19/4/10

Υπεύθυνη για την κατάσταση της χώρας δεν είναι μόνο η πολιτική, αλλά και η δικαστική εξουσία, που προστάτευσε τον Χριστοφοράκο!


Παπανικολάου: Αντισυνταγματική η απόφαση του ΑΔΣ για Ν. Ζαγοριανό
Έγιναν γνωστές σήμερα οι θέσεις του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της 14ης Απριλίου 2010, που αποφασίστηκε να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής που χειρίστηκε σε πρώτο στάδιο την υπόθεση της Siemens Νικ. Ζαγοριανός.
Ο κ. Παπανικολάου χαρακτηρίζει αντισυνταγματική και παράνομη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που προηγήθηκε της απόφασης της Ολομέλειας του ΑΠ και έκρινε ότι δεν πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ν. Ζαγοριανός. Την απόφαση αυτή του ΑΔΣ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Καστανίδης ζήτησε από την Ολομέλεια του ΑΠ να επανεξεταστεί. Η τελευταία συντάχθηκε με την προγενέστερη απόφαση του ΑΔΣ.
Ειδικότερα, η απόφαση του ΑΔΣ με την οποία απηλλάγη ο κ. Ζαγοριανός, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Και αυτό γιατί εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης σε αντίθεση και με την νομολογία (παλαιότερης απόφασης) του ΑΔΣ.
Όπως αποφάσισε το ΑΔΣ, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΑΠ, μεταλλάχθηκε σε «πρώιμο έννομο ποινικό ή πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο καθ’ υποκατάσταση των αρμοδίων οργάνων αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό επί της ποινικής ή πειθαρχικής κατηγορίας, προκαταλαμβάνοντας έτσι τα αρμόδια να αποφανθούν ποινικά ή πειθαρχικά όργανα, ενώ συγχρόνως δεσμεύει και τα μέλη του ηθικά, ώστε αν στο μέλλον κληθούν να αποφανθούν επί της εν λόγω κατηγορίας, ως μέλη αρμοδίων οργάνων, να μην μπορούν να αποστούν της εκφρασθείσας ήδη μετά βεβαιότητας κρίσης τους, προκειμένου να μην κατηγορηθούν για ανακολουθία».
Ακόμη, ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή» από την πλευρά του ΑΔΣ και υπέρβαση της εξουσίας του.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΑΠ επιρρίπτει ευθύνες στα μέλη του ΑΔΣ, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον πρόεδρό του και πρόεδρο του ΑΠ, Γ. Καλαμίδα και τον εισαγγελέα ΑΠ Ι. Τέντε.
Το ΑΔΣ, υπογραμμίζει ο κ. Παπανικολάου, αγνοούσε το αποδεικτικό υλικό, αλλά παρ’ όλα αυτά στο «εκτεταμένο ένθερμο υπέρ του απαλλακτικό σκεπτικό, με παράθεση και υιοθέτηση όλων των υπερασπιστικών του ισχυρισμών, παραπέμπει στην εύλογη σκέψη ότι επιχειρείται εκ μέρους του ΑΔΣ όχι η άμεση (ευθεία) απόφανση για τη θέση ή μη σε αργία του εν λόγω δικαστή, αλλά με ευκαιρία το ζήτημα τούτο, κατ’ ουσίαν να προκαταληφθεί η κρίση του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ώστε να οδηγηθεί και τούτο σε όμοια απαλλακτική κρίση και μάλιστα άκοπα, με αντιγραφή του απαλλακτικού σκεπτικού της καθής η προσφυγή απόφασης».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. ΑΧ , ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ . ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ , ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘ ΟΛΑ ΕΝΤΙΜΗ-ΣΥΝΝΟΜΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ , Κ . Ι. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ-,ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ------- . ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΉΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ, ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ , ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ , ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ , ΜΕ ΑΥΤΗΝ , ΤΟΥ Α.Δ.Σ. ,.ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΟ, ΠΑΛΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΑΝΩΘΕΝ , ΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ.- ΚΩΣΤΑΣ Π.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή ο Καστανιδης κάνει την πάπια ότι δεν καταλαβαίνει, οι δικαστές του Αρείου Πάγου είπαν: μην κάνετε παρεμβάσεις κύριοι πολιτικοί σε δικαστές ζητώντας το άλφα και κατόπιν εορτής εσείς οι πολιτικοί την σκαπουλάρετε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και στέλνετε στη σέντρα τους δικαστικούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΒΒΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ,

    http://books.sipri.org/files/FS/SIPRIFS1003.pdf


    Η ΕΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ SIPRI. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλ επειδή οι πολιτικοί καλύπτουν ο ένας τον άλλον, είναι λογικό και ηθικό και σωστό να καλύπτουν και οι δικαστικοί αλλήλους(;)....
    Αυτή είναι η περιβόητη λογική του νεοέλληνα. "Αφού κλέβει ο γείτονας να κλέψω και 'γω" και χαμογελάει όλο περηφάνια όταν το καταφέρει να μπει και αυτός στο κλάμπ των απατεώνων.
    Πόσο σκουλήκια είναι αυτοί οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι αλλά και αυτοί που τους δίνουν και δίκιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομερτα παντού, πολιτικοί, δικαστικοί,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 20 Απριλίου 2010 7:45 π.μ.
    Τώρα μάλιστα.
    'Από τρελό κι από οβριό μαθαίνεις την αλήθεια'.
    Κινέζικη παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.