14/4/10

Ένατη παγκοσμίως σε αεροσκάφη και ελικόπτερα η Τουρκία

Στην ετήσια ανασκόπηση World Air Forces (December 2009) του Flight Global για τον παγκόσμιο στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων, η Τουρκία έρχεται ένατη στην παγκόσμια κατάταξη του συνόλου των αερομέσων. Συνολικά, η γειτονικη χώρα διαθέτει 1.161 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στην κατηγορία των εκπαιδευτικών αερομέσων και ελικοπτέρων, καταλαμβάνει την έκτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με συνολικά 335 μονάδες.



http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/04/blog-post_7369.html

9 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει! εμείς έχουμε αναλογικά τον μεγαλύτερο στρατό από κάθε χώρα του ΝΑΤΟ, και θα τους φάμε τους Τουρκαλάδες! Όταν αυτοί μας βομβαρδίζουν με Φ16 και πάτριοτ και καταλάβουν 5 νησιά, εμείς θα κηρύξουμε γενική επιστράτευση και θα τους διώξουμε με τουφέκια! Όπως και στην Κύπρο!

    Είπαμε! Έχουμε σχέδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουκ εν τω πολλώ το ευ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εγώ αυτά τα θεωρώ αναξιόπιστα δημοσιεύματα.

    Και κάνει μπαμ από τον Ρωσικό στόλο.

    Είναι δυνατόν να έχουν οι Ρώσοι 3900 και οι Αμερικανοί 14.000???

    Οταν το Σοβιετικό και Ρωσικό δόγμα είναι μεγάλος αριθμός .....μικρή διάρκεια ζωής???

    Εκτός αν έχουν φάει το παραμύθι ότι οι Ρώσοι έχουν μόνο αυτά.
    Το ίδιο πιθανότατα ισχύει και για τους Κινέζους.
    Στο σκοτάδι μας έχουν για τα εξοπλιστικά τους...


    Υγ.Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έχουν λιγότερα εκσυγχρονισμένα 4ης γενιάς από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δικιά μου γενιά μεγάλωσε με τις σφεντόνες.
    Μοιράστε 5 εκ. σφεντόνες στον λαό και μη σας νοιάζει.
    Ελπίζω τα λάστιχα να μην είναι καμένα και να αποφευχθεί κάθε μίζα προμήθειας.
    Επιτέλους ας βάλουμε μια τάξη στις προμήθειες.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Ανεπίσημα) η Πολεμική μας Αεροπορία με προσωπικό 24000, περιλαμβάνει 350 μαχητικά (οροφή CFE: 650)(F - 16CG/DG, Mirage 2000EGM/BGM, F-1CG, F-4E, A-7E/TA-7C, A-7H, TA-7H, F-5A/B, NF-5A/B), 30αναγνωριστικά (RF-4E, RF-5A), 30 αερομεταφοράς (C -130B/H, Gulfstream I, C-47D, Do.28D-2, YS-11A) , 120 εκπαιδευτικά (T-2E, T-33A, T-37B/C, T-41A) και 16 ελικόπτερα (AB-212, AB-205, AB-206). Άθροισμα: 546. Αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι: 60000, +1 σε σχέση με εμάς Τακτική, 500 μαχ. (CFE: 750)(F-16C/D, F-4E, F-5A/B, NF-5A/B), 50 αναγν. (RF-4E, RF-5A), 100 αερομεταφ. (C-130B/E, C-160T, KC-135A, CN-235M, Citation II/III, Gulfstream IV, C-47D), 250 εκπαιδευτικά (T-38A, T-37B/C, SF-260D) και 50 ελικόπτερα (κυρίως UH-1H). Σύνολο: 950. Άρα δεν έχουμε και τεράστια απόσταση, πάντως έχουν ξεφύγει σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Το καλό για εμάς είναι ότι ΟΛΑ τα γειτονικά τους έθνη είναι εχθρικά προς αυτούς (προσφάτως Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Βουλγαρία, εμείς και η Κύπρος). Επίσης αν φροντίσουμε να σουτάρουμε εγκαίρως τους λαθρομετανάστες, είμαστε εθνικά ομοιογενείς ενώ αυτοί υποφέρουν από πολυδιάσπαση που ήδη οδηγεί στην απόσπαση τμήματος εθνικού κορμού (Κουρδιστάν), άρα έχουν και εσωτερικούς πολέμους άρα γενικώς, πολλαπλά μέτωπα. Η χρηματοδότηση τόσων αμυντικών προγραμμάτων από αυτούς οφείλεται σε: 1. Φυγή προς τα εμπρός - μεγαλομανία - μεγαλοϊδεατισμός - ψυχολογία μαζών, για να ξεπεραστούν τα εσωτερικά προβλήματα (κάτι ανάλογο με τις βλακείες μας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά στο πολλαπλάσιο), 2. Πιθανή μελλοντική εισρροή συναλλάγματος από εξαγωγές όπλων, 3. Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων Κουρδιστάν, Αιγαίου κ.α. αν κριθεί σύμφορη μελλοντικά, 4. Ανάπτυξη ντόπιας τεχνολογίας, 5. Μείωση ανεργίας. Ότι ακριβώς δηλ. δεν κάνουμε εμείς ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ (δεν είναι δυνατόν με αντισταθμιστικά οφέλη ένα όπλο να γίνεται... ακριβότερο σε σχέση με την απ' ευθείας εισαγωγή του στην Ελληνίτσα ή να εκδιώκονται κακήν κακώς όποιοι έχουν τολμήσει να σκεφτούν να επενδύσουν σε δική μας αμυντική βιομηχανία)._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά κάποιοι συνεχίζουν να μην παίρνουν χαμπάρι τίποτα.
    Είτε πρόκειτε για την οικονομική κρίση (την χρεωκοπία μας δηλαδή)
    είτε για την γεωστρατηγική χρεωκοπία μας είτε για την στρατιωτική χρεωκοπία μας.
    Αντί να κοιτάμε και να μαθαίνουμε απο τους "γείτονες" τους κοροιδεύμουμε μόνο που μάλλον τους ευατούς μας κοροιδεύμουμε (350 μαχητικά λέει ο ένας έχουμε -μετραέι και τους "κουρσάρους" και τα F1!!!)ζήτημα να είναι διαθέσιμα 75 μαχητικά!!!
    (οι Τούρκοι έχουν λιγότερα 4ης γενιάς λέει ο άλλος)κανένα δεν έχουν όπως κι εμείς αλλά αυτοί θα αποκτήσουν εμείς? χλωμό το βλέπω

