26/4/10

Τακτικές ψυχολογικού πολέμου Με καρτούν προειδοποιεί η Χαμάς το Ισραήλ για την τύχη του Γκιλάντ Σαλίτ

Ο πατέρας του Γκιλάντ Σαλίτ καθισμένος δίπλα σε μία φωτογραφία του γιου του σε ένα καρέ του βίντεο

Ένα μακάβριο, τρίλεπτο φιλμ κινουμένων σχεδίων δημοσιοποιεί η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς επιχειρώντας να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για την ανταλλαγή του Γκιλάντ Σαλίτ με Παλαιστίνιους κρατούμενος. Στο καρτούν εμφανίζεται θλιμμένος και γερασμένος ο πατέρας του Σαλίτ να περιφέρεται στους δρόμους και να θρηνεί το γιο του...

Η Χαμάς κρατά τον 23χρονο Γκιλάντ Σαλίτ εδώ και τέσσερα χρόνια, από τον Ιούνιο του 2006, και απαιτεί την ανταλλαγή του με εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Στο μικρό αυτό φιλμ εμφανίζεται ο πατέρας του Σαλίτ, Νόαμ, να γερνάει περιφερόμενος στους έρημους δρόμους μιας ισραηλινής πόλης, ενώ ακούγεται η πραγματική φωνή του γιου του, από αποσπάσματα παλαιότερων ηχογραφημένων μηνυμάτων του, να απευθύνει έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερους Παλαιστίνιους κρατουμένους για να απελευθερωθεί και ο ίδιος.

Στο τέλος του φιλμ ο Γκιλάντ Σαλίτ παραδίδεται στους Ισραηλινούς μέσα σε φέρετρο καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία. Όμως, αυτό δεν είναι παρά ένας εφιάλτης: «η ελπίδα υπάρχει ακόμα» ακούγεται να λέει μια φωνή.

Το βίντεο αποτελεί ένα σαφές μήνυμα της Χαμάς προς το Ισραήλ ότι εάν η ανταλλαγή των κρατουμένων δεν πραγματοποιηθεί σύντομα, η τύχη του Γκιλάντ Σαλίτ θα είναι ίδια με αυτήν του Ισραηλινού πιλότου Ρον Αράντ, ο οποίος είχε απαχθεί στο νότιο Λίβανο το 1986 και πέθανε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης περιορίστηκε να δηλώσει στο δίκτυο France 24 ότι δεν τον εκπλήσσει το βίντεο, το οποίο όπως δήλωσε αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει η Χαμάς κατά του λαού του Ισραήλ.

Το βίντεο προβλήθηκε στο δικτυακό τόπο των Ταξιαρχών Αλ-Κασάμ.
Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. Ἂν ἐπρόκειτο γιὰ κάθε ἰσραηλινὸ αἰχμάλωτο, τὸ Ἰσραὴλ νὰ κάνη ὅτι τοῦ λένε, ζήτω ποὺ κάηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EZZEDEEN AL-QASSAM BRIGADES


    In a few years time children across the Middle East will be raised on the heroic stories and exploits of the people of Gaza. And as they are safely tucked up in their beds, they'll probably ask: "So what did happen to Israel? Did it really exist?"

    ALLAH'A VE AHİRET GÜNÜNE İNANAN HER MÜSLÜMAN ÜZERİNE
    VEBAL OLSUN Kİ ...
    KATLEDİLEN HER MASUM CANIN, AKITILAN HER DAMLA KANIN
    HESABI SORULMADIKÇA...
    İSLAM ÜMMETİNE ; İÇTİĞİ SU , ALDIĞI HER NEFES , YEDİĞİ HER LOKMA
    HARAM OLSUN !

    http://www.almoltaqa.ps/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.