13/4/10

Υποψήφιοι για απέλαση όλοι οι Παλαιστίνιοι

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η ισραηλινή κατοχή.Με τη νέα ισραηλινή πρόκληση κλιμακώνονται οι συνθήκες φυλακής για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη

Ολους τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ βάζει στο στόχαστρο μια νέα διαταγή των κατοχικών δυνάμεων που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και πρακτικώς καθιστά υποψήφιο προς απέλαση ολόκληρο τον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων! Σύμφωνα με τη διαταγή αυτή (η οποία αποτελεί ανανέωση παλαιότερης ανάλογης εντολής του 1969), «ο οποιοσδήποτε εντοπίζεται να έχει εισέλθει στο έδαφος της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (δηλαδή της Δ. Οχθης) χωρίς τα απαραίτητα ισραηλινά έγγραφα ή να παραμένει στο έδαφος αυτό χωρίς τα απαραίτητα ισραηλινά έγγραφα, θα θεωρείται ότι έχει διεισδύσει παράνομα!».

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα συλλαμβάνεται, ότι θα απελαύνεται το αργότερο εντός 72 ωρών, ότι, αν κρίνεται απαραίτητο, θα φυλακίζεται από 3 - 7 χρόνια και ότι θα πληρώνει τα έξοδα απέλασής του. Το σημαντικότερο, όμως, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ», αλλά και σε καταγγελτική επιστολή ισραηλινών και παλαιστινιακών ανθρωπιστικών οργανώσεων, είναι ότι δεν προσδιορίζεται ποια είναι αυτά τα έγγραφα!

Οι κάτοικοι της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ έχουν, στην πλειοψηφία τους, διαφορετικά έγγραφα ταυτότητας. Ορισμένοι έχουν χαρτιά από τη Λωρίδα της Γάζας, άλλοι από πόλεις της Δ. Οχθης, κάποιοι άλλοι έχουν διαβατήρια γειτονικών αραβικών χωρών, διότι εκεί γεννήθηκαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, κάποιοι έχουν διαβατήρια και δυτικών χωρών.

Από το 1967, οπότε το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δ. Οχθη, ο ισραηλινός στρατός είχε αναλάβει να εκδίδει «άδειες» εισόδου ή παραμονής στα συγκεκριμένα εδάφη, οι οποίες είχαν ορισμένη χρονική διάρκεια και δύσκολα δίνονταν ή ανανεώνονταν. Μάλιστα, από το 2000 και μετά, όπως καταγγέλλουν οι παλαιστινιακές αρχές και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, η διαδικασία παροχής τέτοιων αδειών έχει σχεδόν ολοκληρωτικά παγώσει, με αποτέλεσμα από τα 2,5 εκατομμύρια Παλαιστινίων της Δ. Οχθης ελάχιστοι να διαθέτουν σήμερα έστω και αυτήν την άδεια.

Αυτό σημαίνει ότι, με γνώμονα τη νέα στρατιωτική διαταγή, ο κάθε κάτοικος των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δ. Οχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ είναι εν δυνάμει υποψήφιος για απέλαση. Η τελική απόφαση εναπόκειται, ουσιαστικά, στον κάθε τοπικό στρατιωτικό διοικητή των δυνάμεων κατοχής.

Τουλάχιστον 10 ισραηλινές ανθρωπιστικές οργανώσεις (HaMoked, B'tselem, Rabbis for Human Rights κ.ά.), με επιστολή τους, ζήτησαν από τον ισραηλινό υπουργό Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ, να ανακαλέσει άμεσα τη νέα διαταγή. Συμπληρώνουν, δε, ότι θα προσφύγουν στην ισραηλινή δικαιοσύνη, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν για να επιδιώξουν αδρανοποίηση της απόφασης.

Οι οργανώσεις επισημαίνουν ότι οι πρώτες ομάδες πληθυσμού που θα πληγούν από την εφαρμογή της διαταγής είναι οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι που ζουν στη Δ. Οχθη και έχουν χαρτιά από τη Γάζα και όσοι έχουν παντρευτεί Παλαιστίνιους. Τονίζουν, δε, ότι με τον τρόπο αυτό υποσκάπτεται περαιτέρω το όποιο κύρος έχει απομείνει στην Π. Αρχή, η οποία εμφανίζεται αναρμόδια να διαφυλάξει την παραμονή των πολιτών της στο έδαφός τους!

