10/4/10

Εναλλακτικές για τη Χάλκη αναζητά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης, επεξεργάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Μία από τις επιλογές του Οικουμενικού Πατριαρχείου-Θεολογική σχολή στην Αλεξανδρούπολη αν δεν ανοίξει η Χάλκη

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν απέκλεισε προσφυγή στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, αλλά και τη δημιουργία θεολογικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη ή σε άλλη πόλη που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Τούρκους δημοσιογράφους που αρθρογραφούν στον ημερήσιο Τύπο, για τις εορτές του Πάσχα. (Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ) ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μία από τις επιλογές του Οικουμενικού Πατριαρχείου-Θεολογική σχολή στην Αλεξανδρούπολη αν δεν ανοίξει η Χάλκη.Η δημιουργία θεολογικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη ή σε άλλη κοντινή προς την Κωνσταντινούπολη περιοχή και φυσικά η προσφυγή στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, είναι μερικές από τις επιλογές του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εάν δεν επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπως έχει επανειλημμένα υποσχεθεί η τουρκική κυβέρνηση.
Τις εναλλακτικές αυτές λύσεις παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απαντώντας στην ερώτηση Τούρκων αρθρογράφων για το τί θα γίνει εάν δεν επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η συνομιλία αυτή έγινε κατά τη διάρκεια εορταστικού γεύματος που παρέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα προς ομάδα Τούρκων αρθρογράφων και δημοσιεύονται σήμερα σε πολλές τουρκικές εφημερίδες.
Αgelioforos.gr

1 σχόλιο:

  1. H AGIOTITA TOY PREPEI NA APOSIRTHEI STHN EPISKOPH TOY STO AGIO OROS [.... .... ].DHMIOYRGIA STHN THRAKH PROSORINHS SXOLHS .HDH H ELIPSH SXOLHS EINAI FANERH.OPOS KAI H ANAGH PAROUSIASHS TOU PROBLHMATOS THS DIOKSHS TOY ORTHODOKSOY XRISTIANISMOY APO TO ISLAM[tourkia].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.