1/4/10

Ισραηλινός «κατάσκοπος» στις πισίνες της Εκάλης




Μια ισραηλινή εταιρεία, με τους έλληνες εκπροσώπους της εδώ στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν χθες τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλο και του επέδωσαν μια προσφορά ώστε να αναλάβουν αυτοί, για λογαριασμό του υπουργείου, να εντοπίσουν παράνομες και αδήλωτες στην Εφορία πισίνες, αυθαίρετα κτίσματα και επαύλεις. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν κοστολόγησαν την αμοιβή τους, αλλά υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι θα στοιχίσει περίπου 50.000 ευρώ για να «χαρτογραφήσουν δορυφορικώς» την Αττική και τα νησιά του Σαρωνικού.

Παρέδωσαν πάντως real picture με απόλυτη ευκρίνεια 480 στρεμμάτων στην Εκάλη, στα οποία εμφανίζονται 61 πισίνες, αιφνιδιάζοντας τον γενικό γραμματέα και τους συνεργάτες του. Και δεν σταμάτησαν εδώ. Με τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν, μπορούν, είπαν, να δώσουν αμέσως τις διευθύνσεις των κατόχων των σπιτιών όπου υπάρχουν πισίνες!


Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έπιασαν αμέσως δουλειά και εκμεταλλευόμενοι την προσφορά (offsets) που τους δώρισε η εταιρεία, ανακάλυψαν ότι: α) οι περισσότερες από τις 61 πισίνες που βρίσκονται στα συγκεκριμένα 480 στρέμματα είναι αδήλωτες και άλλες που ήταν δηλωμένες εμφανίζονταν σε μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ ό,τι είχαν δηλωθεί και β) πολλές βίλες είναι δηλωμένες στην Εφορία (για ευνόητους λόγους) με λιγότερα τετραγωνικά.

«Αν πρόκειται να πληρώσω ένα ποσό, για παράδειγμα 50.000 ευρώ, ώστε να εντοπισθούν φοροφυγάδες με βίλες και πισίνες και από τον εντοπισμό τους να κερδίσω 50 εκατ. ευρώ, τότε γιατί να μη χρησιμοποιήσω κάθε μέσο που μου προσφέρει η τεχνολογία στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής» δήλωσε στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος.
tovima.gr


17 σχόλια:

  1. Πριν χρόνια είχαν εντοπίσει - ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ - την πισίνα της ... Μαρικάρας στη Γλυφάδα ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την παρατήρηση της υπερβολικής κατανάλωσης του νερού στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ του κ. επιτίμου, όταν οι υπόλοιποι Ελληνες - τότε σε περίοδο μεγάλης αναβροχιάς - έβαζαν τούβλα στο καζανάκι τους κι άφηναν τις γλάστρες απότιστες!!!

    Τώρα με το νέο σύστημα, που θα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ οι φορολογούμενοι "μισθωτοί-συνταξιούχοι" στην εν λόγω εταιρεία, θα μπορούν να καταγραφούν και οι ΑΔΗΛΩΤΕΣ πισίνες "εσωτερικού χώρου" και τα spas;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τοσο δύσκολο ειναι δηλαδή να νοικιάσουν εναν δορυφόρο; Ακόμα και με το helios μπορούν να το κάνουν...Σιγά το πράμα,πρέπει να πληρώσουμε ενα σκασμό λεφτά για πράγματα που γίνονται τζάμπα ακόμα και μέσω ΝΑΤΟ; Δηλαδή η ΠΑ στην τελική,μπρίκια κολλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο, έστω και αργά ανακαλύψατε τον τροχό! Να δούμε αν βρείτε και άλλες χρήσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισραηλινοί κατάσκοποι; ισραηλινοί αετονύχηδες μάλλον. Αυτά που λέει το άρθρο μπορεί να τα κάνει ακόμα και ένας 18χρονος με μηδέν κόστος, απλά με μια σύνδεση στο internet και ανοίγοντας το (δωρεάν) πρόγραμμα google earth.

    O Γενικός Γραμματέας που εντυπωσιάστηκε απο "τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας" τα είδε; Προσλήφθηκε και αυτός μέσω διαδικτύου και δεν ξέρει τις δυνατότητες του google earth;

    Εμένα μου φαίνεται με αυτά που λέει ότι μόλις ήρθε απο τα Γκράβαρα και μυρίζει κατσικίλα απο τα γίδια που έβοσκε.