Για διαταγή «τύπου απαρτχάιντ», έκανε λόγο ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερακάτ, υπογραμμίζοντας ότι διευκολύνει τη σύλληψη και την απέλαση «όλων ανεξαιρέτως των Παλαιστινίων από τα κατεχόμενα εδάφη». Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα στρατιωτική εντολή τίθεται σε εφαρμογή μία μέρα μετά τις ετήσιες τελετές μνήμης για το Ολοκαύτωμα...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

17 σχόλια:

  1. 1) "Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα στρατιωτική εντολή τίθεται σε αφαρμογή μία μέρα μετά τις ετήσιες τελετές μνήμης για το Ολοκαύτωμα..."
    Γιατί «αξίζει να σημειωθεί»;;; Είναι και αυτό όπως το «αξίζει να το δεις» με την Τατιάνα Στεφανίδου;
    Εκτός αν κάποιοι με θεωρούν τόσο ηλίθια ώστε να καθοδηγήσουν τη σκέψη μου κάπως έτσι: «Αυτοί οι κακοί Ισραηλινοί, τόσα έπαθαν και μυαλό δεν έβαλαν, και φέρονται σα ναζί στους Παλιγουντιανούς, και στην τελική κάτι ήξερε και ο Χίτλερ, καλά τους έκανε»
    Εγώ, όμως, αντί να σκεφτώ αυτό, σκέφτομαι ότι μπούχτισα με τόσα χρόνια κλάψα και ψέμα. Όλο κάτι τους φταίει, όλο κάτι κάνει το Ισραήλ και τους ενοχλεί… Ήμαρτον πια! Μα κανένα όριο αυτο-σεβασμού και αξιοπρέπειας;
    http://electronicintifada.net/v2/article10718.shtml


    2) Και προς τί το τραγικό και σπαραξικάρδιο ύφος; Αφού και το ίδιο δημοσίευμα παραδέχεται αυτό που λέει και ο ισραηλινός στρατός: Πρόκειται για μια προϋπάρχουσα εντολή από το 1969 (!!!) χωρίς καμιά αλλαγή ως προς την ουσία και το περιεχόμενο, του ποιος δηλαδή θεωρείται παράνομος. Το μόνο καινούργιο είναι ότι έγινε μια διόρθωση προκειμένου να εξασφαλιστεί ο δικαστικός έλεγχος στη διαδικασία.

    3) Βαρέθηκα επίσης, με την άλλη κλάψα περί "κατεχομένων εδαφών" και "δυνάμεων κατοχής".
    Η Ιορδανία επιτέθηκε στο Ισραήλ και το Ισραήλ αμυνόμενο, κέρδισε τα εδάφη αυτά. Κάποιοι ακόμα και στο 2010, εμμένουν στη σοβιετική άποψη του 1967 που ήθελε να εμφανίσει διεθνώς το Ισραήλ ως επιτιθέμενο, αλλά πως να το κάνουμε;;; η μούφα δεν πέρασε ούτε στα Ηνωμένα Έθνη (που δεν φημίζονται για φιλο-ισραηλινή στάση)

    4) Εξάλλου, είναι γελοίο το να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι η ανατ. Ιερουσαλήμ με την Ιουδαία και Σαμάρεια.
    Ακόμα και στο
    Security Council Resolution 242 που πέρασε τον Νοέμβριο του 1967, δεν αναφέρεται η Ιερουσαλήμ. Το ίδιο ισχύει και για το Όσλο (1993) που διαχωρίζει την ανατ. Ιερουσαλήμ από την "δυτική όχθη".

    5) Ευτυχώς που στην Ελλάδα κάποιοι έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα και ασχολούνται με το Ισραήλ.
    Δεν βλέπω όμως αντίστοιχη ευαισθησία για τις "δυνάμεις κατοχής" και τα "κατεχόμενα εδάφη" των Θιβετιανών και των Ουιγούρων. Γιατί τέτοια επιλεκτική ευαισθησία, συντρόφια; ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημαρτον! Ελεος!
    Δεν ξερω οταν διαβαζω σχολια "μερικων" μουρχεται αυτοματα στο μυαλο η εικονα εκεινη, της φατσας της ανεραστης* ....Παναγιωτας Ρουπα.

