινούσε η ΔΕΗ και οι ηλεκτρολόγοι να βάζουν λάμπες στα σπίτια, ηλεκτρικές συσκευές δεν υπήρχαν. Ακόμα στην επαρχία ήταν αδύνατων να υπάρξει αστυνομική αυθαιρεσία γιατί όλοι γνώριζαν προσωπικά τους αστυνομικούς.
    Αντίθετα στις πόλεις οι αστυνομικοί ήταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και αυτό οδηγεί πάντα σε αυθαιρεσίες, δεν έχει σημασία αν υπάρχει χούντα ή όχι.

    Όσο για την Κύπρο υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι αν είχαμε δημοκρατία ο στρατός θα βοηθούσε την Κύπρο;
    Την λέξη Ίμια δεν την γνωρίζει κανείς.

    Αυτό που θέλω να μάθω τώρα όπως και οι άλλοι σχολιαστές είναι η σύγκριση των στατιστικών της αστυνομίας τα τελευταία 7 χρόνια με την αστυνομία της Χούντας.
    Τα στατιστικά της Χούντας είναι λάθος γιατί συμπεριλαμβάνουν και τους κοινούς ληστές, απατεώνες, δολοφόνους και κλέφτες.

    Ο κομμουνισμός τελικά ήταν επικίνδυνους για την Ελλάδα. Ένα μέρος της αριστεράς έγινε η νέα γενιά πολιτικών-απατεώνων ενώ το υπόλοιπο μέρος έχει χόμπι να καταστρέφει την Αθήνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το θεμα δεν ειναι αυτα περι νεκρων στο πολυτεχνειο διοτι τετοιοι δεν υπηρξαν μεσα στο πολυτεχνειο αλλα εξω απο το υπουργειο δημοσιας ταξης οταν τους κτυπησε το πολυβολο που ητανε στημενο στην ταρατσα του υπουργειου αυτου,και δεν ητανε φοιτητες αλλα διαδηλωτες εργατες. το θεμα ειναι ποιοι απελεξαν ποιους και γιατι και τους
    προετοιμασαν χρονια πριν για καθε
    ενδεχομενο. το ιδιο ισχυει και τωρα απο καποιους προς καποιους και
    για καθε ενδεχομενο στο μελλον.
    το σημαντικοτερο ειναι οτι αυτοι που επιλεγουν ελληναραδες για το μελλον φροντιζουν να ειναι οι επιλεγομενοι αρκετα ανεγκεφαλοι για να ειναι ευκολοδιαχειριστοι και
    προβλεψιμοι.ηδη αναμεσα μας κυκλοφορουν αυτοι οι επιλεγμενοι αλλα ανεγκεφαλοι για αυτα που ερχονται. καποιοι φροντιζουν πριν απο εμας για ...εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αν λέτε Χούντα την επταετία πως θα πείτε τα καθεστώτα της Λ.Αμερικής που καθάρισαν 10000 άτομα και ακόμα τους ψάχνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δικτατορία ήταν ! Και μάλιστα μας επιβλήθηκε από άλλα κράτη ! Εύστοχος και καίριος ο Manos ! Έτσι δεν μπορούν να έχουν το άλλοθι των καλών προθέσεων ! Σε όλοι την πορεία του ελληνικού Έθνους όταν η κοινωνία προσπαθεί να μετεξελιχθεί έχουμε κατάφορες επεμβάσεις που σκοπό έχουν να σταματήσουν την εξέλιξη της κοινωνίας, είτε με δικτατορίες είτε με επίορκους εκλεγμένους η διεφθαρμένους κρατικούς φορείς σε μια τύπου δημοκρατία που και αυτή κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα μας. Όσοι συμμετείχαν και συμμετέχουν η επωφελούνται από τέτοιου είδος πράξεις έχουν προδώσει την χώρα τους .( Είτε αριστερών είτε δεξιών προθέσεων) Και φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας! Όσο ποιο γρήγορα οι κοινωνία μας αποβάλει τέτοια άτομα τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εξάλειψης της Ελλάδος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Μάνο

    Ε, φώναξε εσύ τώρα την Ελευθερία να πάει να πληρώσει τα γραμμάτια που δεν μπορείς να εξοφλήσεις, διότι έμεινες άνεργος, να πάει να πληρώσει στην εφορία αυτά που οι "δημοκράτες" σου έκλεψαν, να σου φυλάξει το σπίτι που κινδυνεύει κάθε βράδυ να ληστευτεί και να σου βρει δουλειά, για να μην κάθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12:00 Η δικτατορία των Χουντικών φέρει τεράστια ευθύνη για την ανάσχεση της εξέλιξης της Ελλάδας. Οσο για το επίπεδο ζωής το γευτήκαμε και εμείς αλλα και οι γονείς μας πολύ καλά.Κανείς δεν λέει οτι η δημοκρατία δεν έχει τρωτά σημεία αλλά η χειρότερη δημοκρατία απέχει παρασάγγας απο την καλύτερη δικτακτορία. Οσο για τους μή κλέφτες της Χούντας αποτελεί ανέκδοτο.Και μαις και μίλησες για τους λαθρομετανάστες ακόμα έχω στα αυτιά μου την ρήση Χουντικού Υπουργού Εμπορίου περί πακιστανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πέρα από τη πλάκα...αυτά τα νούμερα του αρθρογράφου ποιά στοιχεία τα υποστηρίζουν; 87.000 βασανισμένοι; Καλά γιατί δε πήγαν να πάρουν συντάξεις; Αλλά είπαμε...στην Ελλάδα αν είσαι αριστερός μπορείς να λες ότι αρλούμπα σου έρχεται στο κεφάλι χωρίς να σε ελέγχει κανένας....

    Όμως δεν έχουν σημασία αυτά. Σημασία έχει πως σήμερα έχουμε σοσιαλισμό και δημοκρατία και είμαστε σαφώς καλύτερα!
    Απολαύστε λοιπόν την Αθήνα ένα τριτοκοσμικό βόθρο γεμάτο εισβολείς εποίκους.
    Απολαύστε πακιστανούς και αφρικάνους στο δημόσιο (ο νέος κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ).
    Απολαύστε αλβανούς στην αστυνομία και στο στρατό.
    Απολαύστε ξεπούλημα Κύπρου, Αιγαίου, Μακεδονίας, Θράκης. Απολαύστε Δραγώνα και Ρεπούση. Απολαύστε κόψιμο μισθών-συντάξεων και ανεργία.
    Απολαύστε ΔΝΤ!
    Απολαύστε σύστημα υγείας που εσείς πληρώνετε αλλά αναλώνεται στις τσάμπα θεραπείες και εξετάσεις των λαθροεποίκων.
    Απολαύστε ανασφάλεια εγκληματικότητα και φόβο.
    Απολαύστε τον εποικισμό της χώρας από τους τριτοκοσμικούς.
    Απολαύστε την εθνοκάθαρση σας από τις πατρογονικές σας εστίες που καταλαμβάνουν οι αφροπακιστανοι.
    Απολαύστε ανομία.
    Απολαύστε Βούγια και Αλ Σάλεχ να σας λένε πως πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα πως θα βιάζονται οι κόρες σας και οι γιαγιάδες σας ομαδικώς από τους πακιστανούς και τους αφρικάνους με AIDS.
    Απολαύστε την αριστερά να καίει και καταστρέφει τα πανεπιστήμια και τα μαγαζιά σας.
    Απολαύστε αναμνηστικές πλάκες του ΚΚΕ σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας να αποδίδουν τιμή στους αιμοσταγείς γενίτσαρους κομμουνιστές που πολέμησαν για να γίνει η Ελλάδα σοβιετική επαρχία.
    Εν κατακλείδει...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ JEFFREY MINEIKO & CRYPTOJEWISH FRIENDS. AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Tώρα φωνάζει τη γυναίκα του με τ' ονομά της -Ελευθερία- κι 'ολοι γελάνε!
    Εκτός και την φωνάζει "Λέφτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος είπε...
    Αν ο Παπαδόπουλος είχε κάνει εκλογές το 1970 σήμερα αυτός ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ θα ήταν άγαλμα σε κάθε γωνία.

    θΑ ΣΎΜΦΩΝΉΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ.
    Οπως θα συμφωνήσω απόλυτα και με τον bio.
    Γενικώς σχεδόν όλοι οι φίλοι με κάλυψαν και δεν έχω να πω τίποτα.
    Το άρθρο είναι γελοίο, κατευθυνόμενο και κατάπτυστο.
    Και βέβαια εγώ προχωράω ένα βήμα παραπάνω, για όλα όσα γράφονται και λέγονται ειδικά από τους πολιτικούς.
    Οι πολιτικοί μας (παναγία μου) όταν ακούνε, χούντα, βασιλεία, βγάζουνε .... σπυριά. Και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Ετσί λοιπόν κι εγώ σε κάθε εθνική επέτειο θα βγάζω αφίσες του παπαδόπουλου, της χούντας κλπ για να τους προκαλώ. Οπως αυτοί με κοροιδεύουν κάθε μέρα έτσι κι εγώ θέλω να τους προκαλώ. Είναι κάτι που με....ηδονίζει.
    Σήμερα πάντως δημοκρατία.....δεν έχουμε. Εχουμε δημοκρατική απολυταρχία. Για αυτό να μην κουράζονται οι κυβερνώντες μας να μας πείσουν για τις ..... δημοκρατικές τους προθέσεις. ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ. Ετσι λοιπόν κι εγώ μπροστά σε αυτή τη δημοκρατία που έχουμε προτιμάω (προσωπική άποψη) ..... ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ !!!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το κωμικοτραγικό με όλους εσάς που στη σύγκριση σας μεταξύ επταετίας και διακυβέρνησης Jeffrey Mineiko & Cryptojewish friends προτιμάτε τη δεύτερη είναι το εξής:
    Θα προτιμούσατε μια δημοκρατία χωρίς Ελλάδα παρά μια Ελλάδα χωρίς δημοκρατία. Δηλαδή δεν είστε Έλληνες πατριώτες, αλλά δημοκράτες που απλά τυγχάνει να ζείτε στην Ελλάδα και "πονάτε" τον τόπο.
    Τώρα που ο Jeffrey θα εισάγει στις κάλπες μερικά εκατομμύρια λαθροεισβολέων θα χαθεί και το παραμυθάκι της δημοκρατίας σας και να δω με τι θα το αντικαταστήσετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με τα όπλα στο χέρι χουντικοί σκότωναν άοπλους. Ντροπή, θέλετε να δείτε τα κοκκάλα των νεκρών, και την κοπέλα που κόπηκε στη μέση απο το πολυβόλο του άρματος; Εγώ γνωρίζω ανθρώπους, θέλετε να σας τους στείλω να σας πουν πως σκοτώθηκαν οι δικοί τους; Θέλετε να μάθετε για τα βασανιστήρια που έκαναν οι χουντικοί σε Έλληνες αξιωματικούς, όπως ο Πνευματικός; Δείτε τα ντοκιμαντέρ στο ιστολόγιό μου. Που είναι η αυτοκριτική σας; Ανσοίξτε τα μάτια σας, Έλληνες αθώους άμμαχους έφαγε η χούντα, δείτε τι λέει ο Καυκάσιος με το πόρισμα Τσεβά. Ζήτω ο Αλέκος Παναγούλης, ζήτω ο Μανώλης Χιώτης που σκότωσε η χούντα και κανένας ακόμα δεν τολμάει να το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σας παρακαλώ, σε όλους μας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου για πολλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε έτσι. Έχω μέλος της οικογενείας μου που υπήρέτησε σε σώμα ασφάλειας, και είναι βέβαιος ότι δεν έγινε η σφαγη στο Πολυτεχνείο. Αυτό είναι λάθος, έγινε και παραέγινε, και ήταν δικοί μας Έλληνες αυτοί που σκότωναν, ας μιλήσουν έστω και τώρα, διότι στην δίκη του Τσεβά δεν τα είπαν όλα. Η χούντα είχε και έντιμους ανθρώπους, είχε και βλάκες, είχε και πολλά τομμάρια, εγκληματίες. Δεν ήταν τρόπος αυτός να σταματήσουν το κέντρο και την αριστερά να πάρουν την εξουσία. Και σε άλλες χώρες της Ευρώπης υπήρχαν αριστερές κυβερνήσεις, και δεν έγιναν ποτέ ανατολικό μπλόκ. Αντίθετα, οι αριστεροι Σκανδιναβοί για παράδειγμα, έφτιαξαν χώρες καλύτερες και απο τους δεξιούς.
    Δείτε στο ellinikesaxies.blogspot.com τα σχετικά βίντεο που κατέβασα αν θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τι ακούμε πάλι ρε? η χούντα σκότωσε τον Μανώλη Χιώτη? μήπως είναι νεκρός του πολυτεχνείου? καμία κοπέλα δεν σκοτώθηκε από το άρμα άστε τα παραμύθια. Την Ηλένια την ξέρεις Σιδηρούντιε??????

    http://dexiextrem.blogspot.com/2007/11/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ηλενια:

    http://www.youtube.com/watch?v=hl2w38a3usw&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι έγινε κ. Σιδηρούντιε, τώρα καπηλεύεστε και τη σοσιαλδημοκρατία της Σουηδίας; Δε μου λες η SAAB είναι σοσιαλιστική βιομηχανία ε;
    ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ 'Η ΈΧΕΤΕ ΚΑΨΕΙ ΦΛΑΤΖΕΣ; Εσείς δε λέγατε ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι το δεκανίκι του καπιταλισμού;

    Πως ακριβώς σκότωσε η χούντα τον Χιώτη και τον Παναγούλη;

    Τελικά μήπως μπορείς να μας ορίσεις τι ακριβώς οικονομικοπολιτικό σύστημα πρεσβεύεις; Τουλάχιστον ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ μας είπε ο άνθρωπος ότι είναι κομμουνιστής και ψηφίζει ΚΚΕ. Ειναι ειλικρινής. Εσύ τι πρεσβεύεις; Όχι πες μας για να οριοθετήσουμε και τη συζήτηση, διότι έτσι χάνεται η μπάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βio σου λέει τίποτα το όνομα Νικηφόρος Μανδηλαράς; Το όνομα Γεώργιος Παναγούλης αδερφός του Αλέξανδρου;

    Για την Ηλένια είναι γνωστά δεν χρειάζεται παραπέρα συζήτηση.

