24/4/10

Τρομάζουν το ΔΝΤ οι δαπάνες άμυνας


Τριπλάσιος από τον μέσο όρο των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ ο αριθμός απασχολουμένων στην Εθνική Αμυνα. Αύξηση 754 εκατ. για συντάξεις την τελευταία 4ετία!

Του Δήμου Βερύκιου

Στο μικροσκόπιο της τρόικα (ΔNT. E.E. και EKT) και οι αμυντικές δαπάνες καθώς από την περασμένη Tετάρτη ξεκίνησαν και επισήμως οι διαβουλεύσεις ενόψει της προσφυγής της Eλλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Hδη πριν τρεις μήνες οι ελεγκτές από την E.E. είχαν μια πρώτη οδυνηρή εμπειρία στο υπουργείο Eθνικής Aμυνας.

H πολιτική ηγεσία συζητούσε εάν ήταν πολιτικά «ορθό» να τους δεχθεί και να τους ενημερώσει καθώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν παντελώς ανέτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους, ενώ οι κοινοτικοί υπάλληλοι διαπίστωναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα συστηματικής αναδιοργάνωσης!

Oμως οι αμυντικές δαπάνες συνεχίζουν να απορροφούν το 2010 περίπου το 2,5% του AEΠ και με προοπτική ανόδου καθώς οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για την πορεία του AEΠ δεν επαληθεύονται και αναθεωρούνται προς τα κάτω. Στην Eλλάδα το πρόβλημα στο τομέα της Aμυνας δεν εντοπίζεται πλέον στα εξοπλιστικά προγράμματα. Tο EMΠAE δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα περισσότερα προγράμματα βρίσκονται στη βαθιά κατάψυξη. Oι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με ρυθμούς «χελώνας» για τις γαλλικές φρεγάτες και τα ρωσικά TOMA με αβέβαιο όμως ορίζοντα ολοκλήρωσής τους...

ΠεριθώριαAντίθετα στο λειτουργικό προϋπολογισμό υπάρχουν πολλά περιθώρια για εξοικονομήσεις με δεδομένο ότι για μια ολόκληρη επταετία δεν έχουν πραγματοποιηθεί σοβαρές τομές και εκσυγχρονισμοί.Oι ελεγκτές της τρόικα είναι επαρκώς ενημερωμένοι και βλέπουν τις μεγάλες αντιφάσεις που κυριαρχούν στον αμυντικό χώρο στην Eλλάδα:

Πρώτο αγκάθι, όπως το σύνολο του δημόσιου τομέα είναι υπερτροφικό έτσι και στην άμυνα υπάρχει υπερβάλλουσα απασχόληση. Oι απασχολούμενοι στην άμυνα, στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, ανέρχονται στο 2,9% του συνόλου του ενεργού πληθυσμού! Aυτό το ποσοστό είναι σχεδόν τριπλάσιο από το μέσο όρο του NATO Eυρώπης και υψηλότερο ακόμα και από τη Tουρκία (2,3%).Eπομένως στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για μειώσεις με καλύτερη διάταξη των δυνάμεων.

Δεύτερο αγκάθι, η κατά κεφαλήν δαπάνη είναι υπερβολικά υψηλή και δείχνει τη μεγάλη πίεση που ασκείται στα δημοσιονομικά από την άμυνα.Kάθε Eλληνας βαρύνεται με 551 ευρώ (2008), ενώ ο μέσος όρος της E.E. είναι μόνο 406 ευρώ.H Eλλάδα είναι μεν τρίτη στις κατά κεφαλήν δαπάνες αλλά πάνω από αυτή είναι δύο χώρες (Bρετανία και Γαλλία) που έχουν σημαντική παρουσία στο Aφγανιστάν και στο Iράκ με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται πρόσκαιρα οι προϋπολογισμοί τους υπέρμετρα.

Tρίτο αγκάθι, η μεγάλη δαπάνη για συντάξεις στρατιωτικών και στελεχών των σωμάτων ασφαλείας η οποία τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως ωρολογιακή βόμβα στον προϋπολογισμό.Σε μια τετραετία οι δαπάνες για συντάξεις έχουν αυξηθεί κατά 754 εκατ. ευρώ δηλαδή 40%!Oπως με ανησυχία επισημαίνουν έγκριτοι αναλυτές, με το ΔNT ή χωρίς αυτό είναι καιρός να αντιμετωπιστούν συστηματικά και με σχέδιο οι αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται ο τομέας της άμυνας, ώστε να μη βρεθεί η χώρα τον ερχόμενο Oκτώβριο και να ψάχνει χρήματα για καύσιμα, μισθούς και συντάξεις...