    *Βλεπετε υπαρχουν λογοι για το να ειναι καποιος/α αρτηριοσκληρωτικος.



    Νοσφερατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάλι δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά.
    Εγώ διαβάζω το μυθιστόρημα "Όταν οι Σάϋλοκς συνάντησαν τους Φάγκιν" (στο Ισραήλ βέβαια) του Γκιλάντ Άτζμον.

    http://www.gilad.co.uk/writings/the-shylocks-meet-the-fagins-by-gilad-atzmon.html

    Κάποιος ας το μεταφράσει ρε παιδιά.


    Π1+1=Π2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το Ισραήλ φταίει για τη συμφορά των Παλαιστινίων. οι σιωνιστές μας έχουνε καταπρήξει με το ολοκαύτωμα,ενώ η Π.διαθήκη και το Ταλμόδ τους ωθούν στην εξόντωση αλλοεθνών. αποκαλούνται θύματα του Χίτλερ αλλά ταυτόχρονα φέρονται σαν γενοκτόνοι των Παλαιστινίων!
    όλη η Παλαιστίνη είναι κατεχόμενη απ'τα θύματα του Ναζισμού. δεν έχουνε κανένα δικαίωμα στην ιστορική Παλαιστίνη,μήτε ιστορικό,μήτε ηθικό και μήτε νομικό.οι σιωνιστές είναι γενοκτόνοι εισβολείς ξένης πατρίδας.
    το 1967 το Ισραήλ ήτανε που ξεκίνησε τον πόλεμο με τις γειτονικές χώρες και κατόπιν αυτού κατέκτησε παρανόμως ξένων αραβικών εδαφών.πήρε όλη την Παλαιστίνη ,τα υψώματα του Γκολάν στηΣυρία και τη Σινά της Αιγύπτου.αυτό είναι de facto και αναμφισβήτιτο γεγονός.
    "το ψέμα των εβραίων δεν ζει για να γεράσει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7:28 μμ
    Όπως το 'πες: "ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ"!

    1) στερεοτυπικός και φανταστικός ήταν ο χαρακτήρας του Σάιλοκ, αφού ο Shakespeare δεν είχε συναντήσει Εβραίο στη ζωή του, διότι είχαν διωχθεί με διάταγμα του Εδουάρδου Α΄ από το 1290 ως το 1656.

    2) στερεοτυπικός και φανταστικός ήταν ο χαρακτήρας του Fagin στον Όλιβερ Τουίστ σε μια εποχή προκατάληψης κατά των Εβραίων. Να θυμίσω ότι το Οur Mutual Friend (το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημά του) είναι μια "απολογία" του Ντίκενς για τον Fagin. Φυσικά γράφτηκε αφού ο ίδιος γνώρισε μια Εβραία, την Eliza Davis.

    3) Το ίδιο στερεοτυπικές, πλαστές και κατασκευασμένες είναι οι κατηγορίες περί "εμπορίας οργάνων".

    Το να συνεχίζει και να προεκτείνει κάποιος στο ιστορικό παρόν
    μια παλιά ιστορία που έχει οδηγήσει σε μαζικές δολοφονίες, ακόμα και την ύστατη Γενοκτονία, το Ολοκαύτωμα, διανθίζοντάς την με μεμονωμένες δήθεν "ειδήσεις" και δήθεν "γεγονότα"
    προκειμένου να δαιμονοποιήσει και να απ-ανθρωποποιήσει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ είναι αχαρακτήριστο και προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας.

    Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δικαίωμα να είναι τόσο βλάκες και ανόητοι και αγράμματοι και βάρβαροι και απολίτιστοι,
    όσο οι ίδιοι επιθυμούν...
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τί δουλειά έχουν ο Shaylock και ο Fagin σε μια ανάρτηση για το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ.

    Νομίζω ότι με τέτοιου είδους σχόλια αποδεικνύεται ότι κάποιοι συκοφαντούν και δαιμονοποιούν το κράτος του Ισραήλ επειδή απλά μισούν τους Εβραίους. Όλους τους Εβραίους! Οπότε μιλάμε για αντι-ισραηλινό μένος ως μια σύγχρονη και κεκαλυμμένη μορφή αντι-σημιτισμού.

