6/4/10

Κίνηση Πολιτών:"Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο"

Από την Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», αναλαμβάνεται (έχει γίνει και στο παρελθόν) μια σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό, αφ ενός την εξασφάλιση για τουριστικούς και εμπορικούς λόγους αμοιβαιότητας στις επισκέψεις, και αφετέρου την δυνατότητα ευκολότερης επικοινωνίας των πολιτών στις δύο ακτές του Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία παίρνει τη μορφή επιστολής προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, που θα υπογραφεί από φορείς της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων όλων των νομών του Αιγαίου.

Ήδη το σχέδιο του κειμένου που θα υποβληθεί ως υπόμνημα έχει υπογραφεί από τις τοπικές αρχές και φορείς του νομού Λέσβου, ενώ έχει τεθεί υπόψη και των αντίστοιχων φορέων στους νομούς Χίου και Σάμου.

Προσωπικά, και αξιολογώντας ως χρήσιμη αυτή την πρωτοβουλία, προτείνω να υποστηριχθεί και με την δική μας υπογραφή, ενδυναμώνοντας ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής, όπως αυτή μας απεστάλη από την Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη», και στην περίπτωση που συμφωνείτε, παρακαλώ να μας ενημερώσετε, κι εμείς με τη σειρά μας να πληροφορήσουμε τους έχοντες την όλη πρωτοβουλία.

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Πληροφορούμενοι ότι επίκειται συνάντηση κορυφής που θα αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην οποία θα συζητηθούν και τα λεγόμενα «ήσσονος σημασίας ζητήματα» επανερχόμαστε στο θέμα της Προξενικής Θεώρησης (Βίζα) που απαιτεί η χώρα μας (σε εφαρμογή της συνθήκης του Σένγκεν) από τους Τούρκους πολίτες, που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Το ζήτημα ασφαλώς και σας είναι γνωστό από την περίοδο της θητείας σας στο ΥΠΕΞ, τη δεκαετία του ’90. Ανάλογα υπομνήματα είχαν υποβληθεί τότε (Κυβέρνηση Κ. Σημίτη) αλλά και αργότερα (Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή), αλλά το ζήτημα παραμένει, όπως βέβαια παραμένει και η κραυγαλέα ετεροβαρής (σε βάρος της Ελλάδας) σχέση στη διακίνηση επισκεπτών στο Αιγαίο.

Αναγνωρίζοντας τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, η πρότασή μας, για να είναι ευέλικτη κα υλοποιήσιμη περιορίστηκε σε δύο μόνο ζητήματα:

--Στην καθιέρωση ειδικής βίζας για επισκέπτες που έρχονται στα νησιά χωρίς διανυκτέρευση, η οποία θα χορηγείται από τους κατά τόπους σταθμούς ελέγχου διαβατηρίων, όπως συμβαίνει και με τους τούρκους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.

--Στην αναγνώριση χωρίς θεώρηση βίζας των «πράσινων» διαβατηρίων των τούρκων πολιτών (επιστήμονες, επιχειρηματίες κλπ) όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Επανερχόμαστε λοιπόν στο θέμα και τονίζουμε ότι το ενδιαφέρον μας προέρχεται απ την ανάγκη για αμεσότερη επαφή των πολιτών μεταξύ τους στις δύο ακτές του Αιγαίου, ώστε με την αμοιβαιότητα των επισκέψεων να αμβλυνθεί το ετεροβαρές για την χώρα μας «ισοζύγιο επικοινωνίας».

Έτσι εκτιμούμε ότι θα ωφεληθεί το εμπόριο, ο τουρισμός και ο πολιτισμός στα νησιά και μάλιστα σε περίοδο χαμηλής ζήτησης, αφού οι τούρκοι επισκέπτες, που κι αυτοί απασχολούνται με τον τουρισμό, προτιμούν να μας επισκέπτονται στην αρχές και στα τέλη της περιόδου.

Κε Πρωθυπουργέ,

Έχοντας υπόψη το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που καθημερινά σχεδόν εκδηλώνεται στη μεθόριο του Αιγαίου ως ακραία ανατολική πύλη της Ευρώπης, εύλογα διερωτάται κάθε νοήμων άνθρωπος:

Αν κάποιος τούρκος πολίτης έχει σκοπό να έλθει παράνομος στη χώρα μας, γιατί να επέλεγε να καταστρατηγήσει τις διατάξεις Σένγκεν κατά την διάρκεια μιας τουριστικού χαρακτήρα επίσκεψής του στα νησιά μας, και, να μην έμπαινε σ ένα φουσκωτό να φθάσει εδώ εύκολα κι ανέξοδα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνοντας τάχα Ιρακινός ή Παλαιστίνιος λαθρομετανάστης?

