25/4/10

Κ.Σημίτης: Λανθασμένη η απόφαση εμπλοκής του ΔΝΤ

Τη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι «δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό» καταγράφει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

«Ωστόσο» προσθέτει «από τη στιγμή που αυτό αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός οικονομικής στήριξης κρατών δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του και ορθά η κυβέρνηση, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, προσέφυγε σε αυτόν».

Στο δημοσίευμα το οποίο τιτλοφορείται "Η Ευρώπη θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό" ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει ότι «το ΔΝΤ είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, με το τέχνασμα μιας δήθεν απογραφής, τον διεθνή διασυρμό εξαιτίας αυτής της απογραφής και την κατηφόρα που ακολούθησε».

Ο κ. Σημίτης εκτιμά επίσης ότι ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες θα απαιτηθούν δύο ως τρία χρόνια για να αναπληρωθούν οι υποχωρήσεις των ρυθμών ανάπτυξης που προκάλεσε η κρίση, «στις χώρες του Νότου προβλέπεται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια».ΕΞΠΡΕΣΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ "Η Ευρώπη θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό" Ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί γιατί η κρίση αποδείχθηκε ισχυρότερη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τονίζει ότι θα χρειαστούμε πάνω από πέντε χρόνια για να την ξεπεράσουμε
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΗΜΑ

ΘΕΩΡΩ ότι δεν ήταν σωστό να αποφασιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό» λέει ο κ. Κ. Σημίτης σε συνομιλία με «Το Βήμα» που έγινε στο ιδιαίτερο γραφείο του στην οδό Ακαδημίας. «Ωστόσο» προσθέτει «από τη στιγμή που αυτό αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός οικονομικής στήριξης κρατών δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του
και ορθά η κυβέρνηση,υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, προσέφυγε σε αυτόν». Οσο κλιμακώνεται η πιστωτική κρίση για τη χώρα, πολλοί ρωτούν «γιατί δεν μιλάει ο Σημίτης». Ο ίδιος δεν προσφεύγει ούτε τώρα στη λογική των «ρητορικών πυροτεχνημάτων» για τα δελτία ειδήσεων και επιμένει στις λίγες,επιλεγμένες και καλά προετοιμασμένες παρεμβάσεις που μπορούν να επενεργήσουν εποικοδομητικά στον δημόσιο διάλογο. Η πρώτη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 28 Απριλίου σε εκδήλωση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Βundesbank στο Μόναχο.Δύο ημέρες μετά,την Παρασκευή το πρωί, θα συμμετάσχει σε πάνελ προσωπικοτήτων μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Χορστ Κέλερ, τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ ΣτροςΚαν. Πρόκειται για εκδήλωση του Ινστιτούτου Κβαντ του Μονάχου, εκδήλωση ανάλογη με τα γνωστά στην Αθήνα συνέδρια του «Εconomist».

«Πώς βλέπεις τα πράγματα;». Ο κ. Κ. Σημίτης ξεκινά συνήθως τη συζήτηση με τους συνομιλητές τους με αυτή την ερώτηση. Αλλά σύντομα ο κάθε συνομιλητής αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός «βλέπει περισσότερα για τα πράγματα» απ΄ όσα θα υπολόγιζε κάποιος που δεν γνωρίζει πώς ακριβώς εργάζεται. Ο κ. Σημίτης παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις ελληνικές, τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς εξελίξεις. Βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του στην οδό Ακαδημίας ή στο γραφείο που διαθέτει στη Βουλή και πάντοτε διατηρεί επαφές με προσωπικότητες και πολιτικούς της Ελλάδας και του εξωτερικού με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και συνομιλεί σε σταθερή βάση από τότε.

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο (μετά την επίθεση με γκαζάκια του Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές) γραφείο της οδού Ακαδημίας επικρατεί η γνωστή ηρεμία. Η γνωστή αίσθηση ότι υπάρχει έλεγχος, λογική και ρεαλισμός μέσα στη διαχρονική ελληνική σύγχυση, ότι η αισιοδοξία δεν είναι άτοπη, ότι όλα είναι δυνατά με μέθοδο, πίστη στον στόχο και συστηματική δουλειά. Οπως θυμούνται οι συνεργάτες του, αυτό είναι κύριο χαρακτηριστικό του κλίματος και της ατμόσφαιρας σε όλα τα γραφεία από όπου πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός, από το υπουργείο Οικονομίας (1985-1987) ως το Μέγαρο Μαξίμου (1996-2004). Σε αυτό δεν διαφωνεί φυσικά ο διευθυντής του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Ν.Θέμελης, ο πιο διαχρονικός συνεργάτης του κ. Σημίτη, σταθερά κοντά του από το 1981.