    Αν πάλι θέλετε να αναζητήσετε το πρώτο θύμα είναι ο Θρακιώτης Παναγιώτης Ελής στον Ιππόδρομο εκεί που έδειξαν τα πρώτα δείγματα του πολιτισμού τους οι σκυλάνθρωποι της Χούντας.

    Να γιατί Ελληνας μπορεί να γεννιέσαι αλλά δεν σημαίνει οτι θα γίνεις κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @KAYKASIOS

    Ναι το όνομα Γεώργιος Παναγούλης μου λέει.

    Οι Ισραηλινοί δεν τον φάγανε; Είναι πολύ περίεργη αυτή η υπόθεση και έχω ακούσει πολλά και αντικρουόμενα σενάρια...


    Τους υπόλοιπους δυο δεν τους ξέρω, θα τους τσεκάρω τώρα στο δίκτυο.

    Από όσο βλέπω ο Έλης ήταν αμετανόητος κομμουνιστής. Δηλαδή κάποιος που θεωρούσε την ΕΣΣΔ πατρίδα του και θα πολεμούσε κατά της Ελλάδος σε ενδεχόμενη ψυχροπολεμική σύρραξη. Δε πρόκειται να χύσω δάκρυα για τους συμμάχους των εαμοβουλγάρων. Μάλιστα θα έλεγα πως το ΜΕΓΑ σφάλμα της επταετίας ήταν που δε ξεβρώμισε το τόπο από τους σοβιετολάγνους κομμουνιστές που συνειδητά εργάζονταν κατά της Ελλάδας και υπερ ξένων δυνάμεων. Ήταν τόσο ανόητα ανθρωπιστής ο Παπαδόπουλος που μέχρι και τον πράκτορα της Βουλγαρίας Μπελογιάννη ήθελε να γλιτώσει από το απόσπασμα...


    Έναν Φράνκο χρειαζόταν η Ελλάδα να καθαρίσει το τόπο από τους πράκτορες κομμουνιστές, τα ξεπουλημένα πλουτοκρατικά καθάρματα και να βάλει ένα καλό χέρι στην εκκαθάριση της εκκλησίας.
    Ως δείχνουν τα πράγματα η χώρα θα μπορούσε πολύ άνετα να ζήσει με μερικές εκατοντάδες λιγότερους πασοκολαμόγιους, αριστερούς ανθέλληνες, σοβιετικούς ελληνόφωνους πράκτορες, κρυπτοιουδαίους εκχριστιανισμένους ντονμέδες και ρασοφόρους κύναιδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καυκασιε.
    Σε πολλα εχεις δικαιο οπως για τον ηρωα
    Παναγουλη .ειχε φωναξει στους βασανιστες του "θα ρθει η ωρα ρε εσατζιδες που οι ευελπιδες θα κατουρανε στα κρανια σας",τον Μανδηλαρα,τον Ελη και τοσους αλλους απο τον λαο μας που αν ζουσαν τωρα θα ντρεπονταν για την
    "δημοκρατια" που θυσιαστηκαν.
    Ας τα αφησωμε αυτα.
    θα ηθελα απευθυνομενος στον Σιδερουντιο να τον προτρεψω σε λιγο
    πιο ψυχραιμη σταση διοτι εκτιθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. τελικά μάλλον θα πρέπει ο κ. Καλεντερίδης να ζητει και ψυχιατρική εξέταση από όσους εγγράφονται στο ιστολόγιο. Οι Ισραηλινοί λέει φάγανε τον Παναγούλη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Bio

    Από πού ως πού δικαιολογείται η οποιαδήποτε χούντα; Από πού ως πού δικαιολογείται ένα στυγνό καθεστώς που οι μισοί ήταν στα μπουντρούμια και οι άλλοι μισοί απολάμβαναν "ασφάλεια" και "εργασία"!
    Και αν ήταν τόσο "καλή" η χούντα, γιατί έγινε η αιτία για μια μεταπολίτευση καταστροφική για τη χώρα;

    Από πού ως πού τον Παναγούλη τον σκότωσαν οι Ισραηλινοί;;;
    Και από πού εως πού η οικογένεια Παπανδρέου είναι κρυπτο-εβραίοι;;;
    Η οικογένεια που συστηματικά στήριζε τους Άραβες.
    Η οικογένεια που και τώρα στέλνει τη Δραγώνα και άλλους εκλεκτούς βουλευτές στη Γάζα να φάνε και να φιλοξενηθούνε από τους αιμοσταγείς δολοφόνους της Χαμάς. Η οικογένεια που πουλάει έναντι πινακίου φακής Σκαραμαγκά-Αστακό σε Άραβες.
    Η οικογένεια που η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έδρασε ως Δούρειος Ίππος και διαφθορέας-εκμαυλιστής-δολιοφθορέας της ελληνικής Αριστεράς.
    Η οικογένεια που μας έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες στο ΔΝΤ
    και πού πριν μας φορέσει τον χαλκά
    διατυμπάνιζε ότι έχουμε "ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
    ενώ ο Ερντογάν ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ διαπραγματευόταν με το ΔΝΤ για να πει τελικά: Ευχαριστώ, δεν θα πάρω, γιατί εγώ δεν ξεπουλάω την πατρίδα μου...

    Και ακόμα εσύ συκοφαντείς και το Ισραήλ και τους Εβραίους;
    Τέτοιοι λοιπόν είστε και τέτοιοι ηγέτες σας αξίζουν!

    Βριστείτε λίγο ακόμα, φαγωθείτε σαν τα σκυλιά... Για το τί έγινε πριν γεννηθούμε.

    Και μέτα από τους νεκρούς της τότε Χούντας, βάλτε και τα χιλιάδες ονόματα των νεκρών και ανάπηρων νέων ΕΛΛΗΝΩΝ-θυμάτων των τροχαίων. Θυμάτων της νέας της ενισχυμένης αναλογικής και κληρονομικού κοινοβουλευτισμού
    χούντας: αυτής των μεγαλο-εργολάβων του Δημοσίου,
    των τοπικών δημοτικών-νομαρχιακών παραγόντων-μιζαδόρων,
    των διαφημιστών με τις παράνομες ταμπέλες...

    Της Χούντας, γνωστή και ως "Μεταπολίτευση",
    της Διαφθοράς και της Σήψης: Της Διαφθοράς της δικιάς τους και της Σαπίλας της δικιάς μας.

    Καληνύχτα και καλά μυαλά!
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @Σιδηρούντιος

    Ομολογώ ότι με διασκεδάζεις με τις δακρύβρεχτες σου ιστορίες για τα πέτρινα χρόνια της χούντας που οι δύστυχοι έλληνες δεν είχαν πουτάνες, ναρκωτικά και τρομοκρατία. Για πες μου τώρα, όταν μία βόμβα ανατινάζεται στην αγκαλιά ενός 15χρονου Αφγανού, λες να την έφερε μαζί του από το Αφγανιστάν για να εκδικηθεί τους κακούς έλληνες - επειδή τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα της Ελλάδος μεγέθους ενός Λόχου Μηχανικού φτιάχνουν δρόμους στη πατρίδα του - ή του την έδωσε το παρακράτος;
    http://deltio11.blogspot.com/2010/04/blog-post_3744.html
    http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/blog-post_3131.html

    Εάν δεν πείσθηκες τότε ξεκίνα να διαβάζεις από τα παρακάτω blogs και σύγκρινε τα με το στοιχεία του Κατσιμάρδου:
    http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/
    http://eglimatikotita.blogspot.com/
    Όταν κλείνουμε σχολεία και Πανεπιστήμια και ανοίγουμε φυλακές, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

    Αντιπροπαγανδιστής

    ΥΓ εάν εξακολουθείς να έχεις άποψη, πες μας για πιον δουλεύεις να τελειώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ανώνυμο 19 Απριλίου 2010 11:08 μ.μ.

    Μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά ζητάς ψυχιατρικές εξετάσεις...
    Αναφέρθηκα στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ και όχι στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ (ΑΛΕΚΟ) αν δε καταλαβαίνεις τη διαφορά και δε γνωρίζεις την ιστορία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ μη μιλάς καλύτερα.



    @Galia

    Γράφεις:
    "Από πού ως πού δικαιολογείται η οποιαδήποτε χούντα;"

    Στη δική μου πολιτική αντίληψη, στρατιωτική επέμβαση στη χώρα δικαιολογείται όταν κινδυνεύει το έθνος. Αλλά για εμένα προέχει η σωτηρία του έθνους-κράτους των Ελλήνων από τη διάσωση της όποιας οχλοκρατίας-δημοκρατίας. Προτιμώ μια Ελλάδα χωρίς δημοκρατία, παρά μια δημοκρατία χωρίς Ελλάδα. Προτιμώ στρατιωτικό καθεστώς με εθνικιστική-πατριωτική ιδεολογία παρά αυτό το αστείο πολίτευμα στο οποίο οι αφρικανοί κανίβαλλοι, πακιστανοί τζιχαντιστές και αλβανοί έμποροι ναρκωτικών θα ψηφίζουν για το τι κυβέρνηση θα έχει η χώρα. Είμαι σαφής;


    Γράφεις:
    "Από πού ως πού δικαιολογείται ένα στυγνό καθεστώς που οι μισοί ήταν στα μπουντρούμια και οι άλλοι μισοί απολάμβαναν "ασφάλεια" και "εργασία"!"

    Τα όσα γράφεις νομίζω ότι είναι πέραν του δέοντος υπερβολικά. H Eλλάδα επί επταετίας είχε γύρω στα 7-8 εκατομμύρια Έλληνες (οι μεγαλύτεροι ας με διορθώσουν αν δε κάνω λάθος), δε νομίζω πως 3-4 εκατομμύρια Έλληνες ήταν φυλακισμένοι. Ακόμα και με τους πλέον υπερδιογκωμένους υπολογισμούς που διαβάσαμε σε αυτό το αστείο άρθρο των Νέων οι φυλακισθέντες ήταν 87.000...


    Γράφεις:
    "Από πού ως πού τον Παναγούλη τον σκότωσαν οι Ισραηλινοί;;;"

    Η συζήτηση αφορούσε τον Γεώργιο Παναγούλη και όχι τον Αλέξανδρο (Αλέκο). Δες τα πιό πάνω μηνύματα.


    Γράφεις:
    "Και από πού εως πού η οικογένεια Παπανδρέου είναι κρυπτο-εβραίοι;;;"

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κατά το μισό εβραίος καθώς η Σοφία Μινέικο, μητέρα του ήταν εβραία. Ο Jeffrey Mineiko είχε πατέρα τον μισοεβραίο Ανδρέα Παπανδρέου (σύμφωνα με τον εβραικό νόμο θα μπορούσε να θεωρηθεί κανονικότατος αφού η εβραική γραμμή είναι μέσω της μάνας) και μητέρα είχε την "βουλγαρικής" καταγωγής αμερικάνα Margaret Chad. Για τη καταγωγή της έχουν γραφθεί πολλά εδώ και δεκαετίες. Το ότι αρκετοί μετανάστες άλλαζαν τα ονόματα τους στην Αμερική για να "σαξοποιήσουν" είναι γνωστό, έτσι το Chadovski μπορεί να έγινε Chad κλπ...
    Ο ίδιος ο Jeffrey ουδέποτε βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος και ασφαλώς δεν κατέχει το όνομα Γιώργος. Φοράει τη βέρα στο αριστερό όπως όλοι οι εβραίοι κλπ κλπ. Θες και άλλα;



    Γράφεις:
    "Η οικογένεια που συστηματικά στήριζε τους Άραβες.
    Η οικογένεια που και τώρα στέλνει τη Δραγώνα και άλλους εκλεκτούς βουλευτές στη Γάζα να φάνε και να φιλοξενηθούνε από τους αιμοσταγείς δολοφόνους της Χαμάς. Η οικογένεια που πουλάει έναντι πινακίου φακής Σκαραμαγκά-Αστακό σε Άραβες. "

    Μη μπερδεύεσαι με την όποια δράση τους. Οι Εβραίοι ιστορικά μια τακτική έχουν: θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, όλες τις πλευρές. Διότι έτσι ελέγχεται και το παιχνίδι. Δεν είναι επί του παρόντος να αναλύσουμε το θέμα. Η Δραγώνα κρύβει το πραγματικό της επίθετο από τους Έλληνες...άραγε γιατί;




    Γράφεις:
    "Η οικογένεια που η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έδρασε ως Δούρειος Ίππος και διαφθορέας-εκμαυλιστής-δολιοφθορέας της ελληνικής Αριστεράς."