Μήπως λοιπόν τα μέτρα που εφαρμόζει η Ελλάδα με την απέραντη γραφειοκρατία στα προξενεία μας, που δυσκολεύουν κι αποτρέπουν τους γείτονες μας να πραγματοποιούν επισκέψεις στα νησιά μας, είναι υπερβολικά αυστηρά και χωρίς αντικείμενο, έτσι που εξελίσσεται η ζωή?

Μήπως ήλθε ο καιρός με έξυπνο τρόπο και στο πλαίσιο βέβαια των διεθνών μας υποχρεώσεων (συνθήκη Σένγκεν) να βρούμε λύση, όπως π.χ. βρήκαμε για τα κρουαζιερόπλοια.

Άραγε τόσα χρόνια που η Ελβετία δεν ήταν μέλος του «Σένγκεν» πως γινόντουσαν δεκτοί οι Ελβετοί χωρίς βίζα στις όμορες χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία, Γερμανία Ιταλία)?

Ζητούμε απ την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι επιβάλλεται να αποκατασταθεί αμοιβαιότητα στις επισκέψεις ελλήνων και τούρκων πολιτών στο Αιγαίο, αλλιώς η Κοινωνία, το Εμπόριο και ο Τουρισμός στα νησιά μας αδικούνται.

Νομίζουμε ότι ήλθε πια η ώρα για τόλμη και ρεαλισμό σε αυτό το καίριο για μας ζήτημα».

Ο νομάρχης Δωδεκανήσου

Γιάννης Μαχαιρίδης (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Χατζής Χατζηευθυμίου (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο Πρόεδρος ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου

Μιχάλης. Κορδίνας (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Γιώργος Χατζημάρκος (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Βασίλης. Μηναίδης (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου

Κώστας Γεωργιάδης (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων

Παναγιώτης Τοκούζης (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδ/σου

Παναγιώτης Καραγιάννης (ΥΠΟΓΡΑΦΗ)

Πηγή:verena.gr
turkishgreeknews.org

16 σχόλια:

  1. Όλοι αυτοί οι λεβέντες, όταν σηκώνουν καθημερινά το κεφάλι τους προς τον ουρανό, δε βλέπουν τα τουρκικά αερσοσκάφη να υπερύπτανται παρανόμως των νησιών τους ;;;

    Απορώ πραγματικά γιατί κατάγομαι από τα Δωδεκάννησα και χρόνια προσπαθώ να καταλάβω τι ΣΚΑΤΑ μυαλά έχετε εκεί κάτω;;;

    Ρε καταλαβαίνετε πως σας θεωρούν κτήμα τους οι απέναντι και αμφισβητούν την Ελληνικότητα των νήσων; Καταλαβαίνετε ότι θέλουν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης; Καταλαβαίνετε ότι θέλουν συνδιαχείρηση από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά, που σημαίνει ότι αυτομάτως τίθεστε σε ουδετεροποιημένη εθνικά και γεωπολιτικά ζώνη άρα εκτός Ελληνικής επικράτειας; Κατλαβαίνετε ότι αυτοί που χρόνια με συντριπτικές πλειοψηφίες ψηφίζετε είναι πρόθυμοι να τα δεχτούν όλα τα παραπάνω;

    Και εσείς κάθεστε και μιλάτε για συσφίξεις σχέσεων και ευκολότερες επικοινωνίες και πράσινα άλογα, αντί να στείλετε την ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ σας στον Πρωθυπουργό για όλα τα παραπάνω εφιαλτικά που σας περιμένουν;

    Τι σόι σχέση μπορεί να έχετε άραγε εσείς όλοι με εκείνο το περίφανο άγημα εθελοντών που παρέλαυνε κοντά στο Κοινοβούλιο το 1940 λίγες μέρες μετά την έναρξη του Πολέμου (όπως το περιγράφει γνωστός λογοτέχνης, νομίζω ο Σεφεριάδης) θα ήθελα να ήξερα;