Δεν ήταν αναπόφευκτη
Ο κ. Σημίτης ενδιαφέρεται να συζητήσει τα θέματα που θα αναπτύξει στην ομιλία του στο Μόναχο. Ωστόσο δεν είναι αμέτοχος του δημοσίου διαλόγου που αναπτύσσεται στο εσωτερικό για τα αίτια της κρίσης. Απορρίπτει το επιχείρημα ότι «η χώρα πληρώνει τα λάθη δεκαετιών». Αποδέχεται ασφαλώς ότι το κράτος και το πολιτικό σύστημα λειτουργούν εδώ και δεκαετίες με πελατειακές λογικές, αλλά επισημαίνει ότι «από το 1994 ως το 2004 εφαρμόστηκαν πολιτικές που περιόρισαν αποφασιστικά τα φαινόμενα παθογένειας και οδήγησαν σε σημαντική πρόοδο». Και υπογραμμίζει ότι «το ΔΝΤ είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, με το τέχνασμα μιας δήθεν απογραφής,τον διεθνή διασυρμό εξαιτίας αυτής της απογραφής και την κατηφόρα που ακολούθησε». Δεν αποδέχεται λοιπόν την άποψη που αρχίζει να διαμορφώνεται ότι η Ελλάδα προχωρούσε εδώ και δεκαετίες αργά και σταθερά προς το Ταμείο. «Γιατί δεν πήγε το 1949 η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αμέσως μετά τον Πόλεμο και τον Εμφύλιο;Γιατί δεν πήγε το 1985;Πήγε τώρα εξαιτίας του κατήφορου που ακολούθησε μετά το 2004 και του εκτροχιασμού μετά το 2007». Πάντως ο κ. Σημίτης δεν είναι απαισιόδοξος, παρά τις ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες. «Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως το 1985, όπως το 1996» λέει.

Κριτική στην ΟΝΕ
Στην ομιλία του στο Μόναχο ο κ. Σημίτης θα ασκήσει κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Ευρώπης και της ΟΝΕ λέγοντας ότι η καθυστέρηση της οικονομικής ενοποίησης άφησε την ευρωζώνη αδύναμη μπροστά στην κρίση. Παράλληλα θα προειδοποιήσει ότι «στις αγορές διαφαίνονται ήδη νέες κερδοσκοπικές δυναμικές που θα οδηγήσουν και πάλι σε νέες στρεβλώσεις και κρίσεις». Ο κ. Σημίτης εξηγεί ότι η κρίση αποδείχθηκε ισχυρότερη του κανόνα του Μάαστριχτ περί μη διάσωσης χώρας μέλους και, όπως υπογραμμίζει, «εξελίχθηκε σε αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του κανόνα και σε απώλεια αξιοπιστίας του ευρώ». Εξαιτίας των προβλημάτων αυτών η κρίση των αδυνάτων μεταφέρθηκε στους ισχυρούς. Με βάση τα παραπάνω ο πρώην πρωθυπουργός προβλέπει ότι «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν θα υπάρξει εκείνη η ζήτηση που θα συντείνει σε μια γρήγορη ανάπτυξη». Θεωρεί ότι στις ανεπτυγμένες χώρες θα απαιτηθούν δύο ως τρία χρόνια για να αναπληρωθούν οι υποχωρήσεις των ρυθμών ανάπτυξης που προκάλεσε η κρίση. «Στις χώρες του Νότου προβλέπεται ότι το διάστημα αυτό μπορεί να ξεπεράσει τα πέντε χρόνια» συμπληρώνει.

Δύο προτάσεις για την υπέρβαση
Για την ταχύτερη υπέρβαση της κρίσης έχει δύο συγκεκριμένες προτάσεις: Η πρώτη πρόταση είναι ότι πρέπει να επιδιωχθεί η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Ενωσης. Θεωρεί αναγκαίο τον περιορισμό των εθνικών αυτονομιών στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και υπογραμμίζει ότι «μόνο με οικονομική διακυβέρνηση είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες και ιδίως οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Ενωσης». Κατά τον κ. Σημίτη πρέπει να υπάρξει υπέρβαση των σημερινών μακρόσυρτων διαδικασιών διαβούλευσης και απόφασης, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της προώθησης της οικονομικής διακυβέρνησης, είτε στο πλαίσιο της ΟΝΕ είτε μέσω μιας ενισχυμένης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν. Η δεύτερη πρόταση του κ. Σημίτη είναι η εκπόνηση και η υλοποίηση ενός γιγαντιαίου επενδυτικού προγράμματος για το σύνολο της Ενωσης. «Η Ενωση πρέπει να εξετάσει τη σκοπιμότητα δανεισμού της με την έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων» θα πει ο κ. Σημίτης στο Μόναχο, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αποφασιστικότητα και γενναίες πολιτικές αποφάσεις η Ενωση θα ανακτήσει από τις αγορές τον έλεγχο των εξελίξεων.

ΤΙ ΕΙΠΕ
«Εάν θεωρήσουμε ότι λίγο ως πολύ όλα θα προχωρήσουν κανονικά, όποιοι και αν κυβερνούν... ή αν πιστέψουμε πως υπάρχουν “αυτόματοι πιλότοι”, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε στασιμότητα ή και σε οπισθοδρόμηση».

Δήλωση περί διαδοχής στην ηγεσία του ΠαΣοΚ,7 Ιανουαρίου 2004 «Πραγματική απογραφή δεν έγινε. Εγινε αλλαγή στη μεθοδολογία καταγραφής δαπανών με εμπάθεια και απερισκεψία. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τη χώρα. Η Ελλάδα έχασε στη διεθνή κοινή γνώμη την αξιοπιστία της». Δήλωση για την «απογραφή» της κυβέρνησης Καραμανλή, 16 Νοεμβρίου 2004 « Στην περίπτωση που παρουσιαστούν δυσκολίες δανεισμού του ελληνικού κράτους, θα έχει δοθεί η αφορμή να διατυπωθεί η υπόδειξη ότι η λύση του προβλήματος θα πρέπει να επιζητηθεί μάλλον με προσφυγή στο ΔΝΤ. Θα είναι μια ταπεινωτική για την Ελλάδα εξέλιξη,η πιο καταστροφική κατάληξη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Ομιλία κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, 18 Δεκεμβρίου 2008
ΤΙ ΛΕΕΙ
-«Το ΔΝΤ είναι η αναπόφευκτη κατάληξη της πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών».

-«Η υπέρβαση της κρίσης θα ξεπεράσει τα πέντε χρόνια». - «Η Ενωση οφείλει να προχωρήσει, με όσα κράτη το επιθυμούν,στην οικονομική διακυβέρνηση».

-«Η Ενωση πρέπει να εξετάσει τη σκοπιμότητα δανεισμού της με την έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων».

16 σχόλια:

  1. http://4.bp.blogspot.com/_kttNrkCNLWo/S9Q-9Rbk-TI/AAAAAAAACsk/KvU9seP_mH0/s1600/viasmos,.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου μας περναει για μακακες που πασχουν απο αλτζχαιμερ,βγαινει και μας κανει τον γκουρου.Ποιος;Ο ανθρωπος που με την συνεργασια Γερμανιας - Γκολντμαν Σακς,μαγειρεψε στοιχεια για να μπουμε στην ευρωζωνη.Ποιος τα λεει αυτα;.Ο πολυς Κος Bob Chapman που ξετυλιγει ολο το σεναριο της κρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτόν τον καραγκιόζη πήγαμε και τον βγάλαμε δύο φορές πρωθυπουργό!!

    Τέτοιος λαός, τέτοιους κυβερνήτες θέλει. Κατά τ' άλλα, η πενταετία τον μάρανε, τον αχαρακτήριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρωθυπουργός που αναγνώρισε 'νόμιμα ζωτικά συμφέροντα των Τούρκων στο Αιγαίο', ο πρωθυπουργός που μετέτρεψε τα ελληνικότα Ίμια σε γκρίζα ζώνη, ο πρωθυπυοργός που ταπείνωσε την Ελλάδα παραδίδοντας τον Οτζαλάν στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός που παρέδωσε δημόσιο χρέος 113% επί του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός που από κοινού με την οικογένεια Μητσοτάκη πατρονάρισε τη SIEMENS, διαφθείροντας το πολιτικό μας σύστημα, μας κάνει μαθήματα οικονομίας.
    Βρε άει στο .... από δω, κ.... του κερατά.
    Αιδώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να είναι στην φυλακή για εσχάτη προδοσία στα Ίμια, για το ότι συνειδητά έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπου βεβαίως δεν είχε θέση και μάλιστα χρησιμοποίησε πλασματικά στοιχεία για να το πετύχει, συνεχίζει ακόμη να κυκλοφορεί και να κάνει τον τιμητή των πάτων:

      Ο Κ. Σημίτης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για την κρίση

      Δεν έχει σε όλα άδικο, αλλά είναι απίστευτο το πόσο δειλός είναι στο να αναλάβει έστω και μικρό μερίδιο των ευθυνών του. Πάντα το έκανε αυτό. Έφταιγαν πάντα οι άλλοι και ποτέ αυτός, που στηρίχθηκε στον πιο διεφθαρμένο περίγυρο από συστάσεως τού νεοελληνικού κράτους.

      Διαγραφή
    2. Η επιστροφή του Κ. Σημίτη: αυτά δεν πρέπει να τα λέει ένας πρόεδρος

      Φαίνεται ότι ο άθλιος αυτό σαλίγκαρος δεν ξεχάστηκε εντελώς. Τελευταίως, ακούγεται ολοένα και περισσότερο, σαν να προετοιμάζει ένα θριαμβευτικό comeback.

      Ναι, αυτούς που για αν εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Γερμανών, δεν δίστασε να κάνει τεράστια ζημία στην Ελλάδα:

      Έργα και ημέρες Κώστα Σημίτη: Πως η Goldman Sachs μέσω της titlos plc κέρδισε 400 εκ.ευρώ σε ένα βράδυ!

      Τα παραπάνω έχουν κατατεθεί επωνύμως. Γιατί δεν βρέθηκε εισαγγελέας να καλέσει πρώτα τον αρθρογράφο και στην συνέχεια τον Σημίτη να δώσει εξηγήσεις;

      Μήπως φταίμε εμείς, που, διαβαζοντάς τα, δεν απαιτούμε από τούς εισαγγελείς να κάνουν το καθήκον τους, αφού δεν το κάνουν από μόνοι των;

      Αν τον ξαναδούμε σε καίριο πόστο τής χώρας μας, πρέπει ομαδικά να αυτοκτονήσομε για το χάλι μας.

      Διαγραφή
  5. και να εχουμε ακομη το καρατζαφερη να υποστηριζει την παρουσια του σημιτη σε ενδεχομενη οικουμενικη κυβερνηση

    "πρεπει να αξιοποιησουμε ολα τα μυαλα που διαθετει η Ελλαδα"

    καλα ο καρατζαφερης , εκεινος ο κοραντης δε του λεει τιποτα ;

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχει σημασία τι είπε το Semites αλλά το ότι βγήκε και μίλησε. Έχει και δεύτερη ανάγνωση η εμφάνισή του. Σαν να μας λέει ότι πληθαίνουν μεν οι Έλληνες που πιστεύουν ότι είναι εκ των κυρίως υπευθύνων της σημερινής κατάστασης και ότι έπρεπε να είναι φυλακή αλλά αυτός μας έχει όλους εγγεγραμμένους εις το γνωστό σημείο του σώματος διότι όπως πρσφυώς κάποτε δήλωσε: "Αυτή είναι η Ελλάδα"!! Γειά σου Semites. Αυτοί είμαστε...δυστυχώς...και όλοι εσείς που μας στέλνετε αδιάβαστους πάλι θα τρώτε και θα πίνετε ελεύθεροι εις υγείαν των κορόϊδων...εις τον αιώνα τον άπαντα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε scal, μετά από τόσα και τόσα που έχουν δει τα μάτια σου, με τόσα χρόνια "κρυφός" στην γείτονα (και όχι μόνο), και έχασες την ψυχραιμία σου με ένα αρθράκι για τον... κινέζο;

    χαχαχαχαχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O πρωθυπουργος της εξωφρενικης ληστειας του Χρηματιστηριου,που στα νιατα του για οσους γνωριζουν πολλα,ειχε τα παθη τυπου Λαζοπουλου,ο ααρων αβουρι που ποτε δεν ηταν ουτε αισθανθηκε Ελληνας.Φτου και οξω π.... απ'τη παραγκα.Ας ξυπνησουμε επιτελους στελλνοντας πρακτορες και προδοτες στον αγυριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, εκεί στο ΔΟΛ αντί να κοιτάξουν το 'συγκρότημα' που βαράει διάλυση, ξεθάβουν τα πολιτικά ζόμπι του 'εκσυγχρονισμού' (Σημίτη, Θέμελη, κλπ). Αλλά είπαμε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άστον τον Καρατζαφέρη, τελικά καραγκιόζης της πολιτικής και όχι μόνο αποδείχτηκε. Μου το έλεγαν αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά είανι απλά τυχοδιώκτης.

    Προτείνω πλέον Παπαθεμελή, και κακώς δεν τον ψήφιζα από την αρχή φοβούμενος ότι στο ΛΑΟΣ η ψήφος θα ακουστή στην Βουλή. Αρχ***α πήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν το 2004, ήταν όλα καλά και η ελλάντα ήταν μια χαρά κατά τον κύριο Σημίτη ... Ισχυρή οικονομία, ισχυρή Ελλάδα. Η περίοδος του εν λόγω κυρίου και του κυρίου που ακολούθησε, ήταν η απαρχή της καταστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τίποτα δεν μας σώζει από τις "πολύτιμες" συμβουλές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kallitera na mhn anoigoun to stoma tous sth Boulh twn Ellhnwn.
    Mono emeto prokaloun ston kosmo.
    Ka8ws kai ta MME.
    Einai ta monadika ston kosmo pou to paizoun basilhkwteroi tou Basilews. Auth h katantia den diaskedazete me tipota. Prepei na vgei to metalio analoga me ta xronia thn 8esh kai thn prodosia. Ths allazonias, ths klepsias, ths pseftias, ths prodosias, kai ths kseftilas.ENA MEGALO EYGE STOYS 300 OXI TOY LEWNIDA STOYS KYBERNWNTAS. ENAS DEN YPARXEI ESTW KAI ENAS ANDRAS STH BOYLH TWN ELLHNWN?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους ,
    Αναρωτιέμαι πραγματικά ο κινέζος τα λέει εμείς τι κάνουμε .
    Ο σημερινός έχει υπ. οικονομικών το δεξί χέρι του κινέζου και είχε το θράσος να πει ότι δεν ήξερα για το που πάμε .
    Όταν του προσέφεραν 25δισ πήρε τα 8 γιατί δεν χρειαζόταν άλλα.
    Όταν η Κίνα και η Ιαπωνία μπήκε στην λογική του δανεισμού στην Ελλάδα ξαφνικά ως εκ δια μαγείας εξαφανίστηκαν.
    Εκεί που το ΔΝΤ θα ήταν επικουρικά ως προς την βοήθεια της ΕΕ τώρα ξαφνικά έγινε το ανάποδο.
    Ο κινέζος ήταν μέχρι τώρα στα αζήτητα και ξαφνικά των ξέθαψαν για να δουν πως κινείται ένα κίτρινο ζόμπι στο χώρο και πιθανόν να μασουλήσουν το κουφάρι.
    Ό πάγκαλος δήλωσε ότι το θέμα υφαλοκρηπίδα τώρα θα λυθεί . Το θέμα της Μακεδονίας το ίδιο.
    Ξαφνικά η Θράκη δεν ακούγεται , σκάει και η Μεγάλη Αλβανία.
    Τα πετρέλαια εκεί που ο χοντρός έλεγε δεν υπάρχουν και το έλεγε στην βουλή αυτός ο σάκος από τριγλυκερίδια και χοληστερίνη αυτός που αν αποφασίσουν τα κουμπιά από το σακάκι του να παραπονεθούν θα λιώσουν υπό το βάρος του λίπους που τα περιβάλει αυτός τώρα μιλάει για πετρέλαια.
    Όταν ακόμα και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα έπαιζαν στην χρεωκοπία της Ελλάδος ποιος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κανείς μα κανείς δεν μίλησε.
    Δεν εννοώ λόγια , από αυτό έχουμε και να δανείσουμε όποιος θέλει, μιλάω για ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά της πατρίδος.
    Θα μου πείτε τι λέω ,ποιας πατρίδος ποια προδοσία , ποια χώρα.
    Σωστά, μας κυβερνάνε οι λέσχες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.