4/8/09

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την νήσο Ρω

«Ουδέτερη» χαρακτήρισε τη νήσο Ρω ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal D, σημειώνοντας σε ρεπορτάζ του ότι η Ελλάδα οικειοποιήθηκε «με νέο τετελεσμένο μία νησίδα, που δεν ανήκει σε κανέναν».

Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία της Τρίτης, στο ρεπορτάζ του το τουρκικό κανάλι μετέδιδε εικόνες από το ελληνικό φυλάκιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια νησίδα στη μύτη της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι βάσει συμφωνίας του 1947, η νησίδα δεν ανήκει σε κανέναν, κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται ο εποικισμός της.

Στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε καμία δήλωση, θεωρώντας ανύπαρκτο το θέμα. Πηγές του υπουργείου που επικαλείται η ίδια εφημερίδα υπενθύμιζαν ότι η νήσος Ρω ανήκει στην Ελλάδα βάσει διεθνών συμβάσεων.

Η νήσος Ρω βρίσκεται σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων βόρεια του Καστελόριζου. Έγινε γνωστή από τη Κυρά της Ρω, τη μοναδική κάτοικό του, που για χρόνια ολόκληρα ύψωνε την ελληνική σημαία.


Η Κυρά της Ρω, η Δέσποινα Αχλαδιώτη όπως λεγόταν, πέθανε το 1982 σε ηλικία 92 ετών.
madata.gr

10 σχόλια:

  1. Να δέχεσαι τα χτυπήματα και να μην μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί είσαι αδύνατος, υπό κάποιες προϋποθέσεις είναι αποδεκτό. Αλλά να δέχεσαι σωρηδόν τις καρπαζιές και να το παίζεις άνετος ότι "το θέμα είναι ανύπαρκτο" τη στιγμή που τα καρούμπαλα σου παραμορφώνουν πλέον το πρόσωπο και πυοραγείς, αυτό μόνο ως αυτοχειρίαση μετά συγγενούς καλπάζουσας ιδιωτείας μπορεί να χαρακτηρισθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη η ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ πρεπει να γινει παραδειγμα προσ μιμηση για ολους μασ αλλα κυριως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΙΔΕΣ Κ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΕΣ που μας κυβερνανε .

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμωρίστε τους Προδότες της Ελλάδας.
    Όλοι γνωρίζετε ποιοί είναι και τον τρόπο τιμωρίας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέφτομαι σοβαρά για διακοπές στη Ρω. Αφού δεν έχουν οι πολιτικοί μας αντρικά όργανα, να δούμε πόσο μάγκες είναι οι Τούρκοι. Ελάτε σας περιμένω Τουρκαλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταργήστε την θητεία και σε 9 μήνες θα δείτε τι χουνέρια θα μας κανουν οι τούρκοι.Τοτε θα θυμηθείτε οτι υπάρχουν έφεδροι,πολίτες 'οπλίτες γιατί αποκλείεται να πολεμήσου οι γιοι της αυτοκράτηρας,του μεϊμαράκη ή του οποιοδήποτε μεγαλόσχημου.Αυτά τα γνωρίζουμε και αν τους ξαναψηφίσετε ,ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και η περίπτωση των Ιμίων, εάν θυμάμαι καλά. Μέσω των καναλιών. Δοκιμασμένη τακτική. Να υποθέσουμε ότι δρομολογείται η διαδικασία?
    Γιατί δεν βγαίνει επίσημα η ελληνική πλευρά να αμφισβητήσει με επιχειρήματα τις τουρκικές αιτιάσεις? ΜΕ τη σιωπή της στέλνει το λάθος μήνυμα ότι έχει τη φωλιά της λερωμένη? Τέλος πάντων έχει γίνει και βαρετό να λέμε τα ίδια πράγματα πάντα, τα οποία μένουν αναπάντητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει αλλά γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα;
    Δεν θα αναφερθώ σε κόμματα γιατί είνα όλοι τους πουλημένοι και άχρηστοι.
    Μη μου πεί κανείς για ισοπέδωση γιατί άν υπήρχε έστω και ένας καλός σε οποιονδήποτε κομματικό μηχανισμό θα έκανε κάτι...Μιλώ για όλους τους υπόλοιπους.
    Τόσο άχρηστους μας καταντησαν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμασταν τυχεροι που η Κυρα της ΡΩ εζησε 92 χρονια ,

    μια γυναικα σε ολους τους ρολους ,
    και υπουργος εξωτερικων,
    και φανταρος σε φυλακιο ,

    με λογια του αερα θα πρεπει να μαθουν στο Υπεξ δεν κραταμε τα νησια ,

    για πειτε μου ενα δρομο στην Αθηνα προς τιμη της , μια πλατεια ,

    ευτυχως η Ελλαδα μπορει και επιβιωνει σε τετοια κορμια και μυαλα ,

    γιατι αμα περιμεναμε απο τους σπουδαγμενους που μας κυβερνουν ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ηρωική γερόντισα ενοχλούσε...την Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν ΄ξαναμάθουμε στην Ελλάδα την έννοια της λέξεως φιλότιμο φιλοπατρία τότε θα υπάρξουν και άλλες σαν την Κυρά της Ρώ.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.