    Η "ελληνική" αριστερά δε χρειάστηκε κανέναν εκμαυλιστή και διαφθορέα, ήταν και είναι από μόνη της ότι πιό ανθελληνικό και προδοτικό παρουσίασε ο τόπος. Ο Αβραάμ Μπεναρόγια βλέπεις έθεσε "καλές" βάσεις...
    Ο Αντρέας κατά τη γνώμη μου ήταν ένα υποχείριο των αμερικάνων για να ανακοπεί πιθανή πορεία της Ελλάδας προς την ΕΣΣΔ.




    Γράφεις:
    "Και ακόμα εσύ συκοφαντείς και το Ισραήλ και τους Εβραίους;
    Τέτοιοι λοιπόν είστε και τέτοιοι ηγέτες σας αξίζουν!"

    Δε θα είχα κανένα πρόβλημα με τους εβραίους εάν μας άφηναν στην ηρεμία μας, αλλά συνειδητά προσπαθούν να αποδομήσουν και καταστρέψουν τις δυτικές χριστιανικές κοινωνίες και ειδικότερα την ελληνική για την οποία τρέφουν προαιώνιο μίσος.


    Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Βλεπω η δημοκρατικοτητα δινει και παιρνει στην σημερινη Ελλαδα ε ; ντροπη σας ρε , εδω γεννηθηκε αυτο το ανωτερο ολων πολιτευμα και εσεις υπερασπιζεστε την καταπτυστη ανελευθερη χουντα . Ειστε για το ψυχιατρειο . Ουτε ρουθουνι δεν ανοιξε ; δεν μου προκαλει εντυπωση, εδω αλλοι ισχυριζονται οτι δεν εγινε ποτε ολοκαυτομα των εβραιων .

    Galia εσυ τι λες ; συμφωνεις , παω στοιχημα . Αλλα χασου απο'δω, σιχαθηκα να ακουω δικαιολογιες για το Ισραηλ , Αυτη η χωρα ειναι μια στυγνη δικτατορια και οποιος θελει να το βρισει , μπορει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δείτε τι στο καλό υπάρχει για τον Χιώτη τον Μανώλη στο ellinikesaxies.blogspot.com και μετά μιλάμε πάλι. Η Ελλάδα με λίγη αλληλοκατανόηση θα είχε αποφύγει τον εμφύλιο, λίγη. Τα έιχαν βρει μεταξύ τους για την Ελλάδα και ο Τσώρτσιλ και ο Στάλιν, και εμείς τα κάναμε θάλασσα. Το λένε οι πάντες, όχι σε σφαγές αμμάχων, διότι αυτές γεννάνε τέρατα.
    Στέργιο, βέβαια και σήμερα η δημοκρατία είναι χάλια, αλλά μας δίνει και ευκαιρίες να την φτιάξουμε. Το ότι υπάρχει αυτό εδώ το μπλογκ αποτέλεσμα δημοκρατίας είναι.
    Μπίο, ο Φράνκο ήταν πράκτορας του Χίτλερ. Δηλαδή από πράκτορα σε πράκτορα θα πάμε; Ολόκληρη Ελλάδα με τόνους ιστορία, γιατί δεν βγάζουμε και κανένα Έλληνα να κυβερνήσει;
    Ανώνυμε, σκοτώθηκε μία φοιτήτρια που ήταν ξένη, νομίζω Νορβηγίδα. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία της ψάξε λίγο και εσύ, εγώ το έχω δει το όνομά της και το περιστατικό γραμμένο. Υπάρχουν ματρυρίες που είδαν και μία άλλη κομμένη στη μέση από πολυβόλο άρματος. Πολλά θύματα δεν είναι στη λίστα του Τσεβά. Υπάρχουν τουλάχιστον 16 ακόμα νεκροί, ανώνυμοι. Ο συνολικός αριθμός νεκρών από Χούντα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Υπήρξε μεγάλη απόκρυψη στοιχείων. δείτε τα βίντεο που μάζεψα ellininikesaxies.blogspot.com
    Γκάλια, ένα από τα μεγάλα παραμύθια της χούντας είναι ότι αυτοί που σκότωσαν κόσμο στο Πολυτεχνείο ήταν ισραηλινοί σκοπευτές ! Πολλοί Χουντικοί ήταν Ναζιστές αμετανόητοι, και πίστευαν ότι οι Εβραίοι είναι παντοκράτορες, ελέγχουν τα πάντα και βρίσκονται πίσω από κάθε κακό. Δεν θα ξεχάσω το Στόχο που μία μέρα έβγαλε είδηση ότι για τις βλάβες τις ΕΥΔΑΠ που σπάσαν κάτι σωλήνες, ευθύνη είχε η Μοσάντ ή οι Εβραίοι. 'Εγινε μάλιστα και μία δίκη.

    Ο Στάθης Παναγούλης ζει, να ένας άνθρωπος να γίνει ηγέτης στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Επιμένω:
    Ζητείται Λοχίας.
    Για να βάλη κάθε κατεργάρη και κλέφτη στον πάγκο του.
    Όσο για τους ισραελοπροβοκάτορες;
    ουαί κι αλλοίμονο σας.


    Ίζη Παρεπέντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπίο, κάποτε έλεγα ορισμένα παρόμοια με εσένα. Το θέμα είναι τεράστιο. Η ιστορία συνήθως δεν είναι όπως μας την έμαθαν, ούτε η Χριστιανική, ούτε η Ελληνική, ούτε η Εβραϊκή, ούτε η Τουρκική, ούτε η Κομμουνιστική, ούτε και η Χουντική ιστορία είναι αυτή που πιστεύουν οι Χουντικοί. Ελάχιστοι βρίσκουν την δύναμη και τον χρόνο να μελετήσουν πολλές ιστορικές πηγές, γραμμένες από κάθε πλευρά, για να μάθουν ιστορία. Οι περισσότεροι ζούμε μέσα σε μύθους ή απάτες που άλλοι έφτιαξαν πριν από εμάς, είτε σκόπιμα, είτε από αμάθεια. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να πιστεύι άλλους, και να ζητά εύκολη ζωή. Μόνο 2-5% των ανθρώπων έχουν την τάση να ερευνούν. Οι υπόλοιποι είμαστε πρόβατα τα οποία αναμασούν χορταροιστορίες που άλλοι έφτιαξαν για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς όλους τους αντίθετους στην χούντα
    Προς όλους τους δημοκράτες

    Αν η επταετία ήταν χούντα και δεν άρεσε σε κανέναν γιατί τόσα χρόνια ψηφίζουμε χουντικές κυβερνήσεις που όχι μόνο μας επιβάλλουν αλλά μας πείθουν ότι είναι και αυτό που θέλουμε.

    Που είναι η δημοκρατία εδώ και 30 χρόνια.

    Και όποιος προλάβει να πει ότι είμαι χουντικιά θα πω απλά δεν είμαι κατ επιλογήν και κατά το δοκούν δημοκράτισσα .

    Σιχαίνομαι κάθε είδους επιβολή είτε με το ζόρι είτε με το περιτύλιγμα της δημοκρατίας.

    Και όλοι εμείς οι επαναστάτες του καναπέ βρίζουμε τους χουντικούς αλλά δεν ξερω πόσοι από εμάς δεν είναι χουντικοί στην ζωή και στην κοινωνία.

    Πόσοι δεν κλέψαμε είτε έμμεσα είτα άμεσα .
    Πόσοι με την όποια δύναμη έχουμε δεν επιβάλλαμε στον υφιστάμενο ή σύντροφο ή φίλο τα θέλω μας .
    Πόσοι δεν πατήσαμε επί πτωμάτων για να φτάσουμε εδώ που είμαστε.

    Όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα χουντικό και αυτό φαίνεται απλά και μόνο με τον τρόπο που απαντούν πολλοί σχολιαστές σε άλλους.

    Αν κύριοι δεν μας αρέσει η χούντα και την βρίζουμε εμπρός όποιος έχει τα κάκκαλα όπως λένε και στο χωριό μου ας το αποδείξει τώρα εδώ και τώρα.

    Χούντα έχουμε και είναι χειρότερη γιατί είναι δημοκρατική.
    Αρά λοιπόν η μνήμη καλό είναι να μην είναι επιλεκτική και κριτική αλλά ουσιαστική.

    Αλλιώς καλύτερα ας καθίσουμε σαν τις κότες στο κοτέτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αγαπητέ κύριε Σιδηρούντιε,

    έχετε απόλυτο δίκιο. Και ας μην αδικούμε τα πρόβατα. Εδώ μιλάμε για όντα ταϊσμένα με σκουπίδια, μίσος και οργή.

    Bio,
    1) έχεις χάσει την μπάλα. Βλέπεις με τα μάτια σου την επί δεκαετίες αγαστή συνεργασία Αράβων-οικ. Παπανδρέου και εσύ πιστεύεις σε σενάρια χωρίς καμιά απόδειξη, χωρίς έστω ένδειξη.
    Και μου λες ως επιχείρημα
    ότι "ΙΣΩΣ η Μάργκαρετ άλλαξε το επώνυμό της".
    Επειδή δεν έχει βαφτιστεί ο Πρωθυπουργός μας, δεν σημαίνει ότι έχει Εβραία μάνα, γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση για να είσαι Εβραίος.
    Και φυσικά δεν σκότωσε κανένας Ισραηλινός κανέναν Παναγούλη.
    Η Δραγώνα πρωτοστάτησε στο ταξίδι στη Γάζα και στην υποστήριξη της Χαμάς. Δηλαδή εάν σκοτωθούν όλοι οι Ισραηλινοί, θα ωφεληθεί το Ισραήλ;;; Δηλαδή με την Ποντιακή και τη Μικρασιατική Καταστροφή ωφελήθηκε η Ελλάδα;;;

    Με κάνεις να λυπάμαι που είσαι τόσο αφελής και ευκολόπιστος. Την επόμενη φορά πριν πιστέψεις τόσο εύκολα, αναρωτήσου για το ποιόν αυτού που σε "διαφωτίζει".

    Συνήθως, αυτή η επιχειρηματολογία που ακούω να αναπαράγεις, προέρχεται από την παροπλισμένη παλιά φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου. Και παροπλίστηκαν ή παραμερίστηκαν
    από το ίδιο το ΠαΣοΚ διότι ήταν καμένα χαρτιά λόγω της εγγύτητάς (για να μην πω, απροκάλυπτης ταύτισής) τους με ανατολικές υπηρεσίες.

    Αν δεν με πιστεύεις ακόμα, κάνε τους ένα απλό τεστ. Κλισέ αλλά πιστεψέ με, πιάνει:
    Πρόκειται για φανατικούς υποστηρικτές της FSB (Πούτιν)
    που πάντα θα σου δικαιολογήσουν την ελληνική τρομοκρατία. Δε θα παραδεχθούν καν ότι υπάρχει ελληνική τρομοκρατία, θα σου μιλήσουν για επιχειρηματικά συμφέροντα, αμερικανούς, θα επιχειρήσουν να σε αποπροσανατολίσουν,
    ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΟΥΝ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

    3) Αν ψάχνεις για εμπλοκή με την πολιτική εξουσία κάποιου θρησκευτικού ρεύματος ή αίρεσης ή όπως θες, ονόμασέ το, ψάξε την Σαϊεντολογία. Και στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και παγκοσμίως.
    Αλλά αυτό δεν θα στο πει κανείς.

    Προσπάθησε να ξεφύγεις από εκεί που είσαι. Χρησιμοποίησε την κρίση σου και το μυαλό σου. Μην αφήνεις να σε θεωρούν χαμηλής νοημοσύνης χειροκροτητή τους. Αυτοί είναι επαγγελματίες της προπαγάνδας και πληρώνονται. Μην γίνεσαι εσύ ο τζάμπα...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αγαπητή Χριστίνα, η απάντηση στο γιατί έχουμε αυτούς που έχουμε για κυβερνήτες, είναι η θεωρία των προβάτων. Όπως λέει η Γκάλια είναι ντροπή τα πρόβατα να τα παρομοιάζουμε με κάποιους σκουπιδοθρεμένους. Όμως και οι σκουπιδοθρεμένοι, όταν αλλάξουν διατροφή, έχουν πολλές πιθανότητες να αλλάξουν την κατάσταση της πνευματικής τους υγείας. Για παράδειγμα, υπάρχει πρώην βασανιστής που έπεσε στην αγκαλία στου Στάθη Παναγούλη και έκλεγε. Ο μετανοιωμένος μπορεί να γίνει και ανώτερος αυτού που πάντα σωστά τα έλεγε. Δέν έχουμε όλοι μέσα μας τον χουντικό, και όσοι τον έχουμε, αυτή η πάθησή μας είναι σε διαφορετικούς βαθμούς. Άλλος υποφέρει πολύ από αυτό και άλλος λίγο. Τον χουντικό εαυτό μας δεν είναι δύσκολο όπως λες Χριστίνα να τον αναγνωρίσουμε. Κατ' επέκταση, αφού τον αναγνωρίζουμε, μπορούμε να τον πολεμήσουμε. Δεν είναι κατ' ανάγκη ισχυρότερος του δίκαιου και τίμιου εαυτού μας. Προσωπικά, δεν έχω προδώσει, και έχω διαλάξει την οδό την δύσκολη αντί της οδού του ατομικού ωφέλους. Βέβαια, το δικό μου μαρτύριο είναι ελαφρύ, ασήμαντο, και καμία σύγκριση δεν έχει με αυτά που τράξηξαν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπων Ελλήνων που έδωσαν τα πάντα, και την ζωή τους, για την ελευθερία και τον πολιτισμό. Είναι αμέτρητοι οι ήρωες του λαού μας, και της ανθρωπότητας γενικότερα, και όταν αυτούς κάνουμε πρότυπα, ο χουντικός μέσα μας είτε πεθαίνει είτε λουφάζει και γονατίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγαπητέ Γιώργο η διαφορετικότητα στην παθηση δεν έχει διαφορετικό αποτέλεσμα απλά εχει διαφορά στον χρόνο που η πάθηση θα εμφανιστεί.
    Η ''σιωπή'' είναι το ίδιο ένοχη όσο και η ίδια η αιτία.

