8/4/10

Max Keiser στην ελληνική κρίση (με Ελληνικούς υπότιτλους)




9 σχόλια:

  1. ποιος έκανε τη μετάφραση του τίτλου;;;


    " Max Keiser στην ελληνική κρίση (με την Ελληνική υπότιτλοι) "

    Τι είναι αυτά που μας βάζετε να διαβάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλανε δυο "Εληνες" και κατηγορουν οτι ο Ελληνικος λαος φοροδιεφευγε και ζητουσε τα παντα απο το κρατος ;

    και τα χρηματα που φαγωθηκαν ; τα χρηματα που εκαναν πλουσιους τοσους πολιτικους και τις οικογενειες τους ;

    τα εδωσαν οι ξενοι ; δεν ηταν χρηματα του Ελληνικου λαου ;

    εχετε δικιο εμεις φταιμε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΒΥΣΣΟΣ ΑΒΥΣΣΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ! (Ψαλμ, Δαβιδ 42,7)

    «Ψωμάρπαγες και σαρκοβόροι, τρεφόμενοι με πλακούντια εκ κρέατος ιθαγενών» Έτσι περιγράφει ο Εμμανουήλ Ροΐδης τους εκπροσώπους του κεφαλαίου της εποχής (1880) στο περιοδικό “Ασμοδαίος”.
    Σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που στην υπηρεσία ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, συνεχίζουν να εμπαίζουν την κοινωνία μας. Αμετανόητοι και αδιάντροποι, εξακολουθούν να δημαγωγούν, να κρύβουν την αλήθεια από το λαό, να συναλλάσσονται με κεφάλαιο και κερδοσκόπους, να μεθοδεύουν με νέους φόρους την παραπέρα συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων, να διαπραγματεύονται κυριαρχικά δικαιώματα… Με αφορμή την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, εξ αιτίας τους, αυτοί... αλληλοκατηγορούνται, για κακοδιαχείριση και καταλήστευση του εθνικού πλούτου. Προσάπτουν εκατέρωθεν κατηγορίες για χρηματισμό, ανεπάρκεια, ανικανότητα, διαπλοκή. Παρόλα αυτά, στελέχη τους, πρώην υπάλληλοι κερδοσκόπων, καταλαμβάνουν υψηλές κρατικές θέσεις για διαχείριση καίριων οικονομικών υποθέσεων. Η διαφθορά και η μικροπολιτική σε όλο τους το μεγαλείο.
    Είναι ανακριβέστατο ότι πάντα τα δανεικά βελτιώνουν το πραγματικό βιοτικό επίπεδο των οφειλετών. Συχνά στην πράξη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ειδικότερα όταν ο δημόσιος δανεισμός τρέχει με ρυθμό πολλαπλάσιο από εκείνο του εθνικού εισοδήματος τότε, σε βάθος χρόνου, όχι μόνο το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αλλά και η εθνική οικονομία καταρρέει. Οι πιστωτές εκμεταλλεύονται ακατάπαυστα και ολοκληρωτικά τους οφειλέτες. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Γι αυτό συνεχίζουν να τους δανείζουν. Ανεβάζοντας σταδιακά τα επιτόκια. Και στο τέλος εξαγοράζοντας τα πάντα. Κυρίως την ίδια την κρατική υπόσταση του οφειλέτη.
    «Αν οι κερδοσκόποι δεν ανταποκριθούν στις εξελίξεις, η Ελλάδα ίσως χρησιμοποιήσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό» δήλωσε πρόσφατα δια του αντιπροέδρου της η κυβέρνηση γυρνώντας ξανά πίσω στη λύση που περιλαμβάνει το ΔΝΤ. Και στην πραγματικότητα ποτέ δεν απομακρύνθηκε από εκεί.
    Ας μη γελιόμαστε η πορεία μας είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη. Από αρκετό χρόνο… Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι αναστρέψιμη σε οικονομικό επίπεδο. Η δυναμική του χρέους και η γενικότερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ελάχιστα περιθώρια ελιγμών με οικονομικούς όρους επιτρέπει. Και έτσι όταν ένα οικονομικό θέμα δεν είναι επαρκώς διαχειρίσιμο με τα οικονομικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση τότε μοιραία η επίλυση μετατοπίζεται σε πολιτικό, κοινωνικό, εθνικό και … επικοινωνιακό επίπεδο. Η χρεωκοπία και η συνακόλουθη εξαθλίωση του λαού, συμβάλει στην χειραγώγηση της χώρας εξ ίσου καταλυτικά με συντριπτική στρατιωτική ήττα. Με λάφυρο για τους δανειστές οτιδήποτε έχει απομείνει, εν ενεργεία ή εν δυνάμει, παραγωγικό.
    Η παραμονή των δυο πρωταγωνιστών της λεηλασίας στο πολιτικό προσκήνιο παρά τις διαφημιζόμενες από μέρους τους ανανεώσεις, καθάρσεις, εξυγιάνσεις και άλλα κωμικοτραγικά τίποτε καλό δεν επιφυλάσσει για τον Ελληνικό λαό. Το υπάρχον ετοιμόρροπο πολιτικό οικοδόμημα δεν παίρνει πλέον επισκευή. Οποιαδήποτε απόπειρα διορθωτικής παρέμβασης είναι πολιτικά ατελέσφορη, εθνικά επικίνδυνη και κοινωνικά επιζήμια. Απλά συντηρεί τη διαφθορά και επιδεινώνει την κατάσταση.
    Απαιτείται συνολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό με την είσοδο νέων πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούν τα πραγματικά οικονομικά και εθνικά συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας. Και προπαντός χρειάζεται εντιμότητα. Η εντιμότητα στην πολιτική κονίστρα είναι απαραίτητη κυρίως ως λειτουργική ανάγκη παρά ως ηθικό αίτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ 8:34
    ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ.
    ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ. ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντού τρώνε. Απλά σε εμάς, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, φαίνετε περισσότερο.