    Galia

    Υ.Γ. Είπαμε να είστε άξεστοι
    αλλά από πού ως πού είναι "ανέραστη" η Πόλα Ρούπα; επειδή όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστάθηκε στον σύζυγό της; ή είναι τόσο ανέραστη που είναι έγκυος;
    Αλλά τί λέω; Η κυρία είναι στα σαράντα. Που σημαίνει ότι εδώ και τριάντα χρόνια έχει περάσει τα 10. Την ηλικία που σας προκαλεί σεξουαλικό ενδιαφέρον, δηλαδή... Οπότε τη θεωρείτε "ανέραστη" και "ασχημόφατσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Νομίζω ότι με τέτοιου είδους σχόλια αποδεικνύεται ότι κάποιοι συκοφαντούν και δαιμονοποιούν το κράτος του Ισραήλ επειδή απλά μισούν τους Εβραίους. Όλους τους Εβραίους! Οπότε μιλάμε για αντι-ισραηλινό μένος ως μια σύγχρονη και κεκαλυμμένη μορφή αντι-σημιτισμού.<

    Αυτό είναι το ζουμί. Το είχα γράψει και παλαιότερα: Στο ιστολόγιο τούτο επιτρέπονται (μάλλον ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, για να μην πω ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ) ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Εβραίων εν γένει.

    Διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί δεν επαναφέρονται στην τάξη αυτοί που ξεφεύγουν από το θέμα. Μπορούν οι διαχειριστές του ιστολογίου να δώσουν κάποια εξήγηση;

    Ο κ. Καλεντερίδης τι έχει να πει γι αυτά τα χάλια; Στο κάτω-κάτω της γραφής, δικό του είναι το ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:49.. (μάλλον ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, για να μην πω ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ) ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Εβραίων εν γένει.

    Σέ λάθος Ιστολόγιο ανέρτησες το σχόλιο σου.Καταγράεται η πραγματικότητα απο ένα σύνολο πηγών που μας επιτρέπει να είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί.

    Με την ίδια λογική και εσύ έχεις ξεφύγει απο το θέμα.

    Αν βλέπεις "χάλια" το Ιστολόγιο σε συμβουλεύω φιλικά να επισκεφτείς σύντομα οφθαλμίατρο και οπτικό.Αλλαξε γυαλιά, ίσως η πάθηση σου να έχει επιδεινωθεί και χρώμα φακών επίσης.Απο Μαύρο κάνε το Μπλέ είναι το χρώμα της Ελλάδας μας γιατί αυτή αγαπάμε και σε αυτή είμαστε ταγμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε σωστό ιστολόγιο και με σωστά ελληνικά ανάρτησα το σχόλιό μου, Καυκάσιε και τις εξυπνάδες σου να τις πεις αλλού.

    Τα ΑΡΘΡΑ καταγράφουν γεγονότα. Εγώ μίλησα για τα ΣΧΟΛΙΑ, τα οποία, με αφορμή τα άρθρα και εντελώς άσχετα μ' αυτά, ξερνούν αντισημιτικό δηλητήριο.

    Άσε, λοιπόν, το "πνεύμα" με τους οφθαλμιάτρους για συνομηλίκους σου και κατέβασε ένα "κλικ" το υφάκι σου. Δεν απευθύνεσαι σε κάφρους, όπως ενδεχομένως νομίζεις.

    Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, άσε να απαντήσει ο κ. Καλεντερίδης καλύτερα και ασχολήσου με τα τρολ (νοσφεράτος => Π1+1=Π2).

    Κατά τα λοιπά, η Galia με καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και το δικό σου σχόλιο είναι άσχετο.

    Οσο για το με τι θα ασχοληθώ δεν θα σε ρωτήσω και αν το κάνω θα σαι ο τελευταίος.

    Μου είναι αδιάφορο ποιός σχολιαστής σε καλύπει και ποιόν θεωρείς τρόλ για μένα όλοι είναι το ίδιο όπως όλοι είμαστε το ίδιο.