    Δεν υπάρχουν πρόβατα στην σημερινή εποχή και το γνωρίζεις καλά υπάρχουν θύματα και θύτες .Το ζήτημα είναι που επιλέγεις να είσαι και τι επιλέγεις να υποστηρίζεις ότι δεν είσαι ...

    Ηρωες υπάρχουν αλλά η διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι αυτοί δεν θεωρησαν ηρωρισμό το αυτονόητο ενώ για μας είναι.

    Βλέπεις λοιπόν ότι όταν ένας άνθρωπος πρέπει να κάνει πρότυπο κάτι που είναι αυτονόητο αυτό δείχνει έλειψη αξιών η οποίες δεν μαθαίνονται ούτε μπολιάζονται με λόγια αλλά με πράξεις .

    Και εμείς υστερούμαι και στα δυο

    Οσο για τον μετανιωμένο το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
    ΓΙατί ορισμένες πράξεις δεν αλλάζουν όσο και αν μετανιώσει κάποιος...ΤΙ να κάνω την μετάνια του Καραμαλή (λέω γω τώρα ένα παράδειγμα ουτοπικό) όταν έλαμψε δια της απουσίας του και το κράτος σε συνδιασμό με τον κινέζο έπεσε στον καιάδα.Εναν καιάδα που εμείς ανοίξαμε γιατί αναγνωρίσαμε το πρόβλημα αλλά βλέπεις δεν θέλαμε να ξεβολεφτούμε για να το λύσουμε.

    ΟΧι αγαπητέ ΓΙώργο η μετάνοια είναι μόνο για τον Θεό και την εκκλησία και την θρησκεία όσο αφορά το έθνος το μυαλό το έχουμε για να σκεφτόμαστε και όχι για να ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ευχαριστώ Χριστίνα για την απάντηση, θα τα ξαναπούμε.

    Αντιπροπαγανδιστή, για την Ελλάδα εργάζομαι και γι' αυτό που θεωρώ δίκιο. κανέις δεν με πληρώνει για να λέω αυτά που λέω. Δεν είδα τις παραπομπές σου ακόμη, θα τισ δώ αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @Gallia

    Δε σε είχα πάρει νωρίτερα χαμπάρι εσένα αγαπητέ..ας είναι όμως, χαίρομαι που πέσανε οι μάσκες.

    Στην απάντηση σου επιμελώς κρύβεις τα στοιχεία που δε σε συμφέρουν και παρουσιάζεις τα όσα μπορείς, έστω και φαινομενικά να καταρρίψεις.
    Αποφεύγεις λοιπόν να σχολιάσεις το γεγονός ότι ο Jeffrey, σε αντίθεση προς τα χριστιανικά τυπικά, φοράει τη βέρα στο αριστερό χέρι και όχι στο δεξί.
    Οι επιλογές των προσώπων που έκανε ο Jeffrey: Κοεν-τζόγλου, Saragousi, Μπιρμπίλη κλπ καθώς και η εμμονή του να μας παραδώσει στους εβραίους τοκογλύφους της Goldman-Sachs και του D.Strauss-Kahn του IMF είναι σοβαρότατες ενδείξεις για το από που παίρνει εντολές και τι ψυχική και συναισθηματική σύνδεση έχει με τους διάφορους Sachs, Kahn, Soros κλπ...
    Θα συμφωνήσω βέβαια μαζί σου πως απόλυτες αποδείξεις δεν βρίσκονται εύκολα στο θέμα αυτό. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα οι κρυπτοιουδαίοι είναι πάρα πολλοί και καλά κρυμμένοι, κάτι που κάνει τον εντοπισμό σας ιδιαίτερα δύσκολο και για αυτό πέρα από τις αδιάσειστες αποδείξεις ωφείλουμε να ερευνούμε και με ενδείξεις. Άλλωστε το φαινόμενο των Marranos στην Ισπανία, των κρυπτοιουδαίων που βαπτίστηκαν χριστιανοί με σκοπό τη διάβρωση της καθολικής εκκλησία εκ των έσω είναι χαρακτηριστικό. Ίσως θα πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη μελέτη κάποτε για τους Ντονμέδες της Σαλονικας που μας μείνανε πεσκέσι το 1913 και βαπτίστηκαν χριστιανοί...

    Η Δραγώνα που αναφέρεις είναι οπαδός της σχολής της Φρανκφούρτης, της ιουδαικής αυτής σχολής κοινωνιολογίας που είχε ως σκοπό την αποδόμηση των δυτικών κοινωνιών. Μια απλά ανάγνωση του "πονήματος" της και της ομάδας της "Τι είναι η πατρίδα μας" θα σε διαβεβαιώσει πως όλες οι παραπομπές έχουν να κάνουν με Marcuse, Adorno, Horkheimer, Habermas και άλλους ιουδαίους "κοινωνιολόγους" της σχολής αυτής. Η ομάδα της δε αποτελείτε από "ερευνητές" με ξεκάθαρα κρυπτοιουδαικά ονόματα πχ Αβδελλά. Συνεπώς το αν τώρα τη στείλανε ταξιδάκι στη Παλαιστίνη όπως λες, προσωπικά δε μου λέει και πολλά, περισσότερο στάχτη στα μάτια μου φαίνεται. Αν δε οι άραβες της Χαμάς είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έχουν καταλάβει τι εστί Δραγώνα τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

    Κατηγορείς όσους μιλάνε για τη δράση των κρυπτοιουδαίων στην Ελλάδα ως πράκτορες της FSB χωρίς βέβαια να παρουσιάζεις αντίστοιχα στοιχεία, χωρίς έστω μια ένδειξη που θα έλεγες και εσύ....Απλά υποθέτεις. Διακρίνω μια ανακολουθία στους λόγους σου; Μα προφανώς...


    Σχετικά με τη Scientology η επιρροή της στην Ελλάδα είναι πρακτικά αστεία. Το πρόβλημα του ελληνισμού είναι οι κρυπτοιουδαίοι που έχουν διεισδύσει παντού, αλληλουποστηρίζονται και στόχο έχουν τη καταστροφή του ελληνικού έθνους.


    YΓ δε μου κάνει καθόλου εντύπωση που συμφωνείς απόλυτα με τους αριστερούς και τους δημοκράτες εδώ. Η αριστερά είναι βέβαια δημιούργημα σας, Μάρξ, Τρότσκυ, Καμένεβ, Μπέλλα Κουν η λίστα είναι ατελείωτη.
    Επίσης, αν υπάρχει ένα πολίτευμα που οι ιουδαίοι ουδέποτε χτύπησαν είναι αυτό της δημοκρατίας, ειδικότερα βεβαίως της τηλεδημοκρατίας όπου οι κομματάρχες εξαγοράζονται εύκολα και όλες οι πλευρές ελέγχονται λίγο πολύ το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σιδερουντιε.
    θελω να σου πω την γνωμη μου για αυτο που γραφεις οτι "σημερα υπαρχει δημοκρατια και αυτο φαινεται οτι μιλαμε στα blogs".
    Θελω να σου τονισω οτι αυτα που γραφονται στα blogs δεν χανονται και μαζι με τα εμειλ,κινητα και σταθερα ,τραπεζικες συναλλαγες,περασμα απο διοδια κλπ ολα αυτοματα περνουν σε κεντρικο μηχανισμο καταγραφης και αυτοματως ολοι αποκτουν τον φακελλο τους και ταξινομουνται αυτοματα.περασε ο ρομαντικος καιρος που σε παρακολουθουσε ο μπατσος για να δει που πας,τι λες και πια εφημεριδα κρατας προσπαθωντας να καταλαβει ο ταλαιπωρος ποια ειναι αυτη η διπλωμενη εφημεριδα στα χερια σου.Ωραιοι καιροι τοτε,πιο ανθρωπινοι και πιο δημοκρατικοι απο αυτο που γινεται σημερα και ας
    παραπονουμασταν τοτε.Σιδερουντιε
    σε ξαφνιαζω λιγο αλλα το διαδικτυο ειναι ο πιο εξυπνος μηχανισμος για να σε φακελλωσουν τι καπνο φουμαρεις και δεν ειναι δειγμα δημοκρατιας αλλα ταχυτατη παγκοσμια διασυνδεση των προββατων με τον βοσκο να συντηρει το δικτυο και να καταγραφει και τις αναγκες σου αλλα και τις αντιδρασεις σου.
    και εσυ παλαιε αριστερε καταπιεσμενε που δεν τολμουσες να μιλησεις τωρα νομιζεις οτι βρηκες την μιλια σου.Και σου εξωμολογουμαι
    οτι εγω δεν ιδρωνω και πολυ με αυτα
    ουτε και λιποθυμαω αλλα θελω οταν μιλαμε να ξερωμε και τι λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αντιπροπαγανδιστή που δεν μου γράφεις, κάνετε προσπάθεια, αλλά δεν έιναι εκλεπτισμένη. Κανείς δεν τα κάνει όλα τέλεια.
    Ούτε υπέρ των βομβών είμαι, ούτε υπερ της παλαβής κατάστασης με τη μετανάστευση. Ειδικά φοβάμε το ισλαμοφασιστικό στοιχείο, το οποίο πολλοί αριστεροί δεν το βλέπουν. Η σχολή στην οποία φοιτώ δεν είναι πολυάριθμη, ποτέ δεν ήταν.
    Η χούντα έχει ακόμα μεγάλη σχολή. Άραγε εκείνα τα 200 χιλιάρικα και τα 180 στη λιστα των κοινωνικών λειτουργών, σε πόσα αντιστοιχούν σήμερα; ¨Οταν φτάνουμε στο σημείο να δίνουμε τέτοιους μισθούς σε στόκους και ηλιθίους, που περιμένουμε να πάει η χώρα; Να πως φτάσαμε εδώ. Από την καρδιά και το κεφάλι έχουμε σοβαρές παθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Στέργιο, προσωπικά δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Όποιος δεν θέλει να λέω κάτι που τον ενοχλεί να μου το πει. Κακό δεν έχω σκοπό να κάνω σε κανέναν. Όλοι είμαστε σκόνη στον άνεμο. Τα ιστολόγια είναι κάτι στο οποίο πιστεύω. Νομίζω ότι αν δεν βάζουμε το όνομά μας στα σχόλια, μένουν λίγο απρόσωπα. Νομίζω ότι καλό είναι να μιλάμε ως πρόσωπα. Μακάρι να βρεθεί κάποιο πρόσωπο φακελοποιός να μαζέψει ότι γράφω, διότι εγώ δεν κρατάω αρχείο, δεν προλαβαίνω. Τιμή μου θα είναι. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που επώνυμα λένε καλύτερα και αποκαλύπτουν φοβερά πράγματα, και εάν οι φακελοποιοί ασχολούνται με εμένα, χάνουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Καλυτερα να διαβάζουν τις αναρτήσεις στο ιστολόγιο αυτό και σε λίγα άλλα.
    Είπες ότι ο Παναγούλης έβριζε. Στον ίδιο τον Ιωαννίδη, όταν τον απείλησε ότι ο ίδιος θα τον εκτελούσε, του είπε "δεν έχεις τα α......" Βέβαια και έβριζε και μάλιστα απίστευτα, σε βαθμό που είχε σπάσει αυτός τα νεύρα των βασανιστών του. Του έκαναν φοβερά βασανιστήρια. Δες μερικές μαρτυρίες στο ιστολόγιό μου. Δεν λένε ψέματα οι άνθρωποι. Ο Παναγούλης ήταν μεγάλη προσωπικότητα, και είναι τιμή μου να έχω γνωρίσει ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Bio,

    Καταρχήν, κάνουμε διάλογο. Δε σου σκότωσα τη μάνα για να μου μιλάς με τέτοια φραστική βία.
    1) Εγώ δεν είμαι ο "καθοδηγητής" σου για να σου πω ποιοί φοράνε βέρα στο χέρι με την φλέβα της καρδιάς. Να ψάξεις μόνος σου να το βρεις. Το να λες ότι ο Γ. Παπανδρέου παντρεύτηκε σε Συναγωγή, είναι γελοίο, αν δεν το συνοδεύεις από φωτογραφία.
    Είσαι σαν και αυτούς που λένε ότι βαφτίστηκε, αλλά δεν υπάρχει φωτογραφία.