    Καμία απολύτως φοβάμαι ! Πολύ φοβάμαι πως όσα θα πάθετε, πραγματικά τα αξίζετε. Χάσατε πλέον το δικαίωμα στην Ελευθερία ! Γιατί αυτή θέλει "Αρετή και Τόλμη" ! Και εσάς σας νοιάζουν μόνο τα φράγκα και τα πεσκέσια του Αγά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άλλο οι Ελβετοί κι οι γείτονες τους κι άλλο οι Έλληνες κι οι γείτονές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλα οι νομάρχες κλπ θέλουν να γίνονται οι εισαγωγές πιο εύκολα και γρήγορα,ακου τουρκοι να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα ή να στείλουν...Βέβαια,με την πλήρη αδιαφορία που βιώνουν οι νησιώτες δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι αυτοί που υπογράφουν τα παραπάνω είναι φορείς και όχι απλοί πολίτες, επομένως θα έπρεπε να ονομάζετε η κίνηση φορέων και όχι των πολιτών. Ντρέπομαι ως κάτοικος της Δωδεκανήσου για όλα αυτά που κάνουν οι εκπρόσωποι της Ρόδου, προσβάλλουν το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων. Εσείς όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα που ασκείτε κριτική αγνοείτε ότι η Τουρκία θα σταματήσει την πορεία της εκεί που θα νιώσει την ξιφολόγχη γιατί είναι θρασύδειλη! Να μή ξεχνάτε ότι η Ρόδος προσφέρει στον κρατικό κορβανά πολλαπλάσια από αυτά που δέχεται με αποτέλεσμα να ερημώνει και οι φιλάργυροι φορείς της να εκτίθενται κατ' αυτόν τον τρόπο. Είναι αλήθεια όμως ότι η βίζα αποτελεί εμπόδιο σε πολλούς Τούρκους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Τώρα όσων αφορά την αρετή και την τόλμη, πολύ φοβάμαι ότι όλη η χώρα και πιο πολύ εσείς εκεί πάνω την ψάχνετε κάπου στα άδυτα της ζούλιας...Και λέω πιο πολύ εσείς γιατί τον κόσμο εδώ κάτω στα Δωδεκάνησα έχει αρχίσει να τον κόβει η λόρδα και η πρέζα που έχει φτάσει να πωλείται προς 5 ευρώ η δόση...Η πλειοψηφία των φορέων πολιτικών δημοσιογράφων και πολιτών εδώ παρακμάζει. Είμαστε μια μικρογραφία σας...Αν χαθούμε εμείς σύντομα θα χαθείτε και σεις, η Ελλάδα χωρίς το Αιγαίο θα σβήσει μαζί και η ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιζε λοιζε;

    Κάποτε υπηρετούσα κάπου στη ροδο και τα νησάκια γύρω γύρω,μια μέρα που λες,μετά την σαββατιάτικη υπηρεσία κι ενω περιμένω το λεωφορείο στη στάση,σκάει μύτη μια κυρία καμιά 45-50 και αρχίζει να με ρωτάει για το αν είμαι φαντάρος(ήμουν δόκιμος) πως περνάω κλπ,σε κάποια φάση μου σκάει ενα γαμάτο,εμείς(η οικογένεια της)είμαστε τουρκοι,της λεω δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα κυρία,μόνο μουσουλμάνοι,α οχι μου λέει,εμεις είμαστε Τούρκοι και ο γιος μου υπηρέτησε στρατό αλλα ειμαστε τουρκοι,της λεω μήπως μπερδέψατε τις χώρες; Εδω ειναι Ελλάδα,η τουρκια ειναι απέναντι,γέλασε,μετά βέβαια έμαθα για το mikes ice cream το καλύτερο παγωτό στην ΡΟδο,made by turks κλπ καλά που εχετε εκει πέρα,φετος έμαθα και για το αντίπαλον δεος του mike,που είναι ένας αλβανος...Καλα πατε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κίνηση Πολιτών? Και ποιοί ακριβώς είναι αυτοί ή αυτές που θεωρούν τον εαυτό τους πολίτες?

    Θα γελάνε και τα μουστάκια του γιού της Μαργαρίτας με την επιστολή τούτη. Υπήκοοι είμαστε ρε τούβλα.

    Και μετά την επίσκεψη του γιού της Μαργαρίτας στο Λευκό Οίκο, ο Obama μας είπε υπηρέτες , δούλους. Ξεχάσατέ τα τα περί φιλότιμου?

    Ξυπνάτε Ελληνίδες και Έλληνες υπήκοοι. Πρέπει κάποτε να ξαναγίνουμε Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες! Πότε ρε παιδιά? Πότε?