    Αν καταλαβαίνεις τι έγραψες σώπασε. Μετά την αποκάλυψη είναι η πλέον σωστή πρακτική.Οπως επίσης σωστά ανέκρουσες πρύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κόσμος δεν ξύπνησε μια μέρα αιθέρια και είπε μόνος του πιστεύοντας "μισώ τους Εβραίους" .
    Ο κόσμος δεν μισεί τους εβραίους σώνει και καλά επειδή είναι Eβραίοι. αλλά κόσμος απεχθάνεται και μισεί τις πράξεις γενοκτονίας ,στην Παλαιστίνη, των αποκαλούντων θυμάτων των Ναζί.

    Σέβομαι όλα τα θύματα του φοβερού ολοκαυτώματος.αλλά σας λέγω ότι το ολοκαύτωμα δεν είχε μόνον θύματα Εβραίων.είχε άλλων εθνικοτήτων θύματα.κάθε πόλεμος είναι ένα ολοκαύτωμα για την Ανθρωπότητα .
    Αυτό που κάνουν οι Σιωνιστές στην Παλαιστίνη δεν είναι παρά μια εθνοκάθαρση.

    Όλα τα πιστεύω σας,οι αγωγές σας,τα ιερά σας βιβλία Π.Διαθήκη,το Ταλμόδ και οι πράξεις σας πιστεύουν στην υποδούλωση των αλλοεθνών και στον αφανισμό των . όλο το συνονθύλευμα των πράξεών σας έγκειται στο μίσος και στην εξωλόθρευση των άλλων μη Εβραίων . οι πράξεις σας το δείχνουν .
    Ο αξιόπιστος Προφήτης σας Ησαϊας(Ξ, 10-12)λέγει ότι " οι αλλογενείς θα υπηρετούν τους Εβραίους!και οι βασιλείς των αλλογενών θα υπηρετούν τους Εβραίους! κι όποιο έθνος δεν θελήσει να υπηρετήσει τους Εβραίους θα αφανισθεί!" . τι ανθρωπισμός! τι καλοσύνη !
    επίσης στους Αριθμούς (ΛΔ, 50-56) ο Κύριος σας ο Ιεχωβά ελάλησε προς τον Μωϋσή και του έδωκε τις οδηγίες καταστροφής και κυριεύσεως ξένης γής!
    Πολλά και αμέτρητα τα παραδείγματα για την έχθρα σας κατά των λαών. π.χ. στο SEPHER OR ISRAEL (177B) λέει < Εάν Εβραίος φονεύει Χριστιανό δεν διαπράττει έγκλημα>
    στο KIDYSCHIM (68A)

    Α ξεχάστηκα κάτι να πω ότι όλοι αυτοί οι συγγραφείς που ανέφερες παραπάνω είναι αξιόπιστα μεγάλοι συγγραφείς και τα βιβλία των έχουν πολλές δόσεις αλήθειας και όχι φαντασιόπληκτες ιστορίες όπως προσπαθείς να μας σερβίρεις .

    αχ δεν έχω χρόνο. πρέπει να προλάβω να διαβάσω το "ο έμπορας απ'τη Βενετία" . άντε γειά :) Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tι έγινε, Καυκάσιε; προτίμησες την λογοκρισία, από το να αναρτήσεις την απάντησή μου στις ασυναρτησίες σου;

    Χρησιμοποιείς το όπλο της λογοκρισίας για να ξεφεύγεις όταν στριμώχνεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 12:57 Μάθε να μην βρίζεις.

    Οι αναρτήσεις σχετικά με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή δεν θα σταματήσουν.Ομως θα πάψουν να περνούν σχόλια που αφορούν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πρός άλλο σχολιαστή και όσα σχόλια αναμοχλεύουν πάθη με σκοπό να πληγεί το Ιστολόγιο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

    Δέν με αφορούν τα ονόματα σας τα όσα γράφετε κοιτώ.Παραθέστε τα επιχειρήματα σας και αφήστε τους άλλους να κρίνουν.

