4/8/09

Μαγειρεύουν εντάσεις στη Δυτική Θράκη

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου στη Δυτική Θράκη εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι για να προκαλέσουν εντάσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με τη « Υeni Safak» υπό τον τίτλο «Κατεδάφιση στα σπίτια και το τέμενος των Τούρκων», οι Τούρκοι αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κατεδαφίσει 41 σπίτια, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε “Τούρκους”, καθώς και ένα ιστορικό τέμενος από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Θερμό καλοκαίρι με τουρκικές προκλήσεις με αφορμή πολεοδομικό νόμο

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι ενώ στην Τουρκία συνεχίζονται οι συζητήσεις για το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωστοποίησε στους ιδιοκτήτες ότι θα κατεδαφιστούν 41 σπίτια, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε “Τούρκους”, καθώς και το ιστορικό τέμενος Γενιτζέ Μαχαλλέ στη Δ. Θράκη, από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκάλεσε ένταση στην περιοχή. Επηρεαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Δήμου, τονίζοντας ότι η απόφαση είναι ηθελημένη. Μεταξύ των σπιτιών που θα κατεδαφιστούν, είναι και αυτό του “Τούρκου” πρώην βουλευτή της δυτικής Θράκης Γκαλίπ Γκαλίπ. Ο Γκαλίπ είπε ότι δεν είναι δυνατόν να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι η Ελλάδα προβαίνει σε απαλλοτρίωση σε μια περιοχή “Τούρκων” και κάλεσε τους Έλληνες αρμοδίους να παραιτηθούν από την απόφαση αυτή που έλαβαν.
Ο Οσμάν Ιμπραήμ είπε ότι οι ελληνικές Αρχές θα τους δώσουν αποζημίωση 20.000 ευρώ και τόνισε: «Εμείς με τα χρήματα αυτά όχι μόνο δεν μπορούμε να έχουμε σπίτι, αλλά ούτε και παράπηγμα. Εμείς θα δεχτούμε, εάν μας εξασφαλίσουν σπίτια κάπου κεντρικά, έναντι των σπιτιών αυτών, εφόσον πρόκειται να προστατεύσουμε πράγματι τα δικαιώματά μας».
Οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κατεδαφίσει το ιστορικό τέμενος της συνοικίας Γενιτζέ, που βρίσκεται εκεί από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

12 σχόλια:

  1. Αφήστε τους να συνεχίσουν να ζουν στις τρόγλες τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλουν να τολμήσουν να κάνουν επεισόδια στη Θράκη , αλλά φένεται ότι ξέχασαν τι έγινε στις κρίσεις μεταξύ Ελλάδας και τουρκίας στις περιοχές αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..μπα θελουν και σπιτια οι τουρκογυφτοι στα βαθη της μογγολιας οταν ζουσαν πριν αιωνες και ζουσαν μεσα σε σπιλιες κ πλινθοχτιστα σπιτια δεν ηταν ωραια τωρα καλομαθε ο κ...ς τους ? οθστ ρε βρωμιαρηδες αγαρινοι δρομο απο τα ενδοξα χωματα αυτης της ευλογημενης γης , και γυριστε πισω στα καταραμενα χωματα της τουρκιας σας κ της απο ανατολης

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο το δημοσιευμα μου φαινεται πολυ ξεκαρφωτο ,

    δεν ξερω ολες τις λεπτομερειες αλλα ετσι οπως παρουσιαζεται πιο πολυ για 'εσκεμενη' αστοχη ενεργεια μοιαζει ,

    για ποιο λογο γκρεμιζονται τοσα σπιτια ?

    για ποιο λογο γκρεμιζεται ενα τεμενος ιστορικης περιοδου ?


    ο φιλελευθερος ναι μεν τονιζει τις τουρκικες αντιδρασεις αλλα δεν προβαλει τους λογους που αυτες οι ενεργειες ειναι απαραιτητες ,

    δεν υπαρχουν ?

    ή ειναι στημενη προκληση ?

    >>ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή του πολεοδομικού σχεδίου στη Δυτική Θράκη <<

    η Ελληνικες κυβερνησεις δεν μας εχουν συνηθισει τα τελευταια χρονια στις πολεοδομικες τους ανησυχιες,



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδικά για το ιστορικό τέμενος, νομίζω ότι χρειάζεται κάποια προσοχή γιατί είναι λεπτό ζήτημα. Ομως γενικότερα, η περιοχή της Θράκης είναι ελληνική επικράτεια και δεν θα ζητάμε συγνώμη για τις όποιες πολεοδομικές αλλαγές αποφασίσουμε. Διότι εμείς δεν πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη να ανακατευτούμε στα πολεοδομικά σχέδια του τουρκικού κράτους, κι΄ας έχουμε εκεί μειονότητα που τη ρήμαξαν...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελίνα,

    εγω δεν το ειπα για να ζητησουμε συγνωμη ,
    με παρεξηγησες,
    επειδη δεν εχουμε ολα τα δεδομενα πρεπει να προσεχουμε γιατι καποιοι μπορει να παιζουν και το παιγχνιδι των τεχνιτων προκλησεων και μαλιστα 'ριχνοντας' το αδικο στην Ελλαδα .