    Αφού μας τα φάνε οι Τούρκοι τα νησία μας? Δεν είναι πιο καλά πριν να μας τα φάνε?

    Και θα μας τα φάνε μούχτι. Γιά να κοιμάται ήσυχος ο γιός της Μαργαρίτας.

    Αμ βέβαια! Γαλαζοαίματο τον έβγαλε το τελευταίο τεύχος του Business Week. Ίσως γι' αυτό τον γλυφουν οι υπογράφοντες κοτζαμπάσιδες...

    Πίσω ρε εφιάλτες. Πίσω και σας έφαγα ούλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι,οι δουλειές είναι μονόδρομος. Δλδ πολλοί αλλοδαποί τουρίστες κάνουν μονοήμερες εκδρομές απέναντι και μόνον από την Κω είναι μέχρι και 4000 ημερησίως.Μεγάλος τζίρος.Και για τα πλεούμενα (τα περισσότερα ελληνικά) αλλά και τα μεμέτια μαζεύουν παρά,όχι αστεία.Μας δέχονται με την ταυτότητά μας ή ακόμη και χωρίς,ενώ η αναχώρηση από Ελλάδα μέσα στον ήλιο είναι μαρτυρική.Τελικά δεν καταλαβαίνω τι θέλουν οι φορείς της 12νήσου.Να ζητούσαν αυτό που έχασαν,δλδ το αφορολόγητο θα το καταλάβαινα..... αυτό που ζητάνε ,γιόκ,δεν το καταλαβαίνω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kostakouta
    Έχεις μπερδέψει τις επιχειρήσεις. Το όνομα που αναφέρεις ανήκει σε Ροδίτη Έλληνα Χ.Ο. και όχι Τούρκο ούτε Αλβανό. Δουλεύουν φίλοι μου εκεί και ξέρω τον ιδιοκτήτη. Ίσως το μπέρδεψες με τον αντίπαλο του που όντως ισχύει. Εσύ blogger, καλό θα είναι να προστατεύεις ονόματα ανθρώπων και επιχειρήσεων. Δεν είναι σωστό να εκτίθενται υπολήψεις ατεκμηρίωτα επειδή έτσι άκουσε ή κάπνισε στον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι γεγονός, ότι ορισμένοι στα Δωδεκάνησα έχουν αναγάγει την ελεύθερη πρόσβαση και έλευση Τούρκων τουριστών ως πανάκεια που θα λύσει το πρόβλημα του συρρικνούμενου Ελληνικού τουρισμού. Είναι επίσης αλήθεια ότι αρκετοί απο τους Τούρκους επισκέπτες είναι υψηλού εισοδήματος και τους θεωρούν ως λύση σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

