4/8/09

Oι Κινέζοι ξεσκεπάζουν τους συνομώτες του Ουρούμτσι


Η Ράμπια Καντίρ (Rabiye Kadir), πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ουιγούρων, που κατοικεί στις ΗΠΑ, κατηγόρησε την Κίνα ότι διέπραξε γενοκτονία στα γεγονότα του Ουρούμτσι

Μεγάλο πλήγμα δέχτηκε η αξιοπιστία της Ράμπια Καντίρ, που κατηγόρησε την Κίνα ότι διέπραξε γενοκτονία στα γεγονότα του Ουρούμτσι, μετά την επιστολή που έγραψε ο ίδιος ο γυιός της, που κατοικεί στο Ουρούμτσι, με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά την ίδια τη μητέρα του. Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής από τις κινεζικές αρχές και ΜΜΕ, η Ράμπια Καντίρ αμφισβήτησε την εγκυρότητά της, για να ακολουθήσει ζωντανή παρουσία του γυιού της Καχάρ (Kahar) στον κινεζικό τηλεοπτικό σταθμό CCTV.
Ο Καχάρ, μιλώντας στην κάμερα της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης ανέφερε ότι έξι ώρες πριν την έναρξη των επεισοδίων ο θείος του Μεμέτ έλαβε τηλεφώνημα από την μητέρα του Ραμπιά, εμπλέκοντάς την στο ξέσπασμα των πεισοδίων. Ο Καχάρ είπε συγκεκριμένα τα εξής:
"Είναι η μητέρα μου και δεν είναι σωστό να την κατηγορώ εγώ ο γυιός της. Ελπίζω όμως να αποτραβηχτεί και να μην αναμειγνύεται σε αυτά τα γεγονότα. Ίσως ακούσει την συμβουλή των παιδών της".
Ο Καχάρ είπε επίσης ότι προειδοποίησε τη μητέρα του να μην αναμειχθεί στα γεγονότα, η οποία όμως δεν τον άκουσε.
Η Ράμπια Καντίρ, μετά την έκκληση του παιδιού της να πάψει να αναμειγνύεται στα γεγονότα, δήλωσε ότι τα παιδιά της είναι φυλακισμένα στις κινεζικές φυλακές και ότι οι εκκλήσεις που της απευθύνουν γίνονται κάτω από την πίεση των κινεζικών αρχών, με σκοπό να λήξουν την αξιοπιστία της.
Να σημειωθεί ότι και η Τουρκία αναμείχθηκε στην υπόθεση του Ουρούμτσι, προκαλώντας τη δυσφορία και την αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους κιέζους που βρίσκοτναι στην Τουρκία να αποφεύγουν να κινούνται σε δημόσιους χώρους.
Πηγή: ΖΑΜΑΝ

1 σχόλιο:

  1. εχασε η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα ,

    ειναι μακρια η αμερικη?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.