21/4/10

Ο «Δευκαλίων» θα σβήνει τις φωτιές

Με ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα πλέον θα μετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Το σχέδιο «Δευκαλίων», όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ I. Γιάγκο και θα ενεργοποιηθεί από τη φετινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά τα σχέδια καλύπτουν πληθώρα αποστολών φυσικών καταστροφών.

Περιλαμβάνει προσωπικό που αριθμεί 774 στελέχη, η εκπαίδευση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την πυροσβεστική υπηρεσία. Παράλληλα επανεντάσσονται δύο ελικόπτερα τύπου «Σινούκ» στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, έπειτα από πολυετή απουσία τους από τέτοιου είδους αποστολές.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός, το στρατιωτικό προσωπικό, που θα μετέχει στην εκτέλεση του σχεδίου «Δευκαλίων», στην πλήρη ανάπτυξή του θα φτάνει τα 7.832 άτομα, προσεγγίζοντας τον αριθμό όσων υπηρετούν στην πυροσβεστική υπηρεσία. Από το Πεντάγωνο έχει παραγγελθεί ειδικός εξοπλισμός, που αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέχρι τις αρχές Μαΐου και σύμφωνα με τον υπουργό στοίχησε περί τις 720 χιλ. ευρώ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. όλο μχχχχκίες αυτή η χώρα.
    με συγχωρείτε ειλικρινά για την αθυροστομία μου, αλλά όταν αναγνώσκω τέτοια δημοσιεύματα, μόνο τέτοια αντίδραση μπορώ να 'χω.
    Μα επί τέλους σε αυτή τη χώρα θα αντιληφθούν ποιος είναι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων; ένας και μόνος είναι. Η διαρκής εκπαίδευση όλων των στελεχών (μονίμων και κληρωτών), ώστε εάν χρειαστεί να πολεμήσουν, να πολεμήσουν καλά.
    όλα αυτά περί κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι λαϊκίστικες κι επικίνδυνες αηδίες.
    Επί πλέον, δεν πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες για να έχουμε κοινωνική προσφορά από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι καθήκον άλλων Αρχών και Φορέων.
    Θυμήθηκα τώρα τον προηγούμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κο. Μεϊμαράκη (υπουργός τρόπος του λέγειν), τον οποίο ουδέποτε τον άκουσα να ομιλεί περί του πραγματικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεςν, παρά μόνο περί της κοινωνικής προσφοράς τους...Χρειάζεται να γράψω κι άλλα; δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάνε να πνιγούν. Επειδή δεν μπορούν να ζορίσουν τους συνδικαλιστές της πυροσβεστικής βάζουν τον στρατό να κάνει τις υπερωρίες χωρίς οικονομικές αποζημιώσεις φαντάζομαι.

    Αντι να βάζουν τον στρατο να εκπαιδεύται για τις δύσκολες μέρες που έρχονται τον βάζουν να σβήνει φωτίες , κάτι το οποίο κανείς αξιωμετικός και υπαξιωματικός δεν έχει κατά νου΄όταν επιλέγει την καριέρα του στρατιωτικού.

    Φυσικά μην ξεχνάτε την λαϊκη απήχηση που έχει η χρήση του στρατού στις φωτιές, για να φαίνεται ότι κάτι γίνεται και κινείται ο κρατικός μηχανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καήκαμε, αλήθεια λέω πατριώτες, έχουμε πείρα απο την συμμετοχή των αμούστακων και απαίδευτων παιδιών στις πυρκαγιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμμετέχουν και κληρωτοί; Σε ποιά αμούστακα αναφέρονται κάποιοι; Αφού το άρθρο λέει για στελέχη.
    Και γιατί να μην βοηθάει (έστω εν μέρει ακόμα και να υποκαθιστά) τον κρατικό μηχανισμό σε κάτι τόσο σοβαρό όσο οι πυρκαγιές; Απο τη μιία λέμε ότι τις φωτιές τις βάζουν πράκτορες (μαζί και οι οικοπεδοφάγοι) και απο την άλλη ωρυόμαστε μην κουραστεί ο στρατός.
    Δηλ αν σηκωθούν απο τις καρέκλες τους 700 στελέχη του στρατού και αντί να πίνουν φραπέ κάνουν κάτι πραγματικά χρήσιμο και αξιέπαινο θα απαξιωθούν οι ένοπλες δυνάμεις;
    Στρατό δεν έχετε πάει όσο σχολιάζετε; Πόση εκπαίδευση πια γίνεται στο στρατό και ανησυχείτε μην πέσει το επίπεδο λόγω πυρόσβεσης;
    Τα στελέχη είναι εκπαιδευμένα, υποτίθεται, αν αλλάξουν καθήκοντα για το καλοκαίρι δεν θα πάθουν τίποτα. Οι κληρωτοί που ανεκπαίδευτοι μπαίνουν ανεκπαίδευτοι βγαίνουν δεν σας απασχολούν;
    Και εν πάσει περιπτώσει ακόμα και για τον εγκέφαλο του μέσου στρατιωτικού νομίζω ότι δεν είναι τόσο τρομερό να συνδυάσει την αμιγώς στρατιωτική εκπαίδευση απο την μία και μια κοινωφελή δρατηριότητα απο την άλλη. Ίσως αυτή η κοινωνική προσφορά να του θυμήσει ότι είναι στο στρατό για την πατρίδα και όχι απλά για την οικονομική ασφάλεια μια μόνιμης εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.