    ΥΓ:Για τον φίλο με την ένσταση στους αριθμούς ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑ
    Εμένα πάλι λίγα μου φαίνονται 14000 μήπως δεν μετράνε του ναυτικού και των πεζοναυτών :)
    άλλο ΕΣΣΔ άλλο Ρωσσία
    "no bucks no Backrogers"
    το ίδιο ισχύει και για Ελλάδα Τουρκία.

    "Κοινός Νούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο 5:14
    Μάλλον διαβάζεις τα σχόλια όχι για να συνεισφέρεις στον διάλογο, αλλά για να δείξεις ότι "γνωρίζεις" (όπως κάνουν και οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, δυστυχώς). Προφανέστατα και τα νούμερα και οι τύποι δεν είναι αυτά που έγραψα είτε για Ελλάδα είτε για το μόρφωμα στα κατεχόμενα μικρασιατικά εδάφη. Δεν ξέρω σε ποια μονάδα υπηρετείς ή αν γράφεις βασιζόμενος στις μπούρδες των περιοδικών με αμυντικά θέματα. Το σχόλιο μου σκοπό δεν είχε να παραθέσω σε ένα ιστολόγιο που διαβάζουν οι ασιάτες τα πραγματικά μάχιμα εναέρια μέσα μας (που για να σου πω και την αλήθεια, γνωρίζω μόνο εν μέρει, από φίλους πιλότους) αλλά να δείξω ότι παρά την 7:1 πληθυσμιακή υπεροχή (στα χαρτιά και αυτή, για να μην παρεξηγηθώ πάλι) των απέναντι, οι αεροπορίες μας είναι συγκρίσιμες και αν ξεσπάσει και δεύτερο μέτωπο σε κάποιο άλλο σημείο της περιοχής που ελέγχουν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως τούρκοι, είναι ζήτημα αν θα τα καταφέρουν. Και μάθε απαραίτητα ορθογραφία και συντακτικό της Ελληνικής πριν το ξαναπαίξεις γνώστης._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα Α7..οι γεροκουρσάροι προσφέρουν ακόμα πολλά αγαπητέ ανώνυμε 14 Απριλίου 2010 5:14 μ.μ. Σε περίπτωση πολέμου σου κάνουν τη Μικρά Ασία κάρβουνο. Αντέχουν οι γεροκουρσάροι με συνοδεία.
    Επίσης έχουμε δυνατότητα υποστρατηγικού πλήγματος με πύραυλο scalp naval από τα mirage 2000-5 mk2. Η μοίρα που τα φέρει έχει αξιολογηθεί ως πλήρως επιχειρησιακή-ετοιμοπόλεμη.
    Όσο για τα mirage 2000ΒGΜ/EGM γ@@@ και δέρνουνε σε αερομαχίες όλα τα τουρκικά F16 (μέχρι το block 50) με τον πύραυλο Mica που φέρουν.
    Μην ξεχνάς επίσης τα f16 block 52 plus καθώς και τα F16 advanced block 52, πρόσφατα ολοκληρώθηκε σε αυτά η νέα κάσκα JHMCS με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν λέω ότι δεν υστερούμε αλλά μόνο στα μεταφορικά ελικόπτερα είναι μεγάλη η διαφορά. Έχουν να φάνε καλό... οι Τούρκοι αεροπορικά.
    Στα μεταφορικά ελικόπτερα αεροπορίας στρατού υστερούμε τραγικά. Οι στρατιωτικοί θα φέρουν ευθύνες μεγάλες αν αποδειχθεί με τον χειρότερο τρόπο αυτή η αδυναμία μας. Ας βάζανε σε ένα ΕΜΠΑΕ προμήθεια 40 μεταφορικών ελικοπτέρων Super Puma(που τα έχουμε πόσα χρόνια άλλωστε στην ΠΑ)..πήγαν και κάνανε πειραματισμούς με τα ΝΗ. Ακόμα να παραδωθούν..στο περίμενε. Όταν τιμάς τα γαλόνια σου ή πιέζεις να τα πάρει ο στρατός τα σωστά ελικόπτερα να τα έχει ή υποβάλλεις παραίτηση μιλώντας δημόσια. Δεν παίζεις με τις ζωές των στρατιωτών που σε περίοδο επιχειρήσεων θα πετάξουν με ιπτάμενα φέρετρα Χιούι( και σε περίοδο ειρήνης πόσα σαράβαλα Χιούι πέσανε??Δεν φτάνει πια τόσο αίμα που χύθηκε άδικα?) που δεν φέρουν σύστημα αυτοπροστασίας.