    Και φυσικά ξεχάστε οι "τιμητές"
    τις ετικέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1) ποιον έβρισα;

    2) ποιος σου ζήτησε να σταματήσεις τις αναρτήσεις σχετικά με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή ( το έχεις ξαναπεί αυτό και δεν ξέρω από πολύ βγαίνει);

    3) "Ομως θα πάψουν να περνούν σχόλια που αφορούν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πρός άλλο σχολιαστή και όσα σχόλια αναμοχλεύουν πάθη με σκοπό να πληγεί το Ιστολόγιο."

    Αυτό σου είπα κι εγώ. Τότε γιατί αφήνεις τα σχόλια του Νοσφεράτου/Π1+1=Π2; Περιποιούν τιμή στο ιστολόγιο οι αναφορές του στον Σάυλοκ;

    4) "Και φυσικά ξεχάστε οι "τιμητές"
    τις ετικέτες."

    Δηλαδή;;;

    Το σχόλιό μου, αυτό που έκοψες, πού είναι; Γιατί ρωτάω κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 10:49 π.μ.

    Καταρχήν να συμφωνήσω ότι δεν θέλω να σταματήσουν οι αναρτήσεις για τη Μέση Ανατολή. Γιατί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεσκεπάζουμε τις ανακρίβειες, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη κατά του Ισραήλ.
    --------------------------

    Φαντάζεσαι τί θα γινόταν εάν σε κάποια ανάρτηση π.χ. για την Αρμενία κάποιοι σχολίαζαν αντίστοιχα για τους Αρμένιους; ότι τέτοιοι ήταν πάντα και ότι δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωία οι καλοκάγαθοι Τούρκοι και τους έσφαξαν; αλλά φταίνε οι ίδιοι που τους έσφαξαν;
    -----------------------------


    Κατά τ'άλλα και εμένα με καλύπτεις. Και καταλαβαίνω τί εννοείς. Γιατί και εγώ νιώθω έτσι. Για αυτό και προσπαθώ να βρω χρόνο και διάθεση να σχολιάζω εδώ.
    Γιατί σχεδόν σε κάθε ανάρτηση για το Ισραήλ, υπάρχουν κάποια, ευτυχώς λίγα άτομα που ξερνούν το τυφλό Μίσος τους.

    Και δεν έχουν κανένα επιχείρημα. Δες την παρούσα ανάρτηση: Αυτοί θα σου πουν για την "ανέραστη" Πόλα Ρούπα. Για να αποδείξουν ότι ο αντι-σημιτισμός πάει χέρι-χέρι με άλλα στερεότυπα που "ορίζουν" ποιοι είναι άνθρωποι και ποιοί υπ-άνθρωποι.

    Και όλα τα σχόλια, εκτός από το Μίσος τους, τί μας λένε σχετικό με την ανάρτηση; Τίποτα.
    Αποδεικνύοντας, φυσικά, ότι το αντι-Ισραηλινό μίσος είναι μια σύγχρονη και κεκαλυμμένη μορφή αντι-σημιτισμού.
    Διότι οι ίδιοι μπλέκουν τον Shaylock, τον Fagin, τους Προφήτες, το Ταλμούδ, όλα σε ένα. Και ένα σε όλα.
    Δες την ψυχοπαθολογία τους και από πού πηγάζει η αρρωστημένη εμμονή τους: Οι ίδιοι πιστεύουν ότι οι Εβραίοι ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ είναι μια αλυσίδα που ξεκινά από τα βάθη των αιώνων και φτάνει μέχρι σήμερα. Επομένως, οι ίδιοι πιστεύουν ότι οι Εβραίοι κατέχουν μια μορφή ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. Και προφανώς για αυτό τους μισούν και για αυτό έχουν την εμμονή να σπάσουν την αλυσίδα: να τους σκοτώσουν όλους!

    Τώρα για τα υπόλοιπα που λες, νομίζω ότι τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερα: Έχεις δει έστω έναν δημοσιογράφο ή ΜΜΕ να είναι αντικειμενικό σε ό,τι αφορά το κράτος του Ισραήλ;
    Αντίστοιχα, είμαι 100% σίγουρη ότι εάν ήμασταν σε άλλο ιστολόγιο, τα σχόλιά μας θα κοβόντουσαν, απλά και δημοκρατικά!

