26/4/10

Τούρκος υπολοχαγός νεκρός απο έκρηξη νάρκης

Eκρηξη νάρκης της οποίας η πυροδότηση έγινε μέσω τηλεχειρισμού,είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τουρκος υπολοχαγός και άλλοι δύο στρατιώτες να τραυματιστούν.Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διέλευση του στρατιωτικού οχήματος απο μιά γέφυρα κοντά στην πόλη DERELI της επαρχίας Κερασούντος (Giresunν) στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Στο στρατιωτικό όχημα επέβαιναν Τούρκοι στρατιώτες που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις στην περιοχή αυτη.Νεκρός είναι ο υπολοχαγός, Αχμέτ Eryılmaz και οι δύο τραυματίες στρατιώτες είναι οι Osman Kaya και Erdem Ay οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της επαρχίας για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Δυνάμεις του τουρκικού στρατού αναπτύχθηκαν στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ εκφράζοντας την θλίψη του για τον θάνατο του υπολοχαγού και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες στρατιώτες.

Επιθέσεις τέτοιου τύπου είναι συνηθισμένες στις νοτιοανατολικές περιοχές όπου κυριαρχεί το Κουρδικό στοιχείο όμως είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια που έχει καταγραφεί στη βόρεια επαρχία της Μαύρης Θάλασσα, όπου δεν ζούν Κούρδοι.Ως υπεύθυνοι θεωρούνται αντάρτες της άκρας αριστεράς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή
http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkish-soldier-killed-in-mine-blast-report-2010-04-26,abc.es,LeFigaro

2 σχόλια:

  1. Πάντα τέτοια.... και εις ανώτερα !!!
    Λευτεριά στον Πόντο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να έχουν κατά νου οι αναγνώστες μας ότι το περιστατικό που έγινε στην Κερασούντα, όπως και αυτό που έγινε στη Σαμσούντα τις προηγούμενες μέρες, είναι πιθανόν να σχετίζεται με ομάδες που κατά κάποιον τρόπο καθοδηγούνται από το βαθύ κράτος και τους μηχανισμούς της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
    Ο στόχος είναι να προκληθεί χάος και έκρυθμη κατάσταση, για να αποτραπεί η συνταγματική αναθεώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.