    Είναι όμως πέρα για πέρα αλήθεια,
    ότι το ισοζύγιο διακίνησης ένθεν και εκείθεν τουριστών είναι εις βάρος μας. Η Κως π.χ συντηρεί την Αλικαρνασσό - Μπόντρουμ το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της γείτονος. Τα ημερόπλοια διακινούν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες στις απέναντι ακτές και η τοπική αγορά πνέει τα λοίσθια. Η διακίνηση είναι τριπλάσια απο αυτήν που γίνεται στη διαδρομή Ρόδου - Μαρμαρίς (και τα συγκρίσιμα μεγέθη δεν είναι ίδια). Αυτοί που διαφημίζουν την εκδρομή, λένε ότι πουλάνε ευκολότερα το πακέτο διακοπών δίνοντας στον τουρίστα την δυνατότητα επίσκεψης σε δυο χώρες ταυτόχρονα. Φυσικά κερδίζουν οι πράκτορες, τα ημερόπλοια εξασφαλίζουν σίγουρη δουλειά, οι ξενοδόχοι που απαλλάσονται για μια ημέρα απο τον τουρίστα, αλλά κυρίως οι γείτονες που έχουν εναλλασσόμενους καθημερινά τουρίστες. Το χειρότερο όμως είναι ότι γίνεται προπαγάνδα για φθηνά ψώνια, ώστε να γίνει η εκδρομή ακόμη πιο ελκυστική. Οι ημέρες Τρίτη και Παρασκευή είναι ημέρες κηδείας για τα μαγαζιά της Κω, διότι όλοι οι τουρίστες γνωρίζουν ότι απέναντι έχει παζάρι και στο λιμάνι γίνεται χαμός ποιος να πρωτοφύγει. Απο την όλη ιστορία δεν λείπουν φυσικά και οι Έλληνες παραθεριστές, οι οποίοι το πρώτο που θέλουν είναι να επισκεφθούν τις απέναντι ακτές, είτε για να φάνε, είτε για να ψωνίσουν άχρηστα φθηνοπράγματα. Κοντά στα άλλα γίνεται και το εμπόριο. Φρούτα, αδρανή υλικά κ.λ.π μια και το κοστολόγιο είναι φθηνό. Ο σχολιαστής Λοϊζος σωστά επισημαίνει για "φορείς" που υπογράφουν το κείμενο και όχι πολίτες. Δυστυχώς η μονοκαλιέργεια του τουρισμού ως μοναδικής πηγής εισοδήματος έφερε αυτή τηντραγική κατάσταση στα Δωδεκάνησα, η οποία θα επιδεινώνεται. Οι παχιές αγελάδες τελείωσαν εδώ και καιρό. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να αναζοωγονηθεί ο πρωτογενής τομέας και κάποιες ήπιες βιομηχανίες- βιοτεχνίες σε συνδιασμό με τον τουρισμό. Όσο για τον πρώτο σχολιαστή
    "Πολύ φοβάμαι πως όσα θα πάθετε, πραγματικά τα αξίζετε. Χάσατε πλέον το δικαίωμα στην Ελευθερία !", κάνεις μεγάλο λάθος να θεωρείς τον εαυτό σου περισσότερο πατριώτη απο τους Δωδεκανήσιους. Είμαστε πρώτη γραμμή και όχι στα μετόπισθεν. Αν χρειαστεί θα δώσουμε το παρόν και σε σας τον απαραίτητο χρόνο να ετοιμασθείτε. Τα λάθη μας τα ξέρουμε και τα παραδεχόμαστε, οι αντιστάσεις υπάρχουν, κάποιοι μας φρενάρουν και εδώ, γιατί βλέπουν κοντόφθαλμα το σήμερα και όχι το αύριο, όμως τέτοιοι βρίσκονται παντού, όπως και στη δική σου περιοχή.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα αυτά αποτυπώνουν την πλήρη παρακμή που ισχύει στα νησιά μας.
    Μια παρακμή που την έφεραν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
    Έπρεπε τα νησιά του Αιγαίου να είναι οικονομικοί παράδεισοι, να γίνουν εκεί τα καλύτερα πρότυπα νοσοκομεία με τούς καλύτερους Έλληνες γιατρούς.
    Να έρθουν Ευρωπαϊκά κεφάλαια να επενδύσουν.
    Πανεπιστήμια και στα μικρά νησιά.
    Συγκοινωνία με την κυρίως Ελλάδα επί καθημερινής βάσης με τα μικρά νησιά.
    Έπρεπε και ο τελευταίος βράχος του Αιγαίου να έχει διεθνές αεροδρόμιο.
    Έπρεπε σε όλα τα μικρότερα νησιά να επιδοτούνται όλες οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.
    Να δίναμε με συμβάσεις 20, 30, 40, 50 ετών τις βραχονησίδες του Αιγαίου μας σε μεγάλους επενδυτές.
    Όταν η Κως και η Ρόδος έσφυζαν από τουρισμό, τα απέναντι παράλια ψοφούσαν της πείνας.
    Τι έκανε η Ελλάδα;
    Φρόντισε σιγά, σιγά να τα διαλύσει όλα στα νησιά μας και να κάνει τα απέναντι παράλια να σφύζουν από τουρισμό, από νοσοκομεία, συγκοινωνίες, πανεπιστήμια, ευημερία.
    Όταν εμείς κοιμόμασταν με τα τσαρούχια , οι τούρκοι δούλευαν μεθοδικά και πονηρά σαν σωστοί Ασιάτες που είναι.
    Είναι λαός που θυμίζει αγέλη, έχουν τρομερό πείσμα και πάντα φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα αφού ο αντίπαλος (Ελλάδα) βγάζει μόνος του τα μάτια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν αυτό που ζητάνε οι φορείς των νησιών έχει αντίκρυσμα και φέρει χρήμα τότε λογικό ακούγεται και μακάρι να γίνει. Δεν γνωρίζω τη κατάσταση εκεί, κάποιοι όπως ο Αργικέραυνος που ζει ξέρει περισσότερα. Αλλά αν όντως αυτό βοηθήσει έστω και λίγο, σε τέτοιους καιρούς που ζούμε τότε ναι.
    Η ουσία βέβαια είναι σε αυτό που αναφέρουν οι δύο προηγούμενοι συνομιλητές, ότι για μια ακόμα φορά έχει εξαφανισθεί η υποδομή από ακόμη ένα ευαίσθητο κομμάτι της Ελλάδας.
    Πάντως αν μπορέσουν να τους πάρουν φράγκα καλό θα είναι, τόσα χρόνια εμείς του ταίζουμε, δηλ. αυτοί μλκες είναι που δεν ζητάνε βίζα;
    Μακάρι οι φορείς αλλά και οι κάτοικοι των νησιών να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, την ποιότητα των υπηρεσιών τους και να διεκδηκήσουν υποδομές. Να είναι ζωντανά τα νησιά μας 12 μήνες το χρόνο όχι μόνο καλοκαίρι.