    Οπότε, νομίζω ότι ο Καυκάσιος αλλά και γενικά το ιστολόγιο αποδεικνύουν την Ελληνικότητά τους έμπρακτα, προωθώντας την Ελευθερία Λόγου. Και το λέω αυτό διότι πολλοί διαλαλούν τον "πατριωτισμό" τους, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου Έλληνες,
    αφού η Ελλάδα και ο Ολοκληρωτισμός-Σκοταδισμός είναι έννοιες ασύμβατες.
    Επίσης, έχω την αίσθηση ότι πολλοί ενοχλούνται που "περνάνε" τα δικά μας σχόλια και ότι πιέζουν με τον τρόπο τους.

    Προσωπικά, για όσο "περνάνε" τα δικά μας σχόλια, θεωρώ υποχρέωση να ευχαριστώ το ιστολόγιο.
    Και στην τελική, άριστα πράττουν οι διαχειριστές και αφήνουν να περνάνε και τα άσχετα με την ανάρτηση, χαμηλού επιπέδου σχόλια:

    Για να φαίνεται ξεκάθαρα
    ποιοί είμαστε εμείς και ποιοί είναι αυτοί

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θέμα είναι πολυσυζητημένο και κουραστικό.
    Κάποιοι επικαλούνται το δίκαιο του ισχυροτέρου ενώ άλλοι απαντούν με ρατσισμό...

    Πραγματικά ελάχιστοι ελέγχουν τα επιχειρήματά τους με την λογική.

    Ναι οι Ισραηλινοί νίκησαν και τα πήραν. Τα δικαιούνται;; και πόσα δικαιούνται;και τί δικαιούνται; και γιατί να δικαιούνται;; και ποιός έπρεπε να πληρώσει, οι Άραβες ή οι Γερμανοί;;κλπκλπ

    Όποιος καυχάται σήμερα για την δύναμη των όπλων του θα κλάψει με μαύρο δάκρυ και ποιός θα τον λυπηθεί;;

    Πολλοί γράφουν και η ημιμάθειά τους ή ο φανατισμός τους είναι τόσο φανερά που μόνο για ψυχολογικά απωθημένα μπορεί να μιλήσει κανείς..
    Ως εκ τούτου δεν θα προσθέσω τίποτε επί της ουσίας του άρθρου, ο νοών νοείτω και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καυκασιε σου βγαζω το καπελλο. Τους παιζεις μονοτερμα. Εχουν χασει το μπαλακι. Τους υποβιβασες στην Γ' Εθνικη.
    Τωρα θα παιζουν με τον Ατρομητο Κολοπετεινιτσας.


    Καυκασιος - "Galia" 6-0



    Omadeon
    Κατεχομενη Παλαιστινη

    -------

    @ Emmanouil:
    Φασκεις και αντιφασκεις. Οταν καποιος δεν εχει τα οπλα που εχει ο εχθρος, αρχιζει τον κλεφτοπολεμο.
    Τα του ρατσισμου και λοιπες ανοησιες ειναι εβραιο-εφευρεσεις για δυσφημηση του χαρακτηρα.
    Τα εβραιο-ΜΜΕ της Δυσης δυσφημιζουν τους αραβες τουλαχιστον μια 100ετια.
    Ουδεις ειναι "αντι" κανενος, αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος. Αδιαφιλονικητος νομος της Φυσης. Δρασις και αντιδρασις.
    Εχεις ακουσει να κατηγορη κανεις αλλους λαους και αλλες χωρες εκτος του ισραηλ και των υποστηρικτων του;
    Κι αλλου γινονται σφαγες και αιματοχυσιες. Μονο που ειναι τοπικες και δεν θετουν σε κινδυνο την Παγκοσμια Ειρηνη.
    Με το ισραηλ (και τους εβραιους υποστηρικτες του της διασπορας)ομως να εμπλεκουν αμμεσα την διεθνη κοινωνια (και δει τις μεγαλες δυναμεις) ειναι οι υπ' αριθμον ενα κινδυνος της Ειρηνης και της ευημεριας των Λαων, συμπεριλαμβανομενου και του Ελληνικου. Εκει ειναι το κλειδι.
    Χωρια η απο αιωνες λαγνια τους στην τοκογλυφια.
    Αν δεν το βλεπεις η δεν θες να το καταλαβης, η εισαι αδαης, η προβοκατορας.

