22/4/10

Πολωνία: Μέσα Μαΐου θα αναπτυχθούν οι πύραυλοι «Πάτριοτ»

Περίπου στις 24 Μαΐου θα αναπτυχθούν στην Πολωνία οι πρώτοι αμερικανικοί πύραυλοι Πάτριοτ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας Γιάνους Σεζμέι.

Ο ίδιος τόνισε ότι «μετά από όλες τις προετοιμασίες και τις διαβουλεύσεις, η πρώτη ανάπτυξη της πρώτης συστοιχίας πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας Πάτριοτ θα ξεκινήσει γύρω στις 24 Μαΐου στο Μοράγκ (βόρεια)», μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται 60 χλμ μακριά από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να προσδιορίσει τη διάρκεια αυτής της «προσωρινής» εγκατάστασης πυραύλων Πάτριοτ στην Πολωνία.

Τον Φεβρουάριο, η Βαρσοβία είχε καταλήξει σε μια συμφωνία για το μελλοντικό καθεστώς που θα διέπει τη στάθμευση αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος της Πολωνίας (SOFA), η οποία άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη των πυραύλων Πάτριοτ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τον Σεπτέμβριο του 2009 το σχέδιο τους για εγκατάσταση στην Κεντρική Ευρώπη στοιχείων της αντιπυραυλικής τους ασπίδας, η οποία προέβλεπε την εγκατάσταση έως το 2013 ενός ισχυρού ραντάρ στην Τσεχική Δημοκρατία που θα συνοδευόταν από δέκα βαλλιστικούς πυραύλους αναχαίτισης μεγάλου βεληνεκούς στην Πολωνία.
agelioforos.gr

3 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Είναι πολλές ειδήσεις που περνανε στα ψιλά όπως ότι η Ρωσία θεωρεί ως πιο επικίνδυνο εχθρό της το ΝΑΤΟ, ότι οι ΗΠΑ επιμένουν να ζώσουν τη Ρωσία με πυράυλους,ότι ΗΠΑ και Ρωσία υπόγραψαν τη συμφωνια για μείωση των πυρηνικών κρατώντας χίλιες δυο επιφυλάξεις. Αυτές και πλήθος άλλες "μικ΄ρες" πληροφορίες και κιν΄σηεις δείχνουν ότι το καζάνι βράζει και με κόπο κρατάνε το καπάκι γιατί ακριβώς φοβούνται τα πυρηνικά. Όλα πάντως θυμίζουν προ-πολεμική κατάσταση...Και όσοι λένε ότι τώρα ο πόλεμος είναι οικονομικός λένε ανοησίες. Οικονομικός πόλεμος υπηρχε πάντα και ήταν/είναι καθημερινός αλλά όπως έχει αποδειχθέι δεν λυνει τα προβλήματα αντιθέτως τα οξύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. patriot στην Πολωνία...για πιο λόγο?φτάνουν οι πύραυλοι του Ιράν στην Ευρώπη?!!! πάντως αν ο εχθρός τους είναι η Ρωσσία δεν κάνουν...είναι άχρηστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι τους έβαλαν τους patriot?Πεταμένα λεφτά είναι.
    Απλά τους έπιασαν κώτσο οι Αμερικανοί.
    Δεν υπάρχει κανένα α/α σύστημα που να μπορεί να καταρρίπτει βαλλιστικούς Ρωσικούς πυραύλους.(iskander, topol κτλ)

    Η πιο σημαντική είδηση που ε΄χει θαφτεί είναι η μη υπογραφή νέας συνθήκης για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έληξε το 2008.(Ρώσοι & Αμερικανοί την έκαναν γαργάρα)

    Γιατί έχει θαφτεί?
    Γιατί προφανώς συμφώνησαν οποιαδήποτε σύρραξη να γίνει σε συμβατικό επίπεδο,
    δηλ στα ίσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.