26/4/10

Διευκολύνσεις στα θέματα της VISA για τα νησιά

Στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο στις 23 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε διευκολύνσεις στα θέματα της VISA με την Τουρκία.

"Κι εδώ, θα ήθελα να θυμίσω μια πρωτοβουλία και να δούμε αν μπορούμε να την προωθήσουμε. Ήδη, το Υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε διευκολύνσεις στα θέματα της VISA με αρκετές χώρες. Θα έχουμε σύντομα την επίσκεψη και του Τούρκου Πρωθυπουργού, κ. Ερντογάν, στην Αθήνα. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι και αυτό, να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε πολύ περισσότερους τουρίστες από την Τουρκία για τα νησιά μας, ιδιαίτερα αυτά που γειτνιάζουν με την Τουρκία, στα οποία μπορεί να γίνει μια πολύ εύκολη ημερήσια εκδρομή, με σημαντικό όφελος για τα νησιά και για την οικονομία." ανέφερε ο Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι "Είχαμε στο παρελθόν καταφέρει δοκιμαστικά, πιλοτικά, όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, τη μονοήμερη επίσκεψη από την Τουρκία, χωρίς VISA, μέσω τουριστικών πρακτορείων που είχαν πιστοποιηθεί και που είχαν την υποχρέωση να ελέγχουν την επιστροφή του τουρίστα, για να μην έχουμε λαθρομετανάστευση – αυτό ήταν το βασικό ζητούμενο.

Και βεβαίως, με την κύρωση ότι, αν δεν ήταν σωστός αυτός ο τουριστικός πράκτορας, θα έχανε την άδειά του γι’ αυτή τη δυνατότητα να μεταφέρει τουρίστες από την Τουρκία. Και αυτό, βεβαίως, δεν αφορούσε μόνο στους Τούρκους υπηκόους, αλλά σε όλους τους τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην απέναντι πλευρά. Άρα, λοιπόν, Ρώσους, Ουκρανούς, Γερμανούς, ή οποιουσδήποτε άλλους είχαν πιθανώς στις τουριστικές τους περιοχές στην απέναντι πλευρά."

Ο Παπανδρέου τονίσε ότι χαίρεται – και το είπε ο Δήμαρχος – που το Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται σε αυτή τη γεωγραφική θέση, από όπου ξεκινάει η Ελλάδα, και οι κάτοικοι του νησιού έχουν καλή σχέση και καλή συνεργασία με τους πολίτες απέναντι, με τους Τούρκους.
Serkan Meriç

4 σχόλια:

  1. Δεν είσαι δικτάτορας, δεν θα κάνεις ό,τι σου γουστάρει. Αν θες να χορέψεις τσιφτετέλι στον Ερντογάν όταν έρθει τον Μάϊο, χόρεψε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου... στο σημείο εκεί που λέει ΚΥΠΡΟΣ... πάρε και το Pan-Kάlos μαζί... Στο ΔΝΤ μας πήγες, μη τολμήσεις και δώσεις έδαφος, εναέριο θαλλάσιο υποθαλάσιο εθνικό χώρο γιατι θα ξαναζήσουμε γεγονότα αρχών του περασμένου αιώνος...σπιθαμιαίε...πορδηπουργέ... ΟΧΙ VISA στον εθνικό μας επιβήτορα... ανίκανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάργηση της βίζας για τους επισκέπτες από Τουρκία ζητεί ο νομάρχης Χίου
    NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 13:58

    Την κατάργηση της τουριστικής βίζας για τους επισκέπτες από την Τουρκία, τουλάχιστον για τις αυθημερόν επισκέψεις, ζητεί με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

    Ο νομάρχης ζητεί να εξεταστεί το εν λόγω μέτρο κατά την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, εκτιμώντας πως θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

    Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λαμπρινούδη:

    «Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

    Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τα ακριτικά νησιά μας, η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς.

    Στο πλαίσιο αυτό η αξιοποίηση της ροής επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία προς τα νησιά μας, αποκτά ουσιαστική σημασία. Ωστόσο, η υποχρέωση έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες λειτουργεί αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων, στερώντας τελικά από τα νησιά έναν πολύτιμο πόρο τουριστικής ανάπτυξης.

    Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, θα παρακαλούσα στο πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στη χώρα μας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης της τουριστικής βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για τις αυθημερόν επισκέψεις.

    Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.

    Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σημασία του θέματος και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση

    Πολύδωρος Λαμπρινούδης

    ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΡΩΣΟΥΣ-ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ-ΜΟΛΔΑΒΟΥΣ!

    ΦΕΡΤΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΡΩΣΟΥΣ-ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ-ΜΟΛΔΑΒΟΥΣ!

    ΦΕΡΤΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!


    MESA SE TSOUVALIA THA TOUS FEROUME?
    TI INE AFTOI, PATATES GIA NA TOUS KOUVALISOUME?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.