    Να πετάνε σε αρχιπέλαγος, σε περίοδο επιχειρήσεων χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας, ελικόπτερα δεκαετίας '60. Είναι καλά οι άνθρωποι? Μόνο τα καρτελάκια στα πόδια τους ξέρουν όλοι στις παραλαβές-παραδόσεις μονάδων. Ελικόπτερα είναι..δεν είναι τζιπ που και να σταματήσει ξαφνικά μπαίνεις στο διπλανό της φάλαγγας.
    Υστερούμε οκ αλλά αεροπορικά έχουμε να τους δώσουμε πολλά αν τολμάνε ας κοπιάσουν. Ανώνυμε τα Α7 δηλ είναι χειρότερα από τα F5 που ακόμα χρησιμοποιούν οι Τούρκοι(έστω και σαν εκπαιδευτικά)? Δεν είναι απλά τα πράγματα και το ξέρουν. Να προσέχουν διότι στη περιοχή επικρατούν λεπτές ισορροπίες. Αυτοί ονειρεύονται το 2023 να είναι ιδιοκτήτες του μισού Αιγαίου αλλά..αλλά. Το που οδηγούμαστε είναι σίγουρο..σε σύγκρουση..το θέμα είναι πότε? Από το 1974 λόγω της ισορροπίας δυνάμεων και πολιτικής υποχωρητικότητας μας ο πόλεμος αποφεύγεται. Το μέλλον δεν θα είναι τόσο ήρεμο. Ελληνοτουρκικός πόλεμος έπρεπε να γίνει την δεκαετία του 80 να τελειώνουμε. Τα πετρέλαια θα πάνε σε όποιον έχει τη δύναμη να τα πάρει. Ποτέ δεν θα επιτευχθεί πολιτική λύση με τους Τούρκους σε οποιοδήποτε πρόβλημα όσο και αν προσπαθούν τα παιδάκια με τις γραβατούλες που είναι απόφοιτοι πολιτικών επιστημών. Ροκανίζουμε χρόνο με τους Τούρκους.
    Στόχος υπ'αριθμόν 1: Διατήρηση πολύ καλών σχέσεων με Γαλλία και Ρωσία.
    Στόχος υπ' αριθμόν 2: Οικονομική ανάκαμψη.
    Στόχος υπ' αριθμόν 3: Στρατιωτική ενίσχυση πρωτίστως της αεροπορίας. Η αεροπορική υπεροχή κερδίζει πολέμους.
    Στόχος υπ' αριθμόν 4: Εγχώρια ανάπτυξη οπλικών συστημάτων. Ελληνική αμυντική βιομηχανία, με ελληνικές σχεδιάσεις σε φορητό οπλισμό, εξαρτήσεις στρατιωτών, ηλεκτρονικά συστήματα, συστήματα ασφαλείας στρατοπέδων, διόπτρες νυχτερινής παρατήρησης, διόπτρες στρατιωτών, πολυβόλα 7,62 και 5,56 mm καθώς και φορητά αντιαρματικά μικρού βεληνεκούς.
    Ανάπτυξη του πρώτου Ελληνικού ΤΟΜΑ με εκδόσεις:
    Μάχιμο με πυροβόλο 40mm
    Διοικητικό
    Φορειοφόρο
    Φορέας όλμου των 120mm
    Ανάπτυξη αναγνωριστικού οχήματος ισοδύναμου του VBL ή και ανώτερου σε επιδόσεις.
    Ανάπτυξη κορβετών, αποβατικών θωρακισμένων ακάτων νέου τύπου, ναρκαλιευτικών.
    Ανάπτυξη UAV( στα χνάρια του "Πήγασσος ΙΙ").
    Αν το αποφασίσουμε μπορούμε σε 10 χρόνια να τα καταφέρουμε..το δυναμικό υπάρχει και φεύγει έξω.
    Στόχος υπ' αριθμόν 5: Να αρχίσουμε να παράγουμε ως χώρα σε όλους τους τομείς! Ας έχουμε ένα όραμα..ένα όραμα επιτέλους!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι αλλά έχουμε Cayenne και Ferrari...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.