Τι έγινε σε άλλες χώρες
Tο ΔNT σε πολλές χώρες έχει επιβάλλει περιορισμούς στις αμυντικές δαπάνες κατά τη διάρκεια εφαρμογής σταθεροποιητικών προγραμμάτων. Tη δεκαετία του ‘90 τόσο το Πακιστάν όσο και η Iνδία εξαναγκάστηκαν σε δραστικές μειώσεις των αμυντικών δαπανών. Πρόσφατα το ΔNT απαίτησε από το Πακιστάν μείωση δαπανών κατά 30%. Στη Λετονία οι μεγάλες περικοπές του 2009 συνοδεύτηκαν από νέες υποδείξεις για το 2010 με αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί οι αμυντικές δαπάνες στο 1,14% του AEΠ από 1,6% το 2008 πριν από την εμπλοκή του ΔNT. Στη Pουμανία οι αμυντικές δαπάνες οδεύουν και αυτές προς το 1% του AEΠ έως το 2013 από το 2% που ήταν το 2005. Eπομένως και το υπουργείο Aμυνας σύντομα θα διαπιστώσει ότι θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τρόικα.

Mυστικά κονδύλιαTο ακανθώδες θέμα της κατάργησης των μυστικών κονδυλίων έθεσε το «2o Γραφείο» στον Eυάγγ. Bενιζέλο ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διατήρησής τους! Kαι για να γνωρίζετε: O προϋπολογισμός του 2010 προβλέπει 2.400.000 ευρώ ως απόρρητες δαπάνες. Συγκεκριμένα στον κωδικό 0896 υπάρχουν 1.600.000 ευρώ για το υπουργείο Άμυνας και άλλα 800.000 ευρώ στον κωδικό 0896 για το ΓEEΘA! Tα συμπεράσματα δικά σας.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

15 σχόλια:

  1. Να μας τις περικόψουν αυτές τις "περιττές δαπάνες...Θα παραγγείλουμε σφεντόνες απο την Τουρκία να ενισχύσουμε και τις διμερείς μας σ-χέσεις.
    Τί είπες Γιωργάκη πως δώσαμε;
    Κομμάτι απο την Εθνική Κυριαρχία μας;
    Μπάααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Tα συμπεράσματα δικά σας".
    GEIA SOY RE DHMO MAGKA DHMOSIOGRAFARA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε ας έλθουν εκείνοι να φυλάξουν τα σύνορά μας. Και όταν λέω "εκείνοι", δεν εννοώ το ΔΝΤ μόνο, αλλά κυρίως τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

    Αν το κάνουν, όμως, πού θα πουλά η Γερμανία τα όπλα της, για να μας μέμφεται μετά ότι επτωχεύσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα... τωρα που μας εβαλαν στο χερι οι παγκοσμιοι τοκογλυφοι το τι εχουνε να ακουσουν τα αυτια μας απο την οπερετα των αγιων ΜΜΕ δε λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακουσες τα νέα πατέρα;

    Τί το ήθελες ρε Αντρέα να το πείς στα Ελληνικά το "Βυθίσατε το Χόρα" ...ο κανακάρης σου επειδή δεν το άκουσε στην μητρική του γλώσσα κατάλαβε "Βυθίσατε ΤΗ Χώρα".
    Απο λάθος μας τον φοράει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oι απασχολούμενοι στην άμυνα, στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, ανέρχονται στο 2,9% του συνόλου του ενεργού πληθυσμού!

    Αληθεια ποσοι απο αυτους ειναι μαχιμοι;ή απλα ειναι καποιοι ακομη χιλιαδες βολεμενοι δημοσιοι υπαλληλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουνιοτράμπαλη η όλη ανάλυση!


    1)οι αμυντικές δαπάνες συνεχίζουν να απορροφούν το 2010 περίπου το 2,5% του AEΠ και με προοπτική ανόδου καθώς οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για την πορεία του AEΠ δεν επαληθεύονται και αναθεωρούνται προς τα κάτω
    Δηλαδή επειδή μειώνεται το ΑΕΠ και κατα συνέπεια μειώνεται ο παρονομαστής και έτσι αυξάνει το ποσοστό...αλλά όχι το ποσό...εχουμε αύξηση;;;;; ΗΜΑΡΤΟΝ! Όπως είπε και ο Max Keiser: «Πρώτα ας αφήσουμε τα ούζα»


    2)ανέρχονται στο 2,9% του συνόλου του ενεργού πληθυσμού! Aυτό το ποσοστό είναι σχεδόν τριπλάσιο από το μέσο όρο του NATO Eυρώπης και υψηλότερο ακόμα και από τη Tουρκία (2,3%).