    Uran

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι εκάστοτε κυβερνώντες δείχνουν το είδος του λαού που καλούνται να κυβερνήσουν άρα οι κύριοι αυτοί που γράφουν αυτές τις απαράδεκτες επιστολές είναι απόρροια όλων μας.

    Οι Τούρκοι αν πάνε μπροστά θα πάνε αν καταφέρουν 100% να κάνουν το ΕΓΩ ΈΜΕΙΣ
    Οι Έλληνες έχουν αρπαχτεί στο ΕΓΩ και δεν λένε να μετακινηθούν .
    Ούτε με βίντσι δεν τους τραβάς.
    Όλοι τρέχουν για τα λεφτά γιατί νομίζουν ότι με αυτό το τρόπο θα επιβιώσουν ...Αναρωτιέμαι όμως τι θα τα κάνουν τα λεφτά ή που θα βρουν τα λεφτά όταν χάσουν την πατρίδα;
    Θα μου πείτε θα αγοράσουν μια ή θα νοικιάσουν ...
    Ναι αλλά πάντα ξένοι θα είναι και προδότες.
    Την προδοσία όλοι την αγάπησαν τον προδότη κανείς ....
    Και το καλό είναι ότι ο προδότης έχει πάντα το ίδιο τέλος
    Το κακό είναι ότι πάντα αργεί να έρθει το τέλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ απλά! Στα Δωδεκάνησα ΔΕΝ έγινε ανταλλαγή πληθυσμών με την Τουρκία. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι στην καταγωγή που έχουν και ελληνικά ονόματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χμμμ! Πολλούς Χατζήδες και "Ποντίους" βλέπω στα ονόματα των υπογραφόντων. Μήπως είναι ονόματα-"φερετζέδες" τούρκων στην καταγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον 11:27. Φίλε μην κάνεις σενάρια και βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Πόντιος όντως είναι ο Νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στα Δωδεκάνησα. Η καταγωγή του είναι απο την Αιτωλοακαρνανία -για να γνωρίζεις. Το πρόθεμα Χατζή πριν το επίθετο, είναι στην ίδια συχνότητα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Εδώ το 1922-23 ήρθαν και εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες απο την Αλικαρνασσό και πολλοί έχουν να προηγείται το "χατζή" του επιθέτου. Τα ονόματα όλων είναι πραγματικά και όχι προκαλύματα όπως υπονοείς. Δεν κάνω τον δικηγόρο κανενός, αποκαθιστώ την αλήθεια. Το πρόβλημα όμως διογκώνεται και απο άλλους παράγοντες π.χ λαθρομετανάστες, και εποχιακή απασχόληση. Λέγεται ότι μόνον στην Κω υπάρχουν πάνω απο 4000 Αλβανοί, εκτός των άλλων εθνοτήτων που εργάζονται παντού. Ζητούμενο λοιπόν είναι, ότι παραγόμενος πλούτος φεύγει όλος σχεδόν έξω και δεν ανακυκλώνεται.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 07 Απριλίου 2010 11:13 π.μ.,

    Τούρκοι στην καταγωγή,δεν υπάρχουν πολλοί,ούτε καν μέσ' στην Τουρκία!

    Μουσουλμάνοι ναι,Τούρκοι όχι.

    Φαίνεται από τις φάτσες τους.
    Πρόκειται για ντόπιους της Μικράς Ασίας και των Βαλκανίων που εξισλαμίστηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.Βγάλε και τους Κούρδους.Οι Τούρκοι τουρκικής καταγωγής είναι ελάχιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.