    Omadeon και παλι.
    Κατεχομενη Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τί μας είπε πάλι ο έποικος της κατεχόμενης από τους Άραβες Παλαιστίνης;;; Εννοώ την πραγματική Παλαιστίνη, με το κομμάτι της πρώην Υπερ-Ιορδανίας.

    Ότι το Ισραήλ και οι Εβραίοι υποστηρικτές του παγκοσμίως
    είναι ο εχθρός της Ελλάδας και γενικά όλων των λαών της Ανθρωπότητας. Μήπως κάνουν και για τον δάκο, τη μελίγκρα και τον περονόσπορο;

    Και αυτό δεν είναι Μίσος!
    Και αυτό δεν είναι γενίκευση-στερεότυπο-προκατάληψη-ψεύδος-προπαγάνδα!
    Μα φυσικά, όχι: Αυτό λέγεται ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!
    Μιλάμε για επάξιους συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων δηλαδή.
    Εύγε και σ' ανώτερα,
    αναγκαστικά δηλαδή,
    διότι κατώτερα πλέον δεν υπάρχουν.

    Και επίσης μας είπε ότι οι κακόμοιροι πετρελαιάδες δεν έχουν όπλα. Μόνο που δεν μας είπε ότι λεφτά για όπλα έχουν, απλά οι προμηθευτές τους, τους κοροϊδεύουν και ξεσαβουριάζουν. Διότι πως να το κάνουμε; ορισμένα πράγματα δεν αποκτώνται με χρήματα. Όταν διαθέτεις τεχνολογία ικανή μόνο για μακιγιάζ σε καλλιστεία καμήλας, μην περιμένεις από τους άλλους...
    Και έτσι εξηγείται και το χθεσινό ξέσπασμα: αν έχεις συνηθίσει σε τέτοια ομορφιά, πως να μην σου φαίνεται άσχημη η Πόλα;

    http://www.freakingnews.com/pictures/29500/miss-camel--29825.jpg

    Το πόσα λεφτά έχουν οι πετρελαιάδες, αρκεί να αναλογιστούμε ότι κάθε οικογένεια παλιγουντιανού βομβιστή αυτοκτονίας, λάμβανε ως αντάλλαγμα μηνιαίο επίδομα. Για πάντα! Το οποίο περιελάμβανε και την κλάψα στα διεθνή πετρελαιοκρατούμενα ΜΜΕ.

    http://2.bp.blogspot.com/_CQyU4ayBifw/SVbE141ye6I/AAAAAAAAB80/KGp-uM_dgvU/s400/StagedDesperation.jpg


    Επίσης, για το ποιος είχε, έχει και θα έχει την αμέριστη στήριξη των ισχυρών
    αρκεί να θυμηθούμε ποιός ιμπεριαλιστής αποικιοκράτης χάρισε στους άραβες το μεγαλύτερο και πλουσιότερο κομμάτι της Παλαιστίνης και απαγόρευε την εβραϊκή μετανάστευση την ώρα που ενθάρρυνε την αραβική:

    Οι Βρετανοί, αμετανόητοι φίλοι και σύμμαχοι των Αράβων.
    "Our object must be, therefore, to endeavour to promote friendly relations with Israel, but not to the point of losing the friendship of the Arab world. Strategically facilities in Israel would be no substitute for facilities in Egypt and other Arab countries"
    (The National Archives, Catalogue Reference: CAB/129/37, Image Reference: 0009, 19 Οκτωβρίου 1949, σελ. 5
    http://nationalarchives.gov.uk/documentsonline/details-result.asp?queryType=1&resultcount=1&Edoc_Id=7971439)


    "For these reasons we must, I think, abandon any idea of basing our Middle East defence policy wholly or mainly on co-operation with Israel"

    (The National Archives, Catalogue Reference: CAB/129/65, Image reference: 0006, 7 Ιανουαρίου 1954, σελ. 3)
    http://nationalarchives.gov.uk/documentsonline/details-result.asp?queryType=1&resultcount=1&Edoc_Id=7972931

    Galia,
    μια απλή θαυμάστρια του Πάλιγουντ (Hamastan και Fatahland).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.