    2) Εβραίους θα βρεις όχι μόνο στην Σχολή της Φρανκφούρτης αλλά οπουδήποτε υπάρχουν διανοούμενοι. Η μόρφωση ήταν πάντοτε must για τους Εβραίους.
    Πες σε έναν κομμουνιστή για αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις ως "εβραϊκή" κληρονομιά και στην καλύτερη θα σου πει για τον Gramsci, στη χειρότερη θα σε πάρει με τις πέτρες. Διότι η σημερινή Αριστερά διεθνώς είναι από τους φανατικούς πολέμιους του Ισραήλ ("το μαντρόσκυλο του ιμπεριαλισμού" στην Μ. Ανατολή)
    Αν το συνδιάσεις με την συμμαχία που έχουν με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για εκρηκτικό μίγμα αντι-σημιτισμού.

    (Δεν ξέρεις τί έκανε και τί σχεδίαζε να κάνει ο Στάλιν στους Εβραίους;)

    3) Σου είπα κάτι για την Σαϊεντολογία και το απέρριψες. Εγώ σου ξαναλέω να ψάξεις για τη Σαϊεντολογία, ΜΚΟ, "αντι-ρατσισμό", διαδρομές χρημάτων... Κατηγορείς τους Εβραίους και αγνοείς τα γεγονότα; Ότι έχουν γίνει ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ π.χ. στη Γαλλία, ή την απαγόρευση της Σαϊεντολογίας στη Γερμανία;
    Μα είσαι σοβαρός;

    4) Το να λες ότι "σου έμειναν πεσκέσι οι Ντονμέδες" στην Θεσ/κη ενέχει ιστορική ανακρίβεια. Διότι οι Ντονμέδες προ-υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη αιώνες πριν το νεο-ελληνικό κράτος.
    Και οι ντονμέδες της Σαλονίκης ΦΥΣΙΚΑ και δεν έμειναν στη χώρα μας. Ως μουσουλμάνοι ήταν μέσα στις ανταλλαγές πληθυσμού τότε.
    Εσύ υποστηρίζεις ότι "βαφτίστηκαν Χριστιανοί".
    Οι Ντονμέδες ήταν ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ και δεν είχαν καμιά επαφή με τους Εβραίους στην Σαλονίκη, ούτε αργότερα στην Κων/λη που εγκαταστάθηκαν κυρίως, με την ανταλλαγή πληθυσμών. Και σκέψου ότι δεν είχαν επαφές παρόλο που μιλούσαν την ίδια γλώσσα, τα ισπανοεβραϊκά. Διότι η Σαλονίκη τόσους αιώνες και όμως δεν μίλησε ποτέ τούρκικα!
    Φαντάσου, λοιπόν, τί σχέσεις μπορούσαν να έχουν με τους Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα!!!
    Με τις ανταλλαγές εγκαταστήθηκαν σε συγκεκριμένες γειτονιές κυρίως στην Κων/λη. Μάλιστα θαβόντουσαν σε ξεχωριστό νεκροταφείο (Bülbülderesi) στο Üsküdar.
    Αλλά ούτε Εβραίοι ήταν, ούτε κρυπτο-Εβραίοι. Και φυσικά ήταν ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος και στόχος μίσους και για τους ισλαμιστές και για τους ακραίους εθνικιστές της Τουρκίας. Από το 1924 με την γνωστή υπόθεση Karakas Rüstü (τότε αναγκάστηκαν να μιλήσουν τούρκικα για πρώτη φορά οι Ντονμέδες) μέχρι σήμερα...
    Το να συγκρίνεις τους Μαρράνος που ως επιλογές είχαν τον εκ-χριστιανισμό ή τον θάνατο ή το να διωχθούν,
    με τους Ντονμέδες που με δική τους θέληση αποστάτησαν και έγιναν μουσουλμάνοι, είναι τουλάχιστον αστείο. Και πάλι, όμως, ούτε οι Μαρράνος δεν θεωρούνται Εβραίοι. Παρόλα αυτά όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν μια πορεία πνευματικής αναζήτησης που ίσως και να τους οδηγήσει στον Ιουδαϊσμό.

    Δεν ξέρω ποιοί σου λένε, ό,τι μούφες σου λένε: Δες τα βιογραφικά τους. Πού έχουν ζήσει και πού έχουν εργαστεί (προφανώς Δημόσιο σε θέσεις δυσανάλογες με τα αντικειμενικά τους προσόντα),
    και από τί κόμματα-συνδικαλισμό έχουν περάσει. Και αν δεν είναι κάτι από αυτά που σου προ-είπα, να με φτύσεις.
    Και ρώτησέ τους για την ελληνική τρομοκρατία.
    Στα ξαναλέω χωρίς να ελπίζω ότι θα δοκιμάσεις αυτό που σου προτείνω. Δυστυχώς, έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αντιπροπαγανδιστή,

    δυστυχώς έκανα το λάθος και είδα τις παραπομπές που παρέθεσες.
    Και νιώθω οργή που με έβαλες να δω το σώμα ενός νεκρού παιδιού.
    Μιλάμε για αποκτήνωση πλέον.
    Κάποιοι έχουν σαλτάρει εντελώς από το Μίσος.

    Με δυσκολία κατάφερα να τα διαβάσω και να τα ακούσω. Ειλικρινά, χαίρομαι που δεν έχω γίνει τόσο αναίσθητη στον Θάνατο, στο Αίμα και στην Φρίκη όσο εσείς!

    Και όλα αυτά για να "περάσει" ο ισχυρισμός ότι το παιδί ΦΟΡΟΥΣΕ τη βόμβα πάνω του και ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.
    Και δεν κατάλαβα, φορούσε τη βόμβα για να σκοτώσει ποιόν νυχτιάτικα; Την οικογένειά του; Αλλά δε θα σταθώ στα προφανώς παράλογα.

    1) Χωρίς να είμαι ειδική και με μεγάλο κίνδυνο να πω κοτσάνα,
    δεν νομίζω ότι υπάρχει
    στην πράξη η γελοιότητα:
    γιλέκο ή ζώνη με εκρηκτικά με ΡΟΛΟΪ!!!
    Εγώ ξέρω ότι πατάς ένα κόκκινο κουμπί και πυροδοτείς. Σε όποιο σημείο του σώματος και αν κρύβεις τα εκρηκτικά. Ακόμα και αν τα κουβαλάς σε τσάντα, εσύ τα πυροδοτείς. Ή σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχει συνεργός που τα πυροδοτεί με κινητό, αν πάει κάτι στραβά, ή αν ο ίδιος βομβιστής είναι χαπακο-πιωμένος.
    Ξαναλέω ότι είμαι άσχετη αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται ρολόι!

    2) Πάλι χωρίς να είμαι ειδική, έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει γιλέκο/ζώνη εκρηκτικών χωρίς shrapnel. Εννοώ αυτά τα μεταλλικά κομματάκια, είτε είναι καρφιά, μπουλόνια, βίδες, ή συχνά μπίλιες ρουλεμάν.

    Δεν έχει νόημα για ένα γιλέκο/ζώνη με εκρηκτικά να μην έχει τέτοια. Αυτά κάνουν όλη τη ζημιά στους γύρω και όχι η έκρηξη καθεαυτή.

    Αν υπάρχει κάποιος ειδικός θα ήθελα απάντηση.

    Πάντως, λυπάμαι για την ρατσιστική κατάντια κάποιων:
    γιατί το παιδάκι που σκοτώθηκε ήταν άνθρωπος. Επειδή ήταν από το Αφγανιστάν ή επειδή ήταν μουσουλμανάκι
    δε σημαίνει ότι ήταν τρομοκράτης!
    ΕΛΕΟΣ με τον ρατσισμό!!!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. αρχιζει να μου βγαινει μια συμπαθεια προς καποιους απο εσας εστω και αν τσακωνεστε μεταξυ σας.
    1ον προς τον "bio" με την αριστη αναλυση για Εβραιους Θεσσαλονικης(ειναι και η ιδιαιτερη πατριδα μου)
    2ον για τον "Σιδηρουντιο" που πρεπει να καταλαβει οτι ολα καταγραφονται ακομη και τα σκουπιδια και μετα αυτοματα ξεσκαρταρονται και μενει ο..."ανθος".
    Εγω την βρισκω να με φακελωνουν...εχθροι και φιλοι ακομα και υπευθυνοι των blogs.Ενα
    παιχνιδι ειναι η ζωη και πρεπει να ζουμε τις εμπειριες χωρις να μας παιρνουν απο κατω τα συσκαμπτα "πιστευω" που ειναικαι καταναλωτικα μεγαλης και ασκοπης ενεργειας.Ελπιζω να εγινα κατανοητος διαφορετικα οποιος μου το ζητησει θα επανελθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αν δεν καταγράφονται 'ολα τότε για πιο λόγο υπάρχουν όλα τα προγράμματα tracking επίσης έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να ελέγξουν μέσω ip δ/νση κλπ αλλά να βρουν το λειτουργικό σύστημα να μπουν στο δίσκο να σπάσουν κωδικούς;
    Τα πάντα ελέγχονται τα πάντα καταγράφονται και όλα ένεκα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ, αλλά
    Δε πα να τα γράφουν δε πα να μας παρακολουθούν δε πα να μας φυλακίσουν δε πα να μας σκοτώσουν και τι έγινε;
    Τι θα μας κάνουν μήπως θα μας πάρουν την ψυχή ; αυτή και να θέλουν δεν έχουν το σθένος αφενός και αφετέρου εμείς την πουλάμε.
    Άλλωστε η ιδέα η επανάσταση η φωνή η σκέψη δεν φυλακίζεται δεν σκοτώνεται ...
    Ισα ίσα μέσα από τον θάνατο δικαιώνετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. STERGIO

    οι "αναλύσεις" για την Θεσσαλονίκη,
    για τις οποίες αλληλοσυγχαίρεστε
    αποδεικνύουν πόσο άσχετοι είστε με την πόλη.

    Προφανώς, χωρίς ιστορικό βάθος. Πρόσφατοι.

    Το κακό είναι ότι τέτοιες "αναλύσεις" και "απόψεις" επικράτησαν και τελικά
    φτάσαμε στην αναγνώριση της Μακεδονίας και στο πως εδάφη που ιστορικά ανήκαν στην Ελλάδα να αμφισβητούνται σήμερα.

    Αφού, λοιπόν, αλληλοσυγχαίρεστε για τα χάλια σας,
    πάρτε και ένα Μπράβο και από μένα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Galia.
    Τι εισαι εσυ. Ουτε μια στιγμη δεν μας αφηνεις να "φχαριστηθουμε" για
    αυτα που λεμε. Σκετη καταστροφη για
    τα "πιστευω" μας σε τουτο τον ...ματαιο κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @Gallia

    Mέρος 2

    Τα όσα γράφεις για τη scientology είναι παντελώς αδιάφορα με τη συζήτηση μας. Λες γίνανε δίκες στη Γαλλία...και λοιπόν; Αυτό πάει να πει πως η scientology επηρεάζει τη πολιτική των ΗΠΑ στην ανατολική μεσόγειο όπως κάνει το ισραηλίτικο λόμπυ στις ΗΠΑ; Συγκρίνεις άσχετα πράγματα και τελείως διαφορετικά μεγέθη.

    Σχετικά με το ζήτημα εβραίων και διανόησης. Δε διαφωνώ πως είναι πάγια πολιτική τους να θέλουν να ελέγξουν τα πάντα, ακόμα και τις οργανωμένες εκδηλώσεις του αντισημιτισμού. Όμως η κύρια συμμετοχή τους είναι σε σχολές/κινήματα που έχουν ως στόχο την αποδόμηση των δυτικών κοινωνιών. Η σχολή της Φρανκφούρτης είναι απλά το πιό χαρακτηριστικό φαίνόμενο σε μια σειρά ιουδαικών κινημάτων με σκοπό την αποδυνάμωση των συνδετικών κρίκων της κοινωνίας που τους φιλοξενεί.
    Η τακτική των εβραίων είναι πολύ απλή και για αυτό ειναι και πετυχημένη. Αντιλήφθηκαν από νωρίς πως όσο πιό συμπαγής εθνικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά είναι οι κοινωνίες που τους φιλοξενούν, τόσο πιό δύσκολο θα είναι για αυτούς να εφαρμόσουν την ατζέντα τους. Συνεπώς ο σκοπός τους είναι η αποσύνθεση των κοινωνιών γύρω τους, η προώθηση του ατομισμού και η διάλυση των εθνικών και θρησκευτικών συλλογικοτήτων. Με αυτό το τρόπο το μόνο γκρουπ ατόμων που παραμένει εθνικά συνειδητό στη κοινωνία είναι αυτοί. Μια αποδομημένη ατομιστική κοινωνία χωρίς εθνική συνείδηση ακόμα και αν αριθμεί πολλαπλάσια μέλη σε σχέση με τους φιλοξενούμενους εβραίους είναι αδύνατο να αντιδράσει, αλλά και να τους απειλήσει. Πρόκειται απλά δηλαδή για στρατηγική επιβολής και επιβίωσης των εβραίων.
    Στην Ελλάδα αυτή τη τακτική τη βλέπουμε σε δύο φάσεις. Πρώτον με την υποστήριξη των εβραίων στο κομμουνισμό και την αριστερά και στις μέρες μας με την αποδομητική προσπάθεια στην εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση. Η εισβολή και ο εποικισμός των τριτοκοσμικών είναι απλά ένας ακόμα παράγοντας αποσύνθεσης του συνδετικού μας ιστού.
    Ασφαλώς σε αυτά τα κινήματα συχνά συμμετέχουν και κάποιοι μη-ιουδαίοι. Αυτοί είτε είναι ηλίθιοι, είτε το κάνουν από προσωπικό συμφέρον, είτε απλά χρησιμοποιούνται για βιτρίνα. Και μιας και είπαμε για βιτρίνες...απάντα τώρα βρίσκοντας 2-3 παραδείγματα εβραίων που δεν ήταν κομμουνιστές ή κανέναν ρεπουμπλικάνο αμερικάνο εβραικής καταγωγής που είναι κατά της λαθρομετανάστευσης ή μη-εβραίους που ήταν ενεργοί στο κίνημα των χίπιδων κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. @Gallia

    Mέρος 1
    Είναι ιδιαίτερα αστείο το γεγονός ότι από τη μία λες ότι θες να μιλάμε πολιτισμένα (λες και σε έβρισα σε κάποια μήνυμα μου ή σε πρόσβαλλα...), αλλά όλο σου το μήνυμα είναι διάσπαρτο με προσβολές προς τον συνομιλητή σου: "έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου", "ο καθοδηγητής σου",
    "Δεν ξέρω ποιοί σου λένε, ό,τι μούφες σου λένε", "έχεις χάσει τη μπάλα" κλπ...


