7/4/10

Βοσνία/επενδύσεις. Πλούσια μουσουλμανικά κράτη θα επενδύσουν στη Βοσνία.

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη, που η οικονομία της έχει ακόμα τα "σημάδια" του εμφύλιου πολέμου 1992-195, φιλοξενεί από σήμερα για ένα διήμερο στο Σαράγεβο περίπου 600 αντιπρόσωπους πλούσιων μουσουλμανικών κρατών, παραδείγματος χάρη της σαουδαραβικής χερσονήσου, για να επενδυθούν περίπου 11 δισ.ευρώ στην επικράτειά της, σε περίπου 150 αναπτυξιακά έργα (υποδομές, γεωργία, τουρισμός, ενέργεια).

"Ας μετατρέψουμε την χώρα μας σε <γέφυρα> μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης", επισήμανε κάνοντας την έναρξη των εργασιών αυτής της συνόδου ο προεδρεύων της συλλογικής προεδρίας στη Βοσνία κ. Χάρι Σιλάϊτζιτς."Είμαστε σταθερή χώρα κι ανοικτοί στις επενδύσεις, ενώ μάς ενδιαφέρει πολύ να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ", τόνισε.
"Χρειαζόμαστε επενδύσεις στο ενεργειακό πεδίο, στα υδρο-ηλεκτρικά μας έργα, που σήμερα υπολειτουργούν-- μόνον στο 36% των δυνατοτήτων τους", δήλωσε επίσης.
"Μάς ενδιαφέρει πολύ μία οδική αρτηρία, που να <ενώνει> --μέσω της χώρας μας-- τη Βουδαπέστη με την Αδριατική", σημείωσε τέλος.

--Στη σύνοδο μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Ισλαμική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.