    αυτο πρεπει να προσεχουμε

    σαν την γυναικα του καισσαρα ,
    και να ειναι και να φαινεται

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Είδηση αυτή υπάρχει στην Εφημερίδα Φιλελεύθερος και στις εσωτερικές της σελίδες.Συμβαίνει δε για πολλοστή φορά, εντάσεις στην περιοχή να θάβονται και να μαθαίνουμε οτι συμβαίνει η απο τον επαρχιακό τύπο η απο Εφημερίδες της Κύπρου.Αυτο μην σας περνά απαρατηρητο σημαίνει πολλά και δείχνει πολλά.Μόνο αυτό είχα να συμπληρώσω.Τέλος δε να συμπληρώσω ότι ο Φιλελευθερος και η Σημερινή μόνο για υποπτο εθνικό ρόλο δεν μπορούν να κατηγορηθούν.Το θέμα μένει ανοικτό οτιδήποτε νέο υπάρξει θα επανέλθω.Ως επίσης και όποιος διαπιστώσει κάποια νεώτερη εξέλιξη ας το αναφέρει.Ειναι σημανική η συμμετοχή όλων και αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Είδηση αυτή υπάρχει στην Εφημερίδα Φιλελεύθερος και στις εσωτερικές της σελίδες.Συμβαίνει δε για πολλοστή φορά, εντάσεις στην περιοχή να θάβονται και να μαθαίνουμε οτι συμβαίνει η απο τον επαρχιακό τύπο η απο Εφημερίδες της Κύπρου.Αυτο μην σας περνά απαρατηρητο σημαίνει πολλά και δείχνει πολλά.Μόνο αυτό είχα να συμπληρώσω.Τέλος δε να συμπληρώσω ότι ο Φιλελευθερος και η Σημερινή μόνο για υποπτο εθνικό ρόλο δεν μπορούν να κατηγορηθούν.Το θέμα μένει ανοικτό οτιδήποτε νέο υπάρξει θα επανέλθω.Ως επίσης και όποιος διαπιστώσει κάποια νεώτερη εξέλιξη ας το αναφέρει.Ειναι σημανική η συμμετοχή όλων και αναγκαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρημάχτηκε η ελληνική ομογένεια στην Πόλη από το 1955..και τι έκανε ο εθνάρχης καραμανλής;;;; Τήρησε τις συμφωνίες......και παρέμεινα οι 60000 τούρκοι (εμείς τον χαβά μας= μωαμεθανοί έλληνες...)οι οποίοι σήμερα είναι 130000;;; Μπραβο του εθνάρχη.Πως περιγράφει την προδοσία ο Θουκιδίδης;;;;Από την Θεσσαλονίκη ΑΛ.
    ΥΓ Οι τούρκοι της Θράκης σε ποσοστό 2% μπαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις.Σκέφτομαι σοβαρά να κάνω την θυγατέρα μου τουρκάλα για να μπεί στο πανεπιστήμιο.....!!!ΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε παιδια ,αυτες τις μικροεφημεριδες που αναδεικνυουν εθνικα θεματα,δεν μπορει να τις αγορασει κανενας αθηνοκεντρικος μεγαλοεργολαβος και να σταματησουν να μας ανησυχουν ?.Αυτο μας ελειπε τωρα να μας χαλανε τα μπανια του λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόσφατα στην Αυστραλία αν θυμάμαι οι Τούρκοι ζήτησαν δικό τους σχολείο με δικά τους βιβλία η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ότι επέλεξαν την χώρα αυτή για τα δεδομένα που είχε και αν δεν τους άρεσε έτσι όπως ήταν μπορούσαν να φύγουν....Με λίγα λόγια όχι όπως ξέρετε όπως βρήκατε...και κατα την γνώμη μου πολύ καλά έπραξε για να τηρηθούν οι ισσοροπίες των κατοίκων της χώρας....Μόνο στην Ελλάδα οι μετανάστες οι όποιοι μετανάστες οι όποιες μειονότητες πρέπει να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Ελληνες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό από ότι οι Ελληνες.Το αν έγινε γιατί έγινε και πως το συγκεκριμένο γεγονός είναι θέμα τα οποίο σε τελική ανάλυση προφανός κρίθηκε αναγκαίο..Αν πιστεύουμε ότιμε βάση το συγκεκριμένο γεγονός θα πυροδοτηθεί ένταση στην Δ. Θράκη θα πρέπει να είμαστε αφελής και μόνο,το ότι μπορεί να είναι απλά η αρχή αυτό νομίζω πως είναι πιο λογικό.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.