    Επίσης Θα ήταν προτιμότερο να πάψεις να παραποιείς τα λεγόμενα μου για να μπορεσεις να απαντήσεις σε αυτά.
    Ουδέποτε είπα ότι ο Jeffrey Mineiko παντρεύτηκε σε συναγωγή. Είπα απλά πως φοράει τη βέρα στο αριστερό (ιουδαικό έθιμο) και όλες του οι πράξεις μέχρι σήμερα δείχνουν έντονα πως είναι δικός τους.
    Όλα αυτά μου δείχνουν πως δεν σε ενδιαφέρει ο ειλικρινής διάλογος αλλά η προπαγάνδα. Ας είναι...

    Για τους Ντονμέδες ψεύδεσαι διότι στη πλειοψηφία τους δεν έφυγαν με τις ανταλλαγές των πλυθυσμών, μείνανε στη θεσσαλονίκη το 1913 ύστερα από παράκληση των Βρετανών, ο Βενιζέλος έθεσε απλά τη προυπόθεση το 1913 που καταλάβαμε τη Μακεδονία να γίνουν χριστιανοί. Και ασφαλώς "εκχριστιανίστηκαν". Με τον ίδιο τρόπο που πριν κάτι αιώνες είχαν "εξισλαμιστεί".

    Ασφαλώς η σχέση των ντονμέδων με τους Τούρκους δεν ήταν πάντα άριστη. Αυτό όμως στη κουβέντα μας είναι αδιάφορο. Κάνε μια χάρη σε όλους μας, μη μπουκώνεις τα μηνύματα σου με "πληροφορίες" άσχετες με το θέμα μας. Προσπάθησε να μείνεις στο θέμα. Γράφεις για το που ήταν το νεκροταφείο των ντονμέδων στη Τουρκία και πότε άρχισαν να μιλάνε Τουρκικά και λοιπόν; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη κουβέντα μας που είναι το ζήτημα των κρυπτοιουδαίων και της επιρροής τους;

    Η σύγχρονη αριστερά έχει αρχίσει να μεταλλάσεται και να είναι υπερ του Ισραήλ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Germans_%28political_current%29

    Άλλωστε η αριστερά καθότι δημιούργημα των εβραίων είχε πάντα φιλοεβραικές θέσεις. Όταν η ΕΣΣΔ αποεβραιοποιήθηκε σταδιακά τότε και τα επίσημα κομμουνιστικά κόμματα άρχισαν να στρέφονται κατά του Ισραήλ. Σήμερα που η επιρροή των κομμάτων αυτών έχει συρικνωθεί βλέπεις και την άνοδο της νέας φιλοεβραικής αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Bio και Gallia.
    Τι σημασια σε πιο χερι φοραγε την βερα και αν παντρευτηκε στην συναγωγη η στην ορθοδοξη εκκλησια
    ακολουθωντας το original η την σεκτα του original.Ναι πραγματι τις
    επαναστασεις τους τελευταιους αιωνες αυτοι τις παλευουν σε μια συνεργασια με ανθρωπους απο την αλ
    λη μερια που εκφραζονται μεσω της
    καθε σχολης φρακφουρτης η οπως αλλιως θελετε να λεγεται.Ναι την Μακεδονια αυτοι μας την εδωσαν διοτι εκριναν οτι δεν επρεπε βουλγαροι και σλαυοι να κατεβουν στην Μεσογειο και εμπιστευθηκαν εμας. Ο βενιζελος ακουμπουσε καλα στα κεντρα και ηξερε να "δινει" στον
    τοπο που γεννηθηκε.Μετα απο αυτον
    μονο καφριλα.Και μη θεωρησωμε οτι
    μονο εβραιοι συμμετεχουν σε μεγαλα
    θεματα που οδηγουν την ιστορια.απλα
    συμμετεχουν.Τωρα τι θελουμε εμεις
    με τις βρισιες να πετυχωμε.Δεμενοι σε κατασκευασμενες μνημες παμε να
    συκοφαντησωμε τους παντες για να δικαιολογησωμε ποσο αναξιοι παρουσιαζομαστε στα ματια της Ιστοριας.Δεν φταινε οι αλλοι,εμεις
    στερημμενοι ηθους και προοπτικης
    δεν διαχειριζομαστε σωστα τον τοπο
    που μας φιλοξενει,τοπο που καποτε
    περπατησαν μεγαθηρια που ουτε στη
    σκια τους δε δικαιουμαστε να κρυφτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Bio

    επαναλαμβάνεις ότι όλοι οι Εβραίοι είναι ένας κύκλος ραδιούργων που θέλουν να δηλητηριάσουν την άρεια φυλή.
    Και απορώ με την υπομονή μου. Αλλά και με τη λογική σου: Είναι σα να λες ότι όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι συνεννοημένοι για να καταστρέψουν όλα τα έθνη.

    Με περιγελάς για την Σαϊεντολογία. Και εγώ εύχομαι να κάνω λάθος! Είδες που δεν ξέρεις ότι έγινε δίκη και στην Ελλάδα; Μήπως σχολίασε την "χωρίς στοιχεία" δίκη και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι; Μήπως υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα σου λένε οι καθοδηγητές σου;
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=15.04.2002,id=67916116

    Όσο για τους Ντονμέ που παρέμειναν και εκχριστιανίστηκαν, στείλε μου μια πηγή, γιατί ΠΟΤΕ δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο.

    Η εμμονή σου για το δαχτυλίδι στο αριστερό δείχνει πόσο αφελής είσαι. Αποφεύγω συστηματικά να σου απαντήσω και εσύ το εκλαμβάνεις ως αδυναμία. Δεν σέβεσαι ότι δεν θέλω να αναφέρομαι σε θρησκευτικά ζητήματα.
    Δεν σέβεσαι καν τον Νόμο της Ελλάδας που απαγορεύει τον προσηλυτισμό. Και η άσχετη αναφορά περί θρησκευτικών πρακτικών για μένα αποτελεί ένα είδος προσηλυτισμού.
    Δεν σέβεσαι καν το Ιστολόγιο που δεν έχει θρησκευτική θεματολογία.

    Και επιμένεις! Χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα!
    Κανονικά, στο σωστό Εβραϊκό τελετουργικό μόνο οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ φοράνε βέρα (και μάλιστα ο γαμπρός στην περνάει στον δείκτη)

    Διπλές βέρες υπάρχουν στον Χριστιανισμό. Και οι δυτικοί είναι μοιρασμένοι, συνηθίζονται και τα δυο χέρια λόγω της αντίληψης για τη φλέβα της καρδιάς (vena amoris)

    Λυπάμαι που με ανάγκασες να τα γράψω. Από τη στιγμή που η οποιαδήποτε Θρησκεία δεν σε ενοχλεί και δεν παρεμβαίνει στο κοσμικό κράτος, θα ήταν πιο έντιμο να την σέβεσαι. Αλλά προφανώς ο καθοδηγητής σου είναι από αυτούς που γελοιοποιούν και απαξιώνουν τις θρησκείες. Και καταλαβαίνω το μίσος του για την πρώτη Μονοθεϊστική Θρησκεία...
    Και έτσι ξαναγυρνάμε σε πιθανή εμπλοκή ύποπτων αιρέσεων...
    ----------------------------

    Εύγε STERGIO! Αυτοί που μας έφεραν εδώ, αυτοί που άρπαξαν όσα μπόρεσαν, αυτοί που ήπιαν το αίμα μας και καταδίκασαν αυτήν τη χώρα σε Σκλαβιά,
    τώρα σπέρνουν διχασμό, προετοιμάζουν αποδιοπομπαίους τράγους και προσπαθούν να μας οδηγήσουν πάλι σε Εμφύλιο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Είναι πέρα για πέρα ανόητο να προσπαθείς να συγκρίνεις τους εβραίους με τους ορθόδοξους χριστιανούς. Οι Χ.Ο είναι ένα τελείως ετερόκλητο σύνολο χωρίς φυλετικά και εθνικά χαρακτηριστικά που πέρα από τη θρησκεία δεν έχουν άλλα κοινα. Σε αντίθεση οι εβραίοι αποτελούν μια ομάδα ατόμων που μπορεί μεν φυλετικά να έχει διαφοροποιήσεις αλλά έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας εθνικής ομάδας που είναι απόλυτα συνειδητή ως προς τον ευατό της. Η θρησκεία τους δε, που απέχει παρασάγγας από τον χριστιανισμό σε θέματα λατρείας, ηθικής και παράδοσης, είναι στη πράξη μια αυτολατρεία του ίδιου τους του ευατού. Η αντίληψη πως αποτελούν τον περιούσιο λαό που πρέπει να κυριαρχήσει επί των άλλων δεν υπάρχει ούτε στο χριστιανισμό ούτε σε καμία άλλη θρησκεία του κόσμου καθώς οι περισσότερες έχουν οικουμενιστικό μήνυμα. Ο Ιουδαισμός όμως είναι μια καθαρά εθνική θρησκεία και μάλιστα μια θρησκεία που εάν κανείς μελετήσει έστω και φευγαλέα τα ιερά της κείμενα κατανοεί απόλυτα τη παρανοική και μεγαλομανιακή συμπεριφορά των εβραίων. Μη με βάλεις να γράφω αποσπάσματα από το Ταλμούδ τώρα, είμαι σίγουρος πως τα ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα:-)

    Το ότι οι εβραίοι όπου βρίσκονται προσπαθούν συνειδητά να αποδυναμώσουν τις κοινωνίες που τους φιλοξενούν είναι εμφανέστατο με μία απλή μελέτη της ιστορίας. Εξήγησα σε προηγούμενο μήνυμα μου ποιά είναι η στρατηγική τους και που αποσκοπεί. Τα ιστορικά παραδείγματα βρίθουν: από τους μπολσεβίκους και μενσεβίκους στη Ρωσία μέχρι τη σχολή της Φρανκφούρτης, από τη Boazian ανθρωπολογία μέχρι τη ψυχανάλυση του Φρόιντ και από τα ηγετικά στελέχη των χίπιδων μέχρι τους νεοσυντηρητικούς και τον Leo Strauss.
    O σκοπός είναι πάντα ένας, πως θα διαλυθούν οι συνδετικοί κρίκοι (έθνος, θρησκεία, πολιτισμός) των δυτικών κοινωνιών. Πέρα από την επίθεση σε αυτά έχουμε και την ευθεία αλλοίωση των εθνικών κοινωνιών. Δεν είναι τυχαίο ασφαλώς πως τις αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ το 1965 τις επέβαλλαν εβραικά λόμπυς που είχαν ως σκοπό το τέλος της ποσόστωσης στους μετανάστες που ευνοούσε αυτούς ευρωπαικής καταγωγής. Μετά την αλλαγή στο νόμο οι ΗΠΑ άρχισαν να πλημμυρίζουν από ετερόκλητους μη-αφομοιώσιμους ασιατικούς, λατινοαμερικανικούς και αφρικανικούς πληθυσμούς. Αυτή η ιουδαική πολιτική διάλυσης της ευρωπαικής φυλετικής βάσης των ΗΠΑ έχει όμως αρχίσει να γυρίζει εναντίον τους καθώς οι λατινοαμερικάνοι που αυξάνουν διαρκώς στις ΗΠΑ, ούτε πλύση εγκεφάλου έχουν δεχθεί για να αισθάνονται ένοχοι για το ολοκαύτωμα, και φανατικοί καθολικοί είναι και απεχθάνονται τους σταυρωτές του Χριστού/αιματορουφίχτρες τραπεζίτες.