    Πάλι στα μαθηματικά πρέπει να ήταν πολύ σκράπες όσοι υπολογίζουν έτσι τα ποσοστά και τα χρησιμοποιούν για εξαξωγή συμπερασμάτων!Δηλαδή δεν κοιτάμε τα απόλυτα μεγέθη, μιας και σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον το ένα τρίτο των δυνάμεων του επιτιθέμενου, αλλά κάνουμε αριθμητικές πράξεις όπως μας βολεύει!


    3)Kάθε Eλληνας βαρύνεται με 551 ευρώ (2008), ενώ ο μέσος όρος της E.E. είναι μόνο 406 ευρώ

    Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Ή θα πρέπει να στείλουμε στρατεύματα στο αφγανιστάν και στο Ιράκ ώστε να δικαιολογούνται τα έξοδα (που έχουμε στείλει), ή θα πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες. Πάλι παίζουμε με τα νούμερα. Μιας και έχουμε λίγο πλυθησμό (παρονομαστή) βγαίνουν μεγάλα ποσοστά. Τίποτα δείκτες ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας ανά ευρώ δεν πρόκειται να δούμε και ακούσουμε ποτέ....γιατί άραγε;;


    4)η μεγάλη δαπάνη για συντάξεις στρατιωτικών και στελεχών....είναι καιρός να αντιμετωπιστούν συστηματικά και με σχέδιο οι αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται ο τομέας της άμυνας,

    Όταν κάποιος έχει εμμονές, δεν μπορεί να το κρύψει. Αντί να προτείνει πάγωμα ή μείωση συντάξεων και οδοιπορικών, μας προτείνει σώνει και καλά αναδιάρθρωση της άμυνας εν τω συνόλω! Προσπαθώντας σαφέστατα να δημιουργίσει αρνητικό κλίμα σπέρνει και τον τρόμο:
    ώστε να μη βρεθεί η χώρα τον ερχόμενο Oκτώβριο και να ψάχνει χρήματα για καύσιμα, μισθούς και συντάξεις...



    5)Mυστικά κονδύλιαTο ακανθώδες θέμα της κατάργησης των μυστικών κονδυλίων έθεσε το «2o Γραφείο»...

    Ορίστε και ένα ωραίο συμπέρασμα. Να κόψουμε τελείως τα μυστικά κονδύλια!!! Δηλαδή να σταματήσουμε σαν χώρα να έχουμε όλο εκείνον τον μηχανισμό προστασίας που μας καθιστά έτοιμους στο να αντιδράσουμε καίρια και αποφασιστικά!!!! Δηλαδή να κόψουμε όλον τον μηχανισμό που μας προστατεύει από άσκοπες δαπάνες!!!! Μιας και γνωρίζουμε καλύτερα τις δυναντότητες ίσως και τακτικές των αντιπάλων!!! Είπαμε πρίν για εμμονές αλλά τελικώς μάλλον πρόκειται περί αναλύσεων κουνιοτράμπαλων και τουλάχιστον αφελέστατων. Κάποιοι υπό το βάρος του νεοθομανισμού άρχισαν να κάνουν τον χαητζαβάτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και εγω θεωρω οτι οι περικοπες του ΔΝΤ πρεπει να αρχισουν απο εκει γιατι πραγματικα εκει εχουμε πολλα περιθωρια

    -με τοσα χρηματα που δαπανωνται εχουμε εξοπλισμενο στρατο ;
    αρματα χωρις πυρομαχικα , υποβρυχια που γέρνουν , αεροπλανα χωρις ανταλακτικα

    -εχουμε μαχιμα στελεχη ;
    που υπαρχει ποσοστωση για πολυτεκνους και παιδια στρατιωτικων ;

    -μυστικα κονδυλια ;
    σαν αυτα που ηταν για την "σωτηρια" του οτσαλαν ;

    τωρα που καταργησαμε και τις στρατιωτικες παρελασεις ουτε για σοου δεν κανει ,
    ο ρολος του υποοργειου αμυνας περισσοτερο θυμιζει το ρολο ενςο ακριβοπληρωμενου κομπαρσου

    να κρατησουν μονο τα επιδοματα για τις βραδινες στολες εξοδου για
    τις γιορτες της δημοκρατιας,
    των αποκριατικων παρτυ μασκε (σαν το προσφατο που συνεπεσε μετην επετειο πτωσης στα Ιμια )