    Χρειάζονται δορυφορικές εικόνες τα σαίνια του υπουργείου για να καταλάβουν ότι στην Εκάλη μένουν πλούσιοι πιθανα φοροδιαφεύγοντες για να κινητοποιήσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό ;

    H εποχή του Μαυρογιαλούρου που πουλούσατε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς τελειώσε ρε ξεφτίλες πολιτικοί , καταλαβετε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΥΓ Επειδή είμαι πατριώτης αναλαμβάνω να κάνω εγώ αυτη την δουλειά με τα μισά λεφτά (25.000 χιλιαρικάκια). Ντροπή ρε ξεφτίλες πολιτικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας έδωσαν και εσας οι ισραηλινοί την real picture Που αναρτήσατε στην αρχή του άρθρου και πόσο σας στοίχισε;
    Είναι βλάκες ,ανίκανοι ή άχρηστοι στο υπουργείο που τους δουλεύουν κάποιοι μάγκες για να φάνε ότι μπορούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 50.000 γιούρα, πολύ λίγα είναι!!!

    Δεν φτουράει μίζα.


    Οι οβραίοι έπρεπε να ξέρουν περισσότερα.
    5.000.000 προσφορά, ώστε να υπάρξει και 1-2 μιριάκια "αντισταθμιστικών οφειλών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ήξερα ότι οι Ισραηλινοί επιδίδονται και στο κυνήγι των πισινών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραια "βιτρινα". Μηπως μαζι με την Αττικη, "χαρτογραφησουν" και διαφορες ευαισθητες περιοχες; Και μετα - ελευθερη αγορα εχουμε - να τα πουλησουν και σε "γειτονες" ενδιαφερομενους; Οχι οτι δεν το κανουν ηδη, αλλα να μην συναινεσουμε και στο βιασμο, και μετα μας πουν οτι τα ηθελε ο κωλος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριοι του Ινφογνωμα σας απαγορευω να με αντιγραφετε!

    Εδωσα πρωτος το παραδειγμα με την φακα, το τυρι και τους "αρουραιους" και σεις βαλθηκατε Μεγαλοβδομαδιατικα να τους βγαλετε για "κουρσα" στο Ιπποδρομιο.
    Θα μεινη ανεργος και o Jerry.

    Κοιταξτε τους πως τρεχαλανε! Τι τους ποτισατε; Βιτριολι;


    Omadeon
    απο την κατεχομενη Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νά και ένας έρωτας που δεν παίζεται αλλά ούτε και κρύβεται.
    Όχι παίζουμε.
    Πολύ αποκαλυπτική η φωτό.

    http://avragioz.blogspot.com/2010/04/blog-post_5399.html

    Πίσω μου σ' έχω Σατανά (αλλά μ' αρεεεέσει) φαίνεται να λέγει η Κερία!!!


    Αμερικ(λ)άνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάλι δίνω όσα-όσα στόν εβραι... εεεε στον Ισραηλινό να ζουμάρει στην πισίνα της Ντόρας. Να την δω με κορδονάκι κι ας πεθάνω ο π.. (μπιπ) μη μας κόψει και η λογοκρισία.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζοντας τα σχόλια δεν πιστεύω στα μάτια μου. Είναι δυνατό όλοι να είναι υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης ;
    Πιστεύεται ότι αυτό γίνεται για την φορολόγηση;
    ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
    Το επόμενο βήμα είναι κάρτες ΑΜΚΑ για έλεγχο των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων θα πουν.
    Όλοι θα έχουμε κάρτα με μικροτσίπ στο πορτοφόλι μας.
    Ο καλός και ο τίμιος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί θα πουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω παντως λεω οτι η ειδηση ειναι "μουφα " πρωταπριλιατικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάντως θα έκανα τη δουλειά με 5.000 ευρώ χρησιμοποιώντας το google earth. Δεν το ξέρουν αυτό στο υπουργείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγω παντως λεω οτι η ειδηση ειναι "μουφα" πρωταπριλιατικη

    Αχ γιατί μας χαλάτε καλά την ... φαντασίωση;;; Αυτά - συνήθως - τα κάνει ΜΟΝΟ ο ψευτο-ΜΟΥΦΑτής της Ξάνθης ... ΗΜΑΡΤΟΝ και ΚΑΛΗ επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ Αναστάση Πεπονή γιατί ο στέφος μας πονεί ... όπως τραγαδάνε και στο Κεράσοβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ προσωπικά είμαι Έλληνας χωρίς πισίνα, χωρίς γιοτ, χωρίς εξοχική κατοικία.
    Αλλά πήραν πληροφορίες για το όνομα της εταιρίας που διενεργήσει της έρευνα για λογαριασμό της Ελληνικής μας κυβέρνησης.
    Όνομα εταιρίας: IOUDAS O ISKARIOTIS
    Ποσόν: Τριάκοντα αργύρια.
    Άντε, Καλό μας Πάσχα και Καλή μας Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.