24/4/10

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:«Δεν μειώνεται η στρατιωτική ισχύς της χώρας»

«Δεν μειώνεται η ισχύς της χώρας, ούτε η εξωτερική και η αμυντική πολιτική της από την οικονομική κρίση», διαβεβαίωσε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Εθν. Αμυνας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ για την τουρκική πρόταση περί αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών.

Επιδιώκοντας να αποστείλει «μήνυμα αυτοπεποίθησης», όπως είπε, ο Ευάγγ. Βενιζέλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ότι η εθνική κυριαρχία θα παραμείνει αλώβητη, υποστηρίζοντας πως η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες άσκησης εξωτερικής και αμυντικής πόλιτικής.

«Ο στόχος είναι η σταθερότητα, η καλή γειτονία και η ειρήνη», επανέλαβε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως η οικονομική δυσχέρεια της χώρας δεν θα αποβεί σε βάρος των εξοπλιστικών προγραμμάτων. «Αλίμονό μας εάν το κριτήριο ήταν οικονομικό, πρωτίστως είναι στρατηγικό και αμυντικό», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Στην παρατήρηση του Γ. Καρατζαφέρη για τον προϋπολογισμό των 50 δισ. δολαρίων με τα οποία προτίθεται να χρηματοδοτήσει η Τουρκία το εξοπλιστικό της πρόγραμμα μέχρι το 2023, ο υπουργός απάντησε πως «είμαστε καλόπιστοι, δεν είμαστε αφελείς. Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τον συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή».

«Εχουμε πλήρη γνώση των προγραμμάτων εξοπλισμών της Τουρκίας και του τρόπου που αναπτύσσεται η τουρκική βιομηχανία», ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως στις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα χρειάζεται καθαρή, ευανάγνωστη στρατηγική. «Εχουμε ανάγκη από πράξεις και όχι από πυροτεχνήματα ρητορικά», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ «η διέλευση της σημαίας που γίνεται κάθε μέρα έξω από το Σούνιο δεν προοιωνίζεται διάθεση για ειρήνη», ο υπουργός εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πρακτικές, αεροπορικές και ναυτικές, από την πλευρά της Τουρκίας, που επιβάλλουν εγρήγορση» και υπεραμύνθηκε της ισχυρής εθνικής συναίνεσης και συναντίληψης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας.

Ε.Δ.Β.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Προσωπικά θεωρώ τον Βενιζέλο ως τον μόνο πολιτικό του ΠΑΣΟΚ που έχει κάποια δυνατότητα να χειριστεί τις καταστάσεις τουλάχιστον ανεκτά. Όλοι οι άλλοι είναι για να μας κλαίνε οι ρέγγες.

    Ωστόσο δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω μαζί του για τη σχέση ισχύος και οικονομίας η οποία είναι δεδομένη. Η Ελλάδα ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι απίστευτα αποδυναμωμένη και με ηθικό μάλλον καταρρακωμένο. Φανταστείτε μία έστω και σύντομη σύρραξη όπου στην πορεία θα αντιμετωπιστούν τα μέγιστα προβλήματα χρηματοδότησης των αναγκών της άμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν ενδώσει σε πιέσεις για μυστικές συμφωνίες που αποτελούν προδοσία για τη χώρα...αυτό θα φανεί...εμένα μου αρέσει κ ένα σύνθημα...Ελλάς-Ρωσία-Ορθοδοξία... συμμαχία!φωτιά κ τσεκούρι στους προσκυνημένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχώς καινούρια στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητος, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Σημίτης είχε σκοπό την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην Τουρκία. Τα Ίμια (1996) και η Μαδρίτη (1997) ήταν μόνον η αρχή ενός προμελετημένου εγκλήματος.

    Στο σημερινό τεύχος (Νο. 112) του εβδομαδιαίου περιοδικού "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ", στις σελίδες 10, 11 και 12, δημοσιεύεται άρθρο του Ανδρέα Ν. Αθανασίου, το οποίο αποκαλύπτει τις μυστικές διαπραγματεύσεις Σημίτη με Τουρκία το 2002-2003, για την εξεύρεση "συμβιβαστικής λύσης" στο θέμα της επεκτάσεως των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σημίτης συζητούσε την απεμπόληση του δικαιώματος της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., προκειμένου να έχουμε ... αγαθές σχέσεις με την Τουρκία.

    Ο τότε ΥπΕξ και νυν πρωθυπουργός και ΥπΕξ, Γ. Α. Παπανδρέου είχε λάβει εντολή να φέρει σε πέρας τις εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων διαπραγματεύσεις.

    Τι περιμένετε από τέτοιους "πολιτικούς", αδιάντροπα προδότες, οι οιποίοι είτε εκτελούν εντολές άλλων (βλέπε ΝΑΙ στην πλεκτάνη Ανάν), είτε προτιμούν "μερικά στρέμματα Ελλάδας λιγότερα, αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.