19/4/10

"Πρόεδρος" ο Ερογλου με 50.36%

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στα κατεχόμενα.Δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Χριστόφια.Νικητής των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα, είναι ο Ντερβίς Ερογλου. Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Ντερβίς Ερογλου, εξασφαλίζει 50,36% και ο Μεχμέτ Αλι Ταλάτ 42,84%.


Στην πρώτη του δήλωση ο κ. Ερογλου είπε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Χριστόφια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σε ένα χρονικό διάστημα θα φθάσουν σε λύση."Είμαι, πρόσθεσε, ευτυχής για την εκλογή μου. Στέκομαι και ως γιατρός και ως άνθρωπος δίπλα στους συνανθρώπους μου και για 34 χρόνια είμαι στην πολιτική και η εκλογή μου είναι πάρα πολύ σημαντική και για μένα τον ίδιο", κατέληξε ο νικητής των λεγόμενων "εκλογών" στα κατεχόμενα.

Σε δήλωση του ο κ. Ερογλου είπε ότι προτεραιότητά του είναι να δημιουργήσει τη δική του διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό, να δημιουργήσει «εθνικό συμβούλιο» και «συμβούλιο του λαού», όπως είπε, και να έρθει σε επαφή με την τουρκική ηγεσία.

Οι παράμετροι της λύσης βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ο κ. Ερογλου και ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι όταν αυτοί οι παράμετροι θα εφαρμοστούν να μην εφαρμοστούν εις βάρος των Τουρκοκυπρίων και να μην οδηγήσουν σε μία λύση η οποία δεν θα είναι προς το συμφέρον τους».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι «αν συμφωνία υπάρχει σε κάποια θέματα και όχι σε όλα, τότε δεν υπάρχει συμφωνία» και ανέφερε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει στο τραπέζι μια λύση τότε θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα.

Είπε ότι θα υποστηρίξει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού αφού, όπως πρόσθεσε, δεν θέλει να ξαναζήσουν οι Τουρκοκύπριοι τέτοια γεγονότα που ο ίδιος έχει βιώσει από το 1960 μέχρι σήμερα.

Οπως υποσχέθηκε ο νέος Τ/κ ηγέτης, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ζήσουν οι Τ/κ και οι Ε/κ μαζί και ειρηνικά, προσθέτοντας ότι περιμένει την ίδια συμπεριφορά και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.Ο κ. Ερογλου είπε ότι δεν είναι σωστό να γίνει διαχωρισμός των ανθρώπων «σε ανθρώπους που επιθυμούν τη λύση και σε ανθρώπους που δεν επιθυμούν τη λύση».Αναφέρθηκε και στη λεγόμενη απομόνωση των κατεχομένων και διερωτήθηκε γιατί ισχύει ακόμα αφού, όπως είπε, δεν καταλαμβαίνει γιατί υπάρχει ακόμα η «απομόνωση».Ο Ντερβίς Ερογλου ευχαρίστησε τους «ψηφοφόρους» για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.Στα κατεχόμενα, έχουν αρχίσει οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί, καθώς οι οπαδοί του Ερογλου έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και πανηγυρίζουν την νίκη.

OHE: Ο Ερογλου να εργαστεί εντός των παραμέτρων που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές

Στάση αναμονής μέχρις ότου διασαφηνιστούν επίσημα και απευθείας προς τα Ηνωμένα Εθνη οι προθέσεις του Ντερβίς Ερογλου, τηρούν αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού, ενώ η περίοδος μέχρι τις 15 Ιουνίου - που είναι η ημερομηνία της υιοθέτησης του ψηφίσματος για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ - αναμένεται να είναι πλήρης διαβουλεύσεων και διεργασιών.Διπλωματική πηγή των Ηνωμένων Εθνών που ζητήσαμε να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται, είπε «πως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Ομως, αν υπάρχει πιθανότητα η διαδικασία να επιτύχει, ο Ερογλου θα πρέπει να εργαστεί εντός των παραμέτρων που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές και έχουν υιοθετηθεί από τη διεθνή κοινότητα».Τα μηνύματα αυτά έχουν ήδη σταλεί τις τελευταίες ημέρες και προς τον Ερογλου και την Τουρκία, δια της διπλωματικής οδού, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αναμένονται οι δημόσιες τοποθετήσεις πολλών παραγόντων που επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναμένεται στις 26 Μαϊου στη Νέα Υόρκη και θα παραμείνει αρκετές μέρες για διαβουλεύσεις με το Γενικό Γραμματέα κι άλλους αξιωματούχους του οργανισμού, καθώς και μέλη του Σ.Α.

Ερντογάν: Θα επιδιώξει μια λύση για την Κύπρο έως το τέλος του 2010Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στα κατεχόμενα.Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης στο δίκτυο NTV ότι θα επιδιώξει μια λύση για την Κύπρο έως το τέλος του 2010.
iKypros

3 σχόλια:

  1. Ο εξευτελισμός να σου γίνει βίωμα

    • Με ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ενεργά στις παράνομες εκλογές, με δημόσια στήριξη σε έναν εκ των πολιτικών εκπροσώπων του Αττίλα,
    • Με συγκατάθεση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκη Συμεού,
    • Με διευθέτηση του Διευθυντή Ειδήσεων και Επικαίρων του ΡΙΚ Γιάννη Καρεκλά και
    • Με συμμετοχή των δημοσιογράφων Πανίκου Χατζηπαναγή (παρουσιαστής), Ρόνας Μιχαηλίδου (επιτελείο Ταλάτ), Παναγιώτη Γιωργαλλή (επιτελείο Έρογλου), Νίκου Κέττηρου ("Κέντρο Τύπου"),


    για πρώτη φορά στην ιστορία σου καημένε κυπριακέ λαέ, πληρώνεις -και μάλιστα υπερωρίες- για να δοθεί υπόσταση στις παράνομες εκλογές, που διεξάγονται στα κατεχόμενα μας εδάφη και εμμέσως συνεισφέρεις κι εσύ, στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους.


    Ο εξευτελισμός αγαπητέ πρόσφυγα, αγαπητέ εγκλωβισμένε, σεβαστή μάνα του αγνοουμένου, πρέπει να σου γίνει βίωμα. Αυτό απαιτούν όσοι κράζουν "SOLUTION NOW" και όσοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την ποιότητα της λύσης.


    ΕΥΑΓΟΡΑΣ -για το christofias-watch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφε Χριστόφια.
    Σίγουρα είσαι στεναχωρημένος με το αποτέλεσμα. Μην το πάρεις προσωπικά σαν ήττα δική σου και μας πάθεις τίποτα. Το ξέρουμε ότι υποφέρεις περισσότερο από τον Ταλάτ, όμως του απέδειξες ότι ήσουν πραγματικός φίλος. Για να σε παρηγορήσουμε κερνάμε πικρό Ελληνικό καφέ.

    Ο manos 141 μπορεί να σε "στόλισε"
    πολύ ωραία με τα έργα και ημέρες σου, έχει να σε κεράσει και σαρδέλα γλυκό.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παντως ζηλευω την κα Ερογλου. Τι καλλονη, τι κορμοσατασια ειναι αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.