6/4/10

Eλληνοτουρκική φιλία στον τουρισμό

Με μια κίνηση ανάδειξης της ελληνοτουρκικής φιλίας θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν στην περιοχή της Σμύρνης. Αντιπροσωπεία από το νησί της Χίου, με επικεφαλής το νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον δήμαρχο Παντελή Βρουλή, θα βρεθούν στα εγκαίνια της τουριστικής περιόδου 2010 και της εβδομάδας τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Τσεσμέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης τουρισμού του Τσεσμέ, Οσμάν Καμπασακάλ.

Στόχος τέτοιου είδους δραστηριοτήτων είναι, σύμφωνα με τον κ. Καμπασακάλ, να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι, το Αιγαίο είναι "θάλασσα ειρήνης" και μπορούν και οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) να έχουν οφέλη από τον τουρισμό.

"Πιστεύουμε ότι, δεν υπάρχει λόγος για διαφωνίες μεταξύ των χωρών μας και πρέπει να ζούμε σαν φίλοι, όχι σαν εχθροί", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμπασακάλ είπε ότι, το "Φεστιβάλ Θεοδωράκη" είναι απόδειξη των φιλικών αυτών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Χίου και του Τσεσμέ και πρόσθεσε: "θα συνεχίσουμε να σκορπάμε ανέμους ειρήνης στο Τσεσμέ".

Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται για τουρισμό το Τσεσμέ ήταν τα προηγούμενα χρόνια μόλις 6.000-7.000. Ωστόσο, πέρυσι, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 60.000 άτομα.

Συνολικά, 27 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2009 και φέτος οι ειδικοί αναμένουν άνοδο του τουρισμού.

ΤurkishGreekNews

10 σχόλια:

  1. κι η τουρκική εκστρατεία περί "της μαστίχας που έχει πατρίδα τον Τσεσμέ", στο ίδιο φεστιβάλ ειρήνης και φιλίας εντάσσεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αηδία!!! Μια πανέμορφη σημαία δίπλα σε ένα κόκκινο σκατόπανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τον πίνακα να δούμε και τι άλλο θα κατεβάσουν για χατήρι των απέναντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας δουλεύουν κι από πάνω...κι εμείς καθόμαστε και χάσκουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά περισσότερα χρήματα κοστίζει ένα κοντέινερ με εμπορεύματα να πάει από Πειραιά στη Χίο παρά από την Κίνα στον Πειραιά. Περισσότερο κοστίζει ένα πακέτο ελληνικά μακαρόνια στη Χίο, παρά ένα πακέτο ελληνικά μακαρόνια στο Λονδίνο. Φθηνότερα είναι πολλές φορές να πάς από Βενετία Πάτρα (δείτε το χάρτη για τι απόσταση), παρά από Πειραιά Χίο. Να πως η διαφθορά και οι κερδοσκόποι έπνιξαν τα νησία και έδιωξαν από τα νησιά τον κόσμο. Να πως άνοιξαν τις τρύπες για τους Τούρκους. Να πως οι νησιώτες πάνε για ψώνια... στην Τουρκία. Ας αναφέρουμε ότι οι σωστές μαρίνες στα νησιά δεν έγιναν, και ότι λόγο μιζών, ανασφάλειας και διαφθοράς πολλοί Χιώτες εφοπλιστές έχουν τις θαλαμηγούς τους..., στα λιμάνια της Τουρκίας και σε άλλες χώρες. Επίσης είναι γνωστό ότι τα Τουρκικά ναυπηγεία ζουν από Έλληνες εφοπλιστές, διότι στην Ελλάδα δεν μπορούν να φτιάξουν ούτε οδοντογλυφίδες. Ορίστε τα χάλια μας. Ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ευρώπη το γνωρίζει: πουθενά στην Ανατολική Μεσόγειο το ζήτημα της μίζας δεν έιναι τόσο έντονο όσο στην Ελλάδα. Πότε θα πληρώσουν οι απατεώνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο δήμαρχος Παντελής Βρουλής είναι οι ίδιοι οι ..... "λεβέντες" που αποκαθήλωσαν την εικόνα της σφαγής της Χίου του Ντελακρουά από το μουσείο για να μην θιγούν οι τούρκοι και η υποτιθέμενη Ελληνοτουρκική φιλία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ρε παιδιά, την φιλότητα οι Τούρκοι που την έμαθαν? Από τον Κεμάλ?

    Α, ξέχασα... Τους κάνει εντατικά μαθήματα ο γιός της Μαργαρίτας.

    Ναι αλλά αυτός που την έμαθε? Από τον άξονα Bush-Obama?

    Προδότες... ΠΥΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τούρκοι πήρανε χαμπάρι ότι είμαιστε μαλακ...οί και μας δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως μπορείτε μωρέ να σηκώνετε σημαία ειρήνης και φιλίας σε έναν λαό που διεκδικεί την πατρίδας σας !!!!!!!!!!
    Που προκλητικά καθημερινά αμφισβητεί τα πάντα!!!!!!!!
    Πως μπορείτε ;;;;
    Τι δ....ο alzheimer ομαδικό πάθατε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένε ότι ξανα-ανέβασαν τον πίνακα. Κατέβηκε λένε για λόγους συντήρησης. Τηλέφωνα έχει και ο Δήμος και η Νομαρχία για να ρωτήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.