    Την ίδια ιουδαική τακτική βλέπουμε και στην Ελλάδα σήμερα, μια χώρα που για δεκαετίες είχε ομοιογενή πληθυσμό και ισχυρή εθνική συνείδηση. Και τα δύο βαλθήκαν να τα καταστρέψουν, Μήπως θες να πεις στους φίλους που διαβάζουν εδώ ποιός είναι ο υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα; Κατέχει την ίδια θέση από την εποχή του Σημίτη και έχει όνομα ομόφυλου σου...


    Βλέπω έχεις φάει κόλλημα με τη scientology. Δεν αμφιβάλλω πως δεν είναι τίποτα πέρα από μια mind control cult αλλά η διαβρωτική της ισχύ σε σύγκριση με αυτή του οργανωμένου εβραισμού δεν είναι τίποτα. Συνεπώς είναι δευτερεύων πρόβλημα και ας επικεντρωθούμε στο ουσιώδες που είναι ο οργανωμένος εβραισμός και η διαβρωτική επιρροή του.

    Τα υπόλοιπα που γράφεις περί "καθοδηγητών" και μίσος για τη πρώτη (;) μονοθειστική θρησκεία, περί αιρέσεων κλπ τα βρίσκω ιδιαίτερα χαριτωμένα αλλά ανούσια οπότε άστα στην άκρη. Αν και έχω δεχτεί εκ προιμίου πως λόγο της ιουδαικής καταγωγής σου δεν πρόκειται να κάνεις ειλικρινή συζήτηση, τουλάχιστον κράτα την σε ένα επίπεδο :-)

    Επίσης άσε τα κλαψουρίσματα (ακόμα ξερνάω από τα δακρύβρεχτα σχόλια περί επταετίας του Kaykasios και Σιδηρούντιος) ότι σε ανάγκασα να μιλήσεις για θρησκευτικά ζητήματα. Με εξαίρεση το παρόν μου μήνυμα που κάνω μια μικρή νύξη στο θέμα της ιουδαικής θρησκείας στα υπόλοιπα αναφέρομαι στον εβραισμό ως εθνική ομάδα και όχι ως θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Bio

    Καλά κάνεις και με είπες ανόητη.

    Έχεις δίκιο, ως ανόητη υποκλίνομαι ταπεινά στην ευφυΐα σου.
    Μπράβο Σέρλοκ Χολμς! ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Κανείς δεν μπορούσε ποτέ να υποπτευθεί ότι οι Εβραίοι φταίνε για τα ΠΑΝΤΑ!

    Ειδικά αυτό με το Ταλμούδ με τσάκισε! Αφού καταφέρες να διαβάσεις τα εβραϊκά, ακόμα και τα με χαρακτήρες Rashi του ΠΟΛΥΤΟΜΟΥ Ταλμούδ, είσαι όντως μεγαλοφυΐα!

    Και τέτοιες μεγαλοφυΐες δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες. Έχεις δίκιο για τη χούντα. Αύριο κιόλας και με δικτάτορα εσένα! Πρώτη-πρώτη θα φορέσω το νεο-ναζιστικό χουντο-περιβραχιόνιο!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Galia.
    Ψυχραιμια.
    Πρεπει να δεχτεις ολο τον κοσμο οπως ειναι με υπομονη και επιμονη.
    Δεν λογοφερνεις αλλα ενημερωνεις και προσπαθεις να διορθωνεις αλλα με μεγαλη καρδια και υπομονη.
    Στο blog γιαυτο μπαινεις.οχι για ενα "Εγω" αλλα οτι μπορεις να δωσεις.Μη χανεις την ψυχραιμια σου
    γιατι γινασαι στειρα οτι και να πεις μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. @Gallia

    Γράφεις: "Κανείς δεν μπορούσε ποτέ να υποπτευθεί ότι οι Εβραίοι φταίνε για τα ΠΑΝΤΑ!"

    Δεν υποστήριξα ποτέ ότι οι εβραίοι φταίνε για τα πάντα. Σίγουρα δε φταίνε για την ηφαιστειακή σκόνη για παράδειγμα... Αλλά ότι βρίσκονται πίσω από κάθε αποδομητική προσπάθεια των δυτικών κοινωνιών (μαρξισμός, φεμινισμός, χίπιδες, σχολή Φρανκφούρτης, civil rights, liberals, neocons κλπ) είναι κάτι το οποίο εύκολα κάποιος μπορεί να διαπιστώσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Τα στοιχεία είναι άφθονα και σου παρουσίασα κάποια στα προηγούμενα μηνύματα μου. Στοιχεία που αρνήθηκες να σχολιάσεις...


    Γράφεις: "Ειδικά αυτό με το Ταλμούδ με τσάκισε! Αφού καταφέρες να διαβάσεις τα εβραϊκά, ακόμα και τα με χαρακτήρες Rashi του ΠΟΛΥΤΟΜΟΥ Ταλμούδ, είσαι όντως μεγαλοφυΐα!"


    Δε νομίζω πως είναι απαραίτητο να μάθει κανείς εβραικά για να διαβάσει το Ταλμούδ. Και τα δύο έχουν μεταφραστεί εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορες γλώσσες και εκδόσεις:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Talmud#Translations

    Το βαβυλωνιακό μπορείς ασφαλώς να το βρεις και online μεταφρασμένο στα αγγλικά στην επίσημη μετάφραση του.
    Διαθέσιμο στο:

    http://wilkerson.110mb.com/index.htm

    και σε μορφή torrent για να μη κουραστείς να κατεβάζεις τα βιβλια ένα προς ένα στο :

    http://thepiratebay.org/torrent/4608652/Complete_Soncino_English_Translation_of_the_Babylonian_Talmud

    Eπίσης για να μη κουράζεσαι, μια "σύντομη" καταγραφή για το τι λέει το Ταλμούδ για τους μη-εβραίους, το χριστιανισμό, τον Χριστό και τα ήθη των εβραίων υπάρχει στα :

    http://www.biblebelievers.org.au/talmud1.htm

    &

    http://www.biblebelievers.org.au/talmud2.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Stergio,
    Το τελευταίο που μπορείς να με κατηγορήσεις είναι η έλλειψη ανεκτικότητας. Αρκεί να δεις τί σχόλια δέχομαι κατά καιρούς.
    Και ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά περίμενα να συμβουλεύσεις αντίστοιχα και τον Bio.
    Eπειδή ο Bio απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί καλόπιστος συνομιλητής: δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη όταν αναγκάστηκα να του διευκρινήσω για τη βέρα που τη φορά στο αριστερό η μισή Ευρώπη...
    Και επιμένει στη θρησκευτική εμμονή του, πιάνοντας το Talmud με τέτοια άνεση λες και πρόκειται για την αθλητική εφημερίδα που διαβάζει στην καφετέρια...
    Και εσύ σφυρίζεις αδιάφορα και μου προσάπτεις «εγωισμό» και «στείρα» νοοτροπία! Δίνοντάς μου την εντύπωση ότι διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλον!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ Bio

    Στο προηγούμενο σχόλιό μου σε ψάρεψα και εσύ δεν αντέδρασες. Μόλις ανέφερες το Τalmud αμέσως σκέφτηκα ότι θα με παραπέμψεις στη γνωστή ιστοσελίδα "The Talmud Unmasked".

    Και για αυτό σε ψάρεψα: Σου έγραψα για τα εβραϊκά που είναι γραμμένο το Ταλμούδ. Και εσύ ως ΑΔΑΗΣ δεν αντέδρασες.
    Μόνο που το Ταλμούδ δεν είναι γραμμένο μόνο στα εβραϊκά, αλλά και στην καθομιλουμένη τότε αραμαϊκή. (καθένα σε διαφορετική διάλεκτο αραμαϊκής)…
    Και όχι μόνο δεν το έπιασες, αλλά με ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΣ και πλήρως, διότι έκανες το λάθος να με παραπέμψεις στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα η οποία αναπαράγει το βιβλίο του καθολικού ιερέα Pranaitis που αναφέρεται ως «Professor of the HEBREW Language»
    Χι,χι,χι! Όσο έχω εγώ διαβάσει το Τalmud, άλλο τόσο το είχε διαβάσει και ο Pranaitis που δήθεν ήξερε Εβραϊκά :)

    Και φυσικά δεν ήξερε ούτε καν Εβραϊκά. Και αυτό έχει καταγραφεί μέσα από πρακτικά δικαστηρίου.
    Αποδείχθηκε μετά από ερωτήσεις του δικαστηρίου ότι ο Pranaitis δεν είχε ούτε καν στοιχειώδη γνώση Εβραϊκών...

    Και αυτό είναι ευρέως, γνωστό, διότι, μιλάμε για τον καθολικό Ρώσο ιερέα που έχει καταθέσει και στην περιβόητη δίκη-που έμεινε στην Ιστορία ως περίπτωση αντι-σημιτικού λίβελου:

    Τη δίκη του Mendel Beiliss στη Ρωσία το 1912. Ο οποίος κατηγορήθηκε ότι σκότωσε χριστιανόπουλο για τα άζυμα του Πάσχα! Φυσικά, όλα κατέρρευσαν στο δικαστήριο και υπήρξε γενική κατακραυγή

    http://en.wikipedia.org/wiki/Menahem_Mendel_Beilis

    Άστο Bio,
    Όπως έχω ξαναπεί, η δήθεν επιχειρηματολογία του αντι-σημιτισμού φτάσαμε στο 2010,
    και δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από κάτι παμπάλαια και σκουληκιασμένα προικιά
    Τώρα θα ζητήσεις συγγνώμη;;;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Bio
    Και εγω τη βερα στο αριστερο χερι την φορουσα μεχρι που δεν με χωρουσε αλλο και την εβγαλα.
    ευχαριστω παντως που με ενημερωσες
    για αυτη την βαρυσημαντη πληροφορια
    που την αγνοουσα και τωρα που την εμαθα πραγματικα νιωθω οτι μου αλλαξε την ζωη.Ηταν ενα σημαντικο σταυροδρομι αυτη η πληροφορια για μενα.
    -----------------------
    Galia.
    Με τιποτα στην ζωη σου δεν εισαι ευχαριστημενη λες και στερηθηκες
    στην βρεφικη ηληκια την αγκαλια της μανας σου.Οτι και να πουμε εισαι ετοιμη να μας δαγκωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @Gallia

    Έχω την εντύπωση πως τελικά μας κάνεις πλάκα...

    Γράφεις: "Και για αυτό σε ψάρεψα: Σου έγραψα για τα εβραϊκά που είναι γραμμένο το Ταλμούδ. Και εσύ ως ΑΔΑΗΣ δεν αντέδρασες.
    Μόνο που το Ταλμούδ δεν είναι γραμμένο μόνο στα εβραϊκά, αλλά και στην καθομιλουμένη τότε αραμαϊκή. (καθένα σε διαφορετική διάλεκτο αραμαϊκής)…"

    Τι ακριβώς ψάρεψες δε κατάλαβα...
    Το Ταλμούδ υπάρχει μεταφρασμένο στα αγγλικά επίσημα από ραββίνο. Πάλι τα ίδια θα λέμε;
    τράβα στο --->
    http://wilkerson.110mb.com/index.htm ή στο http://wilkerson.110mb.com/index.htm και δες το πλήρες κείμενο.
    στη μετάφραση του.

    Το τι λέει η εβραική προπαγάνδα για τον Pranaitis μου είναι αδιάφορο. Με ενδιαφέρει έαν τα όσα λέει είναι αληθινά και εάν το Ταλμούδ όντως γράφει τέτοια αίσχη εναντίον των μη-εβραίων. Και τα όσα λέει όχι δεν απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα.

    Ας δούμε λοιπόν το ζήτημα αναλυτικά
    .

    Για να μη χαθούμε στον απίστευτο κυκεώνα που λέγεται Ταλμούδ και των σχολιαστών του. Ας δούμε τι γράφει αναλυτικά επί του ζητήματος ο Israel Shahak καθηγητής πανεπιστημίου στο Ισραήλ στο βιβλίο του Jewish History, Jewish Religion, the Weight of Three Thousand Years.
    το οποίο μπορείς να βρεις εδώ:http://www.iamthewitness.com/books/Israel.Shahak/Jewish.History.Jewish%20Religion-The.Weight.of.Three.Thousand.Years.pdf.

    Από τη σελίδα 76 (του βιβλίου)/ 64 του pdf ξεκινάει αναλυτικά το κεφάλαιο

    Σύμφωνα με τον εβραικό νόμο όπως ορίζεται από το Ταλμούδ καθώς και από τις κωδικοποιήσεις που έχουν γίνει πάνω σε αυτόν από σχολιαστές ισχύουν, μεταξύ πολλών φαιδρών άλλων, τα εξής:


    1. Ο Θάνατος μη-εβραίου (εθνικού) από εβραίο δεν θεωρείται αδίκημα από δικαστήριο.

    2. Ο Θάνατος μη-εβραίου (εθνικού) από εβραίο κατά λάθος δεν θεωρείται αμαρτία ή αδίκημα

    3. Η απάτη από εβραίο σε εβραίο είναι απαγορευμένη, αλλά σε μη-εβραίο επιτρεπτεί

    4. Τα παιδία των εθνικών είναι ζώα

    5. Οι εθνικές γυναίκες είναι ζώα και το σεξ μαζί τους θεωρείται κτηνοβασία.



