17/4/10

«Fakelaki και rousfeti» γονατίζουν την ελληνική οικονομία

Η απάντηση στην ελληνική κρίση για πολλούς Έλληνες κρύβεται στις λέξεις «Fakelaki και rousfeti» αναφέρει την Παρασκευή σε βασικό άρθρο της η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται μελέτη του ινστιτούτου Brookings της Ουάσινγκτον που θα δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται στην εφημερίδα οι δωροδοκίες, οι πελατειακές σχέσεις και οι λοιπές μορφές διαφθοράς στερούν από το ελληνικό κράτος περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο (8% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος).

Στις πρώτες θέσεις στη διαφθορά βρίσκονται η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εάν υπήρχε διαφάνεια στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας, συμπληρώνει η έκθεση, όπως στη Σουηδία και την Ολλανδία, τότε η χώρα την περασμένη δεκαετία θα είχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και όχι υπέρογκο έλλειμμα.
SKAI.GR

7 σχόλια:

  1. Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
    τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά
    μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

    Μάτσο αμάκα καπιτάλε
    σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
    φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία
    φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μισοί τα παίρνουν και οι άλλοι μισοί τα δίνουν...για κλωτσιές είμαστε όλοι.Καλά να πάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kamaki, souvlaki και syrtaki ομως ανεβαζουν την οικονομια:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο αείμνηστος Ξ.Ζολώτας έλεγε ότι από την παραοικονομία ζούσε η χώρα,αλλά, πρόσθετε, "πρέπει να παίρνει κάτι καιτο κράτος", δηλαδή να κρατιέτι η παραοικονομία σε κάποια όρια-τα οποία ξεπεράσαμε. Μόνο οι ακραιφνω΄ς νεοφιλελεύθεροι ή όσοι δεν γνωρίζουν ή όσοι θολώνουν εν γνώσει τους τα νερα υποστηρίζουν ότι η παραοικονομία ευθύενται για τα σημερινά. Ευθύνη για το σήμερα έχουν όσοι υπεύθυνοι έφαγαν τα πακέττα στήριξης χωρίς να κάνουν τα προβλεπόμενα εργα και αυτοί είναι γνωστοί, πρώην υπουργοί κλπ.
    Τε΄λος θυμίζω ότι η κρίση ξέσπασε σε χώρες χωρίς παραοικονμία, χώρες όμως όπου ο νομιμος τραπεζικός τ΄ζογος ήταν καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κριβώς ! Εχει όλα τα δίκια ο Τιπούκειτος και ο Ξενοφών Ζολώτας. Οταν λοιπόν κάποιο ξένο τσουτσέκι προσάπτει στην Ελλάδα την παραοικονομία η απάντηση είναι μία! Οτι είναι τέτοια η ρεμούλα τους στο τζόγο που την έκαναν νόμιμη στις τράπεζες και τώρα καταρρέουν απ' αυτό κανιβαλίζοντας τον πληθυσμό τους, όπως θέλουν να κάνουμε κι εμείς, για να πληρώσουν τα σπασμένα. Αυτόν δε τον ρεμούλ καπιταλισμό τον εξάγουν σε μας και τον επιβάλουν ως ίδιο ανώτερου πολιτισμού(...) παντού με τα γνωστά κατά τόπους αποτελέσματα.
    Για να μην πούμε ότι η παραοικονομία βάλει ευθέως κατά του καζινοκαπιταλισμού καθώς τα εισοδήματα τα μαύρα τους διαφεύγουν και μερίδα του πληθυσμού βρίσκεται σε κάποια μορφή απυρόβλητου... ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Wall Street Journal: η καλή αυτή εφημερίδα συχνά διέβαλλε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας μας. Συχνά, επί χρόνια παρουσίαζε αρθρογραφία που δεν είχε άμεση σχέση με οικονομικά θέματα, έχοντας όμως άμεση σχέση με γεωπολιτικά, μέχρι και τη συγκάλυψη της εγκληματικότητας των αλλοδαπών «θρησκευτικών» σεκτών που δρουν και στην Ελλάδα. Συχνά διέσυρε πρόσωπα που ήταν αγωνιστές, ηθικά άψογοι και αγαπούσαν την πατρίδα τους. Η εφημερίδα αυτή σήμερα κατακρίνει το σκηνικό που αυτή κι οι άλλοι συνεργάτες της έστησαν στην προσπάθειας των γνωστών κέντρων για την αποδόμηση της χώρας. Κάποιοι δημιουργούν τους «Εφιάλτες» και τους «Ιούδες» για να κατηγορήσουν στη συνέχεια τις ενέργειές τους, αποδίδοντάς τες στο σύνολο του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσα χρόνια ακουμε και διαβάζουμε ξένα δημοσιεύματα για την εκτεταμμένη "ελληνική διαφθορά" και τα περί στατιστικών της;
    Πόσα χρόνια καταγγέλλεται γενικώς και αορίστως η "διαφθορά" οι πελατειακές σχέσεις και το "φακελάκι"; Πόσα χρόνια μιλάμε για "μηχανισμούς μαύρων συναλλαγών που δεν χτυπιούνται με τίποτα;"
    Αρα τι λένε όλα αυτά; Οτι ναι μεν το ξέρουν το πρόβλημα αλλά είναι αθεράπευτο. Λόγια, λόγια, λόγια..
    Συμφωνώ απόλυτα με τον ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ ως προς τα αίτια της οικονομικής μας κατάρρευσης και των χαμένων ευκαιριών. Αν είχαμε αξιοποιήσει τους κοινοτικούς πόρους, σίγουρα θα ήμασταν σε καλύτερη θέση. Η τουλάχιστον, θα είχαμε περισσότερα ερείσματα να διεκδικήσουμε ευρωπαική υποστήριξη. Αλλά και να μην ξεχνάμε ότι τα μεγαλύτερα κοινοτικά πακέτα στήριξης, εισέρρευσαν στην Ελλάδα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.