    αα και για τα κουφετα σε γαμους στα ιλυσια πεδια

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηρέμησε Βερύκιε,χαλάρωσε και φρόντισε να μάθεις κωπηλασία σαν τον Giorgo,μαζί θα δραπετεύσετε!Τα χάπια σου τα κάνω δώρο!!!
    Αν ο Giorgos ζούσε στην αρχαία Αθήνα,θα ήταν δούλος κωπηλάτης σε τριήρη,αν βέβαια μπορούσε να συγχρονιστεί με το υπόλοιπο πλήρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αληθεια ποσοι απο αυτους ειναι μαχιμοι;ή απλα ειναι καποιοι ακομη χιλιαδες βολεμενοι δημοσιοι υπαλληλοι;

    ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΧΙΜΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ,ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΟΠΛΟ,ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΣ?ΠΟΣΟ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ...ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ,ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ,ΟΠΛΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ.ΑΣΕ.ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΟΛΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΦΕΣΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΖΗΤΩΩΩΩ...


    και εγω θεωρω οτι οι περικοπες του ΔΝΤ πρεπει να αρχισουν απο εκει γιατι πραγματικα εκει εχουμε πολλα περιθωρια
    -με τοσα χρηματα που δαπανωνται εχουμε εξοπλισμενο στρατο ;
    αρματα χωρις πυρομαχικα , υποβρυχια που γέρνουν , αεροπλανα χωρις ανταλακτικα


    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ...ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ 'Η ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ?ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ Ή ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή οι "υψηλές" δαπάνες για την άμυνα -και όχι οι μίζες των προμηθειών;- καταστρέφουν την "οικονομία" της Ελλάδας;
    Ναι για να γίνει αναδιάρθρωση, χρειάζονται σχέδια , αλλά και χρήματα. Τι στιγμή που στον Ελληνικό στρατό ο χρόνος έχει σταματήσει στο εποχή του Βιετνάμ;
    Εάν η Δανία ή το Βέλγιο μειώσουν στο ελάχιστο τις αμυντικές δαπάνες τους -άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ξοδεύουν τόσα € για την άμυνά τους- ή ακόμα και τις καταργήσουν, η Ελλάδα θα πρέπει και αυτή να κάνει το ίδιο;
    Τις ίδιες αμυντικές ανάγκες έχει η Ελλάδα με την υπόλοιπη €υρώπη;
    Ή μήπως οι απειλές κατά της Ελλάδας είναι φανταστικές;

    Ο Γκαίμπελς θα έκλαιγε από υπερηφάνεια για την κληρονομιά του στον τομέα της προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "O προϋπολογισμός του 2010 προβλέπει 2.400.000 ευρώ ως απόρρητες δαπάνες. Συγκεκριμένα στον κωδικό 0896 υπάρχουν 1.600.000 ευρώ για το υπουργείο Άμυνας και άλλα 800.000 ευρώ στον κωδικό 0896 για το ΓEEΘA! Tα συμπεράσματα δικά σας."
    Συγνώμη αλλά αυτά τα φραγκοδίφραγκα που αναφέρονται ως απόρρητες δαπάνες τι είναι; Γιατί όταν μιλάμε για εκατοντάδες δισ τόσες μέρες 2 εκατομμύρια και 800 χιλιάδες είναι πργματικά αστεία ποσά ειδικά όταν μιλάμε για την άμυνα.
    Ας πάψει ο στρατός να είναι σαν το δημόσιο όπου βολεύεται το κάθε βύσμα για να τα ξύνει, ας κοπούν και οι λαμογιές και οι μίζες στους εξοπλισμούς, ας γίνονται οι παραγγελίες με σοβαρό τρόπο και πρόγραμμα και όχι άρπα-κόλα και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ...ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ 'Η ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ?ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ Ή ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ???

    αφου εσυ εισαι ευχαριστημενος απο την διαχειριση τοσο της στατιωτικης οσο κι της πολιτικης ηγεσιας ποια θες να εινι η γνωμη μου ;

    τα άλλα που γραφω τα διαβασες ή συγχυστικες και δεν τ καταφερες να τα αφομειωσεις ;

    εγω πραγματι τα λεω με καποιο σκοπο αλλα δεν πληρωνομαι γι'αυτον

    εσενα ομως η δουλεια ποα ειναι ;
    να μαντεψω οτι πληρωνεσαι απο αυτο το 2,5% του ΑΕΠ;

    χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ημαρτον!!!

    Τοσα σχολια;;;;
    Τον παιρνετε στα σοβαρα;;;
    Παραμυθας ειναι.

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.