    Το πρόβλημα δεν είναι πως θα φάνε λιγότερο. Το πρόβλημα είναι στο να μεγαλώσει η πίτα. Εάν κρίνω και κατακρίνω τα κόμματα εξουσίας, είναι γιατί έχουν φροντίσει τόσα χρόνια σιγά σιγά με τον τρόπο τους να μειώσουν την πίτα. Διώξανε την βιοτεχνία. Δυαλύσανε την βιομηχανία. Γιατί? Τώρα δες τε που μας καταντήσανε. Να ζητιανεύουμε απο δώ και από εκεί. Έτσι για πολλές γενιές θα είμαστε αναγκασμένοι να χρωστάμε και να κάνουμε ότι μας λένε οι ξένοι. Κατ αυτόν τον τρόπο έχουμε στην δική μας περίπτωση και την την πίτα μισή και τον σκύλο νυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού όλα τα κανάλια στο κόλπο είναι. Όταν υπάρχει η μαστούχα πως λένε όλοι τα ίδια?

    Καλά λέει η γιαγιά μου ότι η μόρφωση είναι δύναμη. Κρίμα που η μόρφωσή μας δεν συμπεριλαμβάνει ορισμένα στοιχεία οικονομίας, ακόμα και στο λύκειο. Μορφώνουμε τα παιδιά με ένα σορό χαζομάρες και τους κάνουμε μαθηματικούς, φυσικούς και ιστορικούς για να περάσουν στο πανεπιστήμιο και τα σημαντικά, που θα βρούν στην ζωή τους τα περνάμε επιφανειακά, αν όχι και καθόλου.

    Πολλοί πιστεύουν στην κοινωνία ότι χρειάζεται μια επανάσταση αλλά η αλήθεια είναι ότι η επανάσταση πρέπει να έχει κάποιον στόχο. Με αυτούς που έχουν αναλάβει την ενημέρωσή μας θεωρώ κρίμας το ότι δεν έχουμε στόχο σαν έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δειτε αυτα..................
    http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7720.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρωταθλημα νεοφιλελευθερων βλακειων!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Max Keiser στην ελληνική κρίση (με Ελληνικούς υπότιτλους)"





    Max Keiser: περί (ή επί του θέματος) της ελληνικής κρίσης
    (με ελληνικούς υπότιτλους).

    η σωστή μετάφραση στα ελληνικά.

    ή τουλάχιστον
    Max Keiser,η ελληνική κρίση.

    Συγγνώμη αλλά η γλώσσα μας είναι εξίσου σημαντικό εθνικό θέμα.Ελπίζω το σχόλιο μου να φανεί χρήσιμο μελλοντικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.