    Ως δείγματα απευθείας από το Ταλμούδ βρήκα στα γρήγορα τα εξής μαργαριτάρια για το 3:

    Μιλώντας για τα παιδία των Αιγυπτίων αναφέρεται πως είναι σάρκα από τη σάρκα των γαιδάρων κλπ

    Συγκεκριμένα γράφει: Thus it may be inferred that the All Merciful declared their children to
    be legally fatherless,7 for [so indeed it is also] written, Whose flesh is as the flesh of asses, and
    whose issue is like the issue of horses.8

    (Μas. Yevamoth 98a σελ 463 το αρχείο υπάρχει στο http://wilkerson.110mb.com/index.htm)

    Για το 5:

    Οι γυναίκες των εθνικών (συγκεκριμένα των Αιγυπτίων) είναι όμοιες με τα γαιδούρια (εν. she-ass)

    Shila administered lashes to a man who had intercourse with an Egyptian14 woman. The man
    went and informed against him to the Government, saying: There is a man among the Jews who
    passes judgment without the permission of the Government . An official was sent to [summon] him.
    When he came he was asked: Why did you flog that man? He replied: Because he had intercourse
    with a she-ass.
    (Μas.Berachoth 58a σελ 222 το αρχείο υπάρχει στο http://wilkerson.110mb.com/index.htm



    Αυτά τα ολίγα για αρχή. Θα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δω πως θα αποδείξεις ότι ο Shahak είναι αντισημίτης και αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. @STERGIOS

    κράτα λίγο το σασπένς ρε εσύ...Μη ξεβρακώνεσαι αμέσως. Είπαμε αυτές τις μέρες είναι η σειρά του Gallia να δείξει σε όλους ότι ειναι εβραίος.
    Του "κλέβεις τη παράσταση" με το να αποκαλυπτεσαι και εσύ ταυτόχρονα.

    Ένας ένας παιδία...για όλους έχει:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ρε Bio δεν ειμαι Εβραιος στο ορκιζομαι Μα το Γιαχβε.Αρε Βιο,τσιμπας ευκολα.
    Ρε Βιο. Εισαι κολημμενος με τη μπαλα.Τα πραγματα δεν ειναι τοσο
    σοβαρα οσο τα βλεπεις πισω απο τους
    δικους σου θαμπους φακους με τους
    οποιους αναλυεις τα πραγματα γυρω.
    Δημιουργεις δικο σου υποκειμενικο
    Κοσμο βασισμενο σε δικα σου "πιστευω" που τα θεωρεις αδιαπραγματευτα γιατι τα εχεις συνδεσει με ολη σου την υπαρξη και γιαυτο οποιος πει κατι αλλο αμεσως
    γινεται εχθρος του λες και κινδυνευει η δικη σου υπαρξη σε αυτη τη ζωη αν εχει και ο συνομιλητης σου λιγο δικαιο.Διοτι θα ξερεις οτι δικαιο σε ενα οιοδηποτε θεμα μπορει να εχουν ταυτοχρονα και οι δυο διαφωνουντες.
    Λιγο ψιλα γραμματα αλλα στο τελος
    πιστευω οτι και θα συμφωνησεις αλλα και τις ιδεες σου κανεις δε ζητα να αλλαξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. STERGIOS,

    χαίρομαι που τουλάχιστον καταλαβαίνεις τί γράφω!
    Έχεις εν μέρει δίκιο για την συμπεριφορά μου αλλά σκέψου ότι ανήκω σε μια γενιά γυναικών που είμαστε μέσα στη γκρίνια :)

    Στα ψέμματα το κάνουμε όμως, μόνο και μόνο για να υπάρχει εγρήγορση και πίεση, διότι αν δεν την σφίξεις την ελιά δεν βγάζει λάδι...

    Πώς νιώθεις τώρα που ο Bio σε έκανε Εβραίο; Γιατί παρεξηγήθηκες πριν που τον είπα "Σέρλοκ". Και να πού τώρα ο Σέρλοκ
    ξεσκέπασε και αποκάλυψε την εβραϊκή συνωμοσία μας!


    Bio,

    Κρίνεις; Αμφισβητείς;
    Πάλι κωλοτούμπα;
    Δεν κατάλαβες ότι ο Ρώσος καθολικός ιερέας "Καθηγητής της Εβραϊκής Γλώσσας", που εξέδωσε το βιβλίο το 1892 στο οποίο με παρέπεμψες (η ιστοσελίδα που παρέθεσες αναπαράγει το βιβλίο του 1892) είναι αδύνατον να είχε διαβάσει Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ το Ταλμούδ που στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι γραμμένο στα αραμαϊκά;;;

    Αν δεν μπορείς ούτε αυτό να το καταλάβεις, διάβασε εδώ να δεις τί μουφιάρης ήταν ο Pranaitis:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Justinas_Pranaitis

    Και αντί για συγγνώμη, συνεχίζεις να επιμένεις στις προσβολές.

    Και πας από το κακό στο χειρότερο: Ο Israel Shahak ήταν καθηγητής Χημείας. Και γνωστός αντι-Ισραηλινός, λατρεμένος των Αράβων!

    Και ήμαρτον με την εμμονή σου: Ορισμένοι αναφέρουν το Κοράνιο και τί γράφει, διότι ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΣΑΡΙΑ ΩΣ ΝΟΜΟΣ.
    Το Ταλμούδ δεν διεκδικεί καμιά ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Οπότε ό,τι και να γράφει ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ;;;

    Δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμα και σε μετάφραση δεν έχουμε τις γνώσεις για να καταλάβουμε ούτε την εποχή, ούτε το πλαίσιο που είναι γραμμένο;
    Ξεκίνησες από την βέρα του Πρωθυπουργού και σε λίγο θα μας κάνεις και ερμηνεία του Ζοχάρ.

    Μου θυμίζεις τον Χίτλερ που όταν τον ρωτήσανε ποιός θα ήθελε να είναι, απάντησε: Ο Μωυσής!

    Τόσοι αντι-Ισραηλινοί Εβραίοι υπάρχουν, πιάσε κανέναν Pappé να έχουμε θέμα συζήτησης, διότι για θρησκευτικά σου είπα: Απαγορεύεται ρητά ο προσηλυτισμός, οπότε δεν ξέρω-δεν απαντώ!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Galia.
    Εισαι αξιολογο ατομο.Σε διαβαζω με πολυ προσοχη.Μακαρι οι Ελληνιδες
    να ειχανε την κολτουρα σου και την ευαισθησια σου ,θατανε διαφορετικη
    η Πατριδα μας.Τωρα θα γραψει ο Βιο
    οτι στα ...ριχνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. @Gallia

    πωωω εσείς οι εβραίοι είστε τελικά πιό βαρετοί και προβλέψιμοι και από τους αριστερούς. Λογικό είναι βέβαια αφού το πρωτότυπο (οργανωμένος εβραισμός) είναι πάντα "καλύτερο" από το προιόν (αριστερά).


    Στο τελευταίο μου μήνυμα σου παρουσίασα στοιχεία απευθείας μέσα από το Ταλμούδ για το πως αντιλαμβάνονται οι εβραίοι τους μη-εβραίους.

    Τι απαντάς σε αυτό;

    ΓΡάφεις "Δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμα και σε μετάφραση δεν έχουμε τις γνώσεις για να καταλάβουμε ούτε την εποχή, ούτε το πλαίσιο που είναι γραμμένο;"

    Δεν αντιλαμβάνομαι τι γνώσεις χρειάζονται περαιτέρω για τη κατανόηση ενός κειμένου που λέει πως τα παιδία των εθνικών είναι ζώα και το σεξ με εθνικές γυναίκες είναι κτηνοβασία; Το κείμενο είναι ξεκάθαρο.

    Συνεχίζεις δε το παραλλήρημα και γράφεις: "Ο Israel Shahak ήταν καθηγητής Χημείας. Και γνωστός αντι-Ισραηλινός, λατρεμένος των Αράβων!"

    Τι σόι επιχείρημα είναι αυτο ότι ειναι καθηγητής χημείας; Δηλαδή επειδή διδάσκει χημεία δε ξέρει να διαβάζει εβραικά; Έχει αντικρούσει κανείς σοβαρά τα όσα γράφει για το Ταλμούδ και τα πιστεύω των ορθόδοξων εβραίων; Προφανώς όχι. Όλοι αρκούνται στα απροσδιόριστα που γραφεις και εσύ περί ερμηνειών. Θέλουμε δηλαδή ιδιαίτερη ερμηνεία όταν κάποιος αποκαλεί το παιδί σου ίσο με ζώο μόνο και μόνο επειδή δεν είναι εβραίος.
    Επίσης τι σόι επιχείρημα είναι πως είναι λατρεμένος των Αράβων; Και λοιπόν; Επειδή οι Άραβες τον χρησιμοποιούν για να παρουσιάσουν το αντι-ανθρώπινο μένος των εβραίων που διαφαίνεται μέσα από τα ιερά τους κείμενα σημαίνει πως τα όσα λέει είναι ψευδή;


    Για τον Pranaitis ας μη το κουράζουμε, το τι λέει η εβραική προπαγάνδα για αυτόν μου είναι αδιάφορο. Το ουσιώδες είναι αν τα όσα γράφει είναι αληθινά. Στο προηγούμενο μήνυμα μου σου έδωσα δύο παραδείγματα μέσα από το Ταλμούδ (το οποίο μάλιστα μερικά μηνύματα παραπάνω αμφισβητούσες ότι υπάρχει και σε άλλη γλώσσα πέρα από τα αραμαικά και εβραικά), τα οποία επικυρώνουν τα λεγόμενα του.

    Θα απαντήσεις επί της ουσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Bio,

    Ο Pranaitis ήταν καθολικός παπάς, γιατί δεν υπήρχε τότε κανείς αξιοπρεπής ορθόδοξος χριστιανός ιερέας που θα κατέθετε ως ψευδομάρτυρας για το Talmud.
    Και παρουσιαζόταν ως "καθηγητής Εβραϊκής". Το δε αντι-σημιτικό βιβλίο υποτίθεται ότι περιείχε δήθεν αποσπάσματα από το Talmud. ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ.
    Πάλι κωλοτούμπα κάνεις;;;
    Και αυτό όπως και τα πρακτικά της δίκης που τον ξεφτιλίζουν, δεν λέγεται "εβραϊκή προπαγάνδα", λέγεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που αρνείσαι συστηματικά να αντιμετωπίσεις!

    Για όλα τα άλλα, εσύ προφανώς όταν θέλεις να αγοράσεις τηλεόραση, πας σε ζαχαροπλαστείο.

    Αν έχεις απορίες πάνω στο Talmud, απευθύνσου σε κάποιον που το γνωρίζει. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ!
    Σου ξαναλέω ότι πρόκειται για τεράστιο σε όγκο και πολυεπίπεδο σε βάθος Ιερό Κείμενο, που δεν φτάνει μια ζωή για να το μελετήσει κάποιος.

    Λίγος σεβασμός λοιπόν
    ---------------------
    STERGIOS

    σε ευχαριστώ πολύ
    για τα πανέξυπνα σχόλιά σου και τα καλά λόγια σου:

    Κατάφερες να με σφάξεις με το βαμβάκι :) Μα Ελληνίδα είμαι!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. @Gallia

    Σε προηγούμενα μηνύματα μου σου παρέθεσα αποσπάσματα απευθείας από το ίδιο το Ταλμούδ που χαρακτηρίζουν τους μη-εβραίους ως ζώα.

    Εσύ βέβαια ως γνήσιος προπαγανδιστήςδιάλεξες να τα αγνοήσεις και να συνεχίσεις με ad hominem επιθέσεις και άλλα ντ' άλλων περί Pranaitis.
    Για τι "ταμπακιέρα" έχεις να μας πεις κάτι; Προφανώς όχι.
    Αλληλοχαριεντιστήτε τώρα με την άλλη ιντερνετική φιγούρα ονόματι Στέργιος μιας και για τα ουσιώδη δεν γίνεται να απαντήσεις. Και πως θα μπορούσες άλλωστε αφού το μίσος του Ταλμούδ κατά των μη-εβραίων είναι ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ρε δυστυχισμενη και απολιθωμενη φιγουρα "Βιο" ειπα να μη σου ξαναπαντησω διοτι στερεισαι στοιχειωδους κρισης και λογικης ,αλλα εσυ συνεχιζεις να ξυνεσαι στην κλιτσα του βοσκου.
    Δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλο και
    να σου πω τι εισαι.Αλλα σεβασου λιγο αυτους που καταδεχονται να σου απαντανε ,οπως την Galia,ενω εσυ δεν συνεισφερεις τιποτα αλλο εκτος απο αυτα που διαβασες σε λαθροβια εντυπα που μονο χολη σταζουν.Τι τελοσπαντων εχεις με τους Εβραιους.Τοσο πολυ εχει ξεπλυθει ο εγκεφαλος σου και εγινες
    τρομακτικα ρατσιστης.Αμνοι για θυσια ειναι αιωνες τωρα αυτη η θρησκευτικη φυλη αλλα δεν το γνωριζεις.Αλλου ψαξε τα σαινια που σε αρμεγουν και εδω συμμετεχουν και οι
    "ελληνορθοδοξοι" (οπως τους θελεις)
    σημερινοι ελληναραδες,οι γνησιοι Γερμαναραδες κλπ.κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.