16/4/10

ΤΟ ΔΝΤ είναι ήδη εδώ

«Το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ. Ήδη μας ελέγχει για την τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεών μας. Και για το γεγονός ότι το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ, πρέπει να εγκαλείτε πρώτα τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκης Ενωσης που το ζήτησαν φορτικά».

Με αυτή τη φράση από το βήμα της Βουλής, και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός σηματοδότησε ουσιαστικά την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ουσιαστικά προανήγγειλε ότι η πιθανότητα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης είναι προ των πυλών.

Τα βασικότερα σημεία του διαλόγου Παπανδρέου Τσίπρα ήταν τα εξής:
Παπανδρέου: «Αν σήμερα είμαστε ήδη στο ΔΝΤ και θέλω να είμαι ειλικρινής το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των κυβερνήσεων είναι συντηρητικές. Το ΔΝΤ έχει ήδη μπει στη διαδικασία και μας ελέγχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Σημαίνει ότι μπορούμε και από εκεί να αντλήσουμε πόρους. Και αν είμαστε εδώ που είμαστε, πρέπει να εγκαλέσετε πρώτο τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του. Καταφέραμε τουλάχιστον να υπάρχει η ευρωπαϊκή Ένωση και ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός έστω και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Τσίπρας: Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα ταπείνωσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Διαλύσατε το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης και παραδοθήκατε αμαχητί στο ΔΝΤ. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που παραδόθηκε στην υπερατλαντική συμμαχία. Φέρνετε ένα σχέδιο που μόνο ανθρωποφάγους δεν έχει μέσα. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να βάλετε τη χώρα σε μακρά περίοδο αστάθειας. Παίρνετε οριστικά διαζύγιο από την ιστορία σας.

Παπανδρέου: Η Ελλάδα χωρίς άλλο μηχανισμό πήγαινε «σούμπιτο» στο ΔΝΤ. Το είχαν τεχνηέντως αποκρύψει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και δεν μας πίστευαν ό,τι και να λέγανε. Τα μέτρα πράγματι πονάνε. Για σκεφτείτε να είχαμε μπει στη χρεοκοπία. Όσο για τα αντανακλαστικά μου, αυτά παραμένουν σοσιαλιστικά. Μέλημά μου είναι να σώσουμε την πατρίδα και από την εμπειρία που έχω το τελευταίο διάστημα έχω γίνει πιο σοσιαλιστής.ΕΘΝΟΣ

"Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του λαού"
"Παρά τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού και κάθε πολίτη", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει επεκτείνει τις "γκρίζες ζώνες" και δεν δέχεται ελληνική υφαλοκρηπίδα στα νησιά του Αιγαίου, την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει όλες τις ενστάσεις της Άγκυρας.

"Καλλιεργείτε ανησυχίες που μόνο μια λογική συνωμοσιολογίας μπορεί να συνδέσει όλα αυτά και αντιμετωπίζετε με στερεότυπα τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πολιτική", ήταν η απάντηση που έδωσε στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, καλώντας τη γ. Γρ του ΚΚΕ να μη δημιουργεί ανησυχίες και φοβίες στους πολίτες, οι οποίες, όπως τόνισε, βασίζονται σε λαθεμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Απαντώντας, στη συνέχεια, σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία νέου πλαισίου για τον έλεγχο των κληροδοτημάτων.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημείο αναφοράς τα εθνικά κληροδοτήματα που φθάνουν και τα δέκα χιλιάδες, ωστόσο παραδέχθηκε ότι έως σήμερα δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Αν είχαμε αξιοποιήσει τα εθνικά κληροδοτήματα δεν θα παίρναμε δάνεια για δύο χρόνια, ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. "Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 500 κληροδοτήματα σε έναν οργανισμό και να μην αξιοποιείται κανένα, πρόσθεσε ενώ πρότεινε ως πιθανό σενάριο τη δημιουργία σχεδίου νόμου, σύμφωνα με το οποίο, όσες κληρονομιές εκκρεμούν πλέον των 10 ετών να επέρχονται αυτόματα στο κράτος.
Αthina984.gr

14 σχόλια:

  1. «Το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ. Ήδη μας ελέγχει για την τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεών μας. Και για το γεγονός ότι το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ, πρέπει να εγκαλείτε πρώτα τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκης Ενωσης που το ζήτησαν φορτικά».

    Και σύ ρε μ...κα γιατί δεν έκανες κάτι ή τουλάχιστον να παραιτηθείς όπως φώναζες για τους προηγούμενους που είχαν τουλάχιστο την ευαισθησία να το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας ηλίθιος πορδυπουργός ανεβασε τό κόστος δανεισμού τής χώρας.
    Γιατί γιωργάκη;
    Παραιτήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, εδώ θα τρελλαθούμε εντελώς. Ο πρωθυπουργός από την επομένη της εκλογής του μεθόδευε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και το δήλωνε παντού ότι κινδυνεύουμε με νέο οικονομικό 74, έκανε ό,τι χειρότερο σχόλιο για την οικονομία και μετά αναρωτιόταν γιατί δεν μας δανείζουν, κωλυσιέργησε να πάρει μέτρα που θα μετρίαζαν το κλίμα. Έβαλε τον υπουργό οικονομίας πριν πάει να χτυπήσει πόρτες για δανεικά να μιλάει για τιτανικούς (!!!). Ο ίδιος έφερε στο προσκήνιο την ιδέα του ΔΝΤ, ως διαπραγματευτικό χαρτί και καλά (τέρας διπλωματίας και ελιγμών) και ο ίδιος πλέον μας ρίχνει στην αγκαλιά του, την ώρα που η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα. Και τώρα λέει ότι δεν φταίει αυτός. Φταίει ο Χατζηπετρής. Ωραία το ξέραμε ότι έκλεψαν και λήστεψαν οι προηγούμενοι (και οι προ-προηγούμενοι). Υποτίθεται ότι ο λόγος για τον οποίο άλλαξε η κυβέρνηση ήταν για να διασώσει την κατάσταση. Ο λόγος για τον οποίο ήρθε δεν ήταν για να καταδεικνύει τα λάθη των προηγούμενων. Τα ξέραμε αυτά, τα είδαμε, τα ζήσαμε. Δεν είναι αυτή η αποστολή μίας κυβέρνησης. Η αποστολή είναι να διασώζει και να αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο. Εάν δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση τόσε σημαίνει ότι απέτυχε. Ας το παραδεχθεί κι ας πάει κι αυτός εκεί που πήγαν και οι προηγούμενοι. Στον τεράστιο κάλαθο των άχρηστων ελληνικών ηγεσιών.
    Το χειρότερο βέβαια είναι ότι ο ΓΑΠ θα μεταμορφωθεί σύντομα και σε ευρωπαϊκό εφιάλτη (όχι βέβαια μόνος του) καθώς, άραγε κατά τύχη, ήδη οι πρώτες σοβαρές ιδέες για εκφυλισμό της ευρωζώνης και της ΕΕ έχουν αρχίσει να διατυπώνονται, τώρα που η προσφυγή στο ΔΝΤ μίας χώρας μέλους του Ευρώ είναι γεγονός. Αυτά για όσους νομίζουν ότι με την προσφυγή στο μηχανισμό, θα ησυχάσουμε.

    Αναφορικά με κάποια δημοσιεύματα (κυρίως του οικονομικού τύπου) που ούτε λίγο ούτε πολύ εκθειάζουν την προσφυγή στο μηχανισμό, καλό είναι να ξέρουμε ότι είτε πληρώνουν "επιταγές" αλλού, είτε δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί γίνεται. Το μέλλον διαγράφεται αφάνταστα ζοφερό. Η επερχόμενη ύφεση λόγω ΔΝΤ θα τσακίσει κάθε εναπομείνασα ικμάδα αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρέθηκε το πιστόλι που ο ΓΑΠ είχε βάλει πάνω στο τραπέζι:

    http://www.youtube.com/watch?v=wAgtUTlnxLw

    Στο video, διακρίνεται καθαρά (αν και μεταμφιεσμένος) ο υπουργός οικονομικών κ.Παπακωνσταντινου, να το χρησιμοποιεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρίψασπις, αυτός δηλαδή που στην αρχαιότητα έριχνε την ασπίδα του και τρεπόταν σε φυγή, άφηνε ακάλυπτο τον παραστάτη του και διευκόλυνε τον εχθρό να διασπάσει τη φάλαγγα. Γι’ αυτό ο ρίψασπις δεν ήταν απλώς δειλός, αλλά επικίνδυνος για τη συνοχή της φάλαγγας και σχεδόν συνώνυμος του προδότη.
    Ρίψασπις ήταν ο κ. Καραμανλής... Τον κατέγραψε η Ιστορία. Ρίψασπις δεν είναι ο Παπανδρέου. Ο πρώτος έκανε τεράστιο και ανεπανόρθωτο κακό στον τόπο του. Ο άλλος μένει να αποδειχτεί όταν κατακάτσει η σκόνη της μάχης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @16 Απριλίου 2010 2:54 μ.μ

    Tα αποτελέσματα του αμερικανοεβραίου πρωθυπουργού Γιωργάκη τα είδαμε, εκτός αν έννοείς ότι υπάρχουν και χειρότερα που σκοπεύει να μας πάει.

    Καλύτερα να ήταν ρίψασπις όπως λάθος το θέτεις, παρά αυτό το τσίρκο που βλέπουμε. Πόσο κακό δηλαδή θα πρέπει ακόμη να κάνει για να πείς ότι πρέπει να παραιτηθεί; Δώσε ένα παράδειγμα πού πρέπει να φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λεφτά υπάρχουν και πάση Θεού θα τα πάρουμε απο τις τσέπες σας μαλάκες Ελληνες.
    Πάρτε τον πούλο όλοι κοπρόσκυλα πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας,ψοφίμια.
    Πορδυπουργέ που προεκλογικά ούρλιαζες να παραιτηθούν οι προηγούμενοι ανεκδιήγητοι για να πάρεις τα γκέμια εσύ τώρα τί άλλο θα βρείς να μας πείς για να δικαιολογήσεις την ασχετοσύνη σου;
    Ολα τα κοπρόσκυλα οι πολιτικάντηδες να φύγουν μήπως βρούμε καμια άκρη και σωθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤEI ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΜΑΖΩΞΗ ΤΗΣ BILDERBERG ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαστε εγκλωβισμενοι σε ενα συστημα φτιαγμενο εκατο τοις εκατο να αποτυχουμε.Οι πιο αχρηστοι των Ελληνων ανελαβαν να ωδηγησουν τη χωρα και αναφερομαι και στους 300 της βουλης.Οχι τωρα αλλα απο ιδρυσεως του Ελληνικου κρατους καιεντευθεν κυβερνουν τη χωρα και ομως ριχνουν την ευθυνη σ'αυτους που υφιστανται τα αποτελεσματα της δικης τους διακυβερνησης μεταθετουν δηλ την δικη τους ευθυνη σε αλλους εντελως αμετοχους κατι που παραπεμπει σε ψυχιατρο.Ειναι τετοια δε η δομη των κοματων που αν δεν εισαι οσφυοκαμπτης ειναι αδυνατο να ανηκεις σε καποιο και κατα συνεπεια αδυνατο να προσφερεις στο κοινωνικο συνολο γιατι δεν συμμετεχεις στα κοινα .Ποσοι εντιμοι ανθρωποι θα θελαν να προσφερουν αλλα ειναι ακατορθωτο λογω της συσπειρωσης των φελλων που ως σαπροφυτα πεφτουν πανω στον ξενιστη και τον κατασπαραζουν.Με λυπη θα πω πως η κριση στη Ελλαδα δεν ειναι οικονομικη ειναι κριση θεσμων, κριση δημοκρατιας, κριση πολιτισμου.Ειναι επιτακτικη η αναγκη δημιουργιας μηχανισμου ωστε σε κυβερνητικες θεσεις να ανελθουν ατομα ανεπειρεαστα απο τους κοματικους μηχανισμους και αυτο μπορει να γινει αν στις εκλογες μπορουν να συμμετεχουν και ανεξαρτητα ατομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην φωτογραφία ο προθυπουργός μας, δείχνει το μέγεθος του αγγουριου.
    " Να, τόσο με το συμπάθειο".
    Το λέει στα ίσια ο άνθρωπος.
    http://4.bp.blogspot.com/_R58peIeyWJk/S8gnbkW_k_I/AAAAAAAAA18/m8bdVoK8d_E/s1600/newego_LARGE_t_1101_8893533_type11495.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ώστε έτσι, κανείς δεν θα πληρώσει το κακό που προκάλεσε στην χώρα.

    Ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Παπαντωνίου, ούτε ο Τσοχατζόπουλος, ούτε ο Αλογοσκούφης, ούτε ο Κωστάκης Καραμανλής ...κανείς δεν θα δικαστεί για την καταστροφή της χώρας και την χρόνια λεηλασία της Πατρίδας.


    Ο Σημίτης με την ΟΝΕ, κατά τον Οικονομολόγο κ. Κ. Κόλμερ με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα, ανήρεσε την πολιτική του μεγάλου θαλασσίου κράτους του Ε. Βενιζέλου και του Ιωάννη Μεταξά(του 1940) και κατέστησε την Ελλάδα "ηπειρωτικό χωριό της Ευρώπης" που καταλαμβάνεται βραδέως αλλά ασφαλώς από την "πολυπολιτισμική εισβολή των αλλοδαπών λαθρομεταναστών", τους οποίους ο σημερινός πρωθυπουργός τους "εβάφτισε" ιθαγενείς Έλληνες !

    Η εισδοχή της Ελλάδος στην ΟΝΕ, αφορά παλαιό ναζιστικό σχέδιο του υπουργού Οικονομικών του Χίτλερ Βάτερ Φούνκ (τον κατεδίκασαν στην Νυρεμβέργη και απηγχονίσθη!), το 1940, για να επιβληθή σαν κυρίαρχο νόμισμα στην κατεχόμενη Ευρώπη το Ντόϋτσες Ράϊχσμαρκ !

    Σήμερα, επεβλήθη το Ευρώ το οποίο συμφέρει τις εξαγωγές της Γερμανίας, αλλά όχι την δύσμοιρη Ελλάδα η οποία έχασε κατά τον κ. Γκαργκάνα(6-9-2003 Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) την δυνατότητα να ασκεί δική της νομισματική και συναλλαγματική πολιτική.

    Φίλοι μου, το ευρώ μας "ετσάκισε" οικονομικά, η Ελλάς αποβιομηχανοποιήθηκε τελείως !

    Από ποιούς οικονομικούς πόρους θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τα τεράστια δάνεια ;

    Από ποιά οικονομία, ποιά βιομηχανία από που ;

    Οι Έλληνες άνεργοι το 2012 θα φθάσουν το 19% (περίπου τους 800.000 με 1.000.000). Ταυτόχρονα θα υπάρχουν στην χώρα μας περί τους 2.500.000 με 3.000.000 αλλοδαποί αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες από την πάντοτε επιτιθέμενη και υποβλέπουσα την χώρα μας Τουρκία!

    Ήδη οι εν Ελλάδι Αλβανοί, πέρνουν οδηγίες να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Αλβανία, προκειμένου να πιεσθεί περισσότερο οικονομικά η χώρα μας. Αχ Πάκη Πάκη ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ;
    ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΟΦΕΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ;
    ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΧΛΟΙ, ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.
    Ή ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΛΠ.
    ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ, Ή ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΥΝ.
    ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΑΙ ΛΙΣΑΒΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΑΠ: "Όσο για τα αντανακλαστικά μου, αυτά παραμένουν σοσιαλιστικά".

    Αυτό φαίνεται από μακριά άνθρωπέ μου. Όταν ο πατέρας σου κι' εσύ ξεφτιλίσατε το σοσιαλισμό και τον ταυτίσατε με τη δημοσιοϋπαλληλία, ε ναι, πράγματι τα αντανακλαστικά σου είναι 'σοσιαλιστικά' (δημοσιοϋπαλληλικά δηλαδή) και ξεπεράσανε τα spreads (διαφορικά επιτόκια) τις 400 μονάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.