15/4/10

Επισήμως και με έγγραφο Μπαρόσο ενημερώθηκε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου για το απευθείας εμπόριο

Επισήμως και με έγγραφο Μπαρόσο
Αποκαλυπτικό: Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το απευθείας εμπόριο στις 4 Δεκεμβρίου 2009.Εκτεθειμένη είναι η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου.

ΕΓΓΡΑΦΟτου Προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόσο, ενημέρωνε την Κυπριακή Δημοκρατία και όλα τα κράτη-μέλη για την πρόθεση των Βρυξελλών να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία έγκρισης του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο. Το έγγραφο που αποκαλύπτει ο «Φ» στάληκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, στις 4 Δεκεμβρίου 2009, μέσω του συστήματος «extranet» του Συμβουλίου. Αποστολέας ο Πρόεδρος της Κομισιόν και αποδέκτες ο τότε Προεδρεύων του Συμβουλίου, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, καθώς και οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες όλων των κρατών-μελών.

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, διά εγγράφου που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, για την πρόθεση των Βρυξελλών να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία έγκρισης του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

Το έγγραφο, το οποίο εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο «Φ» (σ.σ. βλέπε φωτοτυπία), στάλθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, στις 4 Δεκεμβρίου 2009, μέσω του συστήματος «extranet» του Συμβουλίου, ενός κλειστού ηλεκτρονικού κυκλώματος με το οποίο είναι συμβεβλημένα όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται για προτάσεις, επίσημες ανακοινώσεις, κανονισμούς κ.λπ. Αποστολέας του εγγράφου είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και αποδέκτες, μέσω του συστήματος «extranet», ο τότε Προεδρεύων του Συμβουλίου, Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ καθώς και οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες όλων των κρατών-μελών, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «οι (σ.σ. μόνιμες) αντιπροσωπείες θα βρουν συνημμένο το έγγραφο της Κομισιόν…» (delegationswillfind attached Commission documentCΟΜ (2009) 665 final), το οποίο καταρτίστηκε δύο μέρες νωρίτερα, στις 2 Δεκεμβρίου 2009.

Το έγγραφο αυτό που διανεμήθηκε μέσω του εσωτερικού κυκλώματος «extranet», αφήνει εκτεθειμένη τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ισχυριζόταν (σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια) ότι δεν είχε ενημερωθεί. Περισσότερο όμως εκτεθειμένη είναι η ίδια η Κυπριακή Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι οποίοι όχι μόνο έχασαν τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης για αποτροπή της υποβολής του Κανονισμού προς έγκριση στην Ευρωβουλή, αλλά μέχρι χθες, τέσσερις μήνες μετά την επίσημη ενημέρωση της Κομισιόν και του Συμβουλίου προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, αναλώνονταν σε μια προσπάθεια διάψευσης στοιχείων και εγγράφων για προφανείς λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Κύκλοι του Συμβουλίου ανέφεραν στον «Φ» ότι «είναι αστείο να λέγεται ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες δεν είχε ενημερωθεί», παραπέμποντας στο έγγραφο που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται, ότι το έγγραφο αυτό στάλθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία δώδεκα μέρες πριν αποσταλεί σε επτά διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών διά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (16 Δεκεμβρίου). Όπως αποκαλύψαμε χθες, μόνο ένας εκ των επτά αυτών διπλωματών είχε αρμοδιότητα και ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή του συγκεκριμένου εγγράφου. Οι υπόλοιποι έξι έτυχε απλώς να βρίσκονται παλαιότερα στη λίστα παραληπτών, αν και σήμερα δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα ή σχέση με το θέμα που προέκυψε και οι πλείστοι εξ αυτών δεν υπηρετούν στις Βρυξέλλες, αλλά ούτε και στο Κέντρο (ΥΠΕΞ).

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;
Άγνοια για ουσιώδη στοιχεία γύρω από ενημέρωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας από την Κομισιόν και το Συμβούλιο αναδεικνύουν οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια, κάτι που αν μη τι άλλο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Κομισιόν τοποθέτησε στην εσωτερική ιστοσελίδα της ΕΕ το έγγραφο για προώθηση της διαδικασίας έγκρισης του απευθείας εμπορίου και ότι δεν ενημέρωσε την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ωστόσο, το έγγραφο αυτό διανεμήθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος «extranet», του μέσου ενημέρωσης των κρατών-μελών, σε όλες τις μόνιμες αντιπροσωπείες,* (και της Ελληνικής???) περιλαμβανομένης και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας της.
ΤΟΥΠΑΥΛΟΥΞΑΝΘΟΥΛΗ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

*Η υποσημείωση είναι δική μας.

7 σχόλια:

  1. ...Αντίθετα, ο κ. Χριστόφιας προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες – συνειδητά ή ασυνείδητα αδιάφορο - στους αντιπάλους του κυπριακού ελληνισμού:
    - Στους Τούρκους γιατί, πέραν όλων των άλλων, τους επιτρέπει να εκτονώνουν σε μεγάλο βαθμό τη βαθύτατη κρίση του πολιτικού τους συστήματος με την επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο Κυπριακό.
    - Στους Αμερικανούς, διότι τους εμφανίζει ως ειρηνοποιούς στη Μέση Ανατολή.
    - Στους Άγγλους, διότι τους αφήνει περιθώρια να εξακολουθούν να επιδιώκουν αυτό που πάντοτε επεδίωκαν : Τη μεταβολή ολόκληρης της Κύπρου σε ελεγχόμενο από αυτούς προτεκτοράτο.

    Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Χριστόφιας είναι ο ολετήρας σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού Ελληνισμού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο οι Ελληνες θα κυβερνωνται απο τους Εφιαλτες τετοια λαθη θα γινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=thctHwr5z4U
    Makis,
    SAS PARAKALO DESTE AUTO TO VIDEO!!!
    Meta tha katalabete giati o karamanlis ktipithike toso poli kai apo tous mesa kai apo tous exo,eite me sxediasmena skandala eite me propaganda,O giorgakis kai i sixameni prohn ypourgos exoterikon itan tis lesxis... eno o karamanlis den itan pote tou bilderberg.I dora yposkapte ton karamanlι... skopos tous tora einai i pangkosmiopoihsi kai i alliosi ton ethnon na giati skizontai me tous metanastes.
    An krino apo tous politikous mas kai apo tin ithiki katantia mas tote prepei na perimeno ta xeirista gia tin patrida mas...
    Oi ekkloges sto ethnos mas magireuontai apo tous exo me diafores katastaseis afou kseroun oti o ellinas ksexnaei eukola kai elenxetai diskola...
    GAMO TOUS POLITIKOUS OLON TON ETHNON OLIS P(K)LASIS
    MAKKKKHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μπάρακ Σιμόν Μουχαμάντ Αχμέντ Μάξιμος Έρνστ Τζόρτζ Βλαντιμίρ Ομπάμα, μπορεί και Ό'μπαμα και επίσης Ομπάμα μπίν Μπάρακ ή Ο' μπάμα-Μία, ή Μπάρακ Ο' Μπάμιας πιθανός συγγενής με τον μπασκετμπολίστα Ο'νίλ και με τον Οσάμα μπίν λάντεν, είναι ένας έγχρωμος άνθρωπος που προέρχεται από την Ανδρομέδα με εχθρικές προθέσεις. Προσγειώθηκε με την κάψουλα του Σούπερμαν στην Κένυα. όπου κέρδισε τους αγώνες ταχύτητας 100 μέτρων και πήρε βραβείο στον διαγωνισμό χλιμιντζουριάς Αφρικής. Συνεργάστηκε με τους Zoulou στην κατάκτηση της εχθρικής τους φυλής και πολέμησε στον Πόλεμο του Κόλπου όπου σκότωσε 2.000.000 Ιρακινούς και άλλους τόσους Βριλ. Το 2003 οι Ελ τον καταδίκασαν σε ισόβια φυλάκιση αλλά το έσκασε χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα. Το 2008 κέρδισε χρυσό μετάλλιο 800 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες με το όνομα Bungei Wilfred (ελληνιστί:Μπούντζεϊ Γουίλφρεντ). Η Κένυα πήρε 5 χρυσά μετάλλια τα οποία πήραν 4 Ελ και ο Μπάμιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OMPAMAahahaha

    Επίσης πρώτος του ξάδερφος είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεγονός παράξενο καθώς ο ένας είναι έγχρωμος και ο άλλος άγχρωμος αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν δεσμούς. Έχουν και οι δύο τις ίδιες προθέσεις καθώς θέλουν και οι δύο να κατακτήσουν τον κόσμο.


    Ο καιρός γαρ εγγύς. Αμήν.

    Αυτό το υπερ-δίδυμο θα είναι στο πλευρό του Διαβόλου στην μάχη που θα κρίνει τον κόσμο και έτσι οι ελπίδες νίκης είναι μηδαμινές αλλά μην ξεχνάτε...Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!

    Φήμες λένε οτι το μέλλον μας θα είναι τραγικό και οι καψουρόγυφτοι θα κατακτήσουν τον πλανήτη αλλά θα δούμε. Ότι γίνει, έγινε. Οπότε το άρθρο θα επεκταθεί όταν θα έχουμε νέα από τον Ομπάμια...

    Πολιτική
    Σε μια συνέντευξη του ο Ομπάμιας τόνισε οτί θα λύσει τα προβλήματα της χώρας (από την αυτοκρατορία των Βους) και θα προσπαθήσει να μην επηρεαστεί η Αμερική από το κράχ του 2008.
    MAK 5
    AHAHAAHAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω ότι τελικά η Κύπρος θα διχοτομηθεί. Ούτε με Δ.Δ.Ο., ούτε με τίποτε άλλο δεν μπορεί να λειτουργήσει το μόρφωμα αυτό. Ο χρόνος, άλλωστε, υπέρ της λύσης αυτής δουλεύει και όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί βαδίζει το πράγμα. Η ΕΕ, το άλλο μεγάλο κατασκευήν υβριδικό τερατούργημα, πρωτοστατούσης της Βρετανίας, υποθάλπει την λύση αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τὸ δίκαιο τοῦ ἰσχυροῦ ἐπιβάλλεται. Χάσαμε στρατιωτικῶς τὸ 37% τῆς νήσου, νὰ